Son dakika Ortodontik tedavi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ortodontik tedavi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ortodontik tedavi haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan ortodontik tedavi gelişmeleri de dahil olmak üzere 75 ortodontik tedavi haberi bulunmuştur. Tüm ortodontik tedavi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Estetik bir gülüş için turizm akımı!IstaDental Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Türkiye’nin estetik gülüş turizminde en fazla tercih edilen ülkelerinden biri olduğunu belirtti.
Gülüş estetiğine ilişkin açıklamaProtetik Diş Tedavisi Bölümü'nden Uzm. Dr. Halenur Bilir, "Gülüşünden memnun olmayanlar için en ideal gülüş artık kişiye özel olarak tasarlanıyor. Gülüş estetiğinde hastanın yaşı, mesleği, cinsiyeti, yüz ve çene yapısı da göz önünde bulunduruluyor." ifadelerini kullandı.
Sağlıklı dişlere sahip olmanın 9 yoluYetişkinlik döneminde sağlıklı dişlere sahip olmak için çocuklukta ilk dişlerin çıkışından itibaren ağız ve diş bakımının düzenli olarak yapılması büyük önem taşır. Dr. Dt. Beril Karagenç Batal daha sağlıklı ve güzel dişler için öneriler verdi.
Çocuklarda parmak emme çene gelişimini bozabilirBirçok çocukta görülen parmak emme alışkanlığının, çene gelişimini bozabileceğine dikkat çeken Ortodonti Uzmanı Dr. Şirin Hatipoğlu tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Diş çapraşıklığı ve çene bozukluğuna neden olan sebeplerin ikiye ayrıldığını belirten Hatipoğlu, “Parmak/ dudak emme, tırnak yeme, dil itimi gibi kötü alışkanlıklar sonucunda normal fonksiyonel yapı bozularak patolojik bir yapı ortaya çıkar” dedi.
Diş telleri hakkında doğru bilinen yanlışlar!Diş teli tedavisi hakkında toplumda pek çok yanlış bilgi bulunuyor. Özellikle dişlerin zamanla kendiliğinden düzeleceği, diş teli tedavisinin ağrılı oluşu ile ilgili yanlış bilgiler pek çok kişinin sorunu ötelemesine neden oluyor ve sorun daha da ileri boyutlara gelebiliyor. Uzmanlar tel takılmasından ve kullanımına şehir efsanesine dönüşen bilgilere karşı uyarıyor. Ortodonti Uzmanı Dr. Aylin Sezen Yalçın diş teli ile ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı ve diş teli tedavisi ile ilgili bilgi verdi.
Ortodontik diş tedavisinde yeni yöntemTeknolojinin gelişmesi ile birlikte ortodontik tedavi yöntemlerinde yeni yaklaşımlardan birisi olan 'telsiz ortodontinin' modern bir tedavi yöntemi olduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Bahar Pehlevan, "Telsiz ortodonti tedavisi, üç boyutlu bilgisayar teknolojisi ile kişiye özel olarak tasarlanan ve dişlerdeki çapraşıklıkları düzeltmeyi sağlayan bir tedavi yöntemidir” dedi.
Yapay zeka ortodontik tedavilere de katkı sağlıyorMarmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fulya Özdemir, ortodontik işlemler sırasında doktorların yapması gerekenlerin giderek artan oranda yapay zeka tarafından yapılmaya başlandığını söyledi.
Emzik kullanmak kötü etkiliyorUzman Diş Hekimi Bahar Pehlevan, ebeveynlerin ağlayan bebekleri yatıştırmak, uykuya dalmalarına yardımcı olmak ve emme ihtiyaçlarını karşılamak için sık sık emzik kullanma yoluna başvurduğunu belirterek bunun bebeklerin çene kemikleri, kas ve diş gelişimini kötü yönde etkileyebileceğini söyledi.
Pandemi korkusu diş fırçalamayı artırdı!Uluslararası bir pazarlama araştırmaları şirketinin verilerine göre; pandeminin ilk 10 haftasında en çok büyüme kaydeden ürünlerden birinin yüzde 274 büyüme oranıyla diş macunu olduğunu belirten Uzm. Dr. Fatma Çiçekdağı Set, “Pandemi ile birlikte diş fırçalama alışkanlığında Türkiye’ de yıllardır olmayan bir artış yaşandı. Yine Covid-19 sürecinde görüntülü platformda gerçekleşen ‘tüketicinin nabzını tutma’ buluşmalarındaki verilerde, Türkiye’ de diş fırçalamanın pandemi ile birlikte arttığı ve ‘Her gün dişlerimi fırçalarım’ diyenlerin oranının pandemi öncesinde yüzde 30 iken, pandemi döneminde yüzde 50’ lere kadar çıktığı sonucuna varılmıştır” dedi.
