Son dakika Ultraviyole haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ultraviyole ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ultraviyole haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan ultraviyole gelişmeleri de dahil olmak üzere 428 ultraviyole haberi bulunmuştur. Tüm ultraviyole haberleri aşağıda listelenmiştir.
Güneş gözlüğünün sahtesi katarak'a sebep oluyor! Gazianteplilere uyarı geldiYaz aylarının vazgeçilmez aksesuarı olan ve güneş ışınlarından korunmak için kullanılan güneş gözlüklerine son günlerde talep artarken uzmanlar, güneş gözlüğü kullanımının birçok faydası olduğu gibi sahtesinin de gözde sağlık sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulundu.
Gözlerde güneş yanığına dikkat! Uzmanı uyardı: Güneşlenirken gözünüzden olmayın!Güneşin zararlı UV ışınlarına maruz kalmanın gözlere ciddi zararlar verebileceği konusunda Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay uyarıyor. Güneş ışınlarının içerdiği ultraviyole (UV) ışınlarının, göz dokularına zarar verebilecek potansiyele sahip olduğunu belirten Dr. Atabay, uzun süreli maruziyetin ciddi sorunlara yol açabileceğini vurguladı
Uzman isim boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı!Cilt lekelerinin farklı faktörlerin etkisiyle ortaya çıkabileceğini ve bazı tip lekelerin ciddiye alınması gerektiğini söyleyen Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Aliye Sevdem Gülcan, boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı. Bazı lekelerin cilt kanserinin habercisi olabileceğini ifade eden Dr. Aliye Sevdem Gülcan, “Eğer cildinizdeki basit bir güneş lekesi boyut, şekil ve renk değiştiriyorsa mutlaka dermatoloji uzmanı bir doktora gitmeniz gerekiyor. Her leke basit bir leke olmayabilir ve cilt kanserinin bir işareti olabilir. Bazen kişiler, bu tip ciddi lekeleri güzellik merkezlerinde tedavi ettirmeye çalışıyorlar ve iş işten geçmiş oluyor” uyarısında bulundu.
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
60 saniyeden fazlası kabusa neden oluyor! Kalıcı oje yaptırmadan önce bunu mutlaka yapın!Son dönemde kadınların çokça tercih ettiği kalıcı ojeler uzun süre dayanmasıyla biliniyor. Klasik oje çeşitlerine göre yaptırması daha uzun olsa da ortalama 45 dakikada kurumasıyla biliniyor. Ancak kalıcı oje uygulamasında kullanılan ultraviyole ışınları tam bir kabusa neden olabiliyor.
Stratosfer Nedir, Ne İşe Yarar? Stratosferin Özellikleri Nelerdir?Üzerinde yaşadığımız Dünya farklı katmanlardan oluşmaktadır. Bu katmanları tanımak dünyamızı tanımamıza oldukça yardımcı olmaktadır. Dünyamızı oluşturan önemli katmanlardan birisi de stratosferdir. Stratosfer, troposferin üzerinde ve mezosferin altında yer alır.
Sürekli kaşlarınızı kaldırarak konuşuyorsanız dikkat! Plastik cerrahı kapısını çalabilirsinizSıklıkla yaşlanma süreciyle ilişkilendirilse de kaş düşüklüğü sürekli kaşlarını kaldırarak mimik yapmak, uzun süre güneşe maruz kalmak ya da çok fazla sigara ve alkol tüketimine bağlı olarak da meydana gelebilir. Kaş düşüklüğünü önlemek veya hafifletmek için bazı doğal yöntemler bulunduğu gibi bir dermatoloğa, plastik cerraha da ihtiyaç duyabilirsiniz. İşte kaç düşüklüğünün nedeni ve tedavi yöntemleri
İşte dünyanın en sıcak bölgesi: Radyasyon yoğunluğu inanılmaz!Santiago Üniversites'nde yapılan araştırmalara göre Şili'de yer alan Chajnantor Platosu, dünyanın en sıcak bölgesi. Buradaki radyasyon oranı o kadar yüksek ki platoda bir süre zaman geçirmek Venüs'teki kadar radyasyon almanıza sebep olabilir.
İklim değişikliği kanseri artırdı! '3 yaşında kanser hastamız vardı'Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ömer Özkan, iklim değişikliğiyle birlikte cilt kanserinde hem yaş ortalamasının düştüğünü hem de cilt kanseri vakalarının belirgin şekilde arttığını söyledi. Prof. Dr. Özkan, "Haftada 3-4 kanser vakası tespit ediyoruz. 3 yaşında kanser hastamız vardı. Güneş görmeyen yerlerde dahi kanser vakası tespit ediliyor" dedi.
