Son dakika bağışıklık sistemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bağışıklık sistemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bağışıklık sistemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan bağışıklık sistemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.876 bağışıklık sistemi haberi bulunmuştur. Tüm bağışıklık sistemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzmanından ‘M Çiçeği virüsü' uyarısı: "M Çiçeği virüsü nöropatik ağrılara yol açabilir"Afrika'da sıklıkla görülen ve binden fazla insanın hayatını kaybettiği ‘M Çiçeği virüsü' Türkiye'de görülmedi. Virüs, Afrika'nın 18 ülkesine yayılım gösterirken, vaka sayısı 42 bini aştı. Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 'M Çiçeği' virüsünün yayılması halinde eldiven kullanımının artacağını söyledi.bağlam menüsü var
Gaziantep'te soğuk algınlığı ve gribin doğal ilacı: BeyranGastronomi şehri Gaziantep'in meşhur tescilli lezzetlerinden olan, içinde, kemik suyu, et, pirinç, sarımsak ve çeşitli baharatların yer aldığı beyran, sonbaharın ve kış aylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.
Uçuk Nasıl Geçer? Uçuk Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Uçuk pek çok sebepten dolayı meydana gelebilir. Sıklıkla dudak, burun ve çene bölgesinde görülür. Oldukça acı veren ve rahatsız edici bir durumdur. Yemek yemeyi, konuşmayı zor hale getirir. İltihaplı olması halinde bulaşabilir, bir virüs çeşididir.
Adana'da yetişiyor! Kilo vermeden uykusuzluğa kadar her derde devaHünnap Çin tıbbının geleneksel bir unsuru olarak kabul edilen ve pek çok sağlık avantajı sunan bir bitkidir. Ayrıca Çin hurması ya da kırmızı hurma olarak da tanınır. Hünnap meyvesi uykusuzluk, öksürük, bağışıklık sistemi zayıflığı ve kabızlık gibi çeşitli hastalıkların ve sorunların tedavisinde kullanılır. Lif, potasyum ve C vitamini bakımından zengindir. Yüksek besin değeri sebebiyle insanları uzun süre tok tutar ve kilo verme sürecine destek olur. Hünnap ülkemizde en çok Antalya, Mersin ve Adana'da yetişiyor. Dünyada ise Genellikle Doğu Asya'da, özellikle de Çin ve Kore'de yaygın olarak bulunuyor.
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldiÇocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çelik Kuzeytepe, döküntüler ile başlayarak çeşitli bulaşıcı hastalıklarla karıştırılabilen beşinci hastalığın yaygınlaştığını söyleyerek, “Grip benzeri belirtilerle başlayan, ‘tokatlanmış yanak sendromu’ diğer adıyla ‘pembe yanak sendromu’çoğunlukla okul çağındaki çocuklarda görülen ‘beşinci hastalık’ değişkenlik gösteren havaların da etkisiyle yaygınlaştı. Hastalıktan korunmada temel yöntemler arasında yiyecek ve içeceklerin başkalarıyla paylaşılmaması, özellikle çocuklara el yıkamanın önemi konusunda bilgi verilmesi yer alır” dedi.
Alper Gezeravcı'nın uzay görevi tamamlandıTürkiye'nin uzaya gönderdiği ilk Türk vatandaşı Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevi tamamlandı. İstasyonda Gezeravcı'nın bulunduğu Ax-3 misyonu için veda töreni düzenlendi.
Enzimlerin Kullanım Alanları Nelerdir? Enzimler Canlılar İçin Neden Önemlidir?Enzimler canlılar için oldukça önemli bir yere sahiptir. Enzimlerin kullanım alanları da çeşitli sektörlere göre farklılık gösterir. Enzimler çevre kirliliği ve atık yönetiminde de geniş yer tutmaktadır. Gıda sektöründe ise gıdaların işlenmesi, depolanması ve saklanması gibi durumlarda enzimlere ihtiyaç duyulmaktadır.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ile görüştüCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzaya çıkan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ile Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki (ISS) 3'üncü gününde gerçekleştirdiği canlı bağlantıda, "Bu görev ile birlikte çocuklarımızın ve gençlerimizin uzaya olan merakları daha da artacak. Sen ilk astronotumuz oldun. Ama tabii ki son olmayacaksın. Artık Türkiye de insanlı uzay görevi gerçekleştiren sayılı ülkeler arasında yerini aldı. İnşallah bu yolculuğumuz güçlenerek devam edecektir" dedi.
