Yeni işsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? 2023 İşsizlik maaşı hesaplama!2023 Asgari ücretinin belirlenmesiyle birlikte işsizlik maaşı tutarı da değişti. Sigortalıların kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmaları durumunda işsiz kaldıkları dönem için ödenen işsizlik maaşı ödemelerinin hangi şartlarda yapılacağı, başvurunun nereye ve nasıl yapılacağı da merak ediliyor. Peki, Yeni işsizlik maaşı ne kadar? En yüksek ve en düşük işsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? İşsizlik maaşı hesaplama!
'Çırak krizi' bu meslekleri bitirme noktasına getirdi! '20 bin lira veriyoruz ama gelen giden yok'Teknolojinin gelişmesi ve ekonomik şartlar pek çok insanın hayatında değişikliği de beraberinde getirdi. Bu özellikle meslek seçiminde çok derin bir şekilde hissedilmeye başlandı. Günümüzde hala ihtiyaç olan bazı meslekler ise tercih edilmediği için büyük bir ‘çırak krizi' içine girdi. Çalışanların yaş ortalamasının çok yükseldiğini ve bu gidişle birçok sektörün durma aşamasına geldiğini ifade eden esnaflar, ailelere ve gençlere önemli uyarılarda bulundu.
5.137 TL her ay ödeniyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor, 30 günlük başvuru süresi kaçırılırsa...Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Zam geldi. Ödeme miktarı 5.137 TL'ye yükseldi. Başvuran 10 ay aralıksız alıyor. 30 gün içerinde müracaatta bulunulması gerekiyor. Çalışanların işten çıkartılmaları durumunda yeni bir iş bulana kadar hayatlarını idame etmeleri için İŞKUR tarafından işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor. Bu ödenekten yararlanabilmesi için çalışanların bazı şartları taşıyor olması gerekiyor. İşsizlik ödeneği alınabilmesi için son 3 yılda en az 600 gün prim ödemesinin yapılmış olması ve son 120 gün hizmet akdi ile çalışılmış olması gerekiyor. Gerekli şartları taşıyanlar iş akdinin feshinden itibaren 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvurmaları durumunda işsizlik maaşı alıyor. Peki 30 günlük başvuru süresi kaçırılırsa ne olur? İşte işsizlik maaşı ile ilgili merak edilen detaylar...
4.272 TL ödeniyor! 30 gün içerisinde başvuran alıyor, en az 6 ay...Tüm çalışanları kayından ilgilendiriyor. SGK tarafından her ay ödeniyor. 2.137 TL ile 4.272 TL arasında ödeme yapılıyor. Bu ödemeler en az 6 ay, en fazla 10 ay boyunca devam ediyor. 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvuru yapılması gerekiyor. İşsizlik maaşı çalışanların işten çıkartılması durumunda çalışılan süreye ve çalışırken alınan maaş miktarına göre belirleniyor. İşsizlik maaşı alırken yeni bir iş bulanan kişinin maaşı kesiliyor. Ancak işsizlik maaşından yararlanma hakkı devem ediyor. Aynı kişi yeni işinden de ayrılması durumunda işsizlik maaşı ödemesine kalınan yerden devam ediliyor.
Erken emeklilik imkanı doğuyor! Kıdem tazminatı ve işsizlik maaşı hakkı ile ilgili flaş gelişme! 2 ay içerisinde...On binlerce çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. Tek tek açıklandı. Erken emeklilik fırsatı doğuyor. Ayrıca tazminat ya da işe iade hakkı da sunuluyor. Kıdem tazminatını alarak işten ayrılan çalışanlara işsizlik maaşı ödeniyor. Askere gidecek olan çalışanların aklında çokça soru bulunuyor. Askerden dönünce işe geri dönebilir miyim? Hangi şartlarda işten ayrılabilirim? Tazminat hakkım var mı? gibi sorular yanıtını buldu. Vatani görevini yapanlar için farklı alternatifler suluyor. İsteyenler tazminatını alarak hayatına farklı bir yönde devam edebiliyor. İşsizlik maaşı ödemesi de yapılıyor. Hemen askere gidecek olanların işsizlik maaşları askerlik dönüşü ödeniyor. İstenler askerlik öncesi çalıştığı işine geri dönüyor. Askerlik borçlanması ile erken emekli olma imkanı da bulunuyor. İşte Askere gidenler için sağlanan haklar...
