Son dakika işten çıkarılma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan işten çıkarılma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını işten çıkarılma haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan işten çıkarılma gelişmeleri de dahil olmak üzere 169 işten çıkarılma haberi bulunmuştur. Tüm işten çıkarılma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Whatsapp gruplarındaki yazışmalar işten çıkarılma sebebi olabilir mi?İletişim ağlarının her geçen gün artması özellikle çalışma yaşamında etkisini gösteriyor. Geçtiğimiz yıllarda mail üzerinden yapılan yazışmaların pek çoğu artık Whatsapp kanalından yapılarak zaman kaybının önüne geçiliyor. Çalışanlar arasında kurulan Whatsapp grupları üzerinden hem iş ile ilgili iletişim kuruluyor hem de özel yazışmalar yapılabiliyor. Ancak bu yazışmaların işverenin eline geçebiliyor. Bu durumda çalışanları 'İşten çıkarılır mıyım?' korkusu sarıyor. Konun detaylarını Avukat Cansen Erdoğan anlattı.
Bebek'te ünlü restoranda iğrenç olay! Savunması ortaya çıktı, davada karar verildiİstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, şikayetçi R.D.'nin avukatı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı hazır bulundu. Duruşmaya tutuksuz sanık A.İ. de avukatıyla katıldı. Şikayetçi taraf, sanığın cezalandırılması talebinde bulundular. Mahkeme, sanık A.İ'yi "Cinsel saldırı" suçunun sarkıntılık seviyesinde kalması nedeniyle 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan ise beraat etti.
Bunu yapan çalışanlara ihbar ve kıdem tazminatı yok! Çoğu kişi habersizÇalışan ve işveren milyonlarca kişiyi kapsıyor. İşyerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması işverenin sorumluluğunda. Ancak çalışanların da bu konuda yükümlülükleri var. Çalışanlar tarafından detayları yeterince bilinmiyor. Yükümlülükleri ihlal durumunda ise işçiler birçok yaptırımla karşı karşıya kalabiliyor. Buna ihbar ve kıdem tazminatsız işten çıkarılma da dahil. Öte yandan işverene tazminat ödemek zorunda bile kalabilirsiniz. Konuyla ilgili önemli uyarı geldi...
Kasım ayında 48 binden fazla kişi işten çıkarıldıTeknoloji şirketlerinden arka arkaya gelen işten çıkarma ve işe alımları durdurmaya yönelik açıklamalar, sektör çalışanlarında da endişe yaratmaya başladı. ABD'de işten çıkarılanların sayısı 100 bini aştı. Sadece kasım ayında çoğu Twitter ve Meta çalışanı olmak üzere 48 binden fazla teknoloji çalışanın işine son verildi. Önümüzdeki günlerde bu sayının daha da artması bekleniyor.
Sosyal medya devi, 11 bin kişiyi işten çıkardıFacebook, Whatsapp ve Instagram gibi sosyal medya şirketlerinin sahibi Meta, bugün 11 bin çalışanını işten çıkardı. Duyuruyu şirketin sahibi ve Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg’ün çalışanlara gönderdiği mesaj üzerinden yapıldı.
Kıdem tazminatı hakkı ile ilgili flaş karar! Emekliliği beklemeye gerek yokKıdem tazminatı hakkı ile ilgili son dakika açıklaması! Milyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. Kıdem tazminatı aynı iş yerinde bir yıl ya da daha uzun süreli olarak çalışanların işten çıkartılması durumunda tanınan bir hak. Ancak bazı durumlarda işten çıkarılmadan da kıdem hakkı doğuyor. 1 Mayıs 2008 ve sonrası sigortalı olanlar kademeli olarak 4600 gün ile 5400 prim günü koşullarını sağlayarak kıdem tazminatı alabiliyor.
