İşten Ayrılma

İşten Ayrılma

Son dakika işten ayrılma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan işten ayrılma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını işten ayrılma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İşten Ayrılma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan işten ayrılma gelişmeleri de dahil olmak üzere 215 işten ayrılma haberi bulunmuştur. Tüm işten ayrılma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emekli olacaklara hayati uyarı! Yüksek emekli aylığı almak için kritik tarihler açıklandı
Emekli olacaklara hayati uyarı! Yüksek emekli aylığı almak için kritik tarihler açıklandıEmeklilik başvurusu yapacak vatandaşlar için önemli değişiklikler hükümetin gündeminde yer aldı. Özellikle 8.9.1999 tarihinden önce ve sonra sigortalı olanlar için farklı emeklilik şartları bulunuyor. Bu kapsamda, SSK, Bağkur, Emekli Sandığı gibi farklı sigorta kolları için belirlenen prim ödeme günleri ve emeklilik yaş sınırları vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor. SGK Uzmanı Dilek Ete konuyla ilgili bilgi vererek dikkat çeken detaylardan bahsetti.
14.11.2023Emekli
İki ayrı statüde çalışmış sigortalılar dikkat! Emeklilik ile ilgili flaş detay
İki ayrı statüde çalışmış sigortalılar dikkat! Emeklilik ile ilgili flaş detayEmeklilik ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. iki ayrı statüde sigortalı olarak çalışan bir kişinin her iki sigortalılıktaki yaşlılık aylığı bağlanma şartlarını ayrı ayrı yerine getirememesi durumunda bu hizmetlerin birleştirilmesi neticesinde emekli aylığına hak kazanıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, 'Hizmet birleştirme yapılmadan sadece SSK, sadece Emekli Sandığı hizmetlerim dikkate alınarak emekli olmak istiyorum.' ibaresiyle başvur yapanların bu haktan yararlanmak istemediklerini belirtebileceğine vurgu yaptı.
4.10.2023Emekli
Falda Karga Görmek Ne Demek? Kahve Falında Karga Nasıl Yorumlanır?
Falda Karga Görmek Ne Demek? Kahve Falında Karga Nasıl Yorumlanır?Falda kahve görmenin genel anlamı uyuşmazlık ve anlaşmazlık şeklinde yorumlanır. Fal sahibinin özellikle hem ailesi hem de çevresinde yaşayabileceği olası anlaşmazlıkları gösterir. Ayrıca yaşanabilecek bazı ayrılıklar ile karşı karşıya kalabileceği yönünde delalet eder. Bu tür durumlara karşı fal sahibinin dikkat etmesi gerektiğini gösterir. Özellikle meydana gelebilecek olası tartışmalara karşı daha sakin yaklaşması ve davranması gerektiğini anlatır.
1.08.2023Gündem
Haftalık izin ile ilgili flaş karar! Çalışanlara ücret ödenmesi zorunlu
Haftalık izin ile ilgili flaş karar! Çalışanlara ücret ödenmesi zorunluBir holding bünyesinde fabrika müdürü olarak çalışan yöneticinin haftalık izin ücreti talebini değerlendiren Yargıtay, emsal bir karara imza attı. Yüksek mahkeme, davacının üst düzey yönetici olarak çalışma süresini kendisinin belirlemiş olmasının haftalık tatil hakkını ortadan kaldırmayacağına hükmetti.
EYT'de son durum! Emekli maaşlarına zam detayı, yıllık izin ödemelerini değiştiriyor
EYT'de son durum! Emekli maaşlarına zam detayı, yıllık izin ödemelerini değiştiriyorEmeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Birçok kişi EYT yasasındaki detayları merak ediyor. Maaşlara zam ile ilgili kafalardaki soru işaretleri netleşti. Öte yandan çalışılan yıllara bağlı olarak hak kazanılan yıllık izin hakkının EYT düzenlemesi sonrasında işten ayrılma halinde sıfırlanıp sıfırlanmayacağı akıllara takılan soruların başında geliyor. İşte haberin detayları...
