Parmak Emme

Parmak Emme

Son dakika Parmak emme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Parmak emme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Parmak emme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Parmak Emme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan parmak emme gelişmeleri de dahil olmak üzere 41 parmak emme haberi bulunmuştur. Tüm parmak emme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bebeklikte emzik kullanıma dikkat!
Bebeklikte emzik kullanıma dikkat!Koruyucu ve önleyici tedaviyle önüne geçilebilen kötü ve zararlı ağız alışkanlıkları hakkında uyarılarda bulunan Pedodonti Uzmanı Dt. Zeynep Başak Yılmaz, “Çocuklar, dişlerine ve ağız içi yumuşak dokularına kalıcı ya da geçici zararlar verebilecek bir takım kötü alışkanlıklara sahip olabilirler. Özellikle bebeklikte parmak emme, tırnak yeme, biberon ve emziğin uzun süre kullanımı, ileride büyük sorunlara yol açabilecek ortodontik problemleri beraberinde getirebilir” dedi.
30.08.2022Sağlık
Modern çağın hastalığı: Bruksizm
Modern çağın hastalığı: BruksizmToplumun yüzde 70’inin yani her 10 kişiden 7’sinin dişlerini sıktığını ya da gıcırdattığını biliyor musunuz? Diş Hekimi Emek Külür, bruksizm hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlatıyor.
9.11.2021Sağlık
Üst çene darlığının erken tedavisi uyku kalitesini artıyor
Üst çene darlığının erken tedavisi uyku kalitesini artıyorÜst çene darlığının özellikle çocukluk döneminde tedavi edilmesi gereken bir ağız ve diş sağlığı problemi olduğunu ifade eden Ortodonti Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Birlik, ideal tedavi zamanının 7-8 yaş civarı olduğunu söyledi. Birlik, “Erken tespit edilip tedavisi yapıldığı takdirde burun solunumu ve uyku kalitesi artar, işitme kaybı gibi birçok rahatsızlığa faydası olur” dedi.
17.09.2021Sağlık
"Çocukları afetlerle korkutmayın"
"Çocukları afetlerle korkutmayın"Yaşanan doğal afetlerin çocuklar üzerinde ciddi olumsuz psikolojik etkilere yol açtığını belirten Çocuk Koruma ve Bakım Uzmanı Barış Tuncer, “Yetişkinlerin çocuk ve ergenlere söz dinletebilmek için onları yangın ve sel gibi felaketlerle korkutmayın” dedi.
14.08.2021Sağlık
Yangınlar çocuklarda depresyona neden oluyor!
Yangınlar çocuklarda depresyona neden oluyor!Dünya genelinde ve ülkemizde her yıl çok sayıda çocuk ve ergen birey, doğal afetlere maruz kalıyor. Özellikle çocuklar deprem, yangın ve sel gibi afetlerden psikolojik, fiziksel ve sosyal olarak farklı şekillerde etkilenebiliyor. Uzman Klinik Psikolog Müge Leblebicioğlu Arslan, çocukların yangın gibi durumlardan etkilenmemesi için yapılabilecekleri anlattı.
6.08.2021Sağlık
Parmak emme alışkanlığı çocukları peltekleştiriyor
Parmak emme alışkanlığı çocukları peltekleştiriyorÇocuklarda parmak emme davranışının 4 yaştan sonra sorun haline geldiğine dikkati çeken Uzm. Dr. Emin Çağlar, “Emilen parmaklarda, diş ve ağız yapısında bozulma meydana gelebilir. Ön dişlerde meydana gelen açıklık çocukta halk arasında ‘peltek konuşma’ diye bilinen probleme neden olabilir. Eğer tedaviye kritik dönemde başlanmaz ve parmak emme davranışı ilerleyen yaşlara kadar sürerse bu problemler kalıcı hale gelebilir” dedi.
6.06.2021Sağlık
Çocuklarda parmak emme çene gelişimini bozabilir
Çocuklarda parmak emme çene gelişimini bozabilirBirçok çocukta görülen parmak emme alışkanlığının, çene gelişimini bozabileceğine dikkat çeken Ortodonti Uzmanı Dr. Şirin Hatipoğlu tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Diş çapraşıklığı ve çene bozukluğuna neden olan sebeplerin ikiye ayrıldığını belirten Hatipoğlu, “Parmak/ dudak emme, tırnak yeme, dil itimi gibi kötü alışkanlıklar sonucunda normal fonksiyonel yapı bozularak patolojik bir yapı ortaya çıkar” dedi.
