Zona

Zona

Son dakika zona haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan zona ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını zona haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zona

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zona gelişmeleri de dahil olmak üzere 82 zona haberi bulunmuştur. Tüm zona haberleri aşağıda listelenmiştir.
İlyas Yalçıntaş Ramsay Hunt sendromuna yakalandı
İlyas Yalçıntaş Ramsay Hunt sendromuna yakalandıŞarkıcı İlyas Yalçıntaş, yüz felcine de yol açabilen virütik bir hastalık olan ‘Ramsay Hunt’ sendromuna yakalandığını ve salı günü tedaviye başlayacağını duyurdu.
8.12.2023Magazin
Hayaletin ifadesi katili yakalattı! İşte dünyanın en ürkütücü davasının detayları...
Hayaletin ifadesi katili yakalattı! İşte dünyanın en ürkütücü davasının detayları...Tarihin en ilginç ve ürkütücü davası ABD'de yaşandı. Ülkenin Batı Virginia bölgesinde 1897 yılında gerçekleşen cinayet davası, kimsenin aklına gelemeyecek bir şekilde çözülmüştü. Günümüzde hâlâ duyanları şaşkına çeviren bu davada bir hayaletin şahitliği kullanılmıştı.
20.06.2023Dünya
Eda Ece'nin ödül töreninde depremzedelerle ilgili sözleri tepki topladı! Açıklama geldi
Eda Ece'nin ödül töreninde depremzedelerle ilgili sözleri tepki topladı! Açıklama geldiEda Ece katıldığı ödül töreninde depremzedelerle ilgili yaptığı konuşma tepki çekti. Ece, konuşmasında depremzedelerin oy tercihine değinerek yaptıkları yardımların başkaları tarafından yapıldığını söyledi.
14.06.2023Magazin
Yılmaz Morgül'ün acı günü!
Yılmaz Morgül'ün acı günü!Yılmaz Morgül'ün annesi Fatma Morgül hayatını kaybetti. Acı haberi sosyal medya hesabından veren Morgül, "Annemi, canımı, bebeğimi, her şeyimi kaybettim" ifadesini kullandı. Morgül, annesinin vefat etmesinden saatler sonra doktor kontrolüyle sahneye çıktı. Yılmaz Morgül'e sanatçı dostlarından taziye mesajları geldi.
1.01.2023Magazin
Justin Bieber'dan sağlık durumuyla ilgili açıklama geldi!
Justin Bieber'dan sağlık durumuyla ilgili açıklama geldi!Dünyaca ünlü şarkıcı Justin Bieber, geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir videoda Ramsey Hunt sendromu sebebiyle kısmi yüz felci geçirdiğini ve iyileşmek için uğraştığını, ancak konserlerini ertelemesi gerektiğini paylaşmıştı. Sağlık durumuyla ilgili yeni bir paylaşım yapan Bieber, bu 'korkunç fırtına'yı atlatmak için 'inancına' güvendiğini söyledi.
14.06.2022Magazin
Alzheimer ve kardiyovasküler hastalık riskini azaltıyor! Kolesterolü düşürüyor, bağışıklığı güçlendiriyor, zona, HPV,  hepatit, bronşit için koruyucu,  bakır, lif, demir ve manganez zengini, günde bir fincan...
Alzheimer ve kardiyovasküler hastalık riskini azaltıyor! Kolesterolü düşürüyor, bağışıklığı güçlendiriyor, zona, HPV, hepatit, bronşit için koruyucu, bakır, lif, demir ve manganez zengini, günde bir fincan...Sağlığa sağlık katan mucize besin! Tüketildiği anda etkisini gösteriyor. Kronik öksürüğü olanlara tavsiye ediliyor. Güçlü bir Antioksidan. Beyin hücrelerindeki omega-3 yağ asitlerini artırarak Alzheimer riskini azaltıyor. Kötü kolesterolü düşürerek kalp sağlığını koruyor. Bağışıklık sistemini güçlendirirken stres ve kaygıyı azaltıyor. Tam bir şifa deposu. Ancak bazı hastalıklarda kullanılmaması gerekiyor. Çeşitli ilaçlarla etkileşime girebiliyor.Dolayısıyla sağlık için son derece faydalı olan kekin çayını kullanmaması gereken kişiler de bulunuyor. İşte yıllardır şifa için kullanılan kekik çayını mucizevi faydaları...
