Son dakika erozyon haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan erozyon ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını erozyon haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan erozyon gelişmeleri de dahil olmak üzere 263 erozyon haberi bulunmuştur. Tüm erozyon haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanlık tüm kurumlarıyla kan kaybediyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda 4. Uluslararası STK Fuarı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan "İnsanlığın neredeyse tüm kurumlarıyla, tüm organlarıyla, tüm hücreleriyle kan kaybettiği bir dönemden geçiyoruz" dedi.
19 il için yeni karar! 28 ova "büyük ova koruma alanı" ilan edildiOvaların korunması amacıyla 19 ildeki 28 ova "büyük ova koruma alanı" olarak ilan edildi. Bazı Ovaların Büyük Ova Koruma Alanı Olarak Belirlenmesine İlişkin Karar'ın Yürürlüğe Konulması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Milli Savunma hamleleri dünya gündeminde! Türk silahlarına övgü yağdıThe Eurasian Times'da yayınlanan analiz, Türkiye'nin savunma alanında attığı adımları okuyucuya sundu. Haberde, Türkiye'nin güçlü savunma sanayi vizyonunun Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde ivme kazandığının altı çizildi, yanı sıra Ankara'nın uluslararası pazarda kendisini önemli bir oyuncu olarak konumlandırdığı vurgusu yapıldı.
Anız ne demek, anız yakmak nedir? Anız neden yakılır, anız yakmak yasak mı?Anız, hasat sonrasında tarlada kalan bitki sapları ve kökleridir. Buğday, arpa, mısır gibi tahıl tarlalarında, bitkilerin hasadı yapıldıktan sonra geriye kalan bu kısımlar anız olarak bilinir. Anız, genellikle toprak yüzeyinde kalan bitki kalıntılarından oluşur ve çiftçiler genellikle bunları temizlemek zorundadır. Anız yakma işlemi de bu süreçte sıkça görülen bir uygulamadır. Peki, Anız ne demek, anız yakmak nedir? Anız neden yakılır, anız yakmak yasak mı?
Erozyon Nedir, Neden Olur? Erzoyon Nasıl Önlenebilir?Doğal afetler arasında yer alan unsurlardan biriside erozyon olarak bilinir. Bazı bölgelerde sıkça erozyon görmek mümkündür. Tabi bunun nedeni bölgenin yapısı ve doğal etkenlerden kaynaklıdır. Özellikle bitki örtüsünün yetersiz olan yerlerde erozyon yaşanması yüksek ihtimaldir. Zaten burada insana oldukça büyük bir iş düşer. Alınacak tedbirler ile erozyonu önleme şansı her zaman için vardır.
“Kışın tüketilen aşırı sıcak içecekler kanser riski oluşturuyor”Kışın tüketilen aşırı sıcak içeceklerin ileriki yıllarda kanser riski oluşturduğunu söyleyen Gastroenteroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Vedat Göral, “Sıcak içecekler 65 derecenin üstünde her gün çok sayıda tüketildiğinde yemek borusunda yanma, erozyon, tahriş ile ortaya çıkan özofajit tablosuna yol açıyor. Aynı zamanda ileriki yıllarda yemek borusunda ve gırtlakta kanser riski oluşturuyor. İçilen çay veya diğer içeceklerin sıcaklığı 65 derecenin altında olmalı” dedi.
BPeneplen Nedir Ve Nasıl Oluşur? Coğrafyada Peneplen Arazi Alan ÖzellikleriPeneplen coğrafyada ovaya benzeyen bir alanı ifade eder. Yüksek bölümlerin neredeyse tamamı aşınıncaya kadar devam eden nehir ve yağmur erozyonu ile oluşur. En dayanıklı kayalar genellikle arazinin genel seviyesinin üzerinde yükselir. Bir peneplen yükseltildiğinde, bir plato haline gelir ve bu daha sonra gençlik ve yaşlılık arasında geçiş yaparken nehir tarafından parçalara ayrılır.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındırİlim Yayma Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi evlatlarımızı teknolojiyle birlikte hızla bünyemizi saran yeni iletişim mecralarının sinsi, yıkıcı ve olumsuz etkilerine karşı korumak zorundayız. Artık hem İslam aleminde hem Türk dünyasında geçmişe göre çok daha farklı, çok daha olumlu, çok daha cesur bir hava vardır. Zalim İsrail yönetiminin Batı devletlerinden aldığı destekle sürdürdüğü Gazze’deki katliamların, Kudüs’teki mütecaviz eylemlerinin önüne geçeceğimiz günler de endişe etmeyin, Allah’ın izniyle yakındır" ifadelerini kullandı.
