Son dakika mutasyon haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mutasyon ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mutasyon haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan mutasyon gelişmeleri de dahil olmak üzere 608 mutasyon haberi bulunmuştur. Tüm mutasyon haberleri aşağıda listelenmiştir.
Maymun çiçeği virüsü pandemi yapar mı, maymun çiçeği virüsü nedeniyle kapanma olur mu? Tekrar pandemi olacak mı 2024?Dünya Sağlık Örgütü (WHO), maymun çiçeği olarak da bilinen Mpox virüsü nedeniyle küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti. Maymun çiçeği virüsü ilk olarak 1958 yılında araştırma için tutulan maymun kolonilerinde çiçek benzeri bir hastalığın görülmesiyle keşfedildi ve insanlardaki ilk maymun çiçeği vakası 1970 yılında Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde (DRC) kaydedildi. Dünya alarma geçerken vatandaşlar maymun çiçeği virüsünün tekrar bir kapanmaya neden olup olmayacağını sorgulamaya başladı. İşte uzman yorumlarına göre “Tekrar pandemi olacak mı 2024, maymun çiçeği pandemi olur mu? Eylülde kapanma olur mu maymun çiçeği virüsü terar pandemi yapar mı?” sorularının yanıtı…
LGS’de sorular öğrencileri zorlamadı1 milyondan fazla 8’inci sınıf öğrencisine iyi bir lisenin kapılarını aralayacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı dün yapıldı. Öğrenciler 90 soruyu yanıtlamak için içeride ter dökerken veliler de dışarıda heyecanla bekledi. Öğrenciler soruların genel olarak kolay olduğunu söyledi.
Kuş gribi mutasyona uğradı! Uzmanlar uyardı: İnsanlar için daha bulaşıcı ve ölümcül olabilirABD Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezleri (CDC), Şili'deki bir adamda çeşitli mutasyonlara sahip bir kuş gribi türü tespit edildiğini duyurdu. 53 yaşındaki adamın gözlem altında tutulduğunu belirtilen yetkiler virüsteki mutasyonlara ilişkin endişelendiren bir açıklama yaptı. Uzmanlar, kuş gribi virüsünde meydana gelen mutasyonların onu insanlarda daha ölümcül ve bulaşıcı hale getirebileceği konusunda uyardı.
Damla hemşirenin VHL sendromunu yenmesi için 116 bin euro gerekli Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli hemşire Damla Badur’a (28), 60 binde 1 görülen, vücudun birçok yerinde kist ve tümör yapan VHL sendromu teşhisi koyulurken, sağlığına kavuşması için gereken 116 bin euro değerindeki ilacın yurt dışından alınması için valilik onaylı kampanya başlatıldı. Badur, paranın toplanması için çağrı yaparak, “Herkesin desteğine ihtiyacım var, bu ilacı karşılayacak durumum yok” dedi.
Virüs alarmı verildi! O tarihe kadar maske uyarısı geldiTürkiye genelinde geçtiğimiz kasım ayından bu yana birçok kişiyi hasta eden, ancak son on gündür azalma gözlenen viral hastalıklar yeniden tırmanışa geçti. Acil servisler ve polikliniklerde hasta yoğunluğu yine yükselişe geçerken, uzmanlar çocuklar başta olmak üzere, 65 yaş üzeri vatandaşlar ile kronik hastalığı olan kişileri etkileyen viral salgının mart ayının sonuna kadar devam edeceğini belirtiyor ve “Mart sonuna kadar maske, mesafe ve hijyene uyulmalı” diyor.
XBB.1.5'in ardından flaş maske kararı!Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsün Omicron varyantının ABD başta olmak üzere birçok ülkede yeniden artması üzerine alarma geçti. DSÖ maske kararını açıkladı.
Türkiye'de yeni salgın alarmı! Griple COVID birbirine girdiSon günlerde hastaneler üst solunum yolu şikâyetleriyle dolup taşıyor. Influenza (grip), Rhinovirus, RSV, COVID gibi virüsler dolaşımda. Üstelik ABD’de yayılmaya başlayan Omikron’un Kraken varyantı da yeni bir dalga endişesine yol açtı. Peki bizi ülkece yatağa düşüren virüs hangisi? COVID miyiz grip mi? Yoksa Kraken de Türkiye’ye geldi mi? İşte tüm detaylar...