27.01.2023Emekli
İş yeri tuvaletinde gizli kamera skandalı! 'Sapık patron' böyle ifşa oldu
İş yeri tuvaletinde gizli kamera skandalı! 'Sapık patron' böyle ifşa olduİstanbul Bayrampaşa'da bulunan bir İş Sağlığı ve Güvenliği merkezinde iğrenç olay yaşandı. Kafe tuvaletine gizli kamera yerleştirildiğinin ortaya çıkmasından sonra yeni skandal ortaya çıktı. İş yeri ortaklarından porföy uzmanı olarak çalışan Onur A., işletmesinde ortak kullanılan iş yeri tuvaletinin içerisine farklı açılardan kayıt yapan gizli kameralar yerleştirdi. Kameranın gizlendiği yer hayrete düşürürken, bir çalışan skandalı böyle ortaya çıkardı.
29.12.2022Yaşam
Prim eksiği olanlar emeklilik yaşı dolunca toplu prim ödeyerek emekli olabiliyor mu?
Prim eksiği olanlar emeklilik yaşı dolunca toplu prim ödeyerek emekli olabiliyor mu? Milyonları ilgilendiriyor! Prim eksiği olanlar dikkat! Emeklilik için beklemenize gerek yok! Türkiye’de emekli olabilmek için çalışanların üç şartı sağlaması gerekiyor. Bunlar, yasada yaş, yıl ve prim sayısını doldurmak olarak ifade ediliyor. Emeklilik yaşını doldurmuş ancak prim dışında tüm şartları sağlayanlar emekli olup olamayacaklarını araştırıyor. Peki, Emeklilik için prim günü eksik olanlar ne yapmalı? Prim eksiği olanlar emeklilik yaşı dolunca toplu prim ödeyerek emekli olabiliyor mu? Eksik primde toplu ödeme yapılabilir mi? İşte detaylar…
3.08.2022Emekli
İkale ile işten ayrılma nedir? İkale ile işten ayrılan işsizlik maaşı alabilir mi?
İkale ile işten ayrılma nedir? İkale ile işten ayrılan işsizlik maaşı alabilir mi? Çalışma hayatında sıklıkla karşılaşılan durumların başında ikale ile işten ayrılma geliyor. İkale işçi ile işverenin karşılıklı anlaşarak iş sözleşmesini feshetmesi anlamına geliyor. İşçinin ikale ile işverenler anlaşması neticesinde imzalanacak sözleşmede dikkat etmesi gereken önemli hususlar bulunuyor. İşveren ve işçinin anlaşmasıyla devreye giren ikale anlaşması ile ilgili hak kaybına uğramamak için yasal hakların bilinmesi büyük önem taşıyor. Peki, İkale ile işten ayrılma nedir? İkale ile işten ayrılan işsizlik maaşı alabilir mi? İkalede kıdem tazminatı alınır mı? İkale ile işten ayrılana kaç maaş verilir? İşte ikale sözleşmeleri hakkında çalışanların dikkat etmesi gerekenler…
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Yüzde 41 zam geldi, 15 bin 371 lira...
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Yüzde 41 zam geldi, 15 bin 371 lira...Asgari ücretli çalışan veya yüksek maaş alan milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Kıdem tazminatı üst sınırı yüzde 41.69 yükseldi. Her sene ocak-temmuz döneminde belirlenen çalışanların alacağı kıdem tazminatının üst sınırı, bu yıl yüzde 41.69 artarak 15 bin 371 lira oldu. Yeni sınıra göre, çalışan ne kadar yüksek maaş alırsa alsın tazminat hesabı 15 bin 371 lira üzerinden yapılacak. Örneğin, çalışan işyerinde 10 yıldır çalışıyorsa ve aylık giydirilmiş ücreti 20 bin liraysa; çalışan işten ayrıldığında tazminat olarak 200 bin lira değil, 153 bin 710 lira alabilecek. İşte milyonlarca çalışanı ilgilendiren detaylar...