20 yaş dişlerinizi ihmal etmeyin!Ağızda en son süren dişler 20 yaş dişleridir. Çenenin sonunda, iki tarafta, ikisi üstte ve ikisi altta olmak üzere toplamda dört 20 yaş dişi vardır. Çoğunlukla 18-24 yaş aralığında çıkan bu dişler, bazı kişilerde geç yaşlara kadar çıkmaz ya da gömük kalır. 20 yaş dişleri ile ilgili problem yaşayanlar genellikle bu dişlerin çektirip çektirmeme konusunda kararsız kalır. Peki, 20 yaş dişleri çektirilmeli midir? 20 yaş dişleri neden gömük kalır? Gömük kalan 20 yaş dişlerinin tedavisi nedir? Çekilmez ise nelere yol açabilir? Hangi durumlarda bu dişleri ihmal etmemeli? Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Serhat Yalçın 20 yaş dişleri ile ilgili merak edilenleri anlattı.
Maskeli yaşam diş tedavilerine olan ilgiyi artırdı!Diş tedavilerini erteleyen çoğu kişi pandemi döneminin olmazsa olmazı maskeli yaşam ile birlikte diş tedavilerine öncelik veriyor. Özellikle diş tedavisi sürecindeki görüntüden rahatsız olacağını düşünenler maskeli yaşamı fırsat olarak görüyor. Ortodonti Uzmanı Dr. Aylin Sezen Yalçın koronavirüs sürecindeki diş tedavileri, uygulamalar ve alınan önemler ile ilgili bilgi verdi.
Acil olmayan tedavi ertelenebilirAğız ve Diş Sağlığı Uzmanı Ayşegül Doğan, diş hekimlerinin yeni koronavirüs enfeksiyonundan etkilenme riskinin diğer sağlık çalışanları kadar yüksek olduğunu vurgulayarak üç aşamalı koruma tedbirini paylaştı. Doğan, “Acil olmayan tedaviler ertelenebilir. Diş hekimleri enfeksiyonlarla birinci derecede karşı karşıya gelen meslek gruplarının başında yer almaktadır” dedi.
Çocuklarda diş çürüğüne dikkat!Çocuklarda diş çürüğüne neden olan faktörleri açıklayan Pedodonti Uzmanı Diş Hekimi Dr. Özge Bektaş, çocuk diş hekimliğinde öncelikli konunun; düzenli ağız bakımı ve plak birikiminin önlenmesi ile hastalığın oluşmadan engellenmesi olduğuna vurgu yaptı.
Dijital lingual ortodontiPek çok kişinin korktuğu ve bu nedenle ihmal ettiği ortodontik tedavilerin tüm aşamaları artık hiç insan eli değmeden tamamen dijital ortamda yapılabiliyor. Bu yeni yöntemle ilgili merak ettiklerimizi Ortodontist Yrd. Doç. Dr. Cihan Aydoğan sizler için anlattı.
Gülüş estetiğine sahip olmamak öz güven eksikliği yaratabilirOrtodonti Uzmanı Doç. Dr. Serkan Görgülü, ortodontik tedavi ihtiyacının çoğu zaman estetik beklentilerden kaynaklandığını belirterek, "Gülüş estetiğine sahip olmayan bireylerde öz güven eksikliğiyle birlikte görülen psikolojik problemler oluşmaktadır." dedi.
20'lik dişlerinize dikkat edin!Dr. Bilal Cemşit Sarı "20 yaş dişinin çevresindeki diş etinde şişlik ve kızarıklık, boyuna ve kulağa yayılan şiddetli ağrı, lenf bezlerinin şişmesi, ağız açma ve yutkunma sırasında ağrı görülebilir. Ayrıca diğer dişlerin düzgün sıralanmaları için bu dişler ortodontik tedavi amacıyla çekilmeli" dedi.
Şeffaf plak ile korkmadan gülümseyinOrtodonti Uzmanı Dr. Berk Özoğul, günümüz teknolojilerinden ilham alarak ortodontik tedavilerde devrim oluşturan ve tedavi sürecini hem hızlandıran hem de kolaylaştıran Invisalign şeffaf plak sistemiyle ilgili merak edilenleri cevaplandırdı.
Çarpık dişlere şeffaf çözümYrd. Doç. Dr. Mustafa Dedeoğlu, Invisalign tedavisi ile çoğu diş çarpıklığı ve kapanış bozukluğunun düzeltilebileceğini belirterek "Şeffaf plaklar sayesinde hasta rahatlıkla temizliğini sağlayabilir" dedi.
Gömük dişler mutlaka tedavi edilmeliDiş Hekimi Dr. Umut Şimşek, sürme zamanı gelen dişlerin, çene kemiği içerisinde yerlerini alırken; yeterli mesafenin olmaması durumunda dişlerin gömülü kaldığını söyledi.
Görünmeyen diş teliDişlerini beğenmeyen ama diş tellerinin görüntüsünden de hoşlanmayan hastalar saklı tel yöntemi ile tedavi oluyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Ortodontist Yrd. Doç. Dr. Cihan Aydoğan, saklı tellerin üretiminin Türkiye'de başlaması sayesinde artık daha kolay ulaşılabilir hale geldiklerini belirtti.
Ortodontik Tedavi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ortodontik tedavi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.