Son dakika lupus haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan lupus ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını lupus haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan lupus gelişmeleri de dahil olmak üzere 86 lupus haberi bulunmuştur. Tüm lupus haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kelebek hastalığı (LUPUS) nedir? Pozitif Lupus hastalığının tedavisi var mı, kelebek hastalığı belirtileri nelerdir? Lupus hastalığı nedir, belirtileri nelerdir, neden olur? Dilan Polat'ın hastalığı merak ediliyor. Sosyal medya fenomeni Dilan Polat, 'Pozitif lupus hastalığı'na yakalandığını açıkladı. Halk arasında kelebek hastalığı olarak da bilinen lupus, ciltte kendini göstermekle birlikte böbrek, kalp zarı, akciğer zarı gibi birçok dokuyu ve organı da etkileyebiliyor. kelebeği anımsatan kırmızı kabarcıklar, lupus hastalığının ise en önemli belirtisi. Peki, lupus ne demek, lupus hastalığı ölümcül müdür, bulaşıcı mı? pozitif lupus hastalığının tedavisi var mı?
Vücutta zehir namına ne varsa söküp atıyor! Yedikçe iltihap kalmıyorİyi hissetmek ve vücut sağlığımızı korumak için yapabileceğimiz çok şey olsa da en önemlisi kronik iltihaplanmanın önüne geçmektir. Eklem ağrıları, ülseratif kolit ve lupus gibi hastalıklara neden olan bu durum istenmeyen sağlık sorunlarına da davetiye çıkarıyor. Hatta zihinsel sorunların bile altında bu yatıyor. Stres, çevre kirliliği ve uyku düzensizliği gibi nedenler de bunu tetikleyebiliyor. Antioksidan zengini besinlerin tüketimi ise bunun önüne geçebiliyor.
Ünlü şarkıcıya böbreğini vermişti! Selena Gomez ve arkadaşı buzları erittiSelena Gomez ile yıllar önce ona böbreğini vererek hayatını kurtaran, ABD'li şarkıcının en iyi arkadaşı Francia Raisa'nın arası; Gomez'in geçtiğimiz sene yaptığı bir açıklamanın ardından açılmıştı. Gomez, son hamlesiyle aralarındaki buzların eridiğinin sinyalini verdi.
Uzmanı uyardı: Soğuk havalarda dar pantolon giymeyinEl ve ayaklardaki kızarıklıkların soğuk ısırması habercisi olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayşe Akkuş Kavak, “Soğuk ısırması, soğuk ama dondurucu derecede olmayan ve nemli havaya karşı cildimizde oluşan anormal yanıttır. Soğuk ısırmasında görülen ağrı ve kaşıntı bazen kişileri çok rahatsız edebilir. Bu yüzden öncelikle mevsime uygun giysiler giyilmelidir. Soğuk ve nemli ortamlardan kaçınılmalıdır. Soğuk havalarda bere ve eldiven kullanılmalıdır. Ayakları terletmeyecek ama sıcak tutacak ayakkabılar ve teri alan çoraplar giyilmelidir. Soğuk havalarda çok dar pantolon kullanımı, kalça ve bacaklarda da şikâyetlere yol açar” dedi.
Ashton Kutcher’in hastalığı vaskülit nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı? Dünyaca ünlü aktör Ashton Kutcher’in 2 yıldır vaskülit hastalığı ile mücadele ediyor. Nadir görülen bir hastalık olan vakülit ile ilgili mücadelesini National Geographic’te yayınlanan “Running Wild With Bear Grylls: The Challenge” adlı programda anlatan ABD’li oyuncu Ashton Kutcher “Görme, duyma ve dengemi sağlama yetimi etkilendi” dedi. Peki, Vaskülit hastalığı nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı? Vaskülit tanısı nasıl konur? Vaskülit tedavisi nasıl yapılır? İşte Vaskülit hastalığı hakkında bilmeniz gerekenler…
Felcin 6 belirtisine uzman uyarısıFiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü Doç. Dr. Didem Sezgin Özcan, “Bayılma, kusma, baş ağrısı, kol ve bacaklarda güçsüzlük, görme kaybı, konuşma bozukluğu gibi belirtiler inmenin (felç) habercisi olabilir. En az birini yaşıyorsanız vakit kaybetmeden hekime başvurun. Erken müdahale hem hayat kurtarır hem de tedavi başarısını arttırır.” ifadelerini kullandı.