Erozyon Nedir, Neden Olur? Erozyon Hangi Bölgelerde Daha Çok Görülür Ve Nasıl Oluşur?En önemli ve tehlikeli doğal afetlerden biri olarak erozyon öne çıkmaktadır. Özellikle Türkiye'nin birçok farklı bölgesinde belirli zamanlarda yaşanan tehlikeler içerisinde yer alır. Canlı hayatını da önemli oranda tehdit edenin bu yapı, aynı zamanda toprak kayması olarak da bilinmektedir.
İstanbul'da 5 konuttan biri ‘riskli’ alandaİstanbul’un Çevre Düzeni Planı’na ilişkin raporda, heyelan alanları, kumullar, erozyon alanları, eğimli alanlar ve dolgu alanların zaman içinde deprem açısından riskli olmasına rağmen yapılaşmaya açıldığı belirtilerek, jeolojik açıdan riskli olduğu belirtilen bölgelerdeki konut alanlarının toplam konut alanları içinde yüzde 20.4’lük bir paya sahip olduğu belirtiliyor.
Bakan Kirişci: Tahıl koridorundan 10 milyon ton üzerinde tahıl taşındıTarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Tahıl koridorundan 10 milyon tonun üzerinde tahıl taşınmıştır. Bu tahılın 6 milyon tonu yani yüzde 60'ı Avrupa ülkelerine gitmiştir; Asya ülkelerine yüzde 27'si, Afrika ülkelerine ise yüzde 13'ü ulaşmıştır" dedi.
“Romatizmayı kontrol altına alabiliyoruz”Türkiye’de her 100 kişiden 1’inde görülen romatoid artrit yani halk arasında bilinen adıyla romatizma ile ilgili bilgi veren Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Seval Pehlevan, “Romatoid artritli hastalar multidisipliner ve farklı tedavi yaklaşımları sayesinde romatizmayı başarılı bir şekilde kontrol altına alabiliyoruz” dedi.
Zelenski 'Eylül ayını bekleyin' demişti! Gizemli silah her şeyin anahtarı mı?Rusya ile Ukrayna arasındaki kanlı ve şiddetli savaşa 24 Şubat 2022'den beri devam ediyor. Rusya’nın savaşta ilk ele geçirdiği yerleşim yerlerinden olan Herson, iki taraf için de hayati önem taşıyor. Ukrayna’nın eylül ayında geri alacağına yemin ettiği şehrin anahtarı ‘gizemli’ bir füze olabilir mi?
Emine Erdoğan: Güçlü aileler toplumların bağışıklık sistemini oluştururMilli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Aile Okulu projesinin tanıtım programında konuşan Emine Erdoğan, "Hiçbir zaman unutmayalım ki, güçlü aileler toplumların bağışıklık sistemini oluşturur. Böyle toplumlar dış etkilere, ideolojik saldırılara, onu tahrip etmek isteyen tüm girişimlere karşı koruma altındadır" dedi.
Yüksek kira artışları nedeniyle tersine göç başladı! Çalışanlar için bu kentler cazibe olmaktan çıktı, fiyatları duyan gidiyor...Yüksek kira artışlarının etkisi ile rekor düzeye ulaşan enflasyonun büyük şehirler ve kıyı bölgelerde çok daha sert hissedilmesi, tersine göçe yol açtı. Sektör temsilcileri, söz konusu göçü durdurmak için çalışanlara yönelik kira ve lojman gibi desteklerin bir an önce devreye alınması gerektiği vurguluyor. Artan göç, birçok sektörde işçi bulma sorunlarının artmasına sebep oldu. Bu sektörlerin başında ise tekstil ve perakende sektörleri geliyor. Genç ve kadın çalışan oranının oldukça yüksek olduğu söz konusu sektörlerde önümüzdeki dönem bu sıkıntının daha da büyümesinden endişe ediliyor. Artan kiralardan dolayı da eskiden İstanbul’a veya yazlık bölgelere gitmek isteyenler artık buraları tercih etmiyor, çalışanlar için cazibe olmaktan çıkıyor.
