Para yerine izin! 6 ay sınırı var, 2 kat ödeme...
Para yerine izin! 6 ay sınırı var, 2 kat ödeme...İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor. İş kanunu fazla çalışma yerine izin de kullanılabileceğini belirtiyor. Çalışma hayatında iş saatleri kanunla belirlenmiş durumda. Bunun üzerinde yapılan çalışmalar için işverenlerin ödeme yapması gerekir. Fazla çalışma 1.5 kat, tatil çalışması ise 2 kat ödeme ile karşılanıyor.
İstifa eden kıdem tazminatı alabilir mi? İşte İstifa ederek kıdem tazminatı almanın üç yolu!
İstifa eden kıdem tazminatı alabilir mi? İşte İstifa ederek kıdem tazminatı almanın üç yolu!Kıdem tazminatı, işçinin işten çıkarılma durumunda çalıştığı süre boyunca kazandığı kıdeminin karşılığı olarak ödenen tazminattır. Kıdem tazminatını hak kazanmak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Bunların başında da, işçinin aynı iş yerinde bir yıllık çalışma süresinin doldurması gerekiyor. Ancak, sadece işten çıkarılma durumunda değil istifa durumunda da işçi kıdem tazminatı alma hakkına sahip olabiliyor. Peki, İstifa eden kıdem tazminatı alabilir mi? Çalışan istifa ederse kıdem tazminatı nasıl alır? Kendi isteği ile işten ayrılanın tazminat hakkı var mıdır? İşte İstifa ederek 'kıdem tazminatı' almanın üç kolay yolu!
Bu detaylara dikkat! İstifa etseniz bile kıdem tazminatı alabilirsiniz!
Bu detaylara dikkat! İstifa etseniz bile kıdem tazminatı alabilirsiniz!Kıdem tazminatı, işveren tarafından işçinin işten çıkarılma ya da ayrılma durumunda işyerinde çalıştığı süre boyunca kazandığı kıdeminin karşılığı olarak ödenen tazminattır. Kıdem tazminatını hak kazanabilmek için işçinin bazı şartları yerine getirmesi gerekir. Bunlardan en önemlisi de işçinin aynı iş yerinde bir yıllık çalışma süresinin doldurmasıdır. Ancak, sadece işten çıkarılma durumunda değil işverenin bazı davranışları ve yükümlülüklerini yerine getirmemesi gibi durumlarda işçi kıdem tazminatına hak kazanabililir. Peki, İstifa eden kıdem tazminatı alabilir mi? İstifa eden hangi hallerde kıdem tazminatı alabilir? Kıdem tazminatı şartları neler? İşte kıdem tazminatı şartları ve bilmeniz gerekenler…
Memur olmaya hak kazanan işçi kıdem tazminatını alabilir mi?
Memur olmaya hak kazanan işçi kıdem tazminatını alabilir mi?Devlet memuru olmaya hak kazanan çalışanlar, bu sebeple yaptıkları iş değişikliği sebebiyle eski işlerinden ayrıldıklarında kıdem tazminatlarını alabilirler mi? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...
4.03.2019Uzmana Sor
İkale ile işten ayrılma nedir? İkale ile işten ayrılan işsizlik maaşı alabilir mi?
İkale ile işten ayrılma nedir? İkale ile işten ayrılan işsizlik maaşı alabilir mi? Çalışma hayatında sıklıkla karşılaşılan durumların başında ikale ile işten ayrılma geliyor. İkale işçi ile işverenin karşılıklı anlaşarak iş sözleşmesini feshetmesi anlamına geliyor. İşçinin ikale ile işverenler anlaşması neticesinde imzalanacak sözleşmede dikkat etmesi gereken önemli hususlar bulunuyor. İşveren ve işçinin anlaşmasıyla devreye giren ikale anlaşması ile ilgili hak kaybına uğramamak için yasal hakların bilinmesi büyük önem taşıyor. Peki, İkale ile işten ayrılma nedir? İkale ile işten ayrılan işsizlik maaşı alabilir mi? İkalede kıdem tazminatı alınır mı? İkale ile işten ayrılana kaç maaş verilir? İşte ikale sözleşmeleri hakkında çalışanların dikkat etmesi gerekenler…
Askerlik nedeniyle işten ayrılma nasıl olur? Askere gidecek olan işçi tazminat alabilir mi? İşte askerlik nedeniyle işten ayrılan işçinin hakları!
