Türk Bilim İnsanı

Türk Bilim İnsanı

Son dakika türk bilim insanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan türk bilim insanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını türk bilim insanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Bilim İnsanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk bilim insanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.719 türk bilim insanı haberi bulunmuştur. Tüm türk bilim insanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan emeklilik kararı
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan emeklilik kararıÇocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı, Türk bilim insanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ı tüm Türkiye salgın zamanlarındaki açıklamaları ile tanıyor.
27.03.2024Gündem
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ercan 'Büyük bir deprem olabilir' dedi ve tarih aralığı verdi
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ercan 'Büyük bir deprem olabilir' dedi ve tarih aralığı verdiErzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde Türk bilim insanı ve yüksek jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tarafından “Deprem Neden Yıkıyor?” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansta Prof. Dr. Ercan, büyük deprem olan bölgelerde aynı büyüklükte depremlerin olabileceğini vurgulayarak, 2035 ile 2045 yılları arasında Erzincan’da büyük bir deprem olabileceğini ifade etti.
26.11.2023Gündem
Van depreminde yıkılan otelde son anda ayrılan deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan: Belki benim de adım bir sokağa verilmişti
Van depreminde yıkılan otelde son anda ayrılan deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan: Belki benim de adım bir sokağa verilmiştiVan depreminde yıkılan Bayram Oteli'nden son anda ayrılan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan acı olaya ilişkin anısını paylaştı. Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen, 40 kişinin hayatını kaybettiği 5,6 büyüklüğünde depreme yaklanan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, DHA muhabirlerinin de yaşamını yitirdiği Bayram Oteli'nden son anda ayrıldığını söyledi. Yıkılan otelden yer ayırttığını ancak geç döndüğü için odasının başkasına verildiğini söyleyen Prof. Dr. Ercan, "Eğer çalışmaya gitmeyip, Bayram Oteli'nde kalmış olsaydım; ben de tıpkı Japon bilim insanı gibi ölen bir Türk bilim insanı olacaktım. Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı" dedi.
9.11.2023Gündem
İzmir’de Cumhuriyet heyecanı! Saat kulesinde “Yüz Akıyla 100 Yıl” filmi
İzmir’de Cumhuriyet heyecanı! Saat kulesinde “Yüz Akıyla 100 Yıl” filmiTürkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’ncü yılı kutlamaları, Efes Kültür Yolu Festivali ile aynı döneme denk gelince ortaya coşkulu bir sinerji çıktı. İzmir’in tarihi saat kulesinde kurulan ekrana, 29 Ekim akşam 19:23’te “Yüz Akıyla 100 Yıl” dijital sergisi yansıtıldı.
30.10.2023Gündem
Galatasaray Rams Park Stadyumu’nda Beşiktaş'ı Icardi ile geçti
Galatasaray Rams Park Stadyumu’nda Beşiktaş'ı Icardi ile geçtiSüper Lig'in 9'uncu haftasında Galatasaray derbi maçta sahasında Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılı ekibe galibiyeti getiren golleri 26 ve 82'nci dakikada Icardi kaydetti. Beşiktaş'ın mücadeledeki tek gol ise 69'uncu dakikada Chamberlain'den geldi.
21.10.2023Galatasaray
Türk bilim insanları, dünyaca kabul gören deprem sinyali teorisini çürüttü! Müthiş keşif
Türk bilim insanları, dünyaca kabul gören deprem sinyali teorisini çürüttü! Müthiş keşifZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü'nde görevli Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, yazdıkları makaleyle deprem öncesinde atmosferde meydana gelen elektron hareketlerini inceleyerek, 'deprem sinyali' olarak kabul edilen 'deprem öncesi tetiklenen atmosferik değişimler teorisini' çürüttüklerini söyledi.
26.08.2023Yaşam
Kuraklık kapıda! “Maalesef karamsarım, önlem alınmazsa bir doğal afet haline gelecek”
Kuraklık kapıda! “Maalesef karamsarım, önlem alınmazsa bir doğal afet haline gelecek”Türkiye tarihinin en kurak dönemini yaşıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün temmuz ayı kuraklık analizi ve yağış raporu da bu gerçeği gözler önüne serdi. Türkiye'nin büyük bölümü şiddetli kuraklık riskiyle karşı karşıya. Haritaya göre temmuz ayı yağışları Karadeniz dışındaki tüm bölgelerde normaline göre azaldı. Düzce ve Zonguldak'ta ise son 63 yılın en yüksek temmuz ayı yağışı kaydedildi. Çözüm olarak kuraklık, aşırı yağış yönetimi ve iklim değişikliği politikalarının birlikte ele alınması gerektiğini söyleyen İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tekin Altuğ, önümüzdeki yıllarda kuraklığın daha maliyetli bir doğal afet haline geleceğine, dünyanın kuraklığa bağlı bir de gıda kriziyle karşı karşıya kalacağına dikkat çekti. Türkiye’nin olası kuraklık tehditine karşı yeterli bilince olup olmamasına yönelik sorulan soruya ise “Bu konuda maalesef karamsarım.” Diyerek üzücü tablonun altınız çizdi.
