Son dakika ücretsiz izin haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ücretsiz izin ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ücretsiz izin haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan ücretsiz izin gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.245 ücretsiz izin haberi bulunmuştur. Tüm ücretsiz izin haberleri aşağıda listelenmiştir.
İnşaat demirine kapsamlı denetim! 40 milyar lira kaybın önüne geçilecekÖnümüzdeki yıl ocak ayında yürürlüğe girecek İnşaat Demiri İzleme Sistemi’yle (İDİS) yapı güvenliği için önemli bir adım atılacak. İnşaat demiri üretim hattından çıktığı anda kayıt altına alınırken, laboratuvar test süreçleri de dahil tüm aşamalar takip edilecek. Özel güvenlikli etiket bulunmayan inşaat demirlerinin ticareti yapılamazken, sistem sayesinde yılda 40 milyar liradan fazla vergi kaybının da önüne geçilecek.
Ücretli ve ücretsiz izin ile ilgili emsal karar! Flaş detaylar...İzin kullanımıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Mazeret izinleri ücretli olabileceği gibi ücretsiz de olabilmektedir. Ücretli mazeret izinlerinde ücret bazı durumlarda işveren tarafından ödenirken bazı durumlarda SGK tarafından ödenmektedir. İşçiye; evlenmesi veya evlat edinmesi ya da ana veya babasının, eşinin, kardeşinin, çocuğunun ölümü hâlinde 3 gün, eşinin doğum yapması hâlinde ise 5 gün ücretli izin verilir. Öte yandan ücretli ve ücretsiz izinlerle ilgili Yargıtay'tan emsal bir karara imza atıldı. İşte çalışanları ilgilendiren dikkat çeken detaylar...
Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Dikkat çeken SSK ve Bağ-Kur detayı ortaya çıktıÇalışan milyonlarca kişi için güzel haber geldi. İkinci işte çalışmak isteyen vatandaşları ilgilendiren detaylar belli oldu. Avukat Cansen Erdoğan, "Kişi aynı anda birden fazla işyerinde çalışabilir, günün belirli saatlerinde bir iş yerinde diğer saatlerinde başka bir iş yerinde çalışabilir" diyerek bilinmesi gereken o şartı açıkladı.
Sözleşmeliye kadro eş durumu tayin var mı 2023? Hangi sözleşmeliler kadroya geçti, sözleşmeliye kadro şartları nelerdir?Kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Diyanet İşleri Başkanlığının taşra teşkilatında açıktan vekil imam-hatip ve vekil müezzin-kayyım olarak görev yapanlardan gerekli koşulları taşıyanlar, Başkanlıkça ilan edilecek yerlerde görevlendirilmek üzere imam-hatip ve müezzin-kayyım unvanlı memur kadrolarına atanabilecek. Peki, Sözleşmeliye kadro eş durumu tayin var mı? Hangi sözleşmeliler kadroya geçti, sözleşmeliye kadro şartları nelerdir?
Sözleşmeliye kadro müjdesinde detaylar ortaya çıktı! Harcırah, tazminat ve yükselme...Binlerce sözleşmeli personele, kadro müjdesi. 500 bin sözleşmeliye kadrolu memuriyette detaylar ortaya çıkmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir şölende ayrıntılar açıklanacak. Kademe, derece ilerleme ve kurumlar arası yer değişikliği hakkına sahip olunacak. İşte kadroya geçen sözleşmeli personellerin yeni hakları...