Uzmanı yaza özel uyardı: Sahte güneş gözlüğü takmak yerine hiç gözlük takmayınYaz aylarının gelmesiyle kullanımı artan güneş gözlükleri ile ilgili uyarılarda bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kholzoda Saidali, ‘sahte’ güneş gözlüklerine dikkat çekerek, “Orijinal güneş gözlüklerinde ultraviyole ışınlarını engelleyen film tabakası kullanılırken sahte güneş gözlüklerinde boya kullanılıyor. Bu yüzden sahte güneş gözlüğü, gözü koruyamadığı gibi ışınlardan gelecek zararı daha fazlalaştırıyor. Eğer sahte güneş gözlüğü takmayı düşünüyorsanız, hiç gözlük takmamanın daha sağlıklı olduğunu bilmelisiniz” dedi.
Sahte güneş gözlükleri tehlike saçıyor! Pterjium hastalığını tetikliyorGüneş gözlükleri yaz aylarının vazgeçilmez aksesuarlarından olarak öne çıkarken uzmanlar, sahte gözlüklerin göz sağlığı için büyük tehdit oluşturduğuna dikkat çekiyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gökhan Arslan, “Güneşe bakmayı hiç tavsiye etmiyoruz, zararlı etkilerini direkt göz alıyor, etkileri uzun vadede görülüyor. Katarakt oluşumunu hızlandırıyor, gözün kojektiva dediğimiz beyaz kısmında göz eti diye tabir edilen pterjium hastalığı, göz önüne sarı kabarcıklar oluşturabiliyor. Koyu renkli her cam koruyucu değil, damgaları var, ultraviyole ışınlardan koruma düzeyine bakmak lazım. Güneş gözlüğü muhakkak takalım, işportadan alınmasını tavsiye etmiyoruz” dedi.
Gözün doğal görünümünü bozan hastalık: PterjiumGözde şiddetli kızarıklık ve batma hissine yol açan bir hastalık olan pterjium, dikkate alınmadığı ya da önemsenmediği durumlarda kornea tabakasında ciddi zararlara yol açabiliyor. Kalıcı görme bozuklukları ile sonuçlanabilecek hastalık hakkında açıklamada bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, “Açık havada güneşin ultraviyole ışınlarına ve tozlu-kuru ortamlara maruz kalan kişilerde pterjium hastalığı daha sık görülmektedir. Pterjium, gözün doğal görünümünü de bozabilir” şeklinde konuştu.
Felçliler için geliştirdikleri yatak Teknofest'te birinci olduSivas'ta, biyosistem mühendisi İsmail Çirci (31), beyincik sarkması nedeniyle geçici felç yaşayan annesi Dürdane Çirci'yi (63) gözlemleyip, endüstri mühendisi ağabeyi Ahmet Turan Çirci (35) ve arkadaşı makine mühendisi Mustafa Berkan Yöş (30) ile birlikte; felçli, yatalak ve engelli hastaların yataklarında tuvalet ihtiyaçlarını karşılamasını sağlayan, 'Otonom tuvaletli engelli hasta yatağı' tasarladı. Proje, Teknofest'te, 'Engelsiz Yaşam Teknolojileri' kategorisinde 1'inci oldu.
Kanser tedavisinde en etkili üç yöntem! 'Ömrü uzatıyor' deyip açıkladıDünya Sağlık Örgütü, 185 ülkede yılda 20 milyona yakın insana yeni kanser tanısı konuluyor. 2020'de yaklaşık 10 milyon kişinin ölümüne neden olan kanser, Türkiye’de de her geçen gün yaygın bir hastalık haline geliyor. Erken teşhisin önemine vurgu yapan Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Er, kanser tedavisinde hayat kurtaran en etkili ‘üç yöntemi’ detayları ile anlattı.
Belirti göstermeden görme kaybına yol açıyor! 55 yaş üstü için büyük riskGöz hastalıkları ile ilgili son dakika uyarısı! Tamamen görme kaybına neden oluyor, 55 yaş üstü kişilerde daha sık görülüyor. Göz Hastalıkları ve Retina Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, “Retinamızın merkezi olan makula yani sarı nokta, gözün arkasında bulunur ve retinanın en keskin görüş merkezidir. Makula dejenerasyonu yaşa bağlı olarak ortaya çıkan, genellikle 55 yaş üstü kişilerde görülen ve ilerleyen yaşla sıklığı artan, sık görülen bir göz hastalığıdır” dedi.
