Son dakika bronzlaşma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bronzlaşma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bronzlaşma haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan bronzlaşma gelişmeleri de dahil olmak üzere 58 bronzlaşma haberi bulunmuştur. Tüm bronzlaşma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bronzlaşırken hasta olabilirsiniz! 20 dakika yöntemi vücudu koruyorDeri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Didem Mullaaziz, bronzlaşmanın, estetik açıdan tercih edilse de gerçekte derinin hasar görmesi ile harekete geçen kendini koruma mekanizması sonucu oluştuğunu söyledi.
Ozon tabakası inceldi, bu tehlikeye dikkat!Dünyayı çevreleyen ozon tabakasının gün geçtikçe incelmesi, beraberinde cilt problemlerini de arttırdı. Güneşin zararlı ışığından etkilenme oranının daha da yükseldiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Gonca Soyuduru, "Doğal olarak ultraviyole ilişkili problemlerin de son yıllarda giderek arttığını görüyoruz" dedi.
Cilt kanserlerine neden oluyor, kalbi ve böbrekleri bitiriyor! Bronzlaştırıcı spreyler tehlike seçiyor...Bronzlaştırıcı spreyler son dönemde sosyal medyanın trendleri arasında yer alıyor. Saatlerce güneşlenmek yerine, buruna sıkılan sprey ile birkaç günde bronzlaşma sağlıyor. Uzmanlardan uyarı geldi, büyük tehlike taşıdığı ortaya çıktı. Bu spreylerin uzun vadede sorunlara neden olduğunu dile getiren Dr. Faraz Mahmood Ali, “Sürekli melanotan II’nin vücuda girmesi çok zararlı. Cilt kanserleri dışında kalbe ve böbreklere de kalıcı olarak zarar veriyor. Hatta kas hücrelerinin parçalanmasıyla ölüme bile neden oluyor” uyarısında bulundu.
Uzun süreli güneş teması deri kanserlerinin görülme oranını artırdıDeri kanserlerinin görülme oranlarının son yıllarda arttığını belirten Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ebru Karagün, “Bunun en önemli nedenleri arasında ozon tabakasındaki incelme ile bronzlaşma amacı ile uzun süreli güneş temasıdır. Hem UVA hem de UVB, malign melanom (cilt kanseri) gelişimine neden olmaktadır” dedi.
Güneş lekelerinden kurtulmanın yolları!Yaz aylarıyla birlikte ortaya çıkan cilt sorunlarının başında güneş lekeleri geliyor. Uzun süreli ve tekrarlayan güneş ışığına maruz kalındığında özellikle yüz el göğüs sırt kol ve bacaklar gibi açık alanlarda kahve renkli güneş lekeleri oluşabileceğini söyleyen Uzman Dr. Ayşen Sağdıç Coşkuner, güneş lekeleri için kullanılan tedavi yöntemlerini anlattı.
Bronzlaşma, D vitamini üretimini azaltıyorYaz mevsiminin etkisini iyice hissettirdiği bugünlerde yaz tatili heyecanı da başladı. Çoğu kişi sahillere akın ederken güneşin ve denizin tadını çıkarıp bronzlaşmak da yaz tatilinin olmazsa olmazı. Ancak uzmanlar uyarıyor. Güneş ışınları D vitamini alma açısından oldukça önem taşısa da güneşin zararlı etkilerini göz ardı etmemek gerekiyor. Dermatolog Uzm. Dr. Emre Araz güneş ışınlarının ciltte oluşturduğu hasarları anlattı.
'Güneş ışınları cilt lekelerine davetiye çıkarıyor'Dermatoloji uzmanı Dr. Hasan Benar güneş ışınlarının zararlı etkileri konusunda uyardı. Dr. Benar “Güneşin sıcaklığı ve ışığı bize mutluluk veriyor. Ancak her ne kadar güneşi sevsek de ona çok fazla maruz kalmak cildimiz için ciddi ölçüde zarara sebep oluyor. Dolayısıyla, yazın gelmesiyle beraber kırışıklıklar, kahverengi lekeler ve cilt yanıkları sorunumuz ve gündemimiz haline geliyor” diye konuştu.
