Son dakika meslek hastalığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan meslek hastalığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını meslek hastalığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan meslek hastalığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 767 meslek hastalığı haberi bulunmuştur. Tüm meslek hastalığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kot kumlama yapan işçilerde tespit etti! Avrupa'ya anlattı2000'li yılların başında kot kumlama sektöründe çalışan işçilerde tespit ettiği silikoz hastalığına ilişkin Avrupa Solunum Derneği'nin (ERS) canlı yayında sunum yapan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden Prof. Dr. Metin Akgün, birçok kişinin ölümüne neden olan hastalığı Avrupa'ya anlattı.
YSK Başkanı Ahmet Yener kimdir, kaç yaşında? Ahmet Yener nereli?Ahmet Yener, 31 Mart 2024 Yerel seçimlerinde de ekranda yaptığı açıklamalarla merak edilen isimler arasında yer almaya başladı. YSK Başkanı Ahmet Yener'in hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler de merak ediliyor. Peki Ahmet Yener kimdir? YSK Başkanı Ahmet Yener kaç yaşında, nereli?
Adana'da sağlıkçılardan 'Beyaz Yürüyüş'; Parkinson hastası emekli doktor bir kilometre en önde yürüdü!Adana'da çok sayıda sağlık çalışanı, 14 Mart Tıp Bayramı'nda şiddetsiz, güvenli, güvenceli, demokratik bir yaşam talebi ile 'Beyaz Yürüyüş' düzenledi. Parkinson hastalığı nedeniyle 11 yıl önce çocuk cerrahlığını bırakan Dr. Saadettin Güney (59) de Adana Tabip Odası'nın flaması ile 1 kilometre yürüyerek meslektaşlarına destek verdi.
Emekliye işe dönüş yolu açılıyor! Yeni uygulama hayata geçiyorİşe geri dönmek isteyen emekliler için flaş adım atılıyor. Yeni yılda emeklilik bağlama sistemi yeniden düzenlenecek. Emekli refahının artırılması için tamamlayıcı emeklilik sistemi desteklenecek, malul aylığı alanlara işe dönüş yolu açılacak. Bu kapsamda sürekli iş göremezlik geliri, maluliyet aylığı alanların yeniden işgücü piyasasına dönmesi için mesleki rehabilitasyon uygulaması hayata geçirilecek. Sağlık sorunları nedeniyle "malulen ve engelli hakkıyla" emekli olunabiliyor. Tedavisi zor hastalıklar, meslek hastalığı, iş kazası nedeniyle çalışma gücünün yüzde 60'ını kaybedenler malulen emekli aylığı almaya hak kazanıyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu resen malulen emekliliğe sevk etmiyor, başvuru zorunluluğu bulunuyor. Şeker hastalığı, görme kaybı, organ nakli, kanser, bazı psikiyatrik rahatsızlıklar, kalp yetmezliği, demans, astım nedeniyle malul aylığı bağlanıyor.
Emeklilik imkanı doğuyor! İşveren için zorunlu, işte prim ve sigorta detayıEv işlerinde çalışanlar için yeni dönem başladı. Evde 10 günden fazla çalışana sigorta zorunluğu var. Ev hizmetinde ayda 10 günden az sigortalı çalıştıranlar işveren sayılmıyor, sadece sigortalılar adına iş kazası ve meslek hastalığı primi ödüyor. Sigortalı çalışan isterse bunun üzerine kendi de prim ödeyerek emeklilik ve genel sağlık sigortası yaptırabilir.
Ünlü şarkıcı ameliyat olduğunu açıkladı! 'Beklemediğim bir şeydi'Ayhan Aşan (55), önceki gün eşi Ayla Aşan ile birlikte Nişantaşı'nda yer alan bir AVM'de kameralara yansıdı. Ayaküstü gazetecilerle konuşan ünlü isim, ameliyat olduğunu açıklayarak; "Ani bir ameliyat oldu, beklemediğim bir şeydi" ifadelerini kullandı.
EYT'de borçlanma talebi! Uzman isimden 'staj' açıklamasıEYT yasası 3 Mart 2023 tarihi itibarı ile yasalaştı. Ancak staj ve çıraklık mağdurlarının hak arayışlar devam ediyor. Farklı illerde bir araya gelen grup üyeleri borçlanma hakkı taleplerini yineliyor. EYT'de stajerlerin sorunu devam ederken İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Bal yurt dışında staj yapanların borçlanarak emekli olabileceğini duyurdu.
