Deprem

Deprem

Son dakika deprem haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan deprem ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını deprem haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Deprem

haberleri sayfasında son dakika yaşanan deprem gelişmeleri de dahil olmak üzere 18.736 deprem haberi bulunmuştur. Tüm deprem haberleri aşağıda listelenmiştir.
Depremde 24 kişi hayatını kaybetmişti! Binayı yaptıran sanığın  savunması
Depremde 24 kişi hayatını kaybetmişti! Binayı yaptıran sanığın savunması Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu İlçesinin Mehmet Akif Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'ndaki 6 Şubat depremlerinde 24 kişinin hayatını kaybetti. Sulayıcı Apartmanı davasında, binayı yaptıran, zemin katta traktör galerisi bulunan ve kolon kestiği iddiasıyla hakkında 618 yıla kadar hapis cezası istenen Mahmut Sulayıcı, ilk duruşmada, "Kendi ailemle birlikte para karşılığında binayı Ökkeş K.'ye yaptırdım. Binanın altındaki traktör bayisi bana aittir, bu iş yerinde kolon kesme olayı olmamıştır" dedi.
17.05.2024 Gündem
AFAD kira yardımı neden yatmadı (ne yapmalıyım)? Bitti mi, ne zaman yatacak, AFAD deprem yardımı uzatıldı mı?
AFAD kira yardımı neden yatmadı (ne yapmalıyım)? Bitti mi, ne zaman yatacak, AFAD deprem yardımı uzatıldı mı? AFAD tarafından depremzedelere ödenen kira yardımı ödeme tarihleri için hak sahipleri sorgulamalarını sürdürüyor. 6 Şubat’ta gerçekleşen depremde evi hasar gören kiracılara 5.000 lira, ev sahiplerine ise 7.500 lira ödeniyor. AFAD depremzede kira yardımlar Ziraat Bankası aracılığıyla hesaplara aktarılıyor. Ödemeleri henüz alamayanlar ise “ AFAD kira yardımı neden yatmadı” sorusuna yanıt arıyor. Peki, AFAD kira yardımı ne zaman yatacak? AFAD depremzede kire yardımı neden yatmadı?
16.05.2024 Ekonomi
Teleferik kazasında mahsur kalanları 120 saniyede kurtardılar!
Teleferik kazasında mahsur kalanları 120 saniyede kurtardılar! Antalya'da 12 Nisan'da Sarısu Teleferik İstasyonu'nda meydana gelen kaza sonrası 1 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi yaralandı. 36 kabinde mahsur kalan 174 kişi, 23 saatlik çalışmayla kurtarıldı. Olay yerine 22 dakikada ulaşan ilk ekibin JAK timleri olduğu ve 30 kiloluk ekipmanlarıyla mahsur kalanları 2 dakikada tahliye ettikleri belirtildi.
16.05.2024 Gündem
Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem
Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.
15.05.2024 Gündem
Nicolo Zaniolo gerçeği patladı! Deprem etkisi yaratacak: Hiç umut verici değil
Nicolo Zaniolo gerçeği patladı! Deprem etkisi yaratacak: Hiç umut verici değil Nicolo Zaniolo gerçeğini açıkladı. Sezon başında Galatasaray'dan Premier Lig ekibi Aston Villa'ya satın alma opsiyonuyla kiralanan Nicolo Zaniolo, Liverpool ile oynanan ve 3-3 sona eren karşılaşmada 65. dakikada oyuna girmişti. Yıldız oyuncu oyuna girdikten 14 dakika sonra oyundan çıkmak zorunda kalırken, başarılı teknik adam gerçeği açıkladı. İşte detaylar...
15.05.2024 Fenerbahçe
Ege Denizi'nde 4.5 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4.5 büyüklüğünde deprem! AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Ege Denizi'nde İzmir açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
15.05.2024 Gündem
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, yer altından gelen ses kayaları hakkında konuştu.
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, yer altından gelen ses kayaları hakkında konuştu. Bingöl’ün Solhan ilçesi Yenidal köyünde yer altından ses geldiği ve büyük deprem olacağına işaret ettiğine yönelik sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından Prof. Dr. Naci Görür,“Tahmin ettiğim kadarıyla bu ses, yerin derinliklerinde kayaların kırılmasına veya sürtünmesine işaret etmiyor. Sanki geniş bir yüzeyden gaz çıkışını andırıyor” dedi.
14.05.2024 Gündem
UniChallenge+ 10. yaşını kutluyor
UniChallenge+ 10. yaşını kutluyor İnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB) VE Akbank bu yıl 10. kez gerçekleşecek UniChallenge+ ile üniversitelileri dijital reklamcılık endüstrisine dair yetkinlikler kazanmaya ve kariyer fırsatlarıyla buluşmaya davet etti. Son başvuru tarihi 31 Mayıs olan programda geçen yıl olduğu gibi deprem bölgesinden yapılan başvurular için özel bir kontenjan ayrılacağı duyuruldu.