5.06.2022Sağlık
Maymun çiçeği virüsünde aşılar etkili mi?
Maymun çiçeği virüsünde aşılar etkili mi? En az 20 ülkede görülen maymun çiçeği virüsü vakaları artmaya devam ediyor. Uzmanlar temkinli ve tedbirli olunması konusunda uyarıyor. Maymun çiçeği pek çok ülkede paniğe neden olurken Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), bilim insanlarına yeni maymun çiçeği vakalarının hızlı bir şekilde tanımlanması, tedavisi, temas takibi ve raporlanmasına odaklanmalarını istedi. Peki, Maymun çiçeği virüsünde aşılar etkili mi? Maymun çiçeği virüsü nasıl bulaşır? Maymun çiçeği virüsü belirtileri neler? Aşılar ne kadar etkili? İşte detaylar…
29.05.2022Sağlık
Koranavirüs ile ilgili çarpıcı detay! Son araştırma pes dedirtti
Koranavirüs ile ilgili çarpıcı detay! Son araştırma pes dedirttiKoronavirüsle ilgili yapılan son araştırmada ortaya çıkan yeni detay şaşkınlık yarattı. Araştırmaya göre, koronavirüs deyim yerindeyse vücudumuzda saklambaç oynuyor.
10.03.2022Gündem
Lenf bezi nedir, nerede bulunur? Koronavirüs aşısından sora lenf bezi neden şişer?
Lenf bezi nedir, nerede bulunur? Koronavirüs aşısından sora lenf bezi neden şişer?Koronavirüsle mücadele devam ederken ABD’de koronavirüs aşısı yaptıran pek çok kişi lenf bezlerinde meydana gelen şişlik nedeniyle soluğu hastanelerde aldı. Söz konusu haber "Aşının yeni bir yan etkisi daha ortaya çıktı" yorumlarına sebep olurken lenf bezi hakkında yapılan aramaların da artmasına neden oldu.
11.10.2021Gündem
Zona hastalığı tehlikeli midir, bulaşıcı mıdır? Zona hastalığı tedavi edilmezse öldürücü müdür?
Zona hastalığı tehlikeli midir, bulaşıcı mıdır? Zona hastalığı tedavi edilmezse öldürücü müdür?Zona hastalığı bulaşıcı hastalık kategorisinde yer almaz. Çünkü bu hastalık ikincil bir hastalık olarak görülmektedir. Su çiçeği hastalığı ise zonanın primer hastalığıdır. Zona, su çiçeği geçirmeyen çocuklar ile gebe bireylerde aşı olmaması durumunda su çiçeği hastalığına neden olabilmektedir. Bu nedenle zona hastalığı bulunanların hamile ve çocuklardan uzak durması daha doğru olacaktır.
26.06.2024Sağlık
Güneş yanığına karşı 12 etkili öneri
Güneş yanığına karşı 12 etkili öneriCiltte kızarıklık, şişlik, su kabarcıkları, kaşıntı, ağrı… Genellikle hassas ciltlerde oluşan güneş yanığı, yaz mevsiminde sıkça görülen cilt problemlerinde ilk sıralarda yer alıyor. Toplumda sadece estetik bir problem olarak görülse de, tedavisinde gecikildiğinde ciltteki bağışıklık sistemini baskılayarak uçuk ve zona gibi enfeksiyonları tetikleyebiliyor. Güneş yanığının en önemli uzun dönem komplikasyonu ise yanan alanlarda deri kanseri riskinin artmasıdır ki bu kanser türünün bazıları ölümcül olabiliyor.
21.08.2021Sağlık
‘Nöral terapi, kronik hastalıkların oluşmasını engeller’
‘Nöral terapi, kronik hastalıkların oluşmasını engeller’Ankara’da Nöroloji Uzmanı Dr. Fatma Akkan Yılmaz, “Nöral terapi, vücudun kendi kendine yapması gereken fakat aşırı yüklenmeden dolayı yapamadığı iyileştirme etkisini açığa çıkararak sorunların ortadan kalkmasını sağlar ve kronik hastalıkların oluşmasını engeller. Bu nedenle nöral terapi, hem mevcut şikayetleri tedavi eden hem de uzun dönemde oluşabilecek hastalıkları önleyen düzenleyici ve kalıcı bir tedavi yöntemidir” dedi.