24.05.2021Sağlık
'Parmak emme' alışkanlığı kalıcı sorunlara yol açabilir
'Parmak emme' alışkanlığı kalıcı sorunlara yol açabilirÇocuklarda sık görülen 'parmak emme' alışkanlığının uzun yıllar devam ettiği takdirde ağız ve diş yapısında kalıcı sağlık problemlerine neden olabileceğini belirten Doç. Dr. Aslı Patır Münevveroğlu aileleri uyardı.
12.05.2021Sağlık
'Deprem görüntülerini çocuklara izletmeyin' uyarısı
'Deprem görüntülerini çocuklara izletmeyin' uyarısıİzmir’de yaşanan depremin en çok çocukları etkilendiğini, depremin her yaş grubu için bir travma olduğunu vurgulayan Gaziemir Belediyesinde görevli Psikolog Yeliz Yorulmaz, olaylara anlam vermekte zorlanan okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocukların depreme farklı düzeylerde tepkiler verebileceğini söyledi.
5.11.2020Sağlık
Deprem korkusu ‘travma sonrası stres bozukluğuna’ dönüşebilir
Deprem korkusu ‘travma sonrası stres bozukluğuna’ dönüşebilirİzmir Seferihisar’da meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin toplumun her kesimini derinden üzdüğünü, psikolojisini olumsuz etkilediğini söyleyen İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Rehberlik ve Liseler Koordinatörü Sibel İzgiman, çocukların psikolojik iyi oluşlarına dikkat çekerek, “Çocuklar bu süreçte okula gitmek istemeyebilirler, ya da dikkat toplayamama ve okul başarısında düşüş gibi durumlar oluşabilir. Küçük yaş grupları aileden ayrılmak istemeyebilir, ebeveyn ile birlikte uyumak isteyebilirler. Eğer bu tepkilerle baş edilmezse korku ‘travma sonrası stres bozukluğuna’ dönüşebilir. Duyguların ifadesi çok önemli, aileler iletişim ve paylaşımda bulunmaya dikkat etmeliler” dedi.
3.11.2020Sağlık
Çocuklara depremi anlatın!
Çocuklara depremi anlatın!Çocukların depremle ilgili duygu ve düşüncelerini kendi kelimeleriyle ifade etmelerine ebeveynlerin olanak sağlaması gerektiğine vurgu yapan Dr. Öğretim Üyesi Selenga Gürmen, "Çocukların yaşadıkları korku ve panik duygularının doğal olduğunu onlara anlatmamız gerekiyor. Depremin tekrarlanabilen bir doğal afet olduğunu gelişimsel yaşlarına uygun olarak anlatmak çok önemli" dedi.
30.01.2020Sağlık
Gülüş estetiğine sahip olmamak öz güven eksikliği yaratabilir
Gülüş estetiğine sahip olmamak öz güven eksikliği yaratabilirOrtodonti Uzmanı Doç. Dr. Serkan Görgülü, ortodontik tedavi ihtiyacının çoğu zaman estetik beklentilerden kaynaklandığını belirterek, "Gülüş estetiğine sahip olmayan bireylerde öz güven eksikliğiyle birlikte görülen psikolojik problemler oluşmaktadır." dedi.
20.01.2020Sağlık
Emzik ile ilgili dikkat çeken uyarı!
Emzik ile ilgili dikkat çeken uyarı!Prof. Dr. Elif Sepet, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunarak, "En geç 2 yaş sonunda emzik kullanımının tamamen bırakılması lazım” dedi.
18.11.2019Sağlık
Stresin yararı var mı?
Stresin yararı var mı?Uz. Dr. Fulden Küçük, stresin zararının olduğu kadar zihinsel gelişimi ve hafızayı da güçlendirdiğini söyledi.
23.07.2019Sağlık
"Rahatsızlıklara davetiye çıkartıyor"
"Rahatsızlıklara davetiye çıkartıyor"Diş Hekimi İlke Kardelen, çocuklarda sık görülebilen parmak emme alışkanlığı hakkında aileleri uyardı. Kardelen, bu alışkanlığın erken fark edilip tedavi edilmediği takdirde; üst çene darlığı, çapraz diş kapanışı gibi rahatsızlıklara neden olabileceğini söyledi.
22.07.2019Sağlık
Yok artık! İşte tırnak yemenin faydaları...
Yok artık! İşte tırnak yemenin faydaları...Yeni bir araştırmaya göre; tırnak yeme alışkanlığının sağlık açısından bir faydası olabilir. Pediatrics‘te yayımlanan araştırmaya göre; tırnaklarını yiyen ve parmak emen çocuklarda ilerleyen yıllarda alerji oluşma riski azalıyor.