14.05.2024 Vitrin
İzmir'de beklenen deprem yaklaşıyor! En son 336 yıl önce olmuştu
İzmir'de beklenen deprem yaklaşıyor! En son 336 yıl önce olmuştu İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkez (DAUM) Müdürü Doç. Dr. Ökmen Sümer, İzmir'de 6'nın üzerinde deprem üretebilecek 25'e yakın fayın olduğunu belirtti. İzmir'in son büyük depremini 1688 yılında yaşadığını ifade eden Doç. Dr. Sümer, "Depremin hangi fayda olduğunu bilmiyoruz. Eğer İzmir Fayı'nın Balçova segmentinde ya da Pınarbaşı segmentiyle beraber meydana geldiyse, o zaman İzmir Fayı özelinde rahatız demektir. Eğer 1688 depremi, Uzunada Fayı'nda olduysa, İzmir Fayı'nın zamanı gelmiş demektir. Çünkü bu fayda tespit edilen son deprem, 1510 yıl önce, 178 yılında. Dolayısıyla İzmir Fayı'na dikkat edilmesi gerekiyor" dedi.
14.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diyalog mesajı: Aramızda çözülemeyecek bir sorun yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diyalog mesajı: Aramızda çözülemeyecek bir sorun yok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'i Ankara'da kabul etti. Görüşme sonrası iki lider basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında "Yapıcı görüşme yaptık. Sorunları diyalogla çözeceğiz" dedi.
13.05.2024 Gündem
Kenan İmirzalıoğlu, Kim Milyoner Olmak İster'de gözyaşlarına hakim olamadı!
Kenan İmirzalıoğlu, Kim Milyoner Olmak İster'de gözyaşlarına hakim olamadı! 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasında 6 Şubat 2023 depremini yaşayan ve enkazda hem ailesini hem de bacağını kaybeden yarışmacı Aylin Karakuş'un hikayesi oyuncu ve sunucu Kenan İmirzalıoğlu'nu duygusal anlar yaşattı. Karakuş, "6 Şubat 2023'te ailemi görmek için Antakya'da bulunuyordum. O gün Ankara'ya dönecektim, sabah 6'da uçağım vardı. Ama maalesef deprem oldu. Enkaz çok kötüydü. 15 saat enkaz altında kaldım" dedi.
13.05.2024 Magazin
Gaziantep’te depremde ağır hasar alan bina yıkım sırasında çöktü!
Gaziantep’te depremde ağır hasar alan bina yıkım sırasında çöktü! Gaziantep’in İslahiye ilçesinde depremde ağır hasar alan bina, kontrollü yıkım sırasında kepçenin darbesiyle bir anda çökerek yerle bir oldu. Binanın çökme anı cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.
15.05.2024 Gaziantep
Kamuda yeni dönem başlıyor! Bakan Şimşek açıkladı: 3 yıl süreyle durduruyoruz
Kamuda yeni dönem başlıyor! Bakan Şimşek açıkladı: 3 yıl süreyle durduruyoruz Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan tedbirleri tek tek açıkladı. Kamuda yeni araç ve bina alımı 3 yıl süreyle durduruluyor. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getiriliyor. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor. 3 yıl süreyle mobilya ve demirbaş alımları yapılmayacak. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet alım ödenekleri ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidiliyor.
13.05.2024 Ekonomi
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu! Bakan Şimşek: 3 yıl süreyle durduruyoruz
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu! Bakan Şimşek: 3 yıl süreyle durduruyoruz Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan tedbirleri tek tek açıkladı. Kamuda yeni araç ve bina alımı 3 yıl süreyle durduruluyor. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getiriliyor. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor. 3 yıl süreyle mobilya ve demirbaş alımları yapılmayacak. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet alım ödenekleri ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidiliyor.
13.05.2024 Ekonomi
Taha Duymaz’ın annesinin  buruk Anneler Günü
Taha Duymaz’ın annesinin buruk Anneler Günü Hatay’da asrın felaketinde 2 kardeşiyle birlikte hayatını kaybeden Taha Duymaz’ın annesi Meryem Duymaz, Anneler Günü’nü buruk geçiriyor. Acı dolu anne, “Taha çok iyi bir çocuktu ve bana çok düşkündü. Bana anneler gününde hediye getirirdi” dedi.
12.05.2024 Magazin
Boğaz'daki 'Tekerlekli Yalılar' tartışma yarattı! 'Bunun adı park değil işgal'
Boğaz'daki 'Tekerlekli Yalılar' tartışma yarattı! 'Bunun adı park değil işgal' Sarıyer'de sahil şeridi üzerinde bulunan Kefeliköy ve Piyasa Caddelerinde son günlerde artan karavan parkları vatandaşların tepkisine yol açtı. Kendi araçlarını park edecek yer bulamadıklarını ifade eden mahalle sakinleri durumu Büyükdere ve Sarıyer Merkez Mahalle Muhtarlıklarına bildirdi. Muhtarlar Kubilay Yıldırım ve Ali Yazıcı ise aldıkları çok sayıda şikayet üzerine kaymakamlık ve belediye yetkilileriyle görüştüler. Bunun üzerine harekete geçen yetkililer bölgede park halinde bulunan 30'un üzerinde karavanı kaldırttı. Karavanlardan boşalan park yerlerinin çoğu boş kalırken bir kısmına da otomobillerin park ettiği görüldü. Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Başkanı Sami Güleçyüz, "Bunların yaptığı iş park değildir, bunun adına park denemez, bu işgaldir. Çünkü motoru olmayan römork şeklinde karavanın araçlar için ayrılmış park yerine park etmesi, prefabrik bir evin gelip oraya kondurulmasıyla hiç farkı yoktur. Bunun adı işgaldir" dedi.
