DNA bilmecesi!

Arzu-Ömer Sabancı çiftinin oğlu Hacı Sabancı 10 Ekim 2022’de Nazlı Kayı ile nikah masasına oturdu. Çift Çırağan Sarayı’nda düzenlenen görkemli bir düğünle evlendi.

Düğünden kısa bir süre sonra Hacı Sabancı 'babalık davası' haberleriyle gündeme geldi.

2010 yılında Facebook üzerinden Hacı Sabancı’yla tanışan F.D. isimli kadın, 2 Şubat 2021'de dünyaya gelen çocuğu Uzay'ın işadamından olduğunu iddia ederek dava açacağını söyledi.

Hacı Sabancı ise bu iddiaları yalanladı ve yasal hakkını kullanacağını açıkladı.

Hacı Sabancı bugün bir kez daha DNA haberleriyle gündeme geldi.

Sosyal medya hesabından avukatı aracılığıyla açıklama yapan Sabancı, iddiaları kesin bir dille yalanladı;

"Değerli Kamuoyu, Müvekkilim Hacı Sabancı için DNA testi yapıldığı gibi ileri sürülen iddialar doğru olmayıp, mahkemenin bu DNA testi yapılması yönünde tesis ettiği bir kararı dahi yoktur. Mahkemenin bu yönde bir kararı dahi yok iken Kamuyu aldatmaya yönelik, müvekkil ve ailesini hedef alan bu tür gerçeğe aykırı haberler kamu vicdanını da incittiği, Bu tür gerçeğe aykırı iddiaların haber değeri olmadığı, haber kriteri dahi taşımadığı açıktır. Hukuki ve cezai açıdan konunun yakından takipçisi olacağız. Saygılarımızla, Av. Yunus Egemenoğlu"

Haberin Devamı

Ünlüler dünyasında DNA testi ile gündeme gelen tek isim Hacı Sabancı değil.

İKİ KIZI VARMIŞ

Yeşilçam'ın usta isimlerinden Metin Akpınar da geçtiğimiz nisan ayında 'babalık davası' haberleriyle gündeme geldi. Akpınar'ın Supiye Orancı ile evliliğinden dünyaya gelen Duygu-Sevgi Nebioğlu kardeşler usta oyuncuya dava açtı.

Yapılan DNA testi sonucuna göre iki kardeşin, Metin Akpınar'ın kızları olduğu ortaya çıktı.

UĞUR DÜNDAR'DAN DNA'LI YANIT

Duygu Nebioğlu, verdiği bir röportajda “Ablamın babası da ünlü bir gazeteci” dedi. Nebioğlu’nun iddiasının ardından İstanbul dışındaki bir şehirde birkaç yıl önce açılan davanın taraflarından birinin Uğur Dündar olduğu ortaya çıktı. Nebioğlu’nun ablası Dilara G. tarafından açılan davada, mahkeme DNA testi istedi.

Adli Tıp Kurumu’ndan gelen DNA raporunun sonuç kısmı şöyleydi:

 “Elde edilen sonuçlara göre baba olduğu iddia edilen İsmail Uğur Dündar adlı şahsın Dilara G. adlı şahıs için biyolojik babalığı reddedildi.”

Haberin Devamı

 

RESMEN BABASI

Şarkıcı Emrah'ın 1990 yılında Ebru Çolak ile yaşadığı ilişkiden Tayfun adında bir oğlu oldu. Uzun süre Tayfun'un kabul etmeyen Emrah, sonunda DNA testi yaptırdı. Çıkan sonuç Emrah'ın babalığını kanıtladı.

O ADAM BENİM BABAM

Erol Büyükburç'un kızı olduğunu iddia eden Esra Şimşek'in açtığı babalık davası sonucunda mahkeme, sanatçının mezarının açılmasına karar verdi.

Dava 2021 yılında sonuçlandı ve Esra Şimşek, Erol Büyükburç'ın kızı olduğunu ispatladı.

 

 

 

 

DİĞER YENİ YAZILAR