19.08.2023Gündem
Yıllardır görülmeyen vakalar ortaya çıktı uzman isimden salgın uyarısı geldi
Yıllardır görülmeyen vakalar ortaya çıktı uzman isimden salgın uyarısı geldiKoronavirüs salgını sırasında artan aşı karşıtlığının etkisiyle çocukluk çağı aşılama oranlarının düşmesi ve düzensiz göçle aşı takiplerinin zorlaşması, yıllardır görülmeyen vakalarının yeniden ortaya çıkmasına neden oldu. Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş, yıllar sonra ilk kez bir vakayı hastaneye yatırdıklarını belirterek, hastalık için aşılanma oranının yüzde 95'lerin altına inmesi durumunda, salgınların yeniden yaşanabileceğini vurguladı.
1.02.2023Gündem
Dünyada sadece Tunceli’de var! Türk bilim insanı keşfetti
Dünyada sadece Tunceli’de var! Türk bilim insanı keşfettiDünyada sadece Tunceli'de var. Türk bilim insanı ilk kez keşfetti. Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümünden Doç. Dr. Mehmet Yavuz Paksoy, yaptığı alan araştırmasında dünya üzerinde sadece Tunceli’de bulunan yeni bir türü keşfetti. İşte haberin detayları...
1.02.2023Gündem
Türk bilim insanından muhteşem başarı! Hasarlı beyne yapay dokuyla tedavi
Türk bilim insanından muhteşem başarı! Hasarlı beyne yapay dokuyla tedaviTürk bilim insanı Prof. Dr. Duygu Kuzum, bir fareye nakledilen insan beyni hücrelerinin, fare beyniyle birleştiğini, işlevsel bağlantı kurduğunu ve dış uyaranlara yanıt verdiğini kanıtladı.
14.01.2023Gündem
Obezite ve sivrisinekler salgınlarını bitirecek gelişme! Türk bilim insanı buldu
Obezite ve sivrisinekler salgınlarını bitirecek gelişme! Türk bilim insanı bulduABD'nin New York eyaletindeki Cornell Üniversitesi'nde Nörobiyoloji ve Davranış Bilimleri Bölümünde araştırmalarını yürüten Moleküler Biyoloji ve Genetik Uzmanı Doç. Dr. Nilay Yapıcı, fare ve meyve sinekleri üzerinde yürüttüğü çalışmasıyla obezite, metabolizma hastalıkları ve sivrisineklerin insanları sokmasını engelleyerek, çeşitli salgın hastalıkları önlemeyi hedefliyor.
9.09.2022Sağlık
Türkiye merkezli tarihi DNA araştırmasında ilginç sonuçlar
Türkiye merkezli tarihi DNA araştırmasında ilginç sonuçlarBursa'nın Orhangazi ilçesindeki Ilıpınar höyüğünde 15 yıl süren arkeolojik kazılarda antropolog olarak buluntuları inceleyen Songül Alpaslan-Rodenberg’in de içinde olduğu Anadolu merkezli antik DNA projesinin sonuçları, dünyanın saygın bilim dergilerinden Science’de 25 ve 26 Ağustos’ta yayımlandı.
71 yıl sonra yeniden başlıyor! 'Büyük ölçüde hala gizemini koruyor'
71 yıl sonra yeniden başlıyor! 'Büyük ölçüde hala gizemini koruyor'Eskişehir'in Han ilçesinde Yazılıkaya Midas Vadisi'ndeki Midas Kale'de arkeolojik kazı çalışmaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi tarafından 71 yıl sonra yeniden başlayacak.
22.07.2022Kültür Sanat
Azerbaycan’da TEKNOFEST rüzgârı esti
Azerbaycan’da TEKNOFEST rüzgârı estiÜlkemizin gururu, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de sona erdi.
Aziz Sancar'dan gençlere: Tutkuyla, gayretle çalışın
Aziz Sancar'dan gençlere: Tutkuyla, gayretle çalışınAzerbaycan'da yaşanan TEKNOFEST heyecanında Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar gençlere çağrıda bulundu.
