Son dakika polikistik over sendromu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan polikistik over sendromu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını polikistik over sendromu haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan polikistik over sendromu gelişmeleri de dahil olmak üzere 87 polikistik over sendromu haberi bulunmuştur. Tüm polikistik over sendromu haberleri aşağıda listelenmiştir.
12 gün kuralına dikkat! Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını açıkladıTürkiye'de 150'nin üzerinde tüp bebek merkezi var ve her sene Türkiye'de 80 ile 100 bin arasında tüp bebek tedavisi yapılıyor. Kadınlarda fallop tüplerinin tıkanması, enfeksiyon, erkeklerde düşük sperm kalitesi, ileri yaş, polikistik over sendromu çocuk oluşumunu engellese de tüp bebek yöntemi imdada yetişiyor. Çocuk sahibi olamayan kadın ve erkekler için tüp bebek tedavisi umut olmayı sürdürüyor. Kadın Doğum ve Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel de tüp bebek tedavisinin aşamalarını sizler için derleyerek, tüp bebek yapmayı düşünen çiftlere rehber oldu.
Polikistik over sendromunda güncel yaklaşımlar ve bağırsak terapisiPolikistik over sendromunda hastalığın zeminini oluşturan nedenlere odaklanılması gerektiğini vurgulayan Beslenme Uzmanı Uzm. Diyetisyen Yasemin Bekmezci, polikistik over sendromu tedavisinde uygulanan bağırsak terapisi hakkında merak edilenleri sizin için anlattı.
Tüp bebek tedavisi öncesi hangi testler yaptırılmalıdır?Kadın Hastalıkları, Doğum, Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Telce Ayşen Küçükceran tüp bebek tedavisinin başarılı sonuçlanması için tedavi öncesi yapılması gereken testleri sizler için derledi.
Uzmanı uyardı: Her yumurtalık kisti takip edilmeliYumurtalık kistlerinin sanılanın aksine çoğu kadın tarafından fark edilmediğini belirten Doç. Dr. Lebriz Hale Aktün, “Çoğu zararsız ve kendiliğinden geçmesine rağmen büyüyüp problemlere neden olmayacağından emin olmak için her kist takip edilmelidir. Kist büyüyüp belirti verdiğinde adet düzensizliği, idrar yolu ve sindirim sistemi hastalıkları, karında şişlik ve ağrı görülür. Bu belirtilere kilo alma, mide bulantısı ve kusma eşlik edebilir. Kısırlık söz konusuysa over kistleri, temelde yatan nedenlerden biri olarak akla gelir” dedi.
İnsülin direncine dikkat! Bel ölçünüz sinyal veriyor olabilir!Sağlıklı insanda her gıda alımı sonrası, pankreas alınan besinleri enerjiye dönüştürmek için insülin üretiliyor. Egzersizden uzak, hareketsiz bir yaşam tarzı ve fazla kalori içeren diyetle beslenme gibi çevresel faktörler, insülinin vücut tarafından kullanılmasına engel oluyor ve vücut insülini verimli kullanamıyor. Peki insülün direncini kırmak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş, insülin direnci ile ilgili merak edilenleri anlatıyor.
Cinsel hayatı olumsuz etkiliyor! İşte kadınlara özgüven kazandıran uygulamalar!Kadınlarda estetik kaygılara neden olan genital bölge şekil bozuklukları ile ilgili bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer, jinekolojik estetik uygulamaları hakkında bilgi verdi. Peki, Jinekolojik Estetik Uygulamaları Nelerdir? İşte detaylar…
Gebelik rahim kanseri riskini azaltıyorAvustralya’da bulunan tıbbi araştırma enstitüsü, jinekolojik kanserler grubu tarafından gerçekleştirilen çalışmanın sonuçlarını değerlendiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, "17 bin rahim kanseri hastasının geçmişi incelenmiş ve burada gebelik geçiren kişilerde rahim içi (endometrium) kanserine rastlanma olasılığı yüzde 40 oranında düşük bulunmuş" dedi.