Askerlik nedeniyle işten ayrılma nasıl olur? Askere gidecek olan işçi tazminat alabilir mi? İşte askerlik nedeniyle işten ayrılan işçinin hakları!Çalışanın, askerlik nedeniyle işten ayrılma sürecinde yasal hakları bulunuyor. Kıdem tazminatından, askerlik bittikten sonra işe geri dönüş sürecine kadar tüm haklar İş Kanunu’na göre düzenlenmiştir. Vatani görevini yapacak olan çalışanlar askerlik işlemleri için nasıl bir yol izleyeceklerini kimi durumlarda kafa karışıklığına neden oluyor. Askerlik yüzünden işinden ayrılmak durumunda kalanların işyerinden alacağı tazminat detayına dikkat etmeleri gerekiyor. Peki, Askerlik nedeniyle işten ayrılma nasıl olur? Askere gidecek olan işçi tazminat alabilir mi? Askerlik nedeniyle işten ayrılma dilekçesi nasıl yazılır? Askerlik nedeniyle işten ayrılma kaç gün önceden bildirilmeli? İşte askerlik nedeniyle işten ayrılan işçinin hakları ve bilinmesi gerekenler…
Emekliye çifte tazminat! 1 yıl yetiyor...
Emekliye çifte tazminat! 1 yıl yetiyor...Emekliye güzel haber haber! Çifte tazminat fırsatı bulunuyor. SGK'dan yazı almak gerekiyor. Emeklilik için tüm koşulları sağlayıp maaş bağlatanlar ile emeklilik için yaş dışında gerekli prim ve sigortalılık süresini tamamlayanlar, kıdem tazminatını alarak işten ayrılabiliyor. Söz konusu kişiler yeniden çalışmaya başlamaları halinde 1 yılı doldurunca tekrar kıdeme hak kazanıyor.
20.04.2022Emekli
SGK'ya başvurup paranızı alabilirsiniz! Çalışan yüz binleri kapsıyor...
SGK'ya başvurup paranızı alabilirsiniz! Çalışan yüz binleri kapsıyor...SGK'ya başvurduktan sonra verilen yazı ile paranızı alabilirsiniz. Çalışan yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Kıdem tazminatı ile ilgili vatandaşların kafasında soru işaretleri bulunuyor. Kıdem tazminatı çalışanlar için çok önemli. Çünkü yıllarca çalışmanın sonucunda tazminat alacak vatandaşların eline yüklü miktarda paralar geçebiliyor. Tazminat alınabilecek durumlar ise sınırlı. Çoğu çalışanın ise merak ettiği soru şu: 'Kıdem tazminatına hak kazanılabilmesi için istifa etmeden önce kaç yıl çalışmak gerekir, böyle bir hak var mı?' İşte kıdem tazminatı ile ilgili merak edilen yıl detayı...
Kıdem tazminatında flaş gelişme! Tamamen değişiyor, ödenecek ücret...
Kıdem tazminatında flaş gelişme! Tamamen değişiyor, ödenecek ücret...Aynı işyerinde bir yıl ve üzerinde çalışanlar işten çıkarılması durumunda kıdem tazminatı alma hakkına sahip oluyor. Tazminat ödemesi yapılırken çalışanın aylık kazancı üzerinden hesaplama yapılıyor. Kıdem tazminatı ile ilgili yeni bir düzenleme gündemde. Milyonları çok yakından ilgilendiren düzenleme ile kıdem hakkı koruma altına alınacak ve ödenecek ücrete beli bir standart getirilecek. Tam zamanlı olarak çalışanlar için kıdem tazminatı hakkı ile ilgili detaylar net. Ancak yarı zamanlı olarak çalışanlar işten çıkarılmaları durumunda çoğunlukla kıdem tazminatı alma konusunda sorun yaşıyor. Öğrenci, küçük çocuğu olan anne, emeklilerin tercih ettiği "kısmi süreli" olarak nitelendirilen yarı zamanlı çalışmada sosyal haklar genişliyor. Kıdem tazminatı hakkı yasal olarak korumaya alınırken bu yıl 4 bin 253 lira olan asgari ücret yarı zamanlı çalışılan süreyle orantılı ödenecek. İşte kısmi süreli (yarı zamanlı) çalışmaya yönelik sosyal haklar, yasal düzenlemelere ilişkin merak edilen soruların yanıtları...
Yeni genelge ile duyuruldu! Tüm çalışanları ilgilendiriyor, resmen değişti, artık 10.848 TL
Yeni genelge ile duyuruldu! Tüm çalışanları ilgilendiriyor, resmen değişti, artık 10.848 TLMilyonlarca çalışanı ilgilendiren değişiklik! Resmen duyuruldu. Ödeme miktarı arttı. 2022 itibarı ile 10 bin 848 lira oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı, memurlara yapılan 'Ek zam'larla ilgili yeni genelge yayımladı. Memur ve memur emeklilerinin zammı yüzde 30.95 olarak netleşirken, işçilerin kıdem tazminatı tavanı da yükseldi.