31.07.2021Sağlık
Zeytin yaprağının faydaları nelerdir? Zeytin yaprağı neye iyi gelir, nasıl tüketilmelidir?
Zeytin yaprağının faydaları nelerdir? Zeytin yaprağı neye iyi gelir, nasıl tüketilmelidir?Zeytin yaprağının kurutularak çayı yapıldığı zaman, insan vücudu adına birçok yararı bulunuyor. Bununla birlikte bağışıklık sistemine de faydaları saymakla bitmiyor. Doğal bir yöntem olmasından dolayı maddi bakımdan da çok ekonomik olan zeytin yaprağı çayı, kilo problemleri olan kişilerin sıklıkla olumlu netice aldıklarını söyleyebiliriz. Peki, Zeytin yaprağı çayı faydaları ne? Zeytin yaprağı neye iyi gelir? Zeytin yaprağı nasıl tüketilmeli? İşte zeytin yaprağı çayı ile ilgili bilmeniz gerekenler...
16.02.2022Sağlık
Arı zehri ciltte yaşlanma karşıtı etki gösteriyor
Arı zehri ciltte yaşlanma karşıtı etki gösteriyorGıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, "Doğal bitkisel yağlar, arı sütü ve arı zehri içeren katkısız formüllerin kullanımı cilt bariyerinin temizliği, sıkılaşması ve canlı bir görünüm kazanması açısından faydalı olacaktır." dedi.
13.07.2021Sağlık
“Zona, strese ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına bağlı olarak tekrarlayabilir”
“Zona, strese ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına bağlı olarak tekrarlayabilir”Suçiçeği geçirmiş olan kişilerde ortaya çıkan ve halk arasında “gece yanığı” olarak da bilenen zona hastalığı, strese ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına bağlı oluşuyor. Zonanın tekrarlayabildiğini söyleyen Uzman Dr. Nilsu Salih, “Virüs, bağışıklık sisteminde ömür boyu uykuya yattığı için bağışıklık her düştüğünde, çok sık olmasa da tekrarlayabiliyor. Bunun en büyük tetikleyicisi sıkıntı, stres. Onun dışında, bağışıklık düşüren hastalıklar” dedi. Kronik stres faktörlerinin zonayı tetiklediğini ve psikoloğa danışmanın da tedavide yardımcı olabileceğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Kübra Bozkurt ise, “Psikolojik şikayetlerin yanı sıra bağışıklık sistemi de zayıfladığı için hastaların fiziksel şikayetlerinin arttığını görüyoruz. Zona da bağışıklık sistemine bağlı bir hastalık olduğundan fiziksel şikayetler arasında” diye konuştu.
30.12.2020Sağlık
"Zona hastalığı" herkeste görülebilir
"Zona hastalığı" herkeste görülebilirHalk arasında “gece yanığı” olarak da bilenen zona hastalığının, çok küçük yaşlardan ileri yaşlara kadar herkeste görülebileceğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Pınar Yönter, "Zona hastalığı adlı bir virüsün deri ve sinir uçlarını tutması sonucu, deride kızarıklık ve içi su dolu kabarcıkların oluşumu ve yanma-batma ve ağrı ile karakterize olmaktadır” dedi.
26.12.2020Sağlık
Nöroloji uzmanından yüz felci uyarısı
Nöroloji uzmanından yüz felci uyarısıNöroloji Uzmanı Dr. Aysun Hatice Akça Karpuzoğlu, soğuk havaların yüz felcini tetiklediğini belirterek, yüz felcinden korunmak için atkı, bere ve maskenin mutlaka kullanılması gerektiğini söyledi.
20.12.2020Sağlık
Çocukluk çağı enfeksiyonlarından korunmak için bunlara dikkat
Çocukluk çağı enfeksiyonlarından korunmak için bunlara dikkatÇocukluk çağında meydana gelebilecek çok sayıda enfeksiyon hastalığı olduğunu ifade eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mine Ertan Okumuş, “Aşılanma dışında çocuğun bağışıklık sisteminin güçlü tutulması önemli. Sağlıklı uyku, dengeli beslenme, yeterli düzeyde sıvı tüketimi, el hijyeni hastalıklardan korunmak adına alınması gereken önlemler arasında” dedi.