Hemen adet olmak için neler yapılmalı? Adet söktürücü ne işe yarar?Adet gecikmesi pek çok kadında endişe ve strese neden olur. Gecikmiş veya eksik adet dönemlerinin birkaç olası nedeni vardır. Düzensiz adet döngüsü bazı sorunların habercisi olabilir. Stres, düşük veya yüksek vücut ağırlığı, polikistik over sendromu veya hormonal sebeplerle adet dönemi gecikebilir. Peki, Hemen adet olmak için neler yapılmalı? Adet söktürücü ne işe yarar? Adet söktürücü zararlı mı? İşte adet dönemi ile ilgili bilmeniz gerekenler…
Dikkat! Karaciğerdeki yağlanma önlenemezse...İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İlhami Gültepe, “Son yıllarda çocuklarda görülen teknoloji bağımlılığı ve fast food beslenme alışkanlığının artmasının yanı sıra, pandemi sürecindeki hareketsizlik de karaciğer yağlanmasını artırdı. Hastalığın genç nüfusta görülme sıklığı arttı” dedi.
Polikistik Over Sendromu anneliğe engel değil!Polikistik over sendromu, kadınların anne olma yolunda karşılaştığı önemli sağlık sorunlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Çocuk sahibi olmak isteyen kadınların yüzde 10-20’sinde polikistik over sendromunun görüldüğünü söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman hastalığın, sağlıklı bir yumurtlamanın olmaması, adet düzensizliği, tüylenme şikâyetleri ve kısırlık (infertilite) gibi sorunları da beraberinde getirdiğini söylüyor. Ancak bu sorunu yaşayanlar tüp bebek ile anne olabiliyor.
Kadınlarda kısırlık belirtileri nelerdir?Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, kadınlarda kısırlık belirtilerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti ve kadınlarda kısırlık belirtilerini paylaştı.
Kadınlarda polikistik over sendromu belirtileri ne?Kadınlarda doğurganlığı etkileyen Polikistik Over Sendromu (PKOS) hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok farklı hastalığa da zemin hazırlıyor. Polikistik Over Sendromu, başlangıç döneminde belirti vermese de zaman içerisinde birtakım semptomlar ile kendini göstermeye başlar. Polikistik Over Sendromu ile ilgili bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer hastalığın erken dönemde teşhis edilmesinin önemli olduğuna dikkat çekiyor.
5 adımda göbeğinizden kurtulun!Göbek yağlanmasından şikayetçi olanlar “Göbek eritmek için en hızlı ve etkili yollar nelerdir?” diye merak ediyor. İşte yanıtı...
İnsülin direncinin önüne geçmek için 7 önlemİnsülin, birçok bedensel süreci kontrol eden önemli bir hormondur. İnsülin direnci tablosunda, vücutta fazlası depolanan ve kullanılamayan glukoz, kilo alımını ve iç organlardaki yağlanmayı hızlandırırken; bir yandan da yüksek düzeylerde salgılanarak pankreası yoruyor ve diyabet gelişimine zemin hazırlıyor. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Gökhan Yazıcıoğlu , insülin direnci ile ilgili merak edilenleri anlattı.
İnsülin direncinin önüne geçmek için 7 önlemİnsülin direnci, tüm dünya ve ülkemizde giderek artan obezitenin nedenlerinden biri olarak öne çıkıyor. İnsülin direnci tablosunda, vücutta fazlası depolanan ve kullanılamayan glukoz, kilo alımını ve iç organlardaki yağlanmayı hızlandırırken; bir yandan da yüksek düzeylerde salgılanarak pankreası yoruyor ve diyabet gelişimine zemin hazırlıyor. Günlük yaşamda kişinin yaşadığı belirtilere dikkat etmesi, insülin direncinin fark edilmesinde büyük önem taşıyor. İnsülin direnci tedavisinde ilk adım olarak, yaşam tarzında ve beslenme alışkanlıklarında değişiklik yapılması gerekiyor. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Gökhan Yazıcıoğlu, insülin direncinin belirtileri ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.