Memurlara kötü haber! Bunu yapan yanar, meslekten atılma nedeni...Milyonlarca memuru çok yakından ilgilendiren karar. Bunu yapan tüm çalışanlar memuriyetten atılır. Danıştay kararı var. Memurlar köşe yazarlığı yaparak fikirlerini köşelerinde ifade ediyorlar. Bu şekilde köşe yazarlığı yapanlardan bazıları, yazılarından dolayı disiplin cezası alabiliyor. Ancak özellikle kritik bir detay daha bulunuyor ve çalışanların çok dikkat etmesi gerekiyor. Eğer memur bunu yaparsa direk işten çıkarılıyor. Danıştay tarafından verilen bir karar memurlara kötü haber oldu.
İhbar, kötü niyet ve kıdem tazminatı ödeniyor! Kritik detay ortaya çıktı, bunu yapan hiçbir ödeme alamıyorÇalışan milyonları ilgilendiriyor. İhbar ve kıdem tazminatı ödeniyor. Ayrıca iş güvencesi olmayan iş yerlerinden kötü niyet tazminatı da talep edilebiliyor. İşten çıkartılan kişi isterse işe iade talebinde de bulunabiliyor. Çalışma hayatında kadınların daha çok yer alabilmesi için bir takım pozitif ayrıcalıklar tanınıyor. Bazı işverenler kadın çalışanın hamilelik döneminde işten çıkartılmasına karar veriyor. Doğum izni, süt izni gibi haklardan faydalanması işverenler tarafından tercih edilmiyor. Ancak hamile veya yeni doğum yapmış kadınların çalışma koşulları İş Kanunu ve yönetmelik ile düzenlenmiş durumda. Bu dönemde işten çıkartılan işçi, işveren açısından başka bir haklı neden yoksa ihbar ve kıdem tazminatı alabiliyor, iş güvencesi bulunan işyerlerinde işe iade talebinde bulunabiliyor, iş güvencesi olmayan işyerlerinde kötü niyet tazminatı talep edebiliyor. Hamile olduğunu gizleyen çalışan ise zor durumda zor durumda kalıyor. Hamilelik işten çıkartma sebebi değil, fakat halime olduğunu gizlemek tazminatsız olarak işten çıkarılma nedeni oluyor.
Bunu yapanın iş akdi feshediliyor! Tazminat ödenmiyorÇalışma hayatındaki herkesi çok yakından ilgilendiren tazminat kararı! Birçok kişi farkında olmadan yapıyor. İş akdi işverence haklı sebep gerekçesi ile feshediliyor. Tazminat ödemesi yapılmıyor. Aynı işyerinde bir yıl ve üzerinde çalışan herkes kıdem tazminatı alma hakkına sahip oluyor. Çalışılan süre uzadıkça işverence ödenecek kıdem tazminatı miktarı da artıyor. İşveren tarafından işten çıkarılan çalışan kıdem tazminatı alıyor. Ancak bazı durumlarda kıdem tazminatı ödemesi yapılmıyor. Yargıtay tarafından tazminat ödemesi ile ilgili emsal niteliğinde bir karara imza atıldı. İş arkadaşlarını telefonla gizlice kaydeden kişiden işveren savunma istedi ancak işçi savunmaya yapmayı kabul etmeyince çalışan tazminatsız olarak işten çıkarıldı. Yargıtay tarafından verilen kararda işveren haklı bulundu ve tazminat talebi reddedildi.