Romatizmal hastalıkların tedavi yöntemi; egzersizRomatizmal hastalar için potansiyel tedavilerden birinin egzersiz olduğunu ifade eden Fizyoterapist Çağıl Ertürk, “Egzersizin iltihabı artırdığını düşünmek yerine fiziksel aktivite artık romatizmal hastalıkları olan hastalar için bir anti-enflamatuar tedavi olarak savunuluyor” dedi.
Kelebek hastalığı nedir? Lupus hastalığı belirtileri nelerdir?“Kelebek hastalığı” yani diğer adı ile de sistemik lupus eritematozus hastalığı, (SLE), daha çok genç yaştaki kadınların yaşadığı bir hastalıktır. Burun sırtından yanaklara doğru uzayan, kelebek şeklindeki oluşan kızarıklık ve döküntülerle karakterize olan kelebek hastalığının yol açtığı sorun sadece yüzdeki bu görüntü ile sınırlı da değildir. Peki, Kelebek hastalığı nasıl olur? Lupus hastalığı nasıl gözükür? İşte detaylar...
Sıcak havalarda gül hastalığına dikkat!Yaz aylarında tetiklenen ve yüzde kızarıklıklarla kendini belli eden rozase yani gül hastalığını kontrol altına almanın mümkün olduğunu dile getiren Dermatolog Doç. Dr. Ayşe Serap Karadağ rozase konusunda dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
Teknoloji ve yaşam tarzı D vitamini sentezini engelliyor!D vitamini vücutta birçok sistemin aktif çalışmasında etkili rol oynuyor. Hem çocuklarda hem de yetişkinlerde bağışıklık sistemine büyük destek olan D vitamini yükseltmek için yaşam tarzına da dikkat etmek gerekiyor. Çocukların sağlıklı büyümesine büyük destek olan D vitamini seviyesini yükseltmek yapılması gerekenleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Cenkçi anlattı.
Turkovac inaktif aşı mı? Turkovac aşısının özellikleri neler? Turkovac aşısı kimlere yapılacak?Türkiye'de aşılama süreci devam ediyor. Yerli aşı TURKOVAC ile ilgili detaylar pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Henüz ne zaman uygulanmaya başlanacağı bilinmeyen yerli aşı TURKOVAC 'ın Faz-3 çalışmaları ise başladı. Peki, Turkovac inaktif aşı mı? Turkovac aşısının özellikleri neler? Turkovac aşısı kimlere yapılacak? Turkovac aşısının yan etkileri var mı? Yerli aşı Turkovac kimlere yapılmayacak? İşte yerli aşı Turkovac hakkında merak edilen her şey...
Ashley Taylor Gerren hayatını kaybettiGenç oyuncu Ashley Taylor Gerren yaşama veda etti. "Baldwin Hills" dizisindeki rolüyle dünya çapında üne kavuşan yıldızın uykusunda yaşamını yitirdiği öğrenildi.
Çocuklarda beslenme güçlüğü ve kilo alamama varsa dikkat!Çocuklarda kalp üfürümleri altta yatan bir kalp rahatsızlığına işaret edebiliyor. Doğuştan kalp hastalıklarının önemli kısmını kalp içi delikler ve büyük damarlar arası açıklıklar oluşturuyor. Genellikle belirti vermeyen bu durum muayene sırasında ortaya çıkabiliyor ve kilo alamama, beslenme güçlüğü, solunum ve sık solunum yolu enfeksiyonu gibi belirtiler görülebiliyor. Prof. Dr. Feyza Ayşenur Paç, çocuklarda kalp üfürümü ile ilgili merak edilenleri anlattı.
Neslihan Atagül’ün hastalığı geçirgen bağırsak sendromu nedir? Geçirgen bağırsak sendromu belirtileri ve tedavi şekli!Neslihan Atagül, hızla kilo kaybetmesi sonucunda geçtiğimiz hafta hastaneye gitmişti. Doktorlar, Atagül'e 'geçirgen bağırsak sendromu' teşhisi koymuştu. 10 gün rapor alan oyuncu, sağlık problemleri nedeniyle rol aldığı 'Sefirin Kızı' dizisinden ayrılmak zorunda kaldı. Haberin gündeme gelmesinin ardında, Geçirgen bağırsak sendromu nedir? Geçirgen bağırsak sendromu belirtileri ve tedavi şekli!
MS hastalığı aşısı için Şahin-Türeci çiftinden tarihi adım!Covid-19 aşısını geliştiren Prof. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci çiftinin MS aşısı fareler üzerinde başarılı oldu. MS için geliştirilen deneysel aşıda ilk kez mRNA kullanıldı. Yeni aşının muadillerinden farklı olarak, hastaların bağışıklık sistemini bozmadığı ve sadece zararlı hücreleri hedef aldığı belirtildi. Aşı insan deneylerini de başarıyla sonuçlandırırsa Şahin-Türeci çifti bir kez daha tarihe geçecek. Dünyada milyonlarca insanı etkileyen MS'in bir tedavisi bulunmuyor.