Sözleşmeli memura ve işçiye kadro ne zaman çıkacak? Sözleşmeli kamu çalışanlarıyla ilgili düzenleme ne zaman Meclis’e gelecek? Kamuda çalışan yüz binlerce sözleşmeli personeli ilgilendiriyor! Yıllardır kadrolu çalışanlarla aynı işi yapan sözleşmeli personeli statüsü ile ilgili çalışam hükümetin masasında yer alıyor. Düzenlemede sona yaklaşılırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin düzenleme ile ilgili Memur-Sen ile bir araya gelmişti. Bakan Bilgin’in tek tip sözleşme yapılacağını ve sözleşmelilere kadro tahsis ederek kamu görevlilerinin tüm haklarından yararlandıracaklarını belirtmişti. Gözler düzenleme ile ilgili detaylara çevrilirken, sözleşmeli memura ve işçiye kadro konusunun ne zaman Meclis gündemine geleceği de merak ediliyor. Peki, Sözleşmeli memura ve işçiye kadro ne zaman çıkacak? Sözleşmeli kamu çalışanlarıyla ilgili düzenleme ne zaman Meclis’e gelecek? Sözleşmelilere kadro süreci nasıl olacak? İşte sözleşmelilere kadro düzenlemesinin detayları…
Eksik gün kodları ne anlama geliyor? SGK eksik gün nedenleri ve kodları!SGK primleri kıdem tazminatı hesaplamalarında yıl 365 gün, sosyal güvenlik mevzuatında hizmet hesaplamalarında yıl 360 gün olarak dikkate alınıyor. SGK uygulamalarında tam ay çalışma esasına göre çalışanlardan belirsiz süreli iş sözleşmeleri veya belirli süreli iş sözleşmeleri (kısmi zamanlı çalıştırılanlar hariç) ile çalışanlar ayın kaç gün olup olmadığına bakılmaksızın her ay 30 gün prim ödeme gün sayısı bildirimi yapılması zorunludur. Bazen de iş veren tarafından eksik gün bildirimi de yapılır. Peki, Eksik gün nedenleri nedir? Eksik gün kodları ne anlama geliyor? SGK eksik gün nedenleri ve kodları!
Eğitim öğretim ödeneği nedir? Öğretmenlere eğitim ödeneği ne zaman verilecek? Okulların açılmasına kısa bir süre kala öğretmenlere verilen eğitim ödeneğinin yatırılacağı tari merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenlere her yıl eğitim yılı başında, eğitime hazırlık ödeneği adı altında belli bir ücret ödemesi yapılıyor. Bakanlık tarafından verilen bu ödemeden hem kadrolu hem de sözleşmeli öğretmenler faydalanabiliyor. Peki, Eğitim öğretim ödeneği nedir? Öğretmenlere eğitim ödeneği ne kadar, ne zaman verilecek? Eğitim ödeneği kimlere verilir? Ücretli öğretmen eğitim ödeneği alır mı? İşte detaylar…
5.137 TL her ay ödeniyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor, 30 günlük başvuru süresi kaçırılırsa...Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Zam geldi. Ödeme miktarı 5.137 TL'ye yükseldi. Başvuran 10 ay aralıksız alıyor. 30 gün içerinde müracaatta bulunulması gerekiyor. Çalışanların işten çıkartılmaları durumunda yeni bir iş bulana kadar hayatlarını idame etmeleri için İŞKUR tarafından işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor. Bu ödenekten yararlanabilmesi için çalışanların bazı şartları taşıyor olması gerekiyor. İşsizlik ödeneği alınabilmesi için son 3 yılda en az 600 gün prim ödemesinin yapılmış olması ve son 120 gün hizmet akdi ile çalışılmış olması gerekiyor. Gerekli şartları taşıyanlar iş akdinin feshinden itibaren 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvurmaları durumunda işsizlik maaşı alıyor. Peki 30 günlük başvuru süresi kaçırılırsa ne olur? İşte işsizlik maaşı ile ilgili merak edilen detaylar...
5.137 TL'ye yükseldi! En az 6 ay ödeniyor, 30 gün içerisinde...Milonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. Temmuz ayı itibarı ile ödeme rakamı değişti. Asgari ücret zammı sonrası en düşüğü 2 bin 568 lira, en yükseği 5 bin 137 lira oldu. Başvuru için 30 gün sınırı bulunuyor. Çalışanların işten çıkartılmaları durumunda yeni bir iş bulana kadar hayatlarını idame etmeleri için İŞKUR tarafından işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor. Bu ödenekten yararlanabilmesi için çalışanların bazı şartları taşıyor olması gerekiyor. İşsizlik ödeneği alınabilmesi için son 3 yılda en az 600 gün prim ödemesinin yapılmış olması ve son 120 gün hizmet akdi ile çalışılmış olması gerekiyor. Gerekli şartları taşıyanlar iş akdinin feshinden itibaren 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvurmaları durumunda işsizlik maaşı alıyor.
