Son dakika belirtileri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan belirtileri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını belirtileri haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan belirtileri gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.857 belirtileri haberi bulunmuştur. Tüm belirtileri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Misli’den günün şampiyon tercihleriMisli’de yer alan günün “Şampiyon Oranlı” maçlarını Misli yazarları sizler için yorumladı. Siz de “Şampiyon Oran” farkıyla Misli’de maçların heyecanını daha yüksek oranlarla yaşayabilirsiniz. İşte günün şampiyon tercihleri…
Tansiyon nasıl ölçülmeli? Yüzde 60 yanlış yapıyorYüksek tansiyon dünyada 1 milyardan fazla insanı etkiliyor. 49 yaş üstü grupta sağlığı riske atan faktörler arasında ilk sırada yer alan tansiyon, dünya genelinde her yıl yaklaşık 11 milyon kişinin ölümüne neden oluyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin verilerine göre ülkede her yıl yaklaşık 500 bin kişi yüksek tansiyon nedeniyle hayatını kaybediyor.
Prof. Dr. Teker açıkladı: Meme kanseri her 5 hastadan 1'inde tekrar ediyorMeme kanserinin tedavi edildikten sonra tekrar nüksedebileceğine değinen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Fatih Teker, “Erken evrede yüzde 80 hasta süreci sorunsuz atlatabiliyor. Buna rağmen, yüzde 20'lik bir grupta kanserli doku çıkarılmasından çok sonra bile vücudun farklı bölgelerinde yeniden oluşabiliyor” dedi.
İnmede erken tedavi iyileşme şansını artırıyor! Belirtileri görmezden gelmeyinErciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Baydemir; "Ekim Ayı İnme Farkındalık Ayı" yaptığı açıklamada; "İnme tedavisine ne kadar erken başlanırsa, iyileşme şansı o kadar yüksek" dedi.
İran'da sahte içki alarmı: 21 kişi öldüİran'ın Mazenderan eyaletinde sahte içki tüketimi nedeniyle 21 kişi öldü. Metil alkol tüketimi nedeniyle 284 kişinin zehirlenme belirtileri göstererek hastaneye başvurduğu kaydedildi.
Adanalılara uzmanından topuk kanı uyarısıAdana'da 29 sene önce doğumunda topuk kanı alınmayan genç hayata engelli devam ederken topuk kanı alınan kardeşi hastalığının erken teşhis edilmesiyle engelli olmaktan kurtuldu. Çocuk Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan, topuk kanının önemine dikkat çekerek, “Topuk kanı alınmasının çocuklara hiçbir zararı yoktur ve hastalıklara bu şekilde kolaylıkla tanı konulabiliyor” dedi.
Piercing hevesi kulağınızdan etmesinKulak piercing’i özellikle gençler arasında son dönemlerde oldukça revaçta. Ancak kulak kıkırdağına yapılan piercing uygulamaları, çok ciddi enfeksiyonlara neden olabiliyor. Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Selçuk Güneş, enfeksiyonun kulakta kalıcı şekil bozukluğuna kadar gidebileceğini belirterek, delme işleminde dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
Obezite prostat kanserini tetikliyor! 'Erken teşhis hayat kurtarıyor'Üroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Erdal Kukul, prostat kanseriyle ilgili önemli bilgiler paylaştı. Kukul, babası veya erkek kardeşi prostat kanserine yakalanan erkeklerin daha fazla risk altında olduğunu belirterek, “Son araştırmalar ayrıca obezitenin prostat kanseri riskini artırdığını göstermektedir” dedi.
‘Boş zaman hastalığı’na yakalanmış olabilirsiniz! İşte belirtileri...Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, tıp literatüründe “yeni nesil hastalık” olarak tanınan “boş zaman hastalığı”nın vücut ağrıları, baş ağrıları, yorgunluk, hafif ateş ve gribe benzer semptomlar gösterdiğini söyledi.
350 milyon kişinin sorunu! Astım hastaları için kritik uyarı geldiTekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü, astım hastalığı ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, astımın kronik bir akciğer hastalığı olduğunu ve dünya genelinde 350 milyon kişinin astım hastası olduğunu belirtti. Müdürlük, astımın belirtileri, tedavi yöntemleri ve hastaların dikkat etmesi gereken hususlar konusunda önemli bilgiler paylaştı.
Cilt kırışıklığı uyukudayken geçiyor! Bu pozisyonda uyumak etkisini gösteriyorYaşlanma belirtileri arasında kırışıklık ilk olarak kendini belli eder. Ancak yanlış uyku pozisyonu da yüzünüzde çizgilerin oluşmasına neden olur. Yan ve yüz üstü uyumak alın ve yanaklarda uyku çizgisi oluşturur. Peki, uyurken kırışıklıklarınızı nasıl kontrol edebilirsiniz. İşte cevabı.