Sahte Milli Piyango bileti nasıl anlaşılır? Milli Piyango sahte bilet sorgulama! Milli Piyango biletinin orjinal olduğu nasıl anlaşılır?Milli Piyango sahte bilet nasıl anlaşılır, Milli Piyango bileti gerçek mi, sahte mi? Milli Piyango yılbaşı özel çekilişi sorgulamaları başladı, ilk tahliller belli olurken sahte biletin nasıl anlaşıldığı konusu da sorgulanmaya başlandı. Zengin olma hayali kura vatandaşlar hevesleri kursaklarında kalmasın diye biletlerinin orijinal olup olmadığının nasıl anlaşıldığını merak ediyor. Peki, Sahte Milli Piyango bileti nasıl anlaşılır, Milli Piyango bileti gerçek mi, sahte mi nasıl anlaşılır? Milli Piyango sahte bilet sorgulama süreci hakkında merak edilenler…
Polisler villaya girince gözlerine inanamadı! Kalpazanlardan akılalmaz sistemAkılalmaz olay Osmaniye'de yaşandı. Bir villada bir şeylerin ters gittiğini anlayan polis, şüphelileri 6 aylık teknik ve fiziki olarak takibe aldı. Zamanı gelince başlatılan operasyonda villaya giren ekipler gözlerine inanamadı. Üç şüphelinin kurduğu sistem usta kalpazanlara taş çıkardı. Sahte paraların özelliği ise şaşkına çevirdi .
Sakallı Ejder neden yasak? Sakallı Ejder nedir?Aksaray'da beslemesi ve ticaretinin yapılması yasak olan 1 kraliyet pitonu, 1 sakallı ejder ve 9 yavrusu ile 1 kaplumbağa ele geçirildi. El konulan hayvanlar, Konya'daki Karatay Hayvanat Bahçesine gönderildi. Peki, Sakallı Ejder neden yasak? Sakallı Ejder nedir?
Kış mevsiminde D vitamini eksikliğine dikkatKansere ve kemik erimesine karşı koruyuculuğunun yanı sıra bağışıklığı da arttıran D vitamininin vücut için önemini anlatan Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Burcu Çakmak Sancar, pek çok kişide özellikle kış mevsiminde D vitamini eksikliği görüldüğünü söyleyerek, vitaminin vücutta depolanmasıyla ilgili bilgiler paylaştı.
Güneş fırtınası nedir, ne zaman olacak? Güneş patlamasının etkileri ne? Güneş gülümsemesi sosyal medyada gündem oldu!NASA’nın Güneş Gözlemevi’nin Güneş'i "gülümseyerek" yakaladığı fotoğraf sosyal medyada gündem oldu. Twitter’da viral olan Güneş’in bu fotoğrafı bilim insanları tarafından aslında yaklaşan Güneş fırtınası olduğunu belirtiyor. Güneş patlamasının dünyayı iletişimsel anlamda etkileyeceği belirtiliyor. Peki, Güneş fırtınası nedir, ne zaman olacak? Güneş patlamasının etkileri ne? Güneş fırtınası olursa ne olur? İşte detaylar…
Güneş tutulması gözlüğü nasıl yapılır (evde), malzemeleri nelerdir? İğne deliği projektörü nasıl yapılır?2022’nin ikinci güneş tutulması salı günü gerçekleşecek. Tutulmanın Rusya'dan görüleceği maksimum noktada, Güneş'in tam olarak yüzde 82'si Ay tarafından tutulacak. Avrupa’da ise yüzde 15-30 oranında kısmı görünecek. Tutulma Türkiye saati ile 12:40 ve 15.05 saatleri arasında meydana gelecek. Güneş tutulmasını izlemek isteyenler ise güneş gözlüğü ile ilgili aramalarını yoğunlaştırdı. Peki, Güneş tutulması gözlüğü nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Islanmış deride güneşin hasar verici etkisi yüzde 50 artıyorPamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Metin, güneşin ciltte yaşlanma, kanser ve güneş çarpması ile ölüme bile yol açabileceğini belirterek, "Islanmış deride güneşin hasar verici etkisi yüzde 50 artıyor" dedi.
Güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı? Güneş çarpması belirtileri ne? 10 adımda güneşten korunmanın yolları!Aşırı sıcaklar ülkeyi etkisi altına alırken, hem ağır işlerde çalışanlar hem de uzun süre dışarıda kalanlara uzmanlar uyarıyor. Güneş çarpması bazı hastalıkları tetikleyebilir ve ciddi sorunlara neden olabilir. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Alev Özsarı Güneş çarpması belirtileri ve güneşten korunmanın yollarını anlattı.
Ultraviyole ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ultraviyole haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.