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! İş akdi tazminatsız olarak feshediliyorTüm çalışanlar için geçerli. Pek çok kişi farkında olmadan yapıyor. İş akdinin sonlandırılmasına kadar gidiyor. Çalışan tazminat hakkını da kaybediyor. Çalışma hayatında uzaktan çalışma modeline geçilmesi ile daha da yaygınlaştı. Çalışanlar hem iş trafiği ile ilgili hem de çalışma arkadaşlarıyla sohbet için online platformları kullanıyor. Bu sohbetlerde kullanılan ifadeler ise çalışanın işini kaybetmesine yol açabiliyor. İşveren tarafından temin edilen bilgisayarlar üzerinden WhatsApp.gibi uygulamalar aracılığı ile yapılan mesajlaşmalar kayıt altına alınabiliyor. Bunun işçiye haber verilmeden yapılıyor olması yasalara uygun olmasa da çalışanların mesajlarında iftira ve hakaret içeren ifadeler kullandığı tespit edilirse işi akdi sonlandırılabiliyor. Anayasa Mahkemesi önemli bir karara imza attı. Karara konu olayda bir işçiden gerçeğe aykırı beyanla izin almaya çalıştığı ve WhatsApp üzerinden çalışma arkadaşlarıyla şirket yetkililerine iftira ve hakaret ettiği gerekçesiyle önce savunması istenmiş daha sonra iş sözleşmesi bu nedenle feshedilmiş. Anayasa Mahkemesi'nin kararının sonucu, işçi açısından yalnızca yeniden yargılama doğuruyor. Bu nedenle işçilerin özellikle işveren tarafından tahsis edilen bilgisayar ve telefonlar üzerinden kurdukları iletişime ve hatta iş arkadaşlarıyla olan WhatsApp gruplarındaki yazışmalara çok dikkat etmeleri gerekiyor. Aksi taktirde çok uzun süren bir hukuk mücadelesine girişmeleri gerekecek ve sonucunda tazminatlı da olsa işlerini kaybedebilirler.
İstifa eden kıdem tazminatı alabilir mi? İşte İstifa ederek kıdem tazminatı almanın üç yolu!Kıdem tazminatı, işçinin işten çıkarılma durumunda çalıştığı süre boyunca kazandığı kıdeminin karşılığı olarak ödenen tazminattır. Kıdem tazminatını hak kazanmak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Bunların başında da, işçinin aynı iş yerinde bir yıllık çalışma süresinin doldurması gerekiyor. Ancak, sadece işten çıkarılma durumunda değil istifa durumunda da işçi kıdem tazminatı alma hakkına sahip olabiliyor. Peki, İstifa eden kıdem tazminatı alabilir mi? Çalışan istifa ederse kıdem tazminatı nasıl alır? Kendi isteği ile işten ayrılanın tazminat hakkı var mıdır? İşte İstifa ederek 'kıdem tazminatı' almanın üç kolay yolu!
Kıdem ve ihbar tazminatı ile ilgili flaş detay! Tüm çalışanları ilgilendiriyor, bunu yaparsanız...Tazminat hakkı ile ilgili flaş karar! Milyonlarca çalışanı çok yakından ilgilendiriyor. Kıdem tazminatı bir kişinin aynı işyerinde bir yıldan fazla çalışması ile kazanılan bir hak. İşçi işten çıkarılması durumunda kıdemine göre ödeme alıyor. Çalışılan süre arttıkça kıdem tazminatı da artıyor. Ancak tazminat alabilmesi için kişinin işten çıkarılmış olması gerekiyor. Yani kendi isteği ile işten ayrılan kişi kıdem tazminatı alamıyor. Bu durum nedeni ile işveren ve çalışanlar arasında iş akdinin sonlandırılması sürecinde bazı anlaşmazlıklar çıkabiliyor. Kendi isteği ile işten çıkmamasına rağmen Kod 3 ile işten ayrıldığı öne sürülen çalışana tazminat ödemesi yapılmıyor. Bu nedenle çalışanların işten çıkarılma sürecinde dikkatli hareket etmesi gerekiyor. Pek çok kişi kıdem ve ihbar tazminatını alamadığı için yargının yolunu tutuyor. Bunlardan biri de whatsApp grubuna yazdığı mesaj nedeni ile tazminat alamayan çalışan. Yıllar süren davaya Yargıtay son noktayı koydu. Şirket whatsApp grubuna ‘Merhaba, 14 yıllık çalışma hayatımı bitirmiş bulunmaktayım, herkes hakkını helal etsin’ mesajı atan davacı işçinin tazminat alamayacağı kararı verildi. Uzmanlar, çalışanların iş akitleri resmi olarak sona ermeden işten ayrıldıklarına dair herhangi bir açıklama yapmamaları gerektiğini belirterek, önemli uyarılarda bulundu. Avukat Yaşar Öksüz, “İşçi, henüz iş akdi sona erdirilmeden önce kendisinin işten ayrıldığına dair açıklamalardan kaçınmalıdır. Yine alacaklarına dair hakları bakımından da kabul anlamına gelecek açıklamalardan uzak durmalıdır. Benzer şekilde işçinin, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan davranışlarda bulunmaması da elzemdir” diye konuştu.
