Davalar, duruşmalar, raporlar… Şiddet her yerde!

Rock müziği grubu Yüzyüzeyken Konuşuruz gitaristi Can Tunaboylu, eski sevgilisi Aybike Çelik tarafından ‘şiddet’ iddiasıyla suçlandı. Tunaboylu hakkında “Basit yaralama" ve “Hakaret" suçlarından soruşturma başlatıldı. Karşılıklı suçlamalar devam ederken 'Yüzyüzeyken Konuşuruz Grubu', yaptığı açıklamayla Can Tunaboylu ile ilişkilerini dondurduklarını açıkladı.

Oyuncu Ayşe Tunaboylu ise 'iftiraya uğradı' dediği oğluna sahip çıktı.

Yargı süreci devam eden olay, akıllara magazin dünyasında yaşanan 'şiddet' olaylarını getirdi.

1 YIL 4 AY HAPİS

Şarkıcı Sıla, 2018 yılında kendisini dövdüğünü iddia ettiği oyuncu Ahmet Kural'dan şikayetçi oldu.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davadaki ilk karar, 22 Nisan 2019’da çıktı. Mahkeme Ahmet Kural’ı "Tehdit" suçundan 7 ay 15 gün hapis, "Basit yaralama" suçundan 5 ay hapis, "Hakaret" suçundan ise 4 ay 5 gün hapis cezası olmak üzere toplam 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırarak cezaların her birini erteledi. Ancak Ahmet Kural’ın avukatları, karara karşı istinaf yoluna  başvurdu.

 İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 30. Ceza Dairesi de olayda basit yargılama usulünün uygulanmamasını, tanıkların dinlenmesi ve keşif yapılması gerekçeleriyle kararı bozdu. Yeniden yargılanan Ahmet Kural’a 14 Temmuz 2021’de yerel mahkeme tarafından yeniden aynı ceza verildi.

EVLİLİK HABERİ BEKLERKEN, ŞİDDET HABERİ GELDİ

2020 yılında Rubato grubunun solisti Özer Arkun’un evlilik hazırlığındaki sevgilisi B.Y.’yi dövdüğü iddia edildi. B.Y., çektiği bir videoyu savcılığa ileterek şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Kız arkadaşı B.Y.ye karşı 7 suç işlediği iddiasıyla 35 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen RUBATO'nun solisti Özer Arkun'un davasında karar Haziran 2022'de çıktı. Mahkeme, 2 suçtan Arkun'u toplamda 15 bin 750 lira adli para cezasına çarptırırken, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına da karar verdi.

AŞK KÖTÜ BİTTİ

Sermiyan Midyat'ın kendisinden 16 yaş küçük oyuncu sevgilisi Sevcan Yaşar’la ilişkisi kötü bitti. Yaşar, sevgilisinden fiziksel ve psikolojik şiddet gördüğünü belirterek ayrılma kararı aldı. Sevcan Yaşar’ın iddiasına göre, evden ayrılmak istediği sırada Midyat kendisini darp etti.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Sermiyan Midyat hakkında, “Kasten yaralama”, “Zincirleme tehdit” ve “Zincirleme hakaret” suçlarından 1 yıl 3 aydan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılırken, aynı iddianamede Sevcan Yaşar hakkında da, “Kasten yaralama” suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istendi.

Haberin Devamı

Mahkeme, Sermiyan Midyat ile Sevcan Yaşar’ı, “haksız tahrik altında kasten yaralama” suçundan 56 gün karşılığı 1120’şer TL adli para cezasına çarptırdı.  Midyat, ‘hakaret’ ve ‘tehdit’ suçlarından ise beraat etti.

DAVA SÜRÜYOR

Oyuncu Ozan Güven'in eski kız arkadaşı Deniz Bulutsuz, 2020 yılı Temmuz ayında Güven'in kendisine şiddet uyguladığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ozan Güven hakkında "Hakaret", "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Kasten yaralama" suçlarından 3 yıl 9 aydan 13 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ozan Güvenin de karşı şikayet dilekçesi vermesi üzerine Deniz Bulutsuz hakkında da "Basit yaralama" suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Henüz karar bağlanmayan davada bir sonraki duruşma 5 Aralık'ta görülecek...

DURUŞMA ERTELENDİ

Cengiz Kurtoğlu'nun İstinye’deki bir mekanda katıldığı doğum günü partisinde, Orhan Gencebay ve bazı sanatçılar hakkındaki aşağılayıcı yorumda bulunduğu gerekçesiyle darp edildiği iddia edilen işletmeci Mustafa Can, "Elinde servis bıçağı vardı, kendimi geri çekilmesem bıçak boğazıma gelirdi" diyerek şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Cengiz Kurtoğlu hakkında "Basit yaralama" ve "Hakaret" suçundan 7 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebiyle dava açılmıştı.

Adli Tıp Kurumundan alınan rapora göre müşteki Mustafa Can’ın yüzünde sabit iz olmadığı kaydedildi. Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını sundu. Mütalaada, sanık Cengiz Kurtoğlu’nun haksız tahrik altında "Basit yaralama" ve "Hakaret" suçlarından 5 aydan 1 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, taraflara mütalaaya savunma hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

 

DİĞER YENİ YAZILAR