Rusya’da ‘çaresi yok’ dediler! Nadir hastalığını Türkiye’de yendi Nadir görülen ekinokok kistinin leğen kemiğini sarması sonucu yürüyemez hale gelen 56 yaşındaki Mainat Bechieva, Türkiye’de sağlığına kavuştu. Rusya’da yaşayan Çeçen asıllı hemşire Bechieva, ağrılarından kurtularak sağlığına kavuşmak için ülkesinde farklı hastanelere gitti. Doktorların 'bunun çaresi yok’ demesi üzerine Türkiye’ye gelen Bechieva, yaklaşık 10 saatlik riskli ameliyat sonrası 12 santimetre büyüklüğe ulaşan kitleden kurtuldu. Başvurduğu hastanelerden olumsuz cevap aldığını söyleyen Bechieva, “Bazı hastaneler tedaviyi yapamayacaklarını söyleyip, reddettiler. Verilen ilaçlar etki göstermiyordu. Ameliyatla bir tedavisi varsa beni yönlendirmelerini istedim. Ama doktorlar elini iki yana açarak ‘bilgimiz yok’ şeklinde cevap vererek, bunun ‘çaresi yok’ dediler” diye konuştu.
Tırnak Mantarı Nasıl Geçer? Tırnak Mantarı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Onikomikoz olarak bilinen halk arasında tırnak mantarı olarak geçen bu cilt hastalığı özellikle tedavi edilmezse yayılma, bulaşma ve çoğalma göstermektedir. Ancak bu rahatsızlık sadece oje ya da kremler ile geçmemektedir. Sürekli yayılma eğilimi olduğundan dolayı, sıklıkla bireyler doğal tedavi yöntemlerini uygulamaktadır.
B6 Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B6 Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...B6 vitamini Piridoksin vitamini olarak da bilinir. B grubu vitaminlerinden birisidir. Dışarıdan alınabilen, vücutta depolanmayan ve enerji takviyesi olarak alınabilir. Işığa ve ısıya karşı hassas bir yapısı vardır. Herkes B6 vitaminini dışarıdan almalıdır özellikle sporcular tarafından etkin bir şekilde kullanılması önerilir.
Sitikolin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Sitikolin Barındıran Gıdalar Listesi...Sitikolin, protein içeren gıdalarda bulunan bir maddedir. Yumurta sarısı, karaciğer, soya fasulyesi, et, sakatatlarda bulunmaktadır. Vücudun ürettiği amino asidi ve metionin maddelerinden oluşan sitikolin suda çözülmektedir. Yapılan araştırma sonuçlarına göre sitikolinden zengin beslenmenin önemi ifade edilmektedir.
Nohut Kaç Kalori? Nohut Besin Değerleri Ve Kalorisi...Nohut salatalarda ve yemeklerde tüketilen besinlerden biridir. Bakliyatlar arasında en sık tüketilen yiyecek olarak da bilinir. Yüksek besin değerine sahip olan bu ürün potasyum ve kalsiyum açısından da zengindir. 100 gr nohut içerisinde 364 kalori bulunmaktadır. Yapılma şekli ve kullanılan malzemelere göre kalori oranı da farklılık göstermektedir. Fosfor kaynağı olarak bilinen nohut ülkemizde yemeklerde de sıkça kullanılmaktadır. Kemik gelişiminde etkili olan nohut aynı zamanda lif ve C vitamini içermektedir. Bu sayede vücudun bağışıklık sistemi de direnç kazanmaktadır.
Bağışıklık Sistemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bağışıklık sistemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.