Asgari ücretli, memur, işçi... Milyonları ilgilendiriyor! Resmen bugün açıklandı, AGİ, teşvik, indirim ve...Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmesi! Resmi Gazete’de yayımlandı, istisnalar tek tek açıklandı. Asgari ücretin gelir ve damga vergisi dışında tutulması sonrası tüm detaylar belli oldu. Tebliğde 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren yapılan ücret ödemelerinde asgari geçim indirimi uygulanmayacağı bilgisi yer alırken, teşvik uygulamalarında öncelikle istisna uygulanacağı ile yönetim ve denetim kurulu üyelerine ödenen huzur hakkı, bilirkişilere, resmi arabuluculara, eksperlere, spor hakemlerine, sporculara yapılan ödemeler de istisnadan yararlanacağı ifade edildi.
Son dakika kredi açıklaması! Hazırlıklar tamamlandı, detaylar belli oldu! 60 milyar liralık yeni kredi...Kredi ile ilgili son dakika açıklaması! Kredi paketinin hazırlıkları tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurmuştu. İstihdamı koruma ve geliştirme öncelikli işletme, yatırım kredileri vermeye yönelik Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli paket ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Sıkı takip geliyor. Verilen bu kredilerin amacının dışında kullanımının önüne geçmek için sıkı takip yapılacağı, kamu gelirlerine dayalı sertifika çıkarılacağına ilişkin bilgi paylaşıldı. KGF Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen de yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki günlerde farklı sektör ve alanlarda 60 milyar liralık yeni bir kredi imkanı reel sektörün hizmetine sunulmuş olacak" şeklinde konuştu.
Kredi- kredi kartı borcu, işten çıkarılma, iflas... Hepsi için geçerli, hemen yapmanız gereken...Kredi kullanımı, borcu olana ya da nakit ihtiyacı olan herkesin ilk başvurduğu çözüm yollarından biri. Günümüz şartlarında pek çok kişinin ya kredi -kredi kartı borcu ya da kişisel borçları bulunuyor. Özellikle ani ortaya çıkan finansal krizler kişilerin çözüm bulma noktasında en çok sorun yaşadığı ekonomik durumlar arasında yer alıyor. İşten çıkarılma, iflas, döviz borcu olup da kurdaki ani artış sonucu kefaletlerinin döviz cinsinde yetmemesi gibi ani gelişen ekonomik krizler çözümsüz değil. Doğru strateji ile tüm borçları kapatmak mümkün. İşte kredi-kredi kartı borcu olan, işten çıkarıldığı için gelir kaybına uğrayan, iflas eden ya da döviz cinsinden borcu olanların yapması gerekenler....