EYT staj çıraklık mağduriyetinde milyonların gözü torba yasada!EYT yasası 3 Mart 2023 tarihinde yasalaştıktan sonra geride EYT staj çıraklık mağduriyeti kaldı. 1999 öncesi staj sigortası başlangıç sayılacak mı? Sosyal Güvenlik Müşaviri Onur Ünal, “Mağdur değiliz kandırıldık. Çoğumuz emekli olmak için başvurduğumuzda öğrendik” dedi.
Staj ve çıraklık mağdurlarının borçlanma talebi karşılık bulacak mı?Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Böylece prim günü ve sigorta süresi şartlarını taşıyanlar emeklilik hakkı elde ediyor. Bu noktada staj mağdurları, staj ve çıraklık sigortasının EYT'de başlangıç kapsamına dahil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Uzmanlar konuyu değerlendirerek sürecin nasıl ilerleyeceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.
EYT düğümü çözüldü! ‘Staj ve Çıraklık’ engeline takılanlar ile ilgili son dakika açıklaması geldiEYT ile ilgili son dakika açıklaması! Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili 20 yılı aşan kördüğüm geçtiğimiz ay çözüldü. Yaklaşık 2 milyon 500 bin kişi, emeklilik hakkı kazandı. EYT düzenlemesinin şubat ayı ortasında yasalaşması beklenirken bir yandan da staj ve çıraklık mağdurları sesini duyurmaya çalışıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, “Onlar mağdur değildir” dedi. Vatandaşlar ise stajyer ya da çırak olarak bilfiil çalıştıkları günlerin prim günlerine sayılmasını istiyor. İşte EYT’de staja takılanlarla ilgili son gelişmeler...
EYT staj sigortası mağdurlarını kapsayacak mı? Yeni gelişmeyi açıkladı1999 öncesi çıraklık ve stajyerlik yapanların durumu ne olacak? EYT'de staj başlangıç sayılacak mı? sorularının cevapları merakla bekleniyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için gelen düzenlemeyle 2 milyon 250 bin kişi emekli olabilecek. EYT düzenlemesiyle hayal kırıklığı yaşayan çırak ve stajyerler ise kapsamın genişletilmesini istiyor. Konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İşte haberin detayları...
Hakan Altun'dan özel itiraflar: Saç kremi, şampuan ve jöle gibiyizArabesk müziğin taçsız prensi Hakan Altun, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda An Epic Symphony Orkestrası ile verdiği konser öncesi Magazin D'den Asiye Acar'a samimi itiraflarda bulundu. 'Şarkılar Bizi Söyler'in başarısının sırrını anlatan Hakan Altun, mzük ziyafeti sunduğu için konserleri için bir anlamda emeklilik sinyali verdi. Özel hayatından sahne yaşamına işte ünlü sanatçının bilinmeyenleri...
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet raporu, sigortalılar için iş kazası veya meslek hastalığı sonucu vazifelerini yapamayacak şeklide meslekte kazanma gücünü kaybedenlere veriliyor. Malulen emekli olabilmek için de maluliyet tespiti işleminin yapılması gerekiyor. Bunun için de iş gücü kaybının yüzde 60 üzerinde olması ve kurul tarafından da bu kaybın tespit edilmesi gerekiyor. Peki, Malul kime denir? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet için başvuru nereye ve nasıl yapılır? Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Maluliyet başvuru sonucu nereden öğrenilir? İşte maluliyet ile ilgili merak edilenler…
SGK harekete geçti! Kritik detay, bildirmeyenlere para cezası uygulanacakSGK resmen harekete geçti. Kritik detay ortaya çıktı. Ev hizmetinde çalışanların SGK'ya bildirilmesiyle ilgili flaş gelişme. 10 günden az çalışanlar için iş kazası ve meslek hastalığı primi ödemesi yapılması gerekiyor. Uzmanlar konuyla ilgili önemli uyarıda bulunarak idari para cezası uygulanacağını söyledi.