107 bin eleman alınacak! Net maaş 8 bin lira! İşsiz birçok kişiyi ilgilendiriyorİş arayan binlerce kişiyi ilgilendiriyor ilgilendiriyor! Net 8 bin lira maaşla 107 bin eleman aranıyor. İşsiz milyonları yakından ilgilendiriyor. İŞKUR’a, işverenlerden gelen eleman taleplerini incelediğimde de büyük çoğunluğunun ara eleman diye adlandırılan meslekler olduğu da görülüyor. Gazaltı kaynakçısı, torna tezgahı operatörü gibi imalat sanayinde en çok ihtiyaç duyulan, üniversitelerde okutulmayan, okutulsa da üzerinden şöyle geçilen ama asıl meslek liselerinde okutulan ve uzmanlaştırılan meslekler. İşte işverenler de bu işlere eleman arıyor. Durumu anlamak için hem uzmanlarla hem de sanayicilerle konuştum. İmalat sanayinde, ara eleman olarak aranan kişilere ödenen net maaş 7-8 bin liralardan başlıyor.
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Üstesinden geleceğizHazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Samsun'da önemli açıklamalarda bulundu. Enflasyon rakamlarına değinen Bakan Nebati, "Kur stabil hale geldi, kontrolümüz altında. Bu ülkeyle beraber herkes büyüyecek. Bizim önümüzü kimse kapatamaz. Ne yaptığımızı biliyoruz, bu işin üstesinden geleceğiz. Şişirilmiş fiyatlar ortadan kalkacak." dedi.
1.986 TL alt sınır! Her ay ödeniyor, paralar PTT'ye yatırılıyor, başvuranlar 5 Nisan'da alacakÇalışan milyonlarca kişi için geçerli. Ödemeler aylık olarak yapılıyor. Bizzat başvuru yapanlar alıyor. Ödeme miktarı 1.986 TL ile 3.972,82 TL arasında değişiyor. Vatandaşlar en az 6 ay bu ödemelerden yararlanabiliyor. Gerekli şartları taşıyan ve belirlenen süre içerisinde müracaatta bulunan tüm vatandaşlar ayrım gözetmeksizin alıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışanlar işsiz kalmaları durumunda yeni bir iş bulana kadar işsizlik ödeneğinden yararlanıyor. 6 aydan 10 aya kadar işsizlik maaşı almak mümkün. Bu süre içerisinde yeni bir iş bulanların ödemeleri kesiliyor. Ancak yeniden işsiz kaldıklarında ödenmeyen işsizlik aylığını yeniden alabiliyorlar.
SGK harekete geçti ve değişti! Çalışanları kapsayan kod detayına dikkat! Para alamıyorlar...Çalışan milyonlarca kişiyi kapsayan kod detayına dikkat edilmesi gerekiyor. SGK harekete geçti ve adı değişti. Bu kodlara göre iş akdi feshedilenler para alamıyor. Çalışanlar, işten çıktıkları zaman şartları taşıdığı takdirde işsizlik ödeneği alabiliyor. Prim günü ve çalışma süresi dışında kritik bir koşul da çalışanın kendi istek ve kusurunun bulunmaması. Burada da SGK'nın belirlemiş olduğu kodlar devreye giriyor ve işçinin ödeneği alıp alamayacağı tespit ediliyor. Kod 29 iptal edildi ve 11 ayrı kod belirlendi. İşveren bu kodlarla bildirim yaparsa çalışanlar para alamıyor. Ancak çalışanların çoğunun bilmediği bir konu var. İşveren tazminat ödememek için çıkış kodunu yanlış seçerek işçiyi mağdur edebiliyor. Haksız yere iş akdi feshedilen işçi dava açıp kazanırsa ödeneği alabiliyor. İşte SGK'nın belirlediği işten çıkış kodları ve işsizlik ödeneğine etkisi...
