Yarışma bitti, tartışma bitmedi

Miss Turkey 2024’te tacın sahibi İdil Birgen oldu. Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan İdil Birge'nin birinciliği tartışmaları da beraberinde getirdi.

İdil Bilgen, hakkındaki yorumları önemsemediğini söyledi: “Ben bir Türk kadınıyım. Türkiye’yi temsil etmek üzere bu unvanı aldım ve çok mutluyum, gurur duyuyorum. Ülkemizde kadın ve çocuk cinayetleri gibi çok acı olaylar yaşanırken, bana yazılan negatif yorumları insanların kendi boşluğuna veriyorum. Bilgi sahibi olmayıp fikirleri olan insanlar bunlar. Onların yorumlarını hiç önemsemiyorum. Ben çağdaş bir Türk kadınıyım ve ülkemizi Miss World’de asaletle, zarafetle temsil edeceğim.”

 1960 yılında Türkiye Güzeli seçilen Nebahat Çehre, İdil Bilgen’e sahip çıktı. Usta oyuncu, sosyal medyada Bilgen’in fotoğrafını paylaştı ve o karenin altına şöyle yazdı: “Ben kızımızı çok beğendim. Yolu, bahtı açık olsun.”

Mehmet Erbil ise Birgen için “Ben dedim ki bu bir kamera şakası galiba. Eskiden çok farklıydı, demek ki yarışma çok değişmiş. Güzellik anlayışı da değişmiş. Güzellik göreceli diyeceğim ama onu da diyemiyorum.” yorumunu yaptı.

1990’da katıldığı Miss Globe yarışmasında ikinci seçilen Demet Akalın da sosyal medyada İdil Bilgen’in birinciliğini eleştirdi: “Belki geri vermek ister tacı ya da halk oylaması diye bir şey olsa... Çok istiyormuş birinci olmak. Aşkım sen istiyorsun da yarışma güzellik yarışması, kayırma yarışması değil.”

Haberin Devamı

Güzellik  yarışmalarının tartışılan tek ismi İdil Birgen değil...

2017 yılında Yeşilçam yıldızı Itır Esen'in kendisiyle aynı adı taşıyan yeğeni birinci seçildi.  Yarışmadan kısa bir süre sonra Itır Esen'in sosyal medya paylaşımları gündeme geldi.

Miss Turkey basın ofisinden yapılan açıklama ile Itır Esen'İn paylaşımlarının incelemeye alındığı duyuruldu. Kısa bir süre sonra ise Miss Turkey Başkanı Can Sandıkçıoğlu, kuruluş amacı Türkiye'yi dünya çapında tanıtmak ve imajına katkıda bulunmak olan yarışmanın organizasyonunun böyle bir paylaşımı kabul etmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Sandıkçıoğlu, bu paylaşımı nedeniyle Itır Esen'in tacının geri alındığını bildirdi.

Esen'in tacının alınmasının ardından jüri puanlamasına göre ikinci olan Aslı Sümen birinci, puan sıralamasında üçüncü olan Pınar Tartan ikinci, dördüncü sırada olan Yasemin Çoklar ise üçüncü oldu.

Haberin Devamı

1986 yılında Mankenler Kraliçesi seçilerek Avrupa Mankenler Kraliçesi Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanan Sibel Turnagöl'ün daha önce evlenip ayrıldığı ortaya çıktı ve tacı elinden alındı.

1982 yılında Bulvar gazetesinin düzenlediği güzellik yarışmasına katılan Hülya Avşar birincilik tacının sahibi oldu. Yarışmadan 2 gün sonra evlenip ayrıldığı ortaya çıktı ve bu sebeple tacı elinden alındı. Yaşanan bu olay Hülya Avşar'ın hayatında yeni bir dönüm noktasını da beraberinde getirdi.

DİĞER YENİ YAZILAR