Ağaca çarparak parçalanan otomobilin sürücüsü astsubay hayatını kaybetti!Bursa'nın İnegöl ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki ağaca çarparak parçalara ayrıldı. Kazada sürücüsü Astsubay Çavuş Emre Ekinci (29) hayatını kaybederken, olayı haber alarak gelen mesai arkadaşları gözyaşı döktü. Kaza anı bir işyerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.
Cinsel ilişkide ağrı varsa dikkat! Bu soruna prezervatif ve kayganlaştırıcılar neden oluyor!Cinsel ilişki sırasında dayanılmaz ağrılara neden olabiliyor! Doğum kontrol hapı, prezervatif ve kayganlaştırıcı krem kullananlarda sık görülüyor. Vajinal kanamalara varana kadar çok fazla belirtiyle ortaya çıkan rahim ağzı yaraları hem sosyal hayatı hem de cinsel yaşamı olumsuz etkileyebiliyor. Peki, Rahim ağzı yarası nedir? Belirtileri nelerdir? Rahim ağzı yaraları neden olur? Rahim ağzı yaraları nasıl tedavi edilir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Demir Yüzer rahim ağzı yaralarının belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
Tayvan, ABD’den JASSM füzeleri almayı hedefliyorTayvan Savunma Bakanı Yardımcısı Alex Po, ABD’den alınması planlanan AGM 158 serisi JASSM füzeler ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini belirterek, füzelerin alımına ilişkin son aşamaya gelmediklerini ama görüşmelerde mesafe kaydettiklerini duyurdu.
Bakan Kurum'dan, zeytinliklerin maden sahası olacağına dair yapılan eleştiriye yanıtÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son günlerde kamuoyunun gündeminde olan zeytinliklerin maden sahasına tahsis edileceğine yönelik yapılan eleştirilere, "2002 yılına kadar, bu ülkede sadece 620 bin hektar zeytincilik alanı vardı. AK Parti iktidarlarıyla beraber, 2021 yılı sonu itibariyle zeytin alanı büyüklüğümüz tam 890 bin hektara çıktı. Ülkemizde bizden önce 101 milyon zeytin ağacı vardı, bugün bu sayıyı 2021 yılı sonu itibarıyla tam iki kat arttırarak, 192 milyona çıkardık. Türkiye zeytinyağı üretiminde dünya 5.’si olmuştur. Bu rakamlar da gösteriyor ki zeytin ağaçlarımızı bırakın azalmayı, yaptığımız desteklerle günbegün daha da artırmak suretiyle ağaç varlığımızı, çalışmalarımızı her geçen gün sürdürüyoruz" yanıtını verdi.
Bakan Kurum: 2022’de daha büyük oranda hazine arazimizi çiftçimizin kullanımına açacağızÇevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaklaşık 55 bin çiftçiye toplam 595 milyon metrekare yüzölçümlü hazine arazisini, başta zeytin olmak üzere ceviz ve badem üretimi için verdiklerini belirterek, "2022 yılında, çok daha büyük oranda hazine arazimizi yine başta zeytin ve ayçiçeği olmak üzere, organik tarımın her türü için çiftçimizin kullanımına açacağız" dedi.
Kredi ile ev alanlar, evini kiraya verenler dikkat! Hiç vergi ödemeyebilirsiniz, altın ipucu...Ev sahibi olan, kredi ile ev alan, evini kiraya veren herkesi ilgilendiriyor. Kira vergisi ile ilgili önemli bir detay ortaya çıktı. Daha az vergi ödeniyor. Yüzde 15 götürü gider indirimini mi yoksa gerçek gider indirimini mi seçmelisiniz, hangisi daha az vergi ödemenizi sağlar? Eğer kiradaki ev için yaptığınız harcama fazlaysa açıklanan vergi ödeme adımlarını takip etmenizde fayda var. Giderlerinizin toplamı 1.5 aylık kira gelirini geçiyorsa mutlaka gerçek gideri seçmelisiniz. Eğer gerçek gider yöntemini seçerseniz yaklaşık 11 maddelik bir gider indirimine gidebilir ve belki de hiç vergi ödemeyebilirsiniz. Peki kiradaki ev için yaptığınız harcamanın fazla olup olmadığını nereden bileceksiniz? İşte Hazır Beyan Sistemi ile kolayca ödenebilen kira vergisinde altın ipucu...
Erozyon ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki erozyon haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.