2.09.2017Sağlık
0-6 yaş ağız ve diş bakımı
0-6 yaş ağız ve diş bakımıOrodonti Uzmanı Dr. Onul Üner cevaplıyor;0-6 yaş ağız ve diş bakımıHer konuda olduğu gibi ağız ve diş sağlığı konusunda da çocuklarımızın bizleri örnek alacağını unutmamız gerekir. 1 yaşından itibaren ağız ve diş sağlığının önemini, dişleri fırçalamanın önemini onlara anlatmamız gerekir. 2. yaşla birlikte aynanın karşısına geçerek birlikte diş fırçalama alıştırmaları yapmaya başlayalım ve 3 yaşına kadar florsuz diş macunu kullanmamız gerektiğini unutmayalım. 4 yaşından itibaren varsa biberon kullanma, emzik emme, parmak emme gibi kötü alışkanlıkları bıraktırmaya çalışmamız gerekmektedir. 5 yaşında diş yapısı ile ilgili şüphelendiğimiz bir durum varsa diş hekimine muayeneye götürmeliyiz. 6 yaş itibariyle de çocuklarımızda daimi dişlerin çıkmaya başladığını unutmayalım.
17.05.2016Sağlık
Ortodontide erken tedavinin önemi
Ortodontide erken tedavinin önemiOrodonti Uzmanı Dr. Onul Üner cevaplıyor;Ortodontide erken tedavinin önemiOrtodontide 6-10 yaşları arasında yapılan tedavileri erken dönem tedavisi olarak adlandırmaktayız. Erken tedaviyi gerektiren durumlar; parmak emme, dudak emme, dil emme ya da tırnak yeme olarak örneklendirilebilir.
17.05.2016Sağlık
'Emziğim olmadan asla!'
'Emziğim olmadan asla!'Bebeğin bir ağlamasıyla başlar emzik hikayesi… Devamında da anne açısından kimi zaman bebeği susturmak adına büyük rahatlık sağlar. Peki emziğin bebeğinizin hayatındaki yeri nasıl olmalı? Emzik vermek doğru mu yoksa yanlış mı?
15.10.2013Arşiv
Onlar ne söylüyor biz ne anlıyoruz
Onlar ne söylüyor biz ne anlıyoruzEve aldığımız minik dostlarımız sadece bizi eğlendirmek için yoklar, onların da dertleri var. Hayvan psikoloğu Prof. Dr. Tamer Dodurka’dan hangi hareketleriyle, bize ne demek istediklerini, başlıca psikolojik problemlerini ve daha iyi iletişim kurmak için gerekli tüyoları dinledik.
7.10.2013Arşiv
Çocuklarda kişilik  gelişimi
Çocuklarda kişilik gelişimiPek çok aile ilkokuldan itibaren çocuklarının eğitimi için ciddi bir bütçe ayırıyor oysa çocuklar için yapılacak yatırımın en büyüğü ilk 6 yılda yapılmalı çünkü kişilik gelişiminin % 75'i okul öncesi dönemde tamamlanıyor.
29.09.2013Arşiv
N’oluyor bu çocuğa?!
N’oluyor bu çocuğa?!Çocuğunuzu uyarmanıza ve aldığınız bütün önlemlere rağmen hala tırnak mı yiyor ya da parmağını mı emiyor? Bu tür davranışların kalıplaşmadan, kalıcı bir çözüm bulunması gerekiyor.
25.08.2013Arşiv
Bebeğiniz parmaklarını emiyorsa...
Bebeğiniz parmaklarını emiyorsa...Bebekler anne karnından başlayarak parmak emme davranışını gösterirler. Yeni doğan bebekler genellikle bir yaşına kadar başparmaklarını emer ve bundan büyük bir haz duyarlar.
30.04.2013Arşiv
Çocuktur kıskanır
Çocuktur kıskanır'Yeni’ kardeş gelince 'eski’ kardeşin pabucu dama mı atılır? Herkes onunla ilgileniyor. Büyük kardeş, hem kardeşi olduğu için seviniyor hem de onu kıskanıyor. Çok da normal! Kardeş kıskançlıklarının her ailede yaşanabileceğini belirten uzmanlar, ailelerin bu konuda doğru adımları attığı zaman bu süreyi kolay atlatabileceklerini belirtiyor.
18.02.2013Arşiv
‘Ayıcığım olmadan asla!’
‘Ayıcığım olmadan asla!’Çocuğunuzun battaniyesi, ağzından düşürmediği emziği ya da artık eskimiş olan oyuncak ayısı onun vazgeçilmezi olabilir. Bazen hiçbir şey küçük yaramazınızla onun arasına giremez. Hatta siz bile…
29.01.2013Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Parmak Emme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki parmak emme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.