Kalıcı bronzluk için kakao ve hindistan cevizi yağı önerisiBilinçsiz bronzlaşmanın cildin zarar görmesine neden olacağını belirten Dr. Ebru Koç, “Doğal, nemlendirme özelliği olan kakao yağı ve hindistan cevizi yağı ile kalıcı bronzluk elde etmek mümkün. Ancak cilt sağlığınız için güneşin en tepede olduğu öğlen 11.00-15.00 saatleri arasında güneşlenmemelisiniz” uyarısında bulundu.
'Meme tümörlerinde paraben tespit edildi'Parabenin oluşturduğu zehrin birikmesiyle olan kanser hastalıklarının başında meme kanserinin geldiğini söyleyen Doç. Dr. Ali Balevi, “Paraben şampuan, saç kremi, nemlendirici krem, tonik, deodorant, parfüm, tıraş jeli, bronzlaşma kremi, makyaj malzemeleri, güneş koruyucusu ve diş macununda bulunur. Yapılan araştırmalarda birçok tümör hücresinde paraben tespit edilmiş. Meme kanserine neden olan ürünler arasında deodorantlar var” dedi.
“Meme tümörlerinde paraben tespit edildi”Birçok kozmetik ve kişisel bakım ürününün de raf ömrünü uzatmak için kullanılan kimyasal maddelerin genel adının paraben olduğuna ve yapılan araştırmalarda birçok tümör hücresinde paraben tespit edildiğine dikkat çeken Doç.Dr. Ali Balevi, “Günlük hayatta çokça kullanılan ürünlerin içeriğinde paraben bulunabiliyor. Parabenin oluşturduğu zehrin birikmesiyle olan kanser hastalıklarının başında meme kanseri geliyor.” dedi.
Çocuklar ve ergenlerde ultraviyole tehdidiÇocukluk ve ergenlik dönemindeki güneş yanıklarının, ileriki yaşlarda gelişebilecek deri kanserleri açısından çok riskli olduğunu dile getiren Dermatoloji Uzmanı Burak Sezen, güneşten korunmanın yollarını anlattı.
Güneşleneyim derken kanser olmayınDermatoloji Uzmanı Oğuz Küçükçakır, güneşli günleri doyasıya yaşamanın D vitamini açısından faydası olduğu kadar, krem kullanılmadığı takdirde UV-A ve UV-B ışınlarının ise kansere sebep olabileceğini söyledi.
'Koruyucu kremler yalancı güvenlik'Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertan Yılmaz, bronz tene sahip olmak ya da D vitamini ihtiyacı giderme düşüncesiyle uzun süre güneş ışıklarına maruz kalmanın kırışıklıklara neden olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, bu durumun da cildi erken yaşlandırdığını ve deri kanserine yatkınlığı artırdığını kaydetti.
Güneş dost mu düşman mı ?Güneşin dost yüzünün hayati önem taşıdığını ifade eden Uzm. Dr. Oğuz Küçükçakır, ancak uzun süre maruz kalmanın ise ilerleyen yaşlarda deri kanserlerine sebep olabileceğini söyledi.
Solaryuma girerken 2 defa düşünün!Özellikle güneşten ayrı kaldığımız kış aylarında çok fazla tercih edilen solaryumda bronzlaşma beraberinde bazı riskler de getiriyor. Böyle olunca da akla bronz görünmek için bu riskleri almaya değer mi sorusu geliyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Burcu Işık, konuyla ilgili sorulara cevap verdi
Güneş hem dost, hem düşman!En iyi D vitamini kaynağı, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, psikolojiye olumlu etkiliyor ancak güneş ışınlarına yanlış zamanda, yanlış sürede maruz kalmak çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
Sağlıklı içeceklerle bronzlaşmak mümkünBeslenme düzeninde yapılacak olan takviyelerle hem daha bronz bir tene sahip olmak mümkün hem de daha tatlı bir tonda bronzlaşmak...
Güneş altında yatarak bronzlaşma devri kapandı!Beslenme düzeninde yapılacak olan takviyelerle hem daha bronz bir tene sahip olmak mümkün hem de daha tatlı bir kahvelikte bronzlaşmak... Diyetisyen Emre Uzun, özellikle smoothie gibi pratik beslenme alternatifleriyle bu konuya çözüm sunuyor.
Bronzlaşma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bronzlaşma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.