SGK resmen duyurdu ve harekete geçildi! Maaşlar kesiliyor, SSK'lı, Bağ-Kur'lu fark etmiyor
SGK resmen duyurdu ve harekete geçildi! Maaşlar kesiliyor, SSK'lı, Bağ-Kur'lu fark etmiyorMaaşlar kesiliyor. SGK harekete geçti. Tek tek tespit ediliyor. SGK ya da Bağ-Kur farkı bulunmuyor. Maaş kesintisi ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu para iadesi talep ediyor. Paralar faizi ile geri ödeniyor. Vefat eden babadan yetim, ölüm aylığı almak için anlaşmalı boşanıp eşiyle yaşamaya devam edenlerden aylıkları cezasıyla geri alınıyor. Dolandırıcılıktan da suç duyurusunda bulunuyor.
İşçi işveren herkesi ilgilendiriyor! Tazminat alamaz, üstüne para öder...
İşçi işveren herkesi ilgilendiriyor! Tazminat alamaz, üstüne para öder...Milyonlarca işçi ve işvereni çok yakından ilgilendiriyor. İstifa eden işçi kıdem ve ihbar tazminatı alamaz. İşçiye işsizlik ödeneği de ödenmez. İstifa eden işçi ihbar sürelerine uymalıdır. Uymaması halinde işverene ihbar tazminatı ödemek zorunda kalabilir. İstifa ederek iş sözleşmesini fesheden işçi işe iade davası da açamaz...
Borcu olanlara güzel haber! Siliniyor
Borcu olanlara güzel haber! SiliniyorBorucu olan yüz binlerce kişiye güzel haber geldi. O borçlar tamamen siliniyor. Başvurmak yeterli oluyor. Yurt dışında olup GSS prim borcu olanlar için güzel haber geldi. GSS prim borcu çıkartılan gurbetçi vatandaşlar gerekli belgeleri getirdiği taktirde borçları siliniyor. Vatandaşlar borçlarına sildirmek için yurt dışı çalışma belgesi, konsolosluklardan yurt dışında ikamet ettiği süreyi gösteren belge veya taşınma tarihinde yurt dışında olduğunu kanıtlayan bir belgeyi getirmesi gerekiyor. Yurt dışında öğrenim görenler ise öğrenim belgelerini getirerek borçlarını sildirebilirler.
21.11.2020Gündem
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! O para son maaştan ödenir...
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! O para son maaştan ödenir...Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Kıdem tazminatı ödenirken tamamı peşin olarak veriliyor. İşçinin onayı olmadan taksit de yapılamaz. Damga vergisinden başka kesinti de yasal değil.İzin paraları, işten ayrılırken son ücret üzerinden ödenir. İş akdi ne şekilde feshedilirse edilsin, işçinin kullanılmayan izinlerinin parasının ödenmesi gerekir. Muvazzaf askerlik nedeniyle iş yerinden ayrılmanız durumunda işsizlik ödeneği kesilir.
15.08.2020Uzmana Sor
İstifa eden işçi kıdem tazminatı alabilir mi? Kimler istifa ile kıdem tazminatını alabilir?
İstifa eden işçi kıdem tazminatı alabilir mi? Kimler istifa ile kıdem tazminatını alabilir?3 Temmuz itibarıyla son 6 aylık enflasyon ve buna bağlı olarak ortaya çıkan memur maaş katsayısına göre kıdem tazminatı tavan tutar da yukarı çekildi. Bu yılın ocak-haziran döneminde 6.730 lira olan en yüksek 1 yıllık kıdem tazminatı, 1 Temmuz itibarıyla artış üzerinden uygulanacak. Peki, İstifa eden işçi kıdem tazminatı alabilir mi? Kıdem tazminatı hangi koşullarda ödeniyor? Kimler istifa ile kıdem tazminatını alabilir? İşte istifa durumunda kıdem tazminatı alma ile ilgili merak edilenler...
Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? Kıdem tazminatı ve ihbar süresi hesaplama...
Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? Kıdem tazminatı ve ihbar süresi hesaplama...Kıdem tazminatı tavanı yükseldi. Ocak-haziran döneminde 6 bin 730 lira olarak uygulanan kıdem tazminatı tavanı 1 Temmuz 2020 tarihinden geçerli olmak üzere 7 bin 117 TL'ye yükseldi. Aynı işverene bağlı iş yerlerinde 10 yıl çalışan bir kişinin alabileceği maksimum kıdem tazminatı tutarı da 67 bin 300 liradan 71 bin 170 liraya yükseldi. Rakam 2020 temmuz-ocak döneminde geçerli olacak. Kıdem tazminatı hesaplama nasıl yapılır? İhbar tutarı yükseldi mi? Yeni kıdem tazminatı ve ihbar süresi hesaplama...