Rapor parası ne zaman yatar? İş göremezlik rapor sorgulama nasıl yapılır? Unutulan rapor parası nasıl alınır?Sigortalı çalışanlar iş kazası ve meslek hastalığı dışında kalan hastalık durumları nedeniyle iş göremezlik raporu verilir. İş göremezlik raporu verlenlere hastalık hali nedeniyle çalışmaması durumunda geçici iş göremezlik ödeneği veriliyor. Geçici iş göremezlik ödeneği; sosyal sigortacılık bakımından, iş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve analık sigorta kollarından istirahatli bulunan sigortalıya işten kaldığı günler için parasal yardım olarak ödeniyor. Peki, Rapor parası ne zaman yatar? İş göremezlik rapor sorgulama nasıl yapılır? Unutulan rapor parası nasıl alınır? SGK rapor sorgulama nasıl yapılır? 1 günlük rapor parası ne kadar? İşte detaylar…
Staj ve çıraklık mağdurlarını yakından ilgilendiren EYT açıklaması! Çözüm iki meslekte saklıEYT ile ilgili gelişmeler devam ederken çıraklık ve staj mağdurlarına ilişkin de art arda açıklamalar geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır, çözüm için avukatlık ve doktorluk mesleğini örnek gösterirken İş ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Mehmet Akif Cenkci de çıraklık ve staj girişinin doğum borçlanmasına olanak sağladığına dikkati çekti.
Staj ve çıraklık mağdurları ile ilgili kritik açıklama! 'Kapsam değişebilir' deyip duyurduEYT ile ilgili son dakika gelişmesi! Staj ve çıraklık mağdurları ile ilgili açıklamalar art arda geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değil. Onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilmiş bir sistem” açıklamasında bulunurken, Vergi Uzmanı Muhammet Bayram kapsamının değişebileceğine işaret etti.
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandıklılar yararlanıyor! SGK ödüyor, 4 bin 473.46 TL...Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensupları yararlanıyor. Tek sefere mahsus 4 bin 473 lira ödeme yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan verilen evlenme, cenaze ve emzirme ödenekleri çalışanların statülerine göre değişiyor. Kamu çalışanlarında ise 2008 öncesi ve sonrası ayrımı uygulanıyor. Ölüm halinde yapılan ödemeler arasında fark üç kata kadar ulaşıyor. Emekli Sandığı’na tabi mevcut emekli memurlar ile gelecekte emekli olacak kişilerin vefatı halinde de yakınlarına 4 bin 473.46 TL ölüm yardımı yapılıyor.
İşsizlik maaşı, kıdem tazminatı ve emeklilik süresi ile ilgili flaş detay! e-Devlet üzerinden yapılıyorÇalışma hayatına başlayan herkes bir süre çalıştıktan sonra emekli olmanın yolarını arıyor. Ancak bazı durumlarda emeklilik süresi uzayabiliyor. Hayatının belli bir döneminde kayıt dışı olarak çalışanlar, çalıştıkları süre kadar geç emekli oluyor. Sigortasız olarak çalışmak sadece emeklilik tarihinin uzamasına neden olmuyor aynı zamanda çalışanın pek çok hak kaybı yaşamasına da sebebiyet veriyor. Sigortasız çalışan kişi iş kazası geçirmesi durumunda ya da meslek hastalığına yakalanması halinde yasal haklara sahip olamıyor. Öte yandan işten çıkarılması durumunda tazminat talep edemeyen sigortasız çalışanlar işsizlik maaşına da başvuruda bulunamıyor.
Maaşlara ek ödeme müjdesi! Paralar hesaplara yatacak! 10 bin lira...Maaşlara ek ödeme müjdesi! Paralar yüz binlerin hesabına yatacak. Sağlıkçıların temel ve teşvik ödemelerinden oluşan iki ayaklı sabit ek ödeme dönemi başlıyor. 15 Ağustos itibarıyla belirlenen taban maaşları ve performansa yönelik ek ödemeler hesaplarda olacak. Düzenleme ile uzman hekim ve diş hekimlerine kademelerine göre artacak şekilde 10 bin TL’ye; asistan hekimlere 7 bin 500 TL’ye; pratisyen hekimlere 5 bin TL’ye kadar ek ödeme yapılacak. Ek ödemelerle birlikte pratisyen hekimlerin maaşı 20 bin TL’yi aşacak, uzmanların maaşı da 27 bin TL’yi bulacak. Özellikli işlem yapan hekimlerin tavan ücreti 65 bin TL’ye kadar çıkabilecek.
Meslek Hastalığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meslek hastalığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.