Kıdem tazminatında son dakika kararı! Sınır yok,süreyi kaçıran alamaz
Kıdem tazminatında son dakika kararı! Sınır yok,süreyi kaçıran alamazKıdem tazminatı ile ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlarca çalışanı doğrıdan ilgilendiriyor. Birçk kişi haberdar değil. Sınır yok. Pekçok kez almak mümkün. Kıdem tazminatı aynı işyerinde bir yıldan daha uzun süre çalışanlar için doğan bir hak. Tazminat bir yıl sonrasında işveren tarafından işten çıkarılan işçiye ödeniyor. Ancak bazı durumlarda çalışan kendi isteği ile işten ayrılsa da kdem tazminatı alabiliyor. Kadın çalışanlar evlilik sebebi ile işten ayrılırsa hak etmiş oldukları tazminatı alıyor. Ancak burada bir yıl detayı dikkat çekiyor. Kıdem tazminatı alabilmesi için kişinin evlilik tarihinden itibaren bir yıl içerisinde başvuruda bulunması gerekiyor. Kıdem tazminatı her yıl için 30 günlük ücret üzerinden hesaplanıyor. Öte yandan evlilik dolayısıyla kıdem tazminatı alma hakkında sınır söz konusu değil. Çalışan kadın her evliliğinde kıdem kazananbiliyor.
Askerlik nedeniyle işten ayrılma nasıl olur? Askere gidecek olan işçi tazminat alabilir mi? İşte askerlik nedeniyle işten ayrılan işçinin hakları!
Askerlik nedeniyle işten ayrılma nasıl olur? Askere gidecek olan işçi tazminat alabilir mi? İşte askerlik nedeniyle işten ayrılan işçinin hakları!Çalışanın, askerlik nedeniyle işten ayrılma sürecinde yasal hakları bulunuyor. Kıdem tazminatından, askerlik bittikten sonra işe geri dönüş sürecine kadar tüm haklar İş Kanunu’na göre düzenlenmiştir. Vatani görevini yapacak olan çalışanlar askerlik işlemleri için nasıl bir yol izleyeceklerini kimi durumlarda kafa karışıklığına neden oluyor. Askerlik yüzünden işinden ayrılmak durumunda kalanların işyerinden alacağı tazminat detayına dikkat etmeleri gerekiyor. Peki, Askerlik nedeniyle işten ayrılma nasıl olur? Askere gidecek olan işçi tazminat alabilir mi? Askerlik nedeniyle işten ayrılma dilekçesi nasıl yazılır? Askerlik nedeniyle işten ayrılma kaç gün önceden bildirilmeli? İşte askerlik nedeniyle işten ayrılan işçinin hakları ve bilinmesi gerekenler…
Kıdem tazminatı hakkı ile ilgili son dakika açıklaması! Flaş hesap detayı, işçi, memur milyonlarca çalışan için geçerli, ödeme...
Kıdem tazminatı hakkı ile ilgili son dakika açıklaması! Flaş hesap detayı, işçi, memur milyonlarca çalışan için geçerli, ödeme...Milyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. Kıdem hakkı ile ilgili son dakika açıklaması! İşçi, memur farkı bulunmuyor. Birçok çalışan haberdar değil. Kıdem tazminatını aynı işyerinde bir yıl ve üzerinde çalışanlar, işten çıkarılmaları durumunda almaya hak kazanıyor. Milyonlarca çalışanın güvencesi olan kıdem tazminatını almayı planlayanların bazı önemli ayrıntılara dikkat etmesi gerekiyor. Özel sektör çalışanları sadece en son çalıştığı işyerinde geçen sürelere, memur da kamuda çalıştığı süre üzerinden tazminat alıyor. Gerekli bir neden olmaksızın işten çıkarılanlar işe iade davası açabiliyor. Davayı kazanan çalışana boşta geçen süre için de tazminat ödemesi yapılıyor. Öte yandan ilk sigortalı tarihten itibaren 15 yılı dolduran, 3600 gün primi ödeyen kıdem tazminatını alarak işten ayrılabilir.
İşe giriş ve işten ayrılmada dikkat edilmesi gerekenler!