Geçirgen bağırsak sendromu nedir, belirtileri ve nedenleri nelerdir? Geçirgen bağırsak sendromuna hangi besinler iyi gelir?Geçirgen bağırsak sendromu, bağırsak hastalıkları arasında sık rastlanan hastalıklardan biri. Sürekli kullanılan alkol, aspirin ve ibuprofen gibi bazı ağrı kesiciler bağırsaklarımızdaki koruyucu bariyeri bozabileceği gibi, aşırı şeker, özellikle meyve şekeri olan fruktoz, karbonhidrat kullanımı ile bağırsaktaki normal yaşayan bakteri florası ve ortamı bozularak geçirgen bağırsak sendromuna sebep olabilmektedir. Peki, geçirgen bağırsak sendromu nedir? Geçirgen bağırsak sendromu belirtileri nelerdir?
“Lupus hastalığı kalp krizine ve ani ölümlere yol açabilir”Kardiyoloji Uzmanı Dr. Kemal Kunovac, cilt, eklem, böbrek, beyin, kalp ve damarlar gibi çeşitli organlara zarar veren otoimmün bir hastalık olan Lupus'un daha çok 15-45 yaş arasında görüldüğünü söyleyerek, "Hastaların yüzde 90’ını kadınlar oluşturuyor. Bu hastalık kalp krizlerine ve ani ölümlere yol açabilir” dedi.
Bu belirtiler akciğerin su toplamasına işaret edebilirSağlığı tehdit eden akciğer sorunlarından birinin akciğerde su toplanması durumu olduğuna dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Taner Has, “Nefes darlığı, öksürük, göğüs ağrısı, ateş, eforla çabuk yorulma ve balgam çıkarma bu hastalığın önemli belirtilerindendir. Bunlar, su toplamasına işaret edebilir” dedi.
Güçlü bir bağışıklık için uyku şart!Uyku ile bağışıklık sistemi, birbiriyle karşılıklı olarak haberleşiyor. Uykusuzluk, iştahsızlık hormonu olarak bilinen leptin azalıyor ve yeme davranışı bozukluğuna, obeziteye ve dolaylı olarak bağışıklık düzensizliğine yol açıyor. Uzmanlar uzun süren uykusuzluk döneminin bağışıklığı olumsuz etkilediğini belirtiyor. İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yaşar Küçükardalı uykusuzluğun bağışıklık sistemi üzerindeki etkilerini anlattı.
İnmeye yol açan 7 önemli nedenHer yıl dünyada yaklaşık 17 milyon kişi inme (felç) geçiriyor. 6 milyon kişi de felç nedeniyle hayatını kaybediyor. Türkiye’de ise yılda yaklaşık 200 bin kişi inme geçiriyor. Peki, İnme belirtileri ne? İnme (felç) nedenleri nelerdir? Nöroloji Uzmanı Dr. Esra Mıhçıoğlu, inmeni nedenlerini anlattı.
“Uykusuzluk acıktırıyor”Fiziksel olarak dinlenebilmek için gerekli ihtiyaç olmasının yanında uykunun, vücuttaki birçok sistemin işleyişiyle bağlantılı olduğunu dile getiren İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yaşar Küçükardalı, “İyi çalışan bir bağışıklık sistemi için uykuya ihtiyaç var. Uykusuzlukla birlikte, iştah hormonu da artıyor. Bu durum yeme davranışı bozukluğuna, obeziteye ve bağışıklık düzensizliğine yol açmaktadır” dedi.
Romatoloji hastaları da Kovid-19 risk grubundaMedicana Kadıköy Hastanesi Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Seval Pehlevan, "Romatizma hastaları da Kovid-19'e karşı riskli grup içinde değerlendiriliyor. Romatolojik hastalığı olan bir kişiye Kovid enfeksiyonu tanısı konulduğunda hasta hemen kendi romatoloji doktoru ile temasa geçmeli. Hasta, kullandığı kortizon ve diğer romatolojik ilaçları derhal kesmeli ve Kovid-19 enfeksiyonu için kullanılacak tedaviye uyum göstermeli." dedi.
“Romatizma her yaşta sizi bulabilir”Romatizmanın ileri yaşlarda görüldüğü algısının yanlış olduğunu ifade eden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mahmut Mutlu, her beş hastadan üçünün 65 yaş altında olduğunu söyledi.
Lupus ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki lupus haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.