Ücretsiz izinlerle ilgili son dakika gelişmesi! Hesaba yansıyacak Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor!Ücretsiz izinlerle ilgili flaş gelişme. Çalışan milyonlarca vatandaşa güzel haber. Milyonların beklediği karar açıklandı. Kıdem tazminatı hesabına ekleniyor. Pandemi sürecinde ücretsiz izne çıkmak zorunda kalan milyonlarca işçiye yargıdan müjde niteliğinde bir karar geldi. Bölge Adliye Mahkemesi, ücretsiz izinde geçen sürelerin kıdem tazminatı hesabına eklenmesi gerektiğine hükmetti. İşte milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar ile ilgili tüm detaylar...
Avans ödenecek! Paralar hesaba yatacak! Çalışan milyonları ilgilendiriyorParalar hesaba yatacak. Çalışan milyonlarca vatandaşa avans ödenecek. İşçilerin yıllık izne hak kazanabilmeleri için son işyerinde en az bir yıl çalışmaları gerekiyor. Yıllık izin süresi, o işyerindeki çalışma süresine göre hesaplanıyor. Kullanılmayan yıllık izin ücreti çalışırken ödenmiyor. Çalışması bir yıldan beş yıla kadar olanlara 14 gün; 5 yıldan fazla 15 yıldan az olanlara 20 gün; çalışması 15 yıl ve daha fazla olanlara 26 gün yıllık ücretli izin veriliyor. Yıllık izin, bu sürelerin altında olamaz ama toplu iş sözleşmesiyle veya işverenle işçi arasındaki iş sözleşmesiyle artırılabiliyor. Kullanılmayan yıllık izin ücreti çalışırken ödenmiyor. Öte yandan Yönetmeliğe göre, işveren, yıllık ücretli iznini kullanan her işçiye izin dönemine ilişkin ücreti ile ödenmesi bu döneme rastlayan diğer ücretleri, izne başlamadan önce peşin olarak vermek veya avans olarak ödemek zorunda. İşte yıllık izin ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren detaylar...
4/1-a, 4/1-b, 4/1-c çalışanları için erken emeklilik müjdesi! Değişiyor, artık...SSK'lı, Bağ-Kur'lu, kamu çalışanı milyonları kapsıyor. Erken emeklilik imkanı doğacak. Harekete geçildi. Değişikliğe gidiliyor. Çalışma mevzuatında hem kadınlar hem de erkekler için erken emeklilik imkanın bulunuyor. Erkekler askerlik borçlanması, kadınlar ise doğum borçlanması ile emeklilik tarihini öne çekebiliyor. Kadın sigortalılar doğum borçlanmasını, sadece sigortalı çalışmaya başladıktan sonra doğan çocukları için yapabiliyorlar. Erkek sigortalıların ise sigortalı çalışmaya başlamadan önceki ve sonraki askerlik süreleri için borçlanma hakkı bulunuyor. Kadın ve erkek çalışanlar arasındaki bu ayrımın ortadan kaldırılması için harekete geçildi. Kadınlara, sigortalı bir işte çalışmaya başlamadan önce doğan çocukları için doğum borçlanması hakkı verilmesine yönelik adım atılıyor. İşte merak edilen detaylar..
Erken emeklilik fırsatı! SSK'lı, Bağ-Kur'lu, kamu çalışanı fark etmiyor, 2 yıl...Erken emekli olmak isteyenlere güzel haber! Tarih iki yıl öne çekiliyor. SSK'lı, Bağ-Kur'lu ve kamuda çalışanları kapsıyor. Başvuru şartı bunuyor. Tarih detayı dikkat çekiyor. İş hayatında kadınların daha fazla yer edinebilmesi için pek çok avantaj sağlanıyor. Ancak erkek çalışanların da birçok hakkı bulunuyor. Doğum izni ve süt parası erkek çlaışanlara da tanınan haklar arasında. Bu haklardan evlat edinen kişiler de yararlanıyor. Ayrıca erkek çalışanlar askerlik borçlanlası yaparak emeklilik tarihlerini iki yıl öne çekebiliyor.
TYP yönetmeliği değişti! TYP'ye katılanlar program süresince kaç gün izin kullanabilecek? TYP’de izin süresi kaç gün?Toplum Yararına Programlarda (TYP) değişiklik! İŞKUR’un TYP yönetmeliği değişti. İŞKUR tarafından düzenlenen işsizlere geçici gelir desteği sağlayan Toplum Yararına Programların (TYP) yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. TYP’ye alınacak personelin kriterleri değişirken, TYP’nin belirli bir mesleğe yönelik TYP düzenlenmemesi ve TYP katılanların izin durumları gibi konular değişti. Peki, TYP'ye katılanlar, program süresince kaç gün izin kullanabilecek? TYP’de izin süresi kaç gün? TYP başvuruları nasıl yapılacak? TYP’de çalışma nasıl olacak? İşte TYP çalışma şartları!