İşe giriş ve işten ayrılmada dikkat edilmesi gerekenler!Hem yeni işe başlama hem de işten ayrılma anı yasal olarak dikkatle adım atmanız gereken kritik bir süreçtir. Hakları bilmek çalışanın zarar uğramasının önüne geçebilir. Her iki durumda da dikkat edilmesi gereken kritik noktalar bulunuyor. Özellikle çalışanın yükümlülükleri ve işverenin de yerine getirmesi gereken bazı yasal sorumluluklar var. Peki, İşe giriş bildirgesi ne zaman verilir? İşe giriş ve çıkış ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler neler? İşten ayrılma ihbar süresi kaç gün? Sigortalılık ne zaman sona erer? İşte tüm detaylar…
Kıdem tazminatı hakkı ile ilgili son dakika açıklaması! Çalışan milyonları kapsıyor, istifa edenler de...
Kıdem tazminatı hakkı ile ilgili son dakika açıklaması! Çalışan milyonları kapsıyor, istifa edenler de...Kıdem tazminatı hakkı ile ilgili yeni gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Tazminat hakkı ile ilgili flaş detay! Milyonlarca çalışanı kapsıyor. Kıdem tazminatı aynı işyerinde bir yıldan fazla çalışan kişilerin işten çıkarılması durumunda kazandığı bir hak. Ancak bazı durumlarda çalışan kendi isteği ile işten ayrılsa bile kıdem tazminatı hakkı doğuyor. Örneğin evlilik nedeni ile kadın çalışanlara işten ayrılma hakkı tanınıyor. Evlenen kadın bir yıl içerisinde kıdem tazminatını alarak işten ayrılabiliyor. Ayrıca sağlık nedeni ile işten ayrılanlar da kıdem tazminatı alabiliyor. Çalışanların kendi isteği ile işten ayrılması durumunda kıdem tazminatı hakkı kazanabilmeleri için Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) belge almaları gerekiyor. Peki kimler kıdem tazimatı alabiliyor? Kendi isteği ile işten ayrılanların tazminat alabilmeleri için nasıl bir yol izlemeleri gerekiyor? İşte tüm .çalışanların merak ettiği konun detayları....
Emekli, memur, çalışan, milyonları ilgilendiriyor! Hesaba yatıyor! Flaş rapor detayı...
Emekli, memur, çalışan, milyonları ilgilendiriyor! Hesaba yatıyor! Flaş rapor detayı...Emekli, çalışan, memur milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika açıklaması. Hesaba yatırılıyor. Emeklilikte ikramiye, işsizlikte güvence olan kıdem tazminatı milyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. Özel sektör çalışanları sadece en son çalıştıkları işyerinde geçen süreleri, kamu çalışanları da kamuda çalıştıkları süre üzerinden kıdem tazminatını alır. Kamu çalışanlarına borçlanılan askerlik süresi için de kıdem tazminatı ödenir. Kamuda çalışırken borçlanılan askerlik süresi emeklilik halinde kıdem süresine ilave edilir. Özel sektörden emekli olan, kamu çalışanı olduğu halde emeklilik dışındaki bir sebeple işinden ayrılanın askerlik süresi kıdem süresine eklenemiyor. Bu yıl için kıdem tazminatı tavanı 10 bin 848 lira olarak belirlendi. Ocak ayı ile birlikte alınacak en yüksek kıdem tazminatı 108 bin 486 lira oldu. Bu miktarı Hazine ve Maliye Bakanlığı her yıl memur maaş katsayılarına göre belirliyor. Bu tutar 30 Haziran'a kadar geçerli olacak. Çalışanın maaşı bu tutarın üzerinde de tazminat hesabında olsa belirlenen tavan miktar uygulanıyor. Öte yandan İşyeri ve iş ortamı sağlığınızın bozulmasına neden oluyorsa işverenle konuşarak kıdem tazminatı alarak işten ayrılabilirsiniz. İşverenin kabul etmemesi durumunda sağlık nedeniyle işe devam edemeyeceğinize yönelik sağlık raporu alıp bunu da işverene sunarak tazminatınızı alabilirsiniz. Çalışanın sağlığının o işyerinde çalışmaya elverişli olmadığına dair iddiasının sağlık raporu ile kanıtlaması zorunluluğu bulunuyor. İşte kıdem tazminatı ile ilgili milyonları ilgilendiren flaş detaylar...