Denizanası popülasyonu ne zaman bitecek?
Denizanası popülasyonu ne zaman bitecek?Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jale Korun, Antalya sahillerinde ocak ayından bu yana görülen denizanası popülasyonunun, haziran ayı itibarıyla azalacağını belirterek, "Korkulacak bir şey yok. Doğal süreç. Birkaç ay içinde kaybolacaklar" dedi.
3.04.2022Gündem
Koronavirüse yeni ilaç geliyor! Türk bilim insanı duyurdu: Zerdeçal türevleri...
Koronavirüse yeni ilaç geliyor! Türk bilim insanı duyurdu: Zerdeçal türevleri...Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kadir Demir ve Doç. Dr. Hakan Alıcı ile Karabük Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hakan Tahtacı'nın birlikte yürüttükleri araştırmada, zerdeçal türevlerinin koronavirüs ilacı yapımında kullanılabileceği ortaya çıktı. Akademisyenlerin bilgisayar üzerinde yaptıkları simülasyonda, zerdeçal türevlerinin koronavirüs enzimlerini baskılayarak virüsün çoğalmasını engelleyebildiği belirlendi.
3.04.2022Sağlık
Prof. Dr. Aziz Sancar: Bilim yapmayı Türkiye'de öğrendim
Prof. Dr. Aziz Sancar: Bilim yapmayı Türkiye'de öğrendimGençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, gençlerle bir araya geldi. Bakanlığın faaliyetlerinden övgüyle bahseden Aziz Sancar,  “Yaptığınız sunumdan gördüğüm kadarıyla bu sağlanan imkanların ötesinde ben bir şey istemezdim. Bunu gerçekten söylüyorum. Benim zamanımda bu gibi organizasyonlar, teşkilatlar yoktu. Bunları görünce gerçekten memnun oldum.” dedi.
18.02.2022Gündem
Aziz Sancar kampüsü açılıyor! 'Benim için büyük bir onur'
Aziz Sancar kampüsü açılıyor! 'Benim için büyük bir onur'Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, adının verildiği 'Aziz Sancar Eğitim Kampüsü'nün açılış töreni için Ankara'ya geldi.
16.02.2022Gündem
Türk bilim insanı yeni bir hastalık keşfetti! Cinsel hayatı da olumsuz etkiliyor, Demirhan Sendromu...
Türk bilim insanı yeni bir hastalık keşfetti! Cinsel hayatı da olumsuz etkiliyor, Demirhan Sendromu...Türk bilim insanı tıp dünyasında devrim kabul edilecek gelişmeye imza attı. Genetik ve kanser hastalıkları ile ilgili çalışmaları ile tanınan Prof. Dr. Osman Demirhan, şimdi de iskelet sistemi hasarları ile cinsel organ düzensizliklerinin eşlik ettiği yeni bir hastalığı bularak tıp literatürüne 'Demirhan Sendromu'nu kazandırdı.
NASA kadrosundaki Feryal Özel, uzay bilimiyle ilgilenen Mardinli kızlarla görüştü
NASA kadrosundaki Feryal Özel, uzay bilimiyle ilgilenen Mardinli kızlarla görüştüNASA Hubble kadrosuna kabul edilmiş ilk ve tek Türk bilim insanı olan Prof. Dr. Feryal Özel, Mardin’de uzay bilimi alanında kendini yetiştirmek isteyen liseli kız öğrencilerle online bir araya geldi. Özel, öğrencilerin hem uzayla hem de uzayı araştıracak kariyere giden yollarla ilgili sorularını yanıtladı.
Kalp hastaları için mucize gerçekleşti! Kalp pili resmen tarih oluyor, cardioneuroablasyon tekniği...
Kalp hastaları için mucize gerçekleşti! Kalp pili resmen tarih oluyor, cardioneuroablasyon tekniği...Kalp hastaları için mucize gerçekleşti, kalp rahatsızlıklarında bir dönemi sona erdirecek haber geldi. Türk bilim insanı 7 yıl üzerinde çalıştı, buluşu tüm dünyaya umut oldu. Cardioneuroablasyon tekniği resmen tanındı, kalp pili tarihe karışıyor. Çok ağrılı bir işlem değil, rahat yapılıyor ve hastalar ertesi gün normal hayatına dönüyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Tolga Aksu’nun kalp ileti kusuru ve bayılma şikâyetleri olan özellikle 40 yaş altı genç hastaların tedavisi için kalp pili