Suçiçeği geçirenler maymun çiçeği olur mu? Suçiçeği aşısı maymun çiçeğinden korur mu?Dünya Sağlık Örgütü Afrika'da ölümlere neden olan bulaşıcı maymun çiçeği virüsü için acil durum ilan etti. Maymun çiçeği virüsü tüm dünyayı tehdit ederken vatandaşlar “Suçiçeği geçirenler maymun çiçeği olur mu? Suçiçeği aşısı maymun çiçeğinden korur mu?” sorularına yanıt aramaya başladı.
Bakan Memişoğlu: Maymun çiçeği için ekstra bir tedbire ihtiyaç yokSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, maymun çiçeği virüsüne ilişkin, "Bunun Covid gibi salgına sebebiyet vermeyeceği konusunda kanaat var. Tek tük görülebilir ama salgın olmaz. Ekstra bir tedbire ihtiyaç olmadığını belirtmen isterim." dedi.
Bakan Kurum depremzedelerle bir araya geldi! 'Burası şehrin en değerli cazibe merkezi olacak'Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya temasları kapsamında depremzede vatandaşlarla birlikte rezerv ve proje alanlarını inceledi. Vatandaşların taleplerini dinleyen Bakan Kurum, Niyazi Mısri Mahallesi’nde yapılacak projenin ilk etap ihalesinin 30 Ağustos’a kadar tamamlanacağını müjdeledi. Depremzede bir ailenin yeni evlerine misafir olan Bakan Kurum, “Bizlerin tek arzusu sizleri yeni yuvalarınızda görüp ziyaret etmek” dedi.
Maymun çiçeği korkusu tüm dünyayı sardı! Mpox belirtileri neler? 'Maymun Çiçeği'nin anatomisiDünya Sağlık Örgütü’nün küresel halk sağlığı acil durumu ilan ettiği maymun çiçeği virüsüne (Mpox) karşı kullanılan atanüe virüs aşısının Ankara’daki bir çiçek hastasından elde edilen suşu (virüsün alt türüne) dayandığı öğrenildi. Maymun Çiçeği Virüsü belirtileri araştırmaları yoğunlaştı. Japonya Sağlık Bakanlığı, ülke içinde, maymun çiçeği virüsü "mpox" kaynaklı ilk ölümün kayıtlara geçtiğini açıkladı. Peki, maymun çiçeği virüsü (Mpox) nedir, nasıl bulaşır? Maymun çiçeği tedavisi nasıl yapılır, Japanya Maymun Çiçeği Virüsü belirtileri nelerdir? Maymun çiçeği Türkiye’de var mı?
Maymun çiçeği virüsü pandemi yapar mı, maymun çiçeği virüsü nedeniyle kapanma olur mu? Tekrar pandemi olacak mı 2024?Dünya Sağlık Örgütü (WHO), maymun çiçeği olarak da bilinen Mpox virüsü nedeniyle küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti. Maymun çiçeği virüsü ilk olarak 1958 yılında araştırma için tutulan maymun kolonilerinde çiçek benzeri bir hastalığın görülmesiyle keşfedildi ve insanlardaki ilk maymun çiçeği vakası 1970 yılında Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde (DRC) kaydedildi. Dünya alarma geçerken vatandaşlar maymun çiçeği virüsünün tekrar bir kapanmaya neden olup olmayacağını sorgulamaya başladı. İşte uzman yorumlarına göre “Tekrar pandemi olacak mı 2024, maymun çiçeği pandemi olur mu? Eylülde kapanma olur mu maymun çiçeği virüsü terar pandemi yapar mı?” sorularının yanıtı…
Mpox virüsü nedir, Mpox belirtileri neler? Mpox salgını nasıl bulaşır?Afrika'da ortaya çıkan maymun çiçeği (mpox) virüsü vakalarında hızlı bir artış var. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Afrika'da yayılan mpox varyantı nedeniyle uluslararası acil durum ilanını gündeme getirdi. Peki, Mpox virüsü nedir, Mpox belirtileri neler? Mpox salgını nasıl bulaşır?
Uzmanlar Yanıtlıyor: Anksiyete Bozukluğu Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir? Anksiyete bozukluğu en yaygın görülen psikolojik hastalıktır. İnsanların yaklaşık %30’unun hayatının bir döneminde anksiyete bozukluğundan etkilendiği bilinmektedir. Peki anksiyete bozukluğu nedir, neden olur ve tedavi yöntemleri nelerdir?
Belirtileri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki belirtileri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.