3.973 TL en az 6 ay ödeniyor! Paralar PTT'ye yatırılıyor, 30 gün içerisinde...Çalışan yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Ödemeler aylık olarak yapılıyor. 3 bin 973 lira TC. kimlik numaralı nüfus cüzdanı ile PTT'den alınabiliyor. Para ödemesi öncesinde başvuru yapılması gerekiyor. Başvuruda 30 gün sınırı bulunuyor. Ödemeler 6 ay ile 10 ay arasında değişen sürelerde yapılıyor. Çalışma süresi uzadıkça ödeme alınan zaman da artıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışan herkes belli şartların taşınması koşulu ile işsizlik maaşından yararlanabiliyor. Peki tüm işsizler işsizlik maaşı alabiliyor mu? Türkiye İstatistik Kurumu’na göre ocak ayında resmi işsiz sayısı 3 milyon 859 bin kişi oldu. Aynı ay işsizlik maaşı alan kişi sayısı ise 483 bin kişide kaldı. Her 8 işçiden 1’i işsizlik maaşı alabildi. İşsizlik aylığı alabilmesi için kişinin kendi isteği ile işten çıkmış olması gerekiyor. Ancak bazı işverenler çıkardıkları işçi ile ilgili SGK'ya Kod 29 bildiriminde bulunuyor. Kod 29 işten çıkarma sebebi olarak gösterildiğinde “İşçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan davranışları nedeniyle iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı nedenle feshi’ne olanak sağlıyor. Kod 29 ile bildirim yapılan işçi, işverence işten çıkartılmasına rağmen işsizlik ödeneği alamıyor. İşsizlik ödeneği alabilmek için son 3 yılda en az 600 gün prim ödemenin yanı sıra son 120 gün hizmet akdi ile çalışmak gerekiyor. Gerekli şartları taşıyanlar ise iş akdinin feshinden itibaren 30 gün içerisinde başvurmaları durumunda işsizlik maaşı alıyor. İşsizlik ödeneği, son dört aylık dönemdeki ortalama brüt ücretin yüzde 40’ı oranında bağlanıyor
İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? Hangi durumlarda işsizlik maaşı kesilir? İşte İşsizlik maaşı alma şartları 2022!İşsizlik maaşı işini kaybeden pek çok kişi için, belirli bir süre ihtiyaçlarını karşılayabileceği can suyu niteliğinde önemli ödeneklerden biridir. İşten çıkarılma durumunda, işsiz kalan bir kişinin yapacağı ilk şey İŞKUR’a başvurmak olmalıdır. İş arama sürecinde kişi İŞKUR sistemine kaydolmalı ve işsizlik maaşı başvurusunu da vakit kaybetmeden yapmalıdır. Peki, İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? Hangi durumlarda işsizlik maaşı kesilir? İşte İşsizlik maaşı alma şartları 2022! İşte tüm detaylar…
3.972,82 TL 'ye yükseldi! Başvuran alıyor, çalışan, çalışmayan milyonları ilgilendiriyor, 30 gün içinde...Zam geldi. Ocak 2022 itibarı ile 3.972,82 TL olarak ödenmeye başlıyor. Başvuru şartı bulunuyor. 30 gün içerinde müracaat edilmesi gerekiyor. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Para ödemesi en az 6 ay sürüyor. Ancak 30 gün içerisinde başvurmayanlar bu süre kısalıyor. Asgari ücret zammı sonrası işsizlik maaşı ne kadar olacak sorusu gündeme geldi. İşsizlik maaşının en yüksek tutarı belli oldu. Ocak ayından itibaren işsizlik ödeneğinin tavan miktarı 3.972,82 TL olarak uygulanacak. İşsizlik ödeneği hesaplanırken bulunan tutar 3.972,82 TL’nin üzerinde olsa bile ocak ayından itibaren en fazla bu tutarda işsizlik ödeneği ödenecek. Bu tutarın üzerinde işsizlik ödeneği ödenmeyecek. Öte yandan kıdem tazminatında da tavan ücret 2022 itibarı ile yeniden belirlendi. 2022 yılına ait asgari ücrete bağlı olarak kıdem tazminatı tavanı 10 bin 810 liraya yükseltildi.
