Dikkat Eksikliği

Dikkat Eksikliği

Son dakika dikkat eksikliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dikkat eksikliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dikkat eksikliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dikkat Eksikliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dikkat eksikliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.337 dikkat eksikliği haberi bulunmuştur. Tüm dikkat eksikliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tükenmişlik Sendromu nedir? Oyuncu Müjde Uzman’ın hastalığı tükenmişlik sendromu nasıl ortaya çıkar, belirtileri neler, tedavi nasıl yapılır?
Tükenmişlik Sendromu nedir? Oyuncu Müjde Uzman’ın hastalığı tükenmişlik sendromu nasıl ortaya çıkar, belirtileri neler, tedavi nasıl yapılır?Kızılcık Şerbeti'nin 'Alev'i Müjde Uzman, 'tükenmişlik sendromuna' yakalandığını açıkladı. Uzman "Son zamanlarda tükenmişlik sendromu ile mücadele ediyorum. Her şeyden daha değerli, duyduğum an her şeyi elimin tersiyle itip yanında olmak için anında gidemesem de hemen arayacağım can dostlarımı bile arayamıyorum. Ya mahçubiyetten, ya anlaşılamamaktan kırıldığım için içime içime kaçıyorum. Bari siz yapmayın çünkü.. :( ve yine çünkü, buraya sığmayacak yüzlerce şeyi "TEK BAŞIMA" yapmaya çalışıyorum. Size belki 'amaan bunlar da dert mi' şeklinde gelen o şeyler gerçekten dert olmasalardı, inanın ben de dert etmezdim." Dedi.
21.05.2024Gündem
“Kışın tüketilen aşırı sıcak içecekler kanser riski oluşturuyor”
“Kışın tüketilen aşırı sıcak içecekler kanser riski oluşturuyor”Kışın tüketilen aşırı sıcak içeceklerin ileriki yıllarda kanser riski oluşturduğunu söyleyen Gastroenteroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Vedat Göral, “Sıcak içecekler 65 derecenin üstünde her gün çok sayıda tüketildiğinde yemek borusunda yanma, erozyon, tahriş ile ortaya çıkan özofajit tablosuna yol açıyor. Aynı zamanda ileriki yıllarda yemek borusunda ve gırtlakta kanser riski oluşturuyor. İçilen çay veya diğer içeceklerin sıcaklığı 65 derecenin altında olmalı” dedi.
11.01.2024Sağlık
B Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
B Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...B vitaminleri suda çözünen vitaminlerdir ve vücutta depolanmaz. Bu nedenle gıdalardan düzenli olarak vücuda alınması gereken bir vitamin grubudur.
5.01.2024Sağlık
Tepki çeken 29 Ekim gösterisinden yeni görüntüler ortaya çıktı! Vicdanları yaraladı
Tepki çeken 29 Ekim gösterisinden yeni görüntüler ortaya çıktı! Vicdanları yaraladı29 Ekim gösterisinde bir öğrenciye yapılan muameleyle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Bu kez provada öğretmeni tarafından dışlanan çocuğun görüntüleri vicdanları sızlattı. O sırada velilerin öğretmeni tebrik etmesi ise tartışılan başka bir konu oldu.
31.10.2023Yaşam
Büyük tehlike! Aileler bile zorluyor, oyuncak içinde ilaç teslimatı
Büyük tehlike! Aileler bile zorluyor, oyuncak içinde ilaç teslimatıSınavlara hazırlanan öğrenciler, dikkat artırmak ve daha iyi odaklanmak için kırmızı reçeteli ilaçlara yöneldi. Kimi arkadaşının önerisiyle kimisi de velisinin zorlamasıyla ilaca başlıyor. Kaçak yollardan ulaşmak isteyenlere ise peluş oyuncak içerisinde 1.300 TL’ye ilaç teslimatı yapılıyor.