SGK'ya hemen başvurun! Sosyal Güvenlik Kurumu bildirim sonrası harekete geçiyor, e-Devlet'ten kontrol edin ve...SGK'lı milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Pek çok kişi farkında değil. Ancak e-Devlet üzerinden kontrol edildiğinde ortaya çıkıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na telefon, ,internet ya da dilekçe yolu ile müracaat edilebiliyor. Başvuru sonrası SGK işlem başlatıyor. İşveren için cezai yaptırımı bulunuyor. Sigortasız işçi çalıştırmak yasak olsa da bazı işverenler prim ödemekten kurtulmak için bu yola başvurabiliyor. SGK'ya başvuru yapılması halinde, işverenin kayıtdışı personel çalıştırdığının kanıtlanması durumunda ceza yükümlülüğü doğuyor. Bunun dışında sigorta primlerinin eksik ödenmesi, çalışana mobbing uygulanması, eksik ücret, hasız yere iş akdinin sonlandırılması gibi durumlarda çalışan yasalardan kaynaklanan haklarını kullanabilir. İşte SSK'lı işçilerin hak kaybı yaşadıklarında yapması gerekenler...
İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? Hangi durumlarda işsizlik maaşı kesilir? İşte İşsizlik maaşı alma şartları 2022!İşsizlik maaşı işini kaybeden pek çok kişi için, belirli bir süre ihtiyaçlarını karşılayabileceği can suyu niteliğinde önemli ödeneklerden biridir. İşten çıkarılma durumunda, işsiz kalan bir kişinin yapacağı ilk şey İŞKUR’a başvurmak olmalıdır. İş arama sürecinde kişi İŞKUR sistemine kaydolmalı ve işsizlik maaşı başvurusunu da vakit kaybetmeden yapmalıdır. Peki, İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? Hangi durumlarda işsizlik maaşı kesilir? İşte İşsizlik maaşı alma şartları 2022! İşte tüm detaylar…
Uygulama üzerinden tek seferde 900 kişiyi kovdu! O patrona tepki yağdıABD'de bir patron 900 çalışanını Zoom uygulaması üzerinden tek seferde işten çıkardı. Patron Vishal Garg, "Eğer bu görüşmedeyseniz, işten çıkarılacak olan şanssız grubun içindesiniz demektir" dedi. Zoom görüşmesi, daha sonra sosyal medyada paylaşıldı. Çalışanların paylaştığı o kovulma toplantısı dünya çapında eleştiri oklarının hedefi oldu.
Maaş kesintisi yapılıyor! Çalışanlara kötü haber, eğer imzaladıysanız...Çok sayıda çalışanı ilgilendiriyor. Maaş kesintisi yapılıyor. Çalışanın yazı olarak onay vermesi gerekiyor. Bu onayı veren kişi kesinti sonrası itirazda bulunamıyor. Yargıtay noktayı koydu. Birçok çalışan farkında olmadan yapıyor. işverenin tazminatsız işten çıkarma hakkı bulunuyor. Bazı sektörlerde yöneticiler dışındaki personellere de araç tahsis ediliyor. Özellikle satış-pazarlama işi yapanlar için geçerli. Araç kullanımı ile ilgili önemli detaylar bulunuyor. Hız limitlerini aşarak trafik cezası alan çalışanın maaşından bu ceza tutarı kesilebiliyor. Birçok kez trafik cezası alan bir kişi, tazminatı ödenerek işten çıkarılabiliyor: Emniyet kemeri kullanılmaması durumunda ise tazminatsız işten çıkarılma söz konusu olabiliyor.