12.05.2024 Gündem
Azerbaycan'da 5.2 büyüklüğünde deprem
Azerbaycan'da 5.2 büyüklüğünde deprem Azerbaycan'da 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
11.05.2024 Dünya
Fenerbahçe'den Dursun Özbek'e sert cevap: Utançla İzledik
Fenerbahçe'den Dursun Özbek'e sert cevap: Utançla İzledik Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in açıklamalarına sert yanıt verdi.
11.05.2024 Fenerbahçe
Adana talasemi ve orak hücre konusunda pilot bölge ilan edildi
Adana talasemi ve orak hücre konusunda pilot bölge ilan edildi Adana'da Türk Kızılay'ın öncülüğünde Kan Hastalıkları Federasyonu ile birlikte organize edilen 5. Uluslararası Kan Film Festivali kapsamında 1'nci Bölgesel Kan Hastalıkları Sempozyumu'nda konuşan Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, "Adana'yı talasemi ve orak hücre konusunda pilot bölge ilan ettik. Bilim insanlarımızın da katıldığı etkinliklerle bu konuyu öne çıkarıp sadık kan bağışçısı formatı içerisinde hazırladığımız projeyi diğer illere de örnek olarak sunacağız" dedi.
11.05.2024 Adana
Darüşşafaka giriş sınavı 26 Mayıs’ta yapılacak
Darüşşafaka giriş sınavı 26 Mayıs’ta yapılacak Annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere tam burslu, yatılı, kolej eğitimi fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2024 yılı Giriş Sınavı, 26 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de, Türkiye’nin 41 ilinde düzenlenecek. Sınav için son başvuru tarihi ise 20 Mayıs 2024.
10.05.2024 Vitrin
Bakan Şimşek: Pazartesi günü Tasarruf Verimlilik Paketi'ni açıklayacağız
Bakan Şimşek: Pazartesi günü Tasarruf Verimlilik Paketi'ni açıklayacağız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek "Kaynaklar yatırıma, üretime, istihdama ve ihracata dönüşmeli" dedi. Şimşek ayrıca "Pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız. Buna benzer yoğun şekilde yaptığımız çalışmalar var. Çalışmalarımızı aralıksız devam ettireceğiz. Program çalışıyor ve çalışmaya devam edecek" ifadesini kullandı.
10.05.2024 Ekonomi
Bin 500 liraya çalıştıracak günübirlik işçi bulamıyor
Bin 500 liraya çalıştıracak günübirlik işçi bulamıyor Kahramanmaraş’ta yaşayan 67 yaşındaki Mustafa Uludağ, bahçelerinde bin 500 lira yevmiye ile çalıştıracak işçi bulamamaktan dert yanarak, işleri kendisinin yapmaya çalıştığını söyledi.
9.05.2024 Gündem
Hull City'de deprem! Acun Ilıcalı'dan bomba karar, İngiliz şaştı kaldı
Hull City'de deprem! Acun Ilıcalı'dan bomba karar, İngiliz şaştı kaldı Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, son haftada deplasmanda Plymouth'a mağlup olmuştu. 70 puan toplayan play-off sınırında kalan İngiliz ekibinde sürpriz bir gelişme yaşandı. İngiliz basını da buna anlam veremeyerek şaşkınlığını gizlemedi. İşte detaylar...
7.05.2024 Fenerbahçe
6 Şubat depremlerinde nişanlısını 5 gün enkaz başında bekledi! Sağlığına kavuşunca evlendiler
6 Şubat depremlerinde nişanlısını 5 gün enkaz başında bekledi! Sağlığına kavuşunca evlendiler 6 Şubat depremlerinde Hatay’da nişanlısı Muhammet Yıldız ile küs olduğu sırada depreme yakalanıp 5 gün enkaz altında kalan Hediye Demirkol, uzun süren tedavi sürecinin ardından yerleştiği Zonguldak’ta düzenlenen törenle evlendi. İnsan sevdiğinden kopamayacağını vurgulayan Yıldız, "Depremin olduğu gün kendisiyle küstük. Sürekli bunu düşünüyordum, kahroldum. Neden kavga ettiğimizi düşündüm. Demek ki iki günlük dünyaymış, kavga etmeye hiç gerek yokmuş” dedi.
7.05.2024 Gündem
Van'da 3.9 büyüklüğünde deprem  meydana geldi
Van'da 3.9 büyüklüğünde deprem  meydana geldi Van'ın merkez Tuşba ilçesinde Richter ölçeğine göre 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
5.05.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Deprem ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki deprem haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.