Sigara yasakları akciğer kanserinin önüne geçtiEn sık görülen kanser türlerinin başında gelen akciğer kanseri konusunda Kasım ayı tüm dünyada “Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı”, 17 Kasım ise “Akciğer Kanseri Farkındalık Günü” olarak kabul ediliyor.
Koronavirüs ve grip ile ilgili kritik uyarı geldiSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Virüs mutasyon geçirerek kendini değiştirdi ve daha hafif bir hastalığa yol açıyor. Şu anda Covid'in ölümcüllük oranı griple aynı, belki gripten daha düşük. O açıdan rahat olabilirsiniz ama risk grubundaysanız dikkatli olmanız lazım" dedi.
Zorunlu kapanma ile ilgili flaş açıklama! Vaka sayıları katlanarak artıyor, Bilim Kurulu Üyesi Özlü duyurduKoronavirüs vaka sayıları her geçen gün katlanarak artıyor. Bu sebeple 'Zorunlu kapanma olacak mı?' sorusu da gündeme geliyor. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, açıklamalarda bulundu. 2020- 2021’deki gibi tekrar kaotik bir ortama geri dönülmesine ihtiyaç olacağını düşünmediğini belirten Özlü, "Tekrar kapanma beklentim yok. Yani zorunlu bir kapatma ya da o öyle bir ihtiyaç olacağını düşünmüyorum. Öyle bir şey gündemde değil. Zaten tüm dünyada da böyle bir beklenti yok. Sadece bazı ülkelerden maske kullanımı konusunda tavsiyeler var." dedi.
Marburg virüsü nedir, belirtileri ne? Marburg virüsü nasıl bulaşır? Marburg virüsü paniği yaşanıyor. Dünyanın en ölğmcül virüsü olarak bilinen Marburg virüsü Gana’da görüldü. Test sonuçları sonrasında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Marburg Salgını ilan etti. Peki, Marburg virüsü nedir, belirtileri ne? Marburg virüsü nasıl bulaşır? Marburg virüsü ölümcül mü? Marburg virüsü bulaşıcı mı? Marburg virüsü tedavisi ve aşısı var mı? İşte Marburg virüsü hakkında bilmeniz gerekenler!
Coronavirüs BA5 varyantı nedir, belirtileri neler? Yeni varyant bulaşıcı mı? Coronavirüs BA5 en kötü varyant mı? Coronavirüs vakalarında artış görülüyor! Vakalar haftalık bazda neredeyde ikiye katlandı. Günlük yeni vaka sayısı 16 bine yaklaştı. Uzmanlara göre vakaların artış nedeni yeni mutasyon BA5 varyantı. Uzmanlara göre, BA5 varyantı bulaşıcı ve daha tehlikeli. Dünya coronavirüsün etkilerini henüz atlatamamışken BA.5 varyantı ile ilgili uyarılar gelmeye devam ediyor. Peki, Coronavirüs BA5 varyantı nedir, belirtileri neler? Yeni varyant bulaşıcı mı? İşte yeni varyantın belirtileri…
Suya bırakılan sevimli Japon balıkları birer ölüm makinesine dönüştü!NASA geçtiğimiz günlerde Pasifik Okyanusu'nda bir deniz altı volkanının patlamasına ilişkin görüntüleri yayınladı. Görüntüler orada yaşayan canlılarla ilgili garip bir durumu gün yüzüne çıkardı. Öte yandan İngiltere’de doğal ortama bırakılan Japon balıklarının birer ölüm makinesine dönüşmesi ise şaşkınlık yarattı.
Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu kararı!Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığının Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu Kararı, 1 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.
Karantina geri dönebilir! Bilim kurulu üyesi açıkladıSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, 20 gün içinde 21 ülkeye ulaşan maymun çiçeği vakaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Yavuz, Türkiye'nin uluslararası seyahatler için bir geçiş ülkesi olması nedeniyle vaka görülme açısından yüksek riskli coğrafyalardan biri olduğuna işaret ederek, hastalığın ülkemizde de tespit edilmesi durumunda ilk vakanın iyileşme süreci olan yaklaşık 4 hafta boyunca karantinada tutulması gerekeceğini kaydetti.