İŞKUR resmen duyurdu! Flaş değişiklik kararı, 5 gün...İŞKUR son dakika duyurdu! Resmen değişti. Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) toplum yararına programlarına (TYP) katılanlar, program süresince 5 güne kadar ücretsiz izin kullanabilecekler. Hastalık sebebiyle çalışılamayan günler de 5 günlük süreye dahil edilecek. Beş günlük sürenin aşılması halinde toplum yararına programdan çıkartılacaklar.
Emeklilik ile ilgili flaş dilekçe detayı! Geç kalanın emekli maaşı bağlanmıyorEmekli aylığı ile ilgili flaş detay. Emekli olduktan sonra aylık bağlanması için emeklilik dilekçesi verilmesi gerekiyor. Fakat dilekçeyi verme tarihine dikkat edilmediği taktirde emekli aylığı bir ay geç bağlanıyor. Eğer emekliliğe hak kazanılan tarihin ayın son günü resmi tatil veya hafta sonu tatiline rastlaması halinde, resmi tatil gününü takip eden ilk iş günü mesai bitimine kadar doğrudan SGK’ya başvurmanız ya da taahhütlü, iadeli taahhütlü, acele posta servisi, PTT ALO Post veya PTT kargo ile talepte bulunulduğunda hiçbir hak kaybı olmuyor. İşte emekli olmak isteyen milyonları ilgilendiren dilekçe detayı...
Yıllık izin ile ilgili son dakika kararı! Peşin ödeniyor, isteyen avans alıyor, flaş 10 gün detayı...Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Ödemeler peşin olarak yapılıyor. İşveren için yapılması zorunlu. Pek çok kişi haberdar değil. Ancak avans ödemesi de yapılıyor. Yıllık izne çıkma planı yapan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. İzin yönetmeliğinin detayları tek tek açıklandı. 10 gün detayı dikkat çekiyor. Yıllık izin süresi, işçi ve işverenin anlaşması şartıyla bölünerek de kullanılabiliyor. Ancak bölünerek kullanılan sürelerden bir bölümünün 10 günden az olmaması gerekiyor. Aynı iş yerinde 1 yıldan fazla çalışanların izin hakkı 14 gün. Bu izin süresini 10 ve 4 gün şeklinde planlamak mümkün. Kıdem artıkça yıllık izin süresi de artıyor. Öte yandan yıllık izne çıkacak işçiye işveren, izin öncesinde yıllık izin dönemine dair ücretini ödemek zorunda. Yani 14 gün yıllık izne çıkacak işçiye 14 günlük ücreti, yıllık izne çıkmadan önce peşin olarak ödenmek zorunda. Ayrıca çalışanın talep etmesi durumunda gerekil koşullar sağlanıyorsa avans ödemesi yapılması da zorunlu. Eğer işveren avans ödemeyi kabul etmezse işçi kıdem tazminatını alarak işten ayrılabiliyor. Peki yıllık iznin ne zaman kullanılacağına nasıl karar veriliyor? Kullanılmayan izinlerin parası alınabiliyor mu? Kimler yıllık izne çıkarken yok parası alabiliyor? İşte yıllık izin hakkı ile ilgili birçok çalışanın merak ettiği soruların yanıtları...
Çalışan milyonları kapsıyor! Ücretsiz izin ile ilgili emsal karar! Kıdem ve ihbar tazminatı...Kıdem ve ihbar tazminatıyla ilgili son dakika gelişmesi! Ücretsiz izin ile ilgili emsal karar. Gaziantep'te bir temizlik firmasında 10 ay çalışıp ücretsiz izne gönderildiği 60 günün ardından işten çıkartılan D.Ö., tazminat davası açtı. Mahkeme, 1 yılı doldurmadığı için çalışma haklarını almayan D.Ö.'ye pandemi süresinde verilen 60 günlük ücretsiz iznin keyfi çalışmama durumu olmadığından çalışma süresine ekledi. Emsal niteliği taşıyan davada 1 yıl çalışmış sayılan D.Ö., kıdem ve ihbar tazminatı almaya hak kazandı.