Hamile kalmayı zorlaştıran durumlara dikkat!Çoğu kadının hamilelik yolculuğu farklıdır. Genel sağlık durumunuz hamile kalıp kalmayacağınızı ve bunun kolay mı yoksa zor mu olacağını etkileyebilir. Yaş ve sağlık durumunun yanında hem kadının hem de hem de erkeğin sağlık durumuna ilişkin birçok faktör gebelik şansını etkiler. Adetin düzenli olmasının yanı sıra korunmadığı halde gebeliğin oluşmaması nedeniyle pek çok kadın 'Neden hamile kalamıyorum?' sorusunu sıklıkla kendine sorar. Hamilelik oluşumunu engelleyen birçok faktörün olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer kilo ve yaş gibi faktörlerin hamilelik oluşumunu geciktirebileceğini belirtiyor. İşte hamileliği engelleyen durumlar ve dikkat edilmesi gerekenler...
Regl dönemi hakkında doğru bilinen 8 yanlış!Regl; halk arasında adet, aybaşı gibi birçok ismi olan, ergenliğe girmiş genç kızlar ve üreme çağındaki her kadının ayda bir kez yaşadığı fizyolojik bir olay olarak tanımlanıyor. Herhangi bir sağlık problemi olmayan kadınların büyük bir bölümü menopoz dönemine kadar her ay bu süreci yaşıyor. Kadın yaşamındaki bu özel deneyim hakkında her geçen gün yeni bilgilere ulaşılıyor ancak toplumda kulaktan kulağa yayılan bazı yanlış bilgiler kadınların yaşam kalitesinin düşmesine neden olabiliyor.
Cinsel ilişki sırasında ağrı varsa dikkat! Kanser belirtisi olabilir!Kadın üreme organlarını ilgilendiren tüm kanserler halk arasında rahim kanseri olarak adlandırılır. Gelişmiş ülkelerde en sık görülen kanser türü olan rahim kanseri 100 kadından yaklaşık 3'ünde görülüyor. Rahim kanseri gelişen hastaların çoğunluğunu da menopoz dönemindeki kadınlar oluşturuyor. Adet döneminin erken yaşta başlaması ve menopoza geç yaşta girilmesi, östrojen hormonuna daha fazla maruz kalınmasına yol açarak rahim kanseri riskini arttırdığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer, obezite veya şişmanlığın risk faktörlerini artırdığını dikkat çekiyor. Karında şişkinlik, cinsel ilişki sırasında ağrı, sebepsiz kilo kaybı durumların gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Op. Dr. Meral Sönmezer rahim kanseri belirtilerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.
Genç nüfusun obezite oranı arttıObezite hastalığını çağın vebası olarak nitelendiren Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mazhar Müslüm Tuna, "Erişkin diyabetin yüzde 80'nin nedeni olan obezite, hipertansiyon, hiperlipidemi, kalp ve damar hastalıkları, polikistik over sendromu, eklem sorunları, safra kesesi hastalıkları, karaciğer yağlanması, ruhsal sorunlar ve ileri yaşlarda kanser hastalığına neden oluyor" dedi.
Hastaneye yatanların yaklaşık yarısı obezite hastasıProf. Dr. Füsun Saygılı, "Dünyayı yaklaşık 18 aydır etkileyen Kovid-19 pandemisi sürecinde yapılan çalışmalar, Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatanların yaklaşık yarısının obezitesinin olduğunu göstermektedir." dedi.
Kilo veremiyorsanız dikkat! Nedeni polikistik over olabilir!Diyetisyen Gül Uygun, hormonel bir hastalık olan Polikistik Over Sendromu'nun kadınlarda karın bölgesinde yağlanma, insülin direnci ve karbonhidrat tüketme eğilimine neden olduğunu söyledi. Uygun, kilo veremeyen kadınlarda polikistik over sendromunun araştırılması gerektiğini söyledi.
Polikistik Over Sendromu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki polikistik over sendromu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.