Alfa, Beta, Delta, Gamma, Omicron derken şimdi de XE alarmı! 10 kat daha tehlikeliKoronavirüs salgınında alınan önlemler dünya genelinde kademeli olarak gevşetiliyor. Ancak yeni varyantlar ile ilgili gelen açıklamalar korkuttu. Alfa, Beta, Delta, Gamma, Omicron derken şimdi de XE için alarm verildi. İngiltere'de görülen yeni koronavirüs varyatı XE ile ilgili açıklama yapan uzmanlar XE'nin Omicron'un yenini alabileceği uyarında bulundu ve kilit öneme sahip semptomu açıkladı.Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yeni mutasyon XE'nin Omicron'un BA.2 alt varyantından yüzde 10 daha bulaşıcı olduğunu belirtiyor.
Koronavirüs ile ilgili flaş gelişme! Güzel haberi verdiSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüsün geçirdiği mutasyon itibarıyla hastalık yapma potansiyelini büyük oranda kaybettiğini belirterek, “Ama pandemi bir gün gelip hayatımızdan bütünüyle çıkacak veya bu virüs tümüyle kaybolup gidecek diye beklemek çok gerçekçi değil. İstediğimiz, beklediğimiz bunun diğer solunum yolu virüsleri gibi sıradanlaşması ve döngüsel epidemik bir forma dönmesiydi. Büyük oranda bu tamamlanmış görünüyor” dedi.
XE varyantı nedir, yeni varyant XE belirtileri nelerdir? XE varyantı daha mı bulaşıcı?Kovid-19 salgının etkisi devam ederken, İngiltere'de yeni varyant "XE" alarmı verildi. Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı'nın "XE" adı verilen yeni bir koronavirüs varyantını araştırdığı bildirirken, Dünya Sağlık Örgütü'nden de XE varyantına ilişkin açıklama geldi.
CHP'li Altay: Ramazanda pide kuyruklarını göremeyeceğizCHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, ramazan pidesi fiyatlarıyla ilgili, "İftar saatine yakın sıcak ramazan pidesi almak için insanların girdiği kuyrukları, maalesef göremeyeceğiz. Zira insanların, 6 liraya 330 gram ramazan pidesi, bütçesini olumsuz etkileyecektir" dedi.
Yeni varyant gelecek mi? Prof. Dr. Aydın'dan flaş açıklamaTrabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, "Yeni oluşacak varyantların Delta gibi ciddi sağlık sorunu yaratabileceğini öngörmüyoruz. Varyant oluşumu devam edecek ama iyi yönde devam edeceğine yönelik kanılarımız var. Daha kötü varyant gelmeyecek" dedi.
Koronavirüs pandemisiyle ilgili güzel haber! Sona yaklaştık! Pandemi bitiyorKoronavirüs salgını ile ilgili son dakika açıklaması! Uzman isimlerden koronavirüs pandemisiyle ilgili peş peşe açıklamalar geldi. Uzman isimler, "Türkiye normalleşme çalışmalarıyla dünyaya öncü oldu. Omicron’da da piki gördük. Artık inişe geçtik. Hastaneye yatış ve yoğun bakım sayıları iyice düştü. Toplumsal aşılanma oranımız yüksek. Yerli aşımız da var. Yeni mutasyon çıkmazsa pandemi sona erecek." ifadelerini kullandı.
"Takıntılara karşı nefes egzersizi yapın"Psikiyatri Uzmanı Dr. Behiye Büyükgöncü, halk arasında 'takıntı hastalığı' olarak bilinen obsesif kompülsif bozukluğunun (OKB) omicron varyantıyla tetiklendiğini söyledi. Dr. Büyükgöncü, "Kendimizi gergin ve kaygılı hissettiğimiz durumlarda nefes egzersizleri veya gevşeme egzersizleri yapılıp rahatlama sağlanabilir" dedi.
Mutasyon ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mutasyon haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.