2020 Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? Kıdem tazminatı başvurusu  nasıl yapılır? SGK’dan yazı almadan istifa etmeyin!
2020 Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? Kıdem tazminatı başvurusu nasıl yapılır? SGK’dan yazı almadan istifa etmeyin!2020 kıdem tazminatı ne kadar oldu? Kıdem tazminatı başvurusu nasıl yapılır? enflasyon oranlarının açıklanmasından sonra araştırılmaya başlandı. Kıdem tazminatı tavanı 2019 enflasyon oranlarının açıklanmasıyla belli oldu. Peki, 2020 yılı kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu?
Hamilelik nedeniyle işten ayrılan işçi kıdem tazminatına hak kazanır mı?
Hamilelik nedeniyle işten ayrılan işçi kıdem tazminatına hak kazanır mı?İşten ayrılmayı düşünenlerin kafalarını kurcalayan en önemli konu kıdem tazminatıdır. Kıdem tazminatını araştıran anne adayları “İş kanununa göre, hamilelik veya doğum gerekçesiyle işten ayrılan biri kıdem tazminatını almaya hak kazanır mı?” sorusunu merak ediyor.
Doğum yapan kadın tazminat alabilir mi?
Doğum yapan kadın tazminat alabilir mi?Evlenen kadının kıdem tazminatı hakkının bulunması, kadın çalışanlar arasında hamilelik ve doğum sebebiyle kıdem tazminatı da alabilir miyim sorularının artmasına neden oldu. Haberimizi, iş sözleşmesini feshetsem tazminat alabilir miyim diye soran kadın çalışanlar için derledik: Doğum yapan kadın tazminat alabilir mi? Doğum yapan kadın işten ayrılırsa tazminat alabilir mi?
İstifa eden işçi kıdem tazminatı alabilir mi?
İstifa eden işçi kıdem tazminatı alabilir mi?İş yerinde yaşanan herhangi bir sorun ya da olumsuz koşullar nedeniyle istifa etmeyi düşünen işçiler, hakları konusunda oldukça araştırma yapıyor. Bu konuların başını ise kıdem ve ihbar tazminatları çekiyor. Peki, istifa eden işçi kıdem tazminatı alabilir mi? Hangi durumlarda istifa eden işçi kıdem tazminatı alabilir? Kıdem tazminatı tavanı nedir?
Kıdemden kesilen vergilerin iadesi! Paranızı alabilirsiniz
Kıdemden kesilen vergilerin iadesi! Paranızı alabilirsinizGeçmişte işverenle anlaşarak işinden ayrılıp kıdem tazminatı alanlardan yapılan gelir vergisi kesintileri iade ediliyor. 27 Mart 2018 tarihinden önce 5 yılda işinden ayrılıp da tazminat alanları kapsıyor. İade alabilmek için dava açmamış olmak, süren davalardan da vazgeçmek gerekiyor.
24.09.2019Ekonomi
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İkinci tazminat...
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İkinci tazminat...Emekli aylığı almaya hak kazanan emeklilerin önemli bir kısmı çalışmayı sürdürüyor. Peki, emekli olduktan sonra çalışmaya devam edenler kıdem tazminatı alabilirler mi? İşte kıdem tazminatıyla ilgili merak edilenler...
23.09.2019Ekonomi
Memur olmak için istifa eden kişi kıdem tazminatı alabilir mi?
Memur olmak için istifa eden kişi kıdem tazminatı alabilir mi?Çalışanlar, devlet memuru olma hakkı kazanıp halihazırdaki işlerinde ayrıldıklarında kıdem tazminatlarını alıp alamayacaklarını merak ediyor. Peki yasaya göre haklı neden olmadan istifa edenler hangi durumlarda kıdem tazminatı alabilir? İşte yanıtı!
25.04.2019Uzmana Sor
Çalışan emekliler dikkat! Kıdem tazminatı ve maaş...
Çalışan emekliler dikkat! Kıdem tazminatı ve maaş...Emekli aylığı almaya hak kazananların önemli bir bölümü çalışmayı sürdürüyor. Emekli çalışanların kıdem tazminatı ve emekli aylığı konuları ise en çok merak edilenler arasında. İşte tüm detaylar...
24.09.2018Ekonomi
Tüm çalışanları ilgilendiriyor! 432 lira zam geldi
Tüm çalışanları ilgilendiriyor! 432 lira zam geldiMilyonlarca çalışanın sigortası niteliğindeki kıdem tazminatı 1 Temmuz itibarıyla zamlandı. Memur maaşının katsayısıyla belirlenen tazminatın ‘bir yıllık üst limiti’, 5 bin liradan 5 bin 432 liraya yükseldi.
10.07.2018Ekonomi