Emekli maaşını doğrudan artırıyor!  Altın kural, aylık ona göre belirleniyor...
Emekli maaşını doğrudan artırıyor! Altın kural, aylık ona göre belirleniyor...Emekli milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Emekli maaşını yükseltiyor. Emeklileri ilgilendiren altın kural açıklandı. Emekli aylığı çalışma süresi, prime esas kazanç, yıl içindeki zamlar, enflasyonla beraber dilekçe tarihine göre değişiyor. İşçi, memur, esnaf statüsünden emekli olup çalışmaya devam edenlerin aylıklarını artırma imkânı bulunuyor. Emekli olup destek primi ödeyerek çalışanlar işten ayrıldıktan sonra da aynı aylığı almaya devam eder. Bu süreçte yaşlılık sigortasına prim ödenmediği için emekli aylığı artmıyor. Emekli olduktan sonra aylığını kestirip çalışmaya devam edenler ise aylığını yükseltebilir. Çalışılan süre boyunca yaşlılık sigortasına ödenen primler daha sonra tekrar bağlanacak emekli aylığını yükseltir. Yüksek prim ödemesi aylığı doğrudan artırıyor. Aylığı kestirerek mi yoksa destek primine tabi olarak çalışmanın daha avantajlı merak edilen konuların başında geliyor. İşte emekli aylığı ile ilgili tüm detaylar...
4.04.2022Emekli
Kıdem tazminatı hakkı ile ilgili flaş karar! Çalışan herkes için geçerli, hem iş hem de tazminat...
Kıdem tazminatı hakkı ile ilgili flaş karar! Çalışan herkes için geçerli, hem iş hem de tazminat...Kıdem tazminatı hakkı ile ilgili son dakika kararı! Milyonlarca çalışanı kapsıyor. Kıdem tazminatı aynı işyerinde bir yıl ve üzerinde çalışılması ile kazanılan bir hak. İş veren tarafından işçinin iş akdinin sonlandırılması ile çalışan kıdem tazminatı alabiliyor. Ancak bazı durumlarda çalışan kendi isteği ile işten ayrılsa bile kıdem tazminatı hakkı doğuyor. Örneğin evlilik nedeni ile kadın çalışanlara işten ayrılma hakkı tanınıyor. Evlenen kadın bir yıl içerisinde kıdem tazminatını alarak işten ayrılabiliyor. Ayrıca sağlık nedeni ile işten ayrılanlar da kıdem tazminatı alabiliyor. Burada önemli bir detay dikkat çekiyor. Sağlığını gerekçe gösteren işçinin bu durumunu “sağlık kurulu raporu” ile kanıtlaması gerekiyor. Gerekli raporu almadan sağlığını gerekçe göstererek işten ayrılan işçi kıdem tazminatı hakkını yitirebiliyor. Ancak yıllarca süren mahkeme süreci ile kıdem tazminatı alınabiliyor. Yargıtay konu ile ilgili önemli bir karara imza attı. Karara göre, engelli kadrosunda işe başlayan, sağ ayağında iki platin bulunan işçi, on yıl süreyle yemekhanede çalıştığı işyerinde ağrılarının arttığı gerekçesiyle yer değişikliği talep etti. Daha sonra da bel fıtığı hastalığı başlayan işçi sağlık gerekçesiyle iş akdini feshetti. Kıdem tazminatı talebi reddedilen işçi dava açtı. İşveren iş mahkemesine yaptığı savunmada, işe giriş ve periyodik muayene formunda işçinin mutfakta çalışmaya elverişli bulunduğunu, işin niteliğinden dolayı sağlığında bozulma olduğuna dair bir rapor sunmadığını belirtti. Mahkeme raporlara ve tanık anlatımlarına dayanarak işçinin kıdem tazminatı talebini kabul etti.
SGK harekete geçti ve değişti! Çalışanları kapsayan kod detayına dikkat! Para alamıyorlar...