Bu detaylara dikkat! İstifa etseniz bile kıdem tazminatı alabilirsiniz!Kıdem tazminatı, işveren tarafından işçinin işten çıkarılma ya da ayrılma durumunda işyerinde çalıştığı süre boyunca kazandığı kıdeminin karşılığı olarak ödenen tazminattır. Kıdem tazminatını hak kazanabilmek için işçinin bazı şartları yerine getirmesi gerekir. Bunlardan en önemlisi de işçinin aynı iş yerinde bir yıllık çalışma süresinin doldurmasıdır. Ancak, sadece işten çıkarılma durumunda değil işverenin bazı davranışları ve yükümlülüklerini yerine getirmemesi gibi durumlarda işçi kıdem tazminatına hak kazanabililir. Peki, İstifa eden kıdem tazminatı alabilir mi? İstifa eden hangi hallerde kıdem tazminatı alabilir? Kıdem tazminatı şartları neler? İşte kıdem tazminatı şartları ve bilmeniz gerekenler…
Ödemeler 8 maaş birden yapılıyor! Tek şartı var, onlar para alamıyor...Çalışanlarla ilgili flaş açıklama! 8 maaş birden ödeme yapılıyor. Ancak bir şartı bulunuyor. O çalışanlar dava açamıyor ve para da alamıyor. Çalışanlara işe iade hakkı tanınıyor. İşten çıkarılma durumunda 30 günlük süre var. Bu sürede işe geri dönüş başvurusu yapılması gerekiyor. Sonuç alınmazsa dava açılıyor. Ancak bazı yöneticiler bu haktan yararlanamıyor. Belli yetkilerle donatılmış olan yöneticilerin işten çıkarılırsa dava açma hakkı olmuyor, herhangi bir tazminat ödemesi de yapılmıyor. Görev tanımı detayı burada önem taşıyor. Hangi çalışanlar işe iade davası açabiliyor, kimler açamıyor? İşte yanıtı...
İzmir depreminde yıkılan Doğanlar Apartmanı'yla ilgili flaş iddia!İzmir’de 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremde, 15 kişinin öldüğü 12 kişinin de yaralandığı Doğanlar Apartmanı ile ilgili davaya devam edildi. 2'si tutuklu 4 sanık hakim karşısına çıktı. Tutuklu yargılanan Mehmet Sedat Boyacı, "Bana apartmanda 2018 yılında tadilat yapıldığı ve kirişlerde delikler açıldığı söylendi” dedi. Tanık olarak dinlenen T.Ü. ise tadilat öncesi yaptıkları test sonucu binanın yüksek riskli çıktığını belirterek, "Çıkan raporda bina beşinci dereceden çürük çıktı" ifadelerini kullandı.
Vefat eden işçinin kıdem tazminatını eşi alabilir mi? Kıdem tazminatı boşanmada mal paylaşımına girer mi?Kıdem tazminatı pek çok çalışan açısından önem büyük önem taşır. İşten çıkarılma sonrasında işveren tarafından ödenen kıdem tazminatı, çalışma hayatında en çok dava konusu olan alacakların başında gelir. Ancak işçinin ölümüne bağlı olarak mirasçılarının kıdem tazminatı talep edip edemeyeceği ve boşanmada kıdem tazminatının mal paylaşımına girip girmeyeceği en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. Peki, Vefat eden kişinin kıdem tazminatına ne olur? Kıdem tazminatı üzerindeki eşlerin hakları nelerdir? Veya vefat eden işçinin kıdem tazminatını eşi alabilir mi? Vefat eden işçinin kıdem tazminatı nasıl hesaplanır? Kıdem tazminatı boşanmada mal paylaşımına girer mi? İşte kıdem tazminatı ile ilgili merak edilenler...
Faizi ile geri alınacak! Flaş detay, yüz binleri ilgilendiriyorKoronavirüs salgını döneminde uygulanan işten çıkarma yasağı 1 Temmuz itibarı ile sona erdi. Birçok çalışan işten çıkarılma endişesi yaşamaya başladı. İşten çıkarma yasağı sonrasındaki süreç ile ilgili önemli bir detay dikkat çekiyor. Pandemi dolayısıyla getirilen istihdama dönüş ve artı istihdam prim desteklerinden yararlanan işletmeler, söz konusu işçilerin en az yarısını, yararlandıkları ortalama destek süresi kadar 1 Temmuz’dan sonra çalıştırmaya devam etmek zorundalar. Bu işçileri haklı bir sebep olmadan işten çıkarttıkları için istihdam zorunluluğunu yerine getiremeyen işletmeler, aldıkları prim desteğinin tamamını gecikme faiziyle iade edecekler.
İşten Çıkarılma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki işten çıkarılma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.