Zam geldi! Taksit yok, ödemeler bankaya...Maaşlara yapılan zam sonrası o ücretler de arttı. Taksit seçeneği yok, peşin olarak bankaya yatırılıyor. Ödemeler, Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası’na TC kimlik numarasıyla yapılabiliyor. Memur maaşlarına bağlı olarak her yıl ocak ve temmuzda değişen bedelli askerlik tutarı 37 bin 70 liradan 39 bin 788 liraya yükseldi. Bu bedeli peşin ödeyip 1 aylık temel askerlik eğitimini tamamlayanlar askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılıyor. İşte bedelli askerlikle ilgili merak edilen tüm detaylar...
Engelli maaşı ne kadar oldu 2021? Asgari ücret sonrası Engelli maaş zammı 2021...Engelli maaşı ne kadar olacak 2021? sorusu yanıt buldu. Asgari ücret zammından etkilenecek ödeneklerden biri de engelli maaştı. Asgari ücret tespit komisyonu milyonlarca kişi tarafından heyecanla beklenen 2021 asgari ücret zammını belirledi. Yüzde 40 ile 69 engelli vatandaşlara 537, yüzde 70 ve üzeri engelli vatandaşlara 854 lira ödeniyor. Asgari ücrete yapılacak zam ile birlikte engelli maaşı da arttı. Peki, engelli maaşı 2021 ne kadar oldu?
İşsizlik maaşı arttı mı? 2021 işsizlik maaşı ne kadar oldu?İşsizlik maaşı ne kadar oldu 2021? Asgari ücret zammı ile beraber işsizlik maaşı da artacak. SGK’ya bağlı kişilerin iş sözleşmesinin fesih edilmesi sonrasın verilen işsizlik maaşı asgari ücrete göre belirleniyor. Asgari ücretin bugün belli olmasının ardından işsizlik maaşı alanlar yeni yılda ne kadar maaş alacaklarını merak ediliyor. Peki, 2021 İşsizlik maaşı ne kadar?
Milyonları ilgilendiriyor! Meclis'te görüşülmeye başlandıMeclis’te görüşülen işe dönüş teşvikinden 200 bin kişinin yararlanmasını öngörülürken, teşvikin işsizlik sigortası fonuna maliyeti 190 milyon lira olacak. Teklifteki maddeye göre işsizlik ödeneğinden yararlanacak şekilde işten ayrılan bir çalışan, 90 gün içinde yeniden çalışmaya başlarsa işsizlik maaşı aldığı süre kadarla sınırlı olmak üzere, sigorta primi teşvikinden yararlanacak.
Sigortasız çalıştırılanlar hizmet tespiti için kaç yıl içinde dava açabilir?Çalışma hayatının en büyük sorunlarından birisi ise kayıtdışı istihdam. Türkiye'de her 100 kişiden 34'ü sigortasız çalışıyor. Yani 9.9 milyon kişinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) kaydı yok. Sigortasız işçi çalıştırmanın cezasının arttırılmasına rağmen işverenlerin sigortasız işçi çalıştırması hem ekonomi hem de çalışanlar açısından büyük zarara neden oluyor. Kayıtdışı çalışmanın, işçiler açısından da olumsuz sonuçları var. İşçiler, sigortasız çalıştırıldıkları dönem boyunca, sosyal güvenlik haklarından ve devlet destekli sağlıktan mahrum kalıyor. Aynı zamanda işten çıkarıldıklarında da işsizlik maaşından da faydalanamıyorlar. SGK’nın işçi şikayetlerine göre işlem yapabilmesi için ise işçilerin işten çıkmamış olmaları gerekiyor. Ancak işten çıkarıldıktan sonra da tespit dava sürecine de dikkat etmek gerekiyor. Peki, Sigortasız çalıştırılanlar hizmet tespiti için kaç yıl içinde dava açabilir? İşte hizmet tespit davasında dikkat etmeniz gerekenler...