SGK harekete geçti ve değişti! Çalışanları kapsayan kod detayına dikkat! Para alamıyorlar...Çalışan milyonlarca kişiyi kapsayan kod detayına dikkat edilmesi gerekiyor. SGK harekete geçti ve adı değişti. Bu kodlara göre iş akdi feshedilenler para alamıyor. Çalışanlar, işten çıktıkları zaman şartları taşıdığı takdirde işsizlik ödeneği alabiliyor. Prim günü ve çalışma süresi dışında kritik bir koşul da çalışanın kendi istek ve kusurunun bulunmaması. Burada da SGK'nın belirlemiş olduğu kodlar devreye giriyor ve işçinin ödeneği alıp alamayacağı tespit ediliyor. Kod 29 iptal edildi ve 11 ayrı kod belirlendi. İşveren bu kodlarla bildirim yaparsa çalışanlar para alamıyor. Ancak çalışanların çoğunun bilmediği bir konu var. İşveren tazminat ödememek için çıkış kodunu yanlış seçerek işçiyi mağdur edebiliyor. Haksız yere iş akdi feshedilen işçi dava açıp kazanırsa ödeneği alabiliyor. İşte SGK'nın belirlediği işten çıkış kodları ve işsizlik ödeneğine etkisi...
Faiz en yüksekten uygulanır! 5 yıl sınırı var, maaş bir ay içinde ödenmez ise...
Faiz en yüksekten uygulanır! 5 yıl sınırı var, maaş bir ay içinde ödenmez ise...İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor. Çoğu kişi bilmiyor ama 5 yıl sınırı var. İş kanunu ücret ödemelerinin en geç bir ay içinde yapılmasını hükme bağlıyor. Maaş bir ay içinde ödenmez ise işçi istifa edip tazminatını alabilir. Gününde ödenmeyen ücretler için mevduata uygulanan en yüksek faiz oranı uygulanır. Bu işçilerin bu nedenle iş akitleri çalışmadıkları için feshedilemez ve yerine yeni işçi alınamaz, bu işler başkalarına yaptırılamaz.
MEB harekete geçti ve değişti! İlkokul, ortaokul, lise anaokulu...
MEB harekete geçti ve değişti! İlkokul, ortaokul, lise anaokulu...Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve resmen değişti bugün uygulama başladı. Yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiren karar ile ceza hükmü kaldırıldı. MEB özel öğretim kurumlarında çalışan personelin mağduriyetlerini gidermek için "tek taraflı sözleşmeyle işten ayrılan eğitim personeline bir yıl herhangi bir özel öğretim kurumunda görev verilmemesi" yönündeki cezai hüküm yönetmelikten çıkarıldı. Okul öncesi eğitim kurumu, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim okulu veya özel eğitim okullarının binaları ile ilgili de düzenleme yapıldı.
19.02.2022Eğitim
2000 yılı sonrasında işe girenlerde kıdem tazminatı koşulları değişiyor mu?
2000 yılı sonrasında işe girenlerde kıdem tazminatı koşulları değişiyor mu? Tazminat alabilmek için çalışanın işveren tarafından işten çıkarılmış olması gerekiyor. Çalışan kendi isteği ile ayrılırsa, kıdem tazminatını alamıyor. Ancak, 1999 tarihi sonrası işe başlayan için kıdem tazminatı alma hakkı değişiyor. Peki, 2000 yılı sonrasında işe girenlerde kıdem tazminatı koşulları değişiyor mu? Prof. Dr. Cem Kılıç, kıdem tazminatı ile ilgili merak edilenleri anlattı.
SGK zamlı şekilde geri alıyor! Asgari ücretle ilgili flaş detay! Düşük maaştan sigorta ödeyen yanar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor!
SGK zamlı şekilde geri alıyor! Asgari ücretle ilgili flaş detay! Düşük maaştan sigorta ödeyen yanar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor!Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. SGK primlerini düşük maaştan ödeyen işveren yanar. E-devlet üzerinden takip edilebiliyor. Çalışanların önemli bir bölümünün sigortası yapılıyor, ancak SGK'ya gerçek ücretleri üzerinden değil, asgari ücretten bildiriliyor. Yani çalışan 6 bin TL maaş alıyor fakat SGK'ya 5.004 TL'den bildiriliyor. Bunun yanında çalışanların maaşlarının asgari ücret kadarı bankadan, kalanı ise elden ödeniyor. Beş ve daha fazla çalışanı bulunan işverenler, ücretleri bankadan ödemek zorunda. Bu nedenle ücretlerin asgari ücret kadarı bankadan, kalanı elden ödeniyor. Bu şekilde işveren ortada herhangi bir delil bırakmadan çalışanını düşük maaştan sigortalı göstermiş oluyor. Çalışanlar işverenlerin kendileri adına sigorta primini yatırıp yatırmadıklarını ve hangi ücret üzerinden sigortalı gösterildiklerini E – Devlet üzerinden sık sık takip etmeliler. Bu kontrolü yaparak durumu fark edip gerekli önlemleri alabilirler. Bu durumu fark eden çalışan işverene ihtar çekebileceği gibi ALO 170 ve CİMER gibi şikayet kanallarını da kullanabilir. Şikayet kanallarını kullanırken isim verilmesi zorunlu olmadığı için çalışan işini de riske atmamış olacaktır.
Kıdem tazminatı ile ilgili flaş detay, 1999 sonrası işe başlayanlar dikkat! Beklemeden...
Kıdem tazminatı ile ilgili flaş detay, 1999 sonrası işe başlayanlar dikkat! Beklemeden...Kıdem tazminatı ile ilgili önemli bir detay netlik kazandı. 1999 tarihinden sonra işe başlayanları ilgilendiriyor. Pek çok kişi ne zaman kıdem tazminatı hakkı kazanacağını merak ediyor. Kıdem aynı işyerinde bir yıl ve üzerinde çalışanların işten çıkarıldıkları zaman aldıkları ödeme. Ancak bazı durumlarda işten çıkarılmayan, kendi isteği ile işten çıkanlar da kıdem alma hakkına sahip oluyor. Çalışma mevzuatında Sosyal Güvenlik Kurumu prim ödeme tarihi çalışanların emekli olması ve kıdem tazminatı almasında belirleyici oluyor. 1999 tarihi sonrası işe başlayan için kıdem tazminatı alma hakkı değişiyor.
10.02.2022Uzmana Sor
SGK'ya başvurup paranızı alabilirsiniz! Çalışan yüz binleri kapsıyor...
SGK'ya başvurup paranızı alabilirsiniz! Çalışan yüz binleri kapsıyor...SGK'ya başvurduktan sonra verilen yazı ile paranızı alabilirsiniz. Çalışan yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Kıdem tazminatı ile ilgili vatandaşların kafasında soru işaretleri bulunuyor. Kıdem tazminatı çalışanlar için çok önemli. Çünkü yıllarca çalışmanın sonucunda tazminat alacak vatandaşların eline yüklü miktarda paralar geçebiliyor. Tazminat alınabilecek durumlar ise sınırlı. Çoğu çalışanın ise merak ettiği soru şu: 'Kıdem tazminatına hak kazanılabilmesi için istifa etmeden önce kaç yıl çalışmak gerekir, böyle bir hak var mı?' İşte kıdem tazminatı ile ilgili merak edilen yıl detayı...
Vefat eden işçinin mirasçılarına kıdem tazminatı ödenir mi?
Vefat eden işçinin mirasçılarına kıdem tazminatı ödenir mi?Kıdem tazminatı, iş hukukunda işçilere tanınmış en önemli haklardan birisidir. Belirli bir süre aynı işyerinde veya aynı işverene bağlı olarak hizmet edimini yerine getirmiş işçilere ödenen kıdem tazminatı için almak bazı şartların tamamlanmış olması gerekiyor. İşçinin ölümü halinde de mirasçılarına kıdem tazminatı ödenip ödenmeyeceği de merak edilen konular arasında geliyor. Peki, Vefat eden işçinin ailesine kıdem tazminatı ödenir mi? Ölen işçinin kıdem tazminatı nasıl alınır? İşte kıdem tazminatı ile ilgili bilmeniz gerekenler…

Benzer Haber Etiketleri

İşten Ayrılma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki işten ayrılma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.