7.12.2020Sağlık
Romatoloji hastaları da Kovid-19 risk grubunda
Romatoloji hastaları da Kovid-19 risk grubundaMedicana Kadıköy Hastanesi Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Seval Pehlevan, "Romatizma hastaları da Kovid-19'e karşı riskli grup içinde değerlendiriliyor. Romatolojik hastalığı olan bir kişiye Kovid enfeksiyonu tanısı konulduğunda hasta hemen kendi romatoloji doktoru ile temasa geçmeli. Hasta, kullandığı kortizon ve diğer romatolojik ilaçları derhal kesmeli ve Kovid-19 enfeksiyonu için kullanılacak tedaviye uyum göstermeli." dedi.
28.11.2020Sağlık
Uzmanlardan son dakika deprem açıklaması! 35 atom bombası büyüklüğünde...
Uzmanlardan son dakika deprem açıklaması! 35 atom bombası büyüklüğünde...İzmir Seferihisar'da Ege ve Marmara Bölgesi'nde hissedilen 6,6 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremin ardından uzmanlar uyarılarda bulundu. Uzmanlardan Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Fadime Sertçelik, "Binalara girmemelerinde fayda var. Deniz kenarında kalmamalarında fayda var. Küçük çaplı bir tsunami gibi görüntüler görüyorum. Denizden uzaklaşsınlar" dedi.İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremle ilgili Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan önemli değerlendirmeler geldi. Ercan, depremin olacağını 3 yıldır söylediğini ifade ederek, "Bu deprem sığ bir deprem. Bu depremin yıkım gücü 9'dur. 35 atom bombası gücünde bir enerji boşalmıştır. Bu deprem göçüntülü bir depremdir. Süpürtü dalgaları Seferihisar'da, Kuşadası'nda kıyıya vurdu. Yani tsunami olmuştur. Bunu daha önce hiçbir depremde görmemiştik" dedi.
30.10.2020Gündem
Güneşleneyim derken kanser olmayın
Güneşleneyim derken kanser olmayınDermatoloji Uzmanı Oğuz Küçükçakır, güneşli günleri doyasıya yaşamanın D vitamini açısından faydası olduğu kadar, krem kullanılmadığı takdirde UV-A ve UV-B ışınlarının ise kansere sebep olabileceğini söyledi.
19.07.2020Sağlık
"Kovid-19'un ilk bulgusu deri döküntüsü olabilir" uyarısı
"Kovid-19'un ilk bulgusu deri döküntüsü olabilir" uyarısıSağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ülker Gül, yeni tip corona virüsün çok çeşitli deri döküntüsüne neden olabileceğini belirterek, "Pandemi döneminde gözlenen her deri bulgusu için Kovid-19 hastalığı da akla gelmelidir. Kovid-19'un ilk bulgusu deri döküntüsü olabilir. Deri döküntüsü nedeni ile şüphelenilen hastalarda ateş, öksürük gibi ana bulgular olmasa bile PCR tetkiki yapılmalıdır." dedi.
2.07.2020Sağlık
'Salgın stresi, cilt hastalıklarına neden oluyor'
'Salgın stresi, cilt hastalıklarına neden oluyor'Corona virüs salgını nedeniyle uzmanlar, stres yaşayanları cilt hastalıklarına karşı uyarıyor. Rosea, egzama ve zona gibi stres faktörüne bağlı oluşabilecek problemlere dikkat çeken Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Yasemin Fatih Amato, aynı zamanda aşırı el yıkama ve antiseptik kullanımının da deride yarıklar oluşturduğunu, buralara enfeksiyon, virüs, mantar ve bakterilerin daha kolay bulaşabileceğini söyledi.
13.04.2020Sağlık
Hijyen malzemesi tahribine karşı 'nemlendirici' önerisi
Hijyen malzemesi tahribine karşı 'nemlendirici' önerisiProf. Dr. Özlem Su Küçük, "Egzama ve sedef hastaları temizliklerinden sonra yumuşatıcı ve nemlendirici vazelin gibi ürünler kullanabilirler." dedi.
18.03.2020Sağlık
'Zona hastalığında erken teşhis önemli'
'Zona hastalığında erken teşhis önemli'Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Emel Hazinedar, zona hastalığında erken teşhisin çok önemli olduğunu belirterek, "Genellikle beli bölgede kızarıklık ve kaşıntı gibi belirtilerle başlar. Ağrılar arttığında mutlaka bir uzmana danışılmalı. Erken teşhis edildiğinde iyileşme oranı daha hızlı olabiliyor" dedi.
10.01.2020Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Zona ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zona haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.