Yıllık izin hakkı ile ilgili flaş detay! Milyonlarca çalışana güzel haber, 4.173 TL...Milyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. Yıllık izin hakkı ile ilgili flaş gelişme! Tek tek açıklandı. Süreler belli oldu. Kimin ne kadar yıllık izin hakkı var? Senelik izin aynı işyerinden bir yıl ve daha uzun süre çalışılması durumunda çalışana tanınan bir hak. Çalışma süresi uzadıkça yıllık izin de artıyor. 1-5 yıl arasındaki çalışanlar için bu süre 14 gün olarak belirlendi. Çalışanın şehir dışına çıkması durumunda 4 güne kadar ücretsiz yol izni de veriliyor. Çalışanların ücretli izinleri olduğu gibi doğum, evlat edinme gibi bazı durumlarda ücretsiz izin hakkı da bulunuyor. İşverenin çalışana izin hakkını kullandırmaması durumunda 4.173 TL idari para cezası kesiliyor.
Askerlik nedeniyle işten ayrılma nasıl olur? Askere gidecek olan işçi tazminat alabilir mi? İşte askerlik nedeniyle işten ayrılan işçinin hakları!Çalışanın, askerlik nedeniyle işten ayrılma sürecinde yasal hakları bulunuyor. Kıdem tazminatından, askerlik bittikten sonra işe geri dönüş sürecine kadar tüm haklar İş Kanunu’na göre düzenlenmiştir. Vatani görevini yapacak olan çalışanlar askerlik işlemleri için nasıl bir yol izleyeceklerini kimi durumlarda kafa karışıklığına neden oluyor. Askerlik yüzünden işinden ayrılmak durumunda kalanların işyerinden alacağı tazminat detayına dikkat etmeleri gerekiyor. Peki, Askerlik nedeniyle işten ayrılma nasıl olur? Askere gidecek olan işçi tazminat alabilir mi? Askerlik nedeniyle işten ayrılma dilekçesi nasıl yazılır? Askerlik nedeniyle işten ayrılma kaç gün önceden bildirilmeli? İşte askerlik nedeniyle işten ayrılan işçinin hakları ve bilinmesi gerekenler…
En az 12.454 lira ödeniyor, paralar hesaplara yatırılıyor, başvuran alıyorParalar hesaplara yatırılıyor. Ödemeler toplu olarak SGK tarafından yapılıyor. Başvuran alıyor. En düşük ödeme miktarı 12 bin 454 lira. Asgari ücretli çalışanlar için geçerli olan bu rakam maaş miktarı arttıkça yükseliyor. Başvuru şartı bulunuyor. Çalışma mevzuatında kadınların çalışma hayatında daha fazla yer bulabilmesi için bazı avantajlar sağlanıyor. Özellikle doğum ile birlikte iş hayatını bırakan pek çok kadın bulunuyor. Bu durumun önüne geçilerek kadınların uzun süre çalışmaya devam edebilmesi ve emeklilik imkanından yararlanabilmesi için doğum izni, süt parası, yarı zamanlı çalışma gibi imkanlar bulunuyor. Doğum parası ödemesi kadınlar için tanınan en önemli haklardan birisi. Toplu olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan ödemeler asgari ücretli bir çalışan için 12 bin 454 lira. Ayrıca doğum yapanlara ve evlat edinenlere, birinci doğumda 60, ikincide 120 gün, sonraki doğumlarda 180 gün süreyle yarım gün çalışma hakkı veriliyor. Çalıştığı sürenin ücretini işveren, çalışmadığı sürenin ücretini brüt asgari ücret üzerinden İŞKUR veriyor. 2 ay yarı zamanlı çalışana devlet 4 bin 966 lira ödüyor. Öte yandan kadın çalışanlar doğum borçlanması ile 6 yıl erken emekli olma hakkı da elde edebiliyor.
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 1 yıl şartı var ücreti peşin ödeniyor…Çalışan herkes merak ediyordu. Havaların ısınması ile birlikte planlar yapılmaya başlandı. İşçi işveren milyonlar çalışanların izin haklarını soruyor. Herkesin yıllık izin, taşınma izni, süt izni, doğum izni, evlilik izni gibi izin hakları bulunuyor. 1 yıl şartı var 14 gün ile başlıyor. Anneler doğum yapar babalar izin kullanır… İşte tüm izinler…
Ücretsiz İzin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ücretsiz izin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.