İşsizlik sigortası nedir? İşsizlik sigortası şartları nelerdir, başvuru için ne gerekiyor?İşinden ayrılan ya da işten çıkarılan kişilerin sağlık hizmetinden yararlanabilmesi için sunulan işsizlik sigortası, detayları araştırılıyor. İşsizlik sigortasının nasıl alınacağı, hangi şartların taşınması gerektiği merak ediliyor. Peki işsizlik sigortası nedir? İşsizlik sigortasından nasıl yararlanılır, şartları nelerdir?
3. faz sosyal yardım başvurusu nasıl, nereden yapılır? Kimler sosyal yardım desteği alabilir?Türkiye’de coronavirüs salgını başlamasının ardından ekonomi destek paketleri devreye girdi. Ekonomik Kalkan Paketi kapsamında devreye giren desteklerden biri de pandemi sürecinde 6 milyondan fazla haneye ödenen 1000 TL’lik sosyal yardımlar oldu. 1000 TL’lik sosyal yardım ödemelerinin üçüncü fazı devam ediyor. Peki 3. Faz sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır?
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İşten çıkarıldığı halde işsizlik maaşı alamayanlar...İşten çıkarma yasağı 2 ay daha uzatıldı. Ancak çoğu işyeri çalışanlarını işten çıkarma yasağının tek istisnası olan “ahlâk ve iyi niyet kurallarına aykırılık” maddesine dayanarak işten çıkartıyor. İşverenin bu gerekçeyle çalışanını işten çıkarması, işçinin işsizlik maaşını almasına engel oluyor. İşçi hem salgın döneminde işsiz kalıyor hem de işsizlik maaşı alamıyor. İşsizlik ödeneğinden de mahrum kalan çalışanlar da soluğu mahkemede alıyor. İşverenin haksız gerekçeyle işten attığını yargıda kanıtlayan işçiler, işsizlik ödeneğini talep edebiliyor. Peki, işsizlik ödeneği alamayanlar ne yapmalı? İşten çıkarma gerekçesi 25. madde ne anlama geliyor? İşte işten çıkarıldığı halde işsizlik maaşı almayanların yapması gerekenler...
İŞKUR'dan işsizlere günlük 100 TL! Nasıl başvuru yapılır?İŞKUR’a kayıt yaptıran işsizlerin mesleki yeterliliklerini geliştirebilmeleri ve tecrübe edinmeleri için düzenlenen İşbaşı Eğitim Programları ile iş arayanlara günlük 100 TL ödeme yapılıyor. Peki, İŞKUR İşbaşı eğitim programlarına nasıl başvuru yapılır? İşte İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları ile ilgili bilmeniz gerekenler...
Milyonlarca çalışanın kabusu! KOD 29...Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Hem tazminatınızı hem de işsizlik maaşınızı kaybedebilirsiniz. İşveren tarafından düzenlenen işten ayrılış bildirgesindeki kod 29, çalışanların adeta kabusu oldu. İşverenin işten çıkarırken kullandığı 29 madde nedeniyle işçi işsizlik maaşı ve tazminatı tehlikeye giriyor. İşverenin tazminat ödememek için işten çıkarılmalarda yaptığı bu ince hesap pek çok kişinin de mağdur olmasına neden olabiliyor. Peki, 29 maddeden işten atılan işçi işsizlik maaşı ve tazminat alabilir mi? 29 maddeden çıkarılan işçi ne yapmalı? İşte iş kanunundaki 29. madde ve sonuçları ile ilgili bilmeniz gerekenler...
İşkur işsizlik ödeneği ne zaman yatacak? İşsizlik maaşı ödeme tarihi...Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk işsizlik ödeneği ödemelerinin erkene çekildiğini açıkladı. Peki, İşkur işsizlik ödeneği ne zaman yatacak? İşsizlik maaşı ne zaman yatırılacak? İşsizlik maaşı ödeme tarihi...