18.10.2023Yaşam
Okul çağındaki çocuklarda büyük tehlike! 10 çocuktan 1’inde işitme kaybı var!
Okul çağındaki çocuklarda büyük tehlike! 10 çocuktan 1’inde işitme kaybı var!İşitme kaybı, doğuştan gelen bir rahatsızlık olup en sık görülen problemlerden biridir. Her bin canlı doğumdan 1 ila 3’ü sağırlık derecesinde, binde 30 ila 60’ı da değişik şiddetlerde işitme kaybı ile doğar. Okul dönemi, ergenlik, yetişkinlik ve yaşlılık dönemleri de hesaba katıldığında toplumdaki işitme kaybı oranı %50’leri geçiyor. Prof. Dr. Yıldırım Ahmet Bayazıt çocuklarda görülen işitme kaybı ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunuyor.
2.10.2023Sağlık
Mesajlaşmalarda büyük tehlike: 'İnflamasyona bağlı gelişen hastalıklar görülebiliyor'
Mesajlaşmalarda büyük tehlike: 'İnflamasyona bağlı gelişen hastalıklar görülebiliyor'Cep telefonları hayatımızın merkezinde yer alırken, kullanım yaşı da bir hayli düştü. Gelişen teknoloji ile beraber çoğu kişide telefon bağımlılığı artarken, çocukları da bu teknolojiden uzak tutmak neredeyse imkansız hale geldi. Bir kere alındığı zaman ardı arkası kesilmeyecek olan telefonun çocuklar üzerinde büyük sorunlara yol açacağı da biliniyor. Özellikle dikkat eksikliği, beyne zarar verme, işitme kaybı, gözlerde bozukluk gibi durumlarla karşılaşılıyor. Son yıllarda Whatsappitis ve karpal tünel sendromundan muzdarip kişi sayısı ise hızla artıyor.
22.08.2023Sağlık
Oğul Otu Nedir? Oğul Otu Faydaları Nelerdir?
Oğul Otu Nedir? Oğul Otu Faydaları Nelerdir?Oğul otu genellikle Akdeniz ve Asya'da yetişen bir bitkidir. Daha çok sakinleştirme özelliği ile bilinen oğul otu 30 cm ile 90 cm arası olur.
4.07.2023Sağlık
Ünlü şarkıcı Lily Allen hastalığını açıkladı!
Ünlü şarkıcı Lily Allen hastalığını açıkladı!İngiliz şarkıcı Lily Allen, yakın zamanda kendisine dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) teşhisi konduğunu açıkladı
2.04.2023Magazin
Sokak ortasında vahşet! Türk savcının sözleri duruşmaya damga vurdu
Sokak ortasında vahşet! Türk savcının sözleri duruşmaya damga vurduİngiltere'de sokak ortasında işlenen cinayet ülkeyi ayağa kaldırdı. Tutuklu olması gerekirken elini kolunu sallayarak gezen şahıs bir hayatı daha söndürdü. Cinayetle ilgili duruşmada konuşan Türk asıllı Kraliyet Savcısı Olcay Sapanoğlu’nun sözleri ise duruşmaya damga vurdu.
19.11.2022Dünya
Çocuğunuzun ‘dikkatine’ dikkat edin
Çocuğunuzun ‘dikkatine’ dikkat edinÇocuklarda dikkat eksikliğine vurgu yapan Uzman Klinik Psikolog Kübra Bozkurt, “Çocukluk çağında, özellikle 4 yaşından önce hiperaktivite ile yaşın verdiği hareketliliğin karıştırılabileceğini fakat okul çağı başladıktan sonra olası sorunların bariz bir şekilde dışarıdan fark edilir” dedi.
26.08.2022Sağlık
Dispozofobi (çöp toplama hastalığı) nedir, neden olur? Çöp biriktirme hastalığı tedavisi nasıl yapılır, belirtileri neler?
Dispozofobi (çöp toplama hastalığı) nedir, neden olur? Çöp biriktirme hastalığı tedavisi nasıl yapılır, belirtileri neler?Dispozofobi nedir, nasıl tedavi edilir, belirtileri ve nedenleri nelerdir? soruları Bursa’da çöp ev olayı sonrası gündeme geldi. Bursa'da tahliye için girilen çöp evde bulunan 9 yaşındaki çocuk tüyleri diken diken etti.  Çelişkili ifadeler veren anne ve teyze birbirlerini suçlarken Dispozofobi yani çöp toplama hastalığıyla ilgili yapılan aramalar arttı. Peki, çöp toplama hastalığı neden olur, çöp toplama hastalığının tedavisi ne, dispozofobi nasıl tedavi edilir, belirtileri ve nedenleri nedir?
25.07.2022Sağlık
Onlar da 4/1-a (SSK) kapsamında sigortalı sayılıyor! Yüz binlerce çalışanı kapsıyor, işveren için zorunlu...
Onlar da 4/1-a (SSK) kapsamında sigortalı sayılıyor! Yüz binlerce çalışanı kapsıyor, işveren için zorunlu...Her işte çalıştırılamazlar. Kurallar bulunuyor. Uyulmadığı takdirde işverene idari para cezaları uygulanıyor. Çocuk ve genç işçiler ile ilgili önemli detaylara dikkat çekildi. Çocuklar yalnızca hafif iş kategorisinde çalıştırılabilirken, genç işçiler de her işte çalıştırılamıyor. İşçi, çırak ve stajyerlerin sosyal güvenliği ve kendilerine yapılan sigortalarının emekliliğe ilişkin herhangi bir katkısı olup olmadığına dair detaylar da açıklandı. Çocuk ve genç işçiler hangi işlerde çalışabilir, hangi işlerde çalışamaz? İşverenin bu işçileri çalıştırırken yükümlü olduğu durumlar ne? İşte detaylar...
Yaz okulu çocuğun sosyalleşmesine imkan sağlıyor
Yaz okulu çocuğun sosyalleşmesine imkan sağlıyorÇocuğun bedensel, ruhsal ve sosyal gelişiminde sosyalleşmenin çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Uzman Klinik Psikolog Seren Doğantekin, yaz tatilinin gelmesiyle beraber başlayacak yaz okullarının çocuğun sosyalleşmesine önemli katkılar sağlayacağını belirtiyor. Özellikle pandemide çocukların arkadaşlarından uzak kaldığını hatırlatan Doğantekin, yaz döneminde bu durumun telafi edilebileceğini söyledi. Doğantekin, yaz okulu seçerken çocuğun kişisel özelliklerine ve ilgi alanlarına göre tercih yapılması gerektiğini kaydetti.
15.06.2022Eğitim
Zeka geriliğine neden oluyor! Sakın böyle tüketmeyin, uzmanlar uyardı...
Zeka geriliğine neden oluyor! Sakın böyle tüketmeyin, uzmanlar uyardı...Zeka geriliğine neden oluyor, potasyum düşüklüğü ve kalp yetmezliği yapıyor. 9 haftadan fazla kullanılırsa çok zararlı, kemoterapi esnasında da kullanılmaması öneriliyor. Hamilelerde erken doğuma sebebiyet veriyor, anne karnındaki bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkiliyor. Dikkat eksikliği yapıyor, ciddi sağlık sorunlara sebep olduğu açıklandı. Vücuttaki yağların yakılmasında çok etkili olarak bilinen bu besin, son zamanlarda zayıflamak isteyen birçok kişi tarafından da tüketiliyor. İşte fazla ve bilinçsiz tüketildiğinde sağlık sorunlarına sebep olan bu besinle ilgili önemli uyarılar...
14.05.2022Sağlık
Ergoterapi çocukların toplumla uyumunu artırıyor
Ergoterapi çocukların toplumla uyumunu artırıyorErgoterapi hakkında bilgiler paylaşan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. M. Şükrü Paksu, “Ergoterapi, anlamlı ve amaçlı aktivitelerle sağlığı geliştirmeyi ve yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen kişi merkezli bir sağlık mesleğidir. Ergoterapistler, sağlığın iyileştirilmesi konusunda hem sağlıklı hem de sağlık sorunu olan kişilerle çalışırlar” dedi.
31.03.2022Sağlık
Otizm tedavisinde bu detaya dikkat! İlaç dozu değiştirilmemeli!
Otizm tedavisinde bu detaya dikkat! İlaç dozu değiştirilmemeli!Otizm Spektrum Bozukluğu’nda kullanılan ilaçlar, otistik belirtilerden ziyade rahatsızlığa eşlik eden ek psikiyatrik hastalıklar ve durumlara göre planlanıyor. İlaç kullanımında en önemli noktanın tedaviye uyum süreci olduğunu belirten uzmanlar, doktorun önerdiği kullanım şemasına uyulmaması, dozların aile tarafından değiştirilmesi veya atlanması durumunda ciddi yan etkileri görülebileceğine dikkat çekiyor. Uzmanlar, ilaç dozlarının uzman kontrolünde ayarlanmasını tavsiye ediyor. Uygulamalı Davranış Analizi (Applied Behavior Analysis – ABA) ve Floortime terapi modelleri de uzmanların görüşlerine göre çok büyük fayda sağlıyor.
29.03.2022Sağlık
Sezaryanla doğan çocuklarla ilgili kanser uyarısı! Lenfoma ve sarkoma...
Sezaryanla doğan çocuklarla ilgili kanser uyarısı! Lenfoma ve sarkoma...Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun, "Acta Paediatrica dergisinde yayınlanan bir çalışmada sezaryan ile doğan çocuklarda, çocukluk dönemi kanserlerinin daha sık olduğu açıklandı" dedi.
26.03.2022Sağlık
Akıl hastanesine gidiyordu acil doktoru kaderini değiştirdi! 7 yıl tedavi gördü ama gerçek çok başkaydı...
Akıl hastanesine gidiyordu acil doktoru kaderini değiştirdi! 7 yıl tedavi gördü ama gerçek çok başkaydı...23 yaşındaki Chloe R. Kral uzun yıllar boyunca çok ciddi sorunlar yaşadığınızı, terapiye gittiğinizi, antidepresan ilaçlar kullandığınızı ve hatta son çare bir klinikte altı ay boyunca tedavi gördüğünüzü ama hiçbir şeyin düzelmediğini, daha da kötüye gittiğini düşünün… Üstelik sorununuzu anlamak bir taramaya bakıyorsa ve gittiğiniz hiçbir doktorun aklına bunu yapmak gelmiyorsa… Chloe R. Kral’ın hikayesi hem şaşkınlık hem de üzüntü uyandırıyor
21.02.2022Dünya
0-3 yaş çocuklarda sağlıklı bir uyku düzeni için 11 öneri!
0-3 yaş çocuklarda sağlıklı bir uyku düzeni için 11 öneri!Bebeklerde ve çocuklarda uykuya geç dalma, gündüz kısa uykular, gece ortasında sık sık uyanma gibi uyku düzensizlikleri görülebiliyor. Anne ve babaların, 0-3 yaş arası bebeklerde görülen uyku sorunlarını dikkatli ve sabırlı bir süreçle atlatabileceklerine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Kutlu, “Bebeklere kendi başlarına uyumayı öğretirken şunu unutmamalıyız ki, ağlamaları çok doğal bir tepkidir. Ancak ağlarken yanlarında olup destek verirsek, kuracağımız güven ve sevgi bağı da bundan zarar görmez” dedi.
1.02.2022Sağlık
Zeka geriliğine neden oluyor, dikkat eksikliği yapıyor! Kalp yetmezliği, erken doğum, yüksek tansiyon...
Zeka geriliğine neden oluyor, dikkat eksikliği yapıyor! Kalp yetmezliği, erken doğum, yüksek tansiyon...Zeka geriliğine neden oluyor, beyin gelişimini olumsuz etkiliyor, dikkat eksikliği yapıyor. Kalp yetmezliği yapıyor, kemoterapi sürecinde kullananlar için çok tehlikeli, hamilelerde erken doğuma sebebiyet veriyor. Fazla tüketildiğinde vücuda çok fazla zararı olan bu besin, yüksek tansiyon hastaları için kesinlikle tavsiye edilmiyor.
29.01.2022Sağlık
Yarıyıl tatili başlıyor! Milyonlarca öğrenci karne alacak, saatler erkene çekildi
Yarıyıl tatili başlıyor! Milyonlarca öğrenci karne alacak, saatler erkene çekildiTürkiye'de milyonlarca öğrenci bugün karne alacak. 2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönemi bugün sona erecek. Yarıyıl tatili başlıyor. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci, bugün yarıyıl tatiline çıkacak. İstanbul Valiliği ise, öğrencilerin olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için karnelerin dağıtım saatlerinin erkene çekildiğini duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarıyıl tatilinin uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin son dakika açıklaması yaptı. Öte yandan notları iyi olanlar tatile keyifli girecek ancak içlerinde düşük notları olduğu için mutsuz olanlar da bulunacak. Peki, dersleri iyi olanlar tüm tatili dinlenerek mi geçirecekler ya da kötü olanlar sadece ders mi çalışacaklar? İyi karnenin ödülü ne olmalı, karnesi kötü olana nasıl yaklaşmalı? İşte Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalar ve uzmanlardan karnelerle çocuk-ebeveyn iletişimi uyarıları...
22.01.2022Eğitim
Uyku problemleriyle ilgili kritik uyarı!
Uyku problemleriyle ilgili kritik uyarı!Dünyada milyonlarca insanın pandemi nedeniyle uyku problemleri yaşadığına dikkat çeken Noröloji Uzmanı Doç. Dr. Abdullah Özkardeş, “Koronasomnia, pandemi ile ilgili uyku problemlerini ifade eden yeni bir terimdir. Pandemide artan stres ve kaygının, uyku üzerinde negatif etkisi olmaktadır. Sabahları fazla uyuma isteği Koronasomnia işareti olabilir. Covid-19 pandemisi nedeniyle haftalık çalışma saatleriniz azaldıysa, her sabah daha fazla uyumak isteyebilirsiniz. Gecede 7 ila 8 saatten fazla uyumak, alarm kullansanız bile zamanında uyanmayı çok daha zor hale getirebilir. Aşırı uyuyanlar gün boyunca sersemlik, sinirlilik ve dikkat eksikliği hissedebilir” dedi.
11.01.2022Sağlık
Hafif otizm, erken tanıyla tamamen ortadan kalkabiliyor
Hafif otizm, erken tanıyla tamamen ortadan kalkabiliyorYeni psikiyatrik tanı sistemiyle birlikte otizmin kategorik bir tanı olmaktan çıkarılarak süreklilik arz eden bir yelpaze haline getirildiğini belirten uzmanlar, “yelpaze”nin bir ucunda hafif, diğer ucunda ağır otizm tanısı olduğunu kaydediyor. Uzmanlar, erken tanı ile birlikte erken uygulanacak uygun özel eğitim ve terapiler sonucunda hafif otizmi olan çocuklardaki problemlerin tamamen ortadan kalkabildiğini vurguluyor.
7.01.2022Sağlık
Perthes hastalığının risk faktörleri nelerdir?
Perthes hastalığının risk faktörleri nelerdir?Ortopedi ve Travmatoloji, Çocuk Ortopedisi Uzmanı Op. Dr. Ozan Ali Erdal, Perthes hastalığı hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
7.12.2021Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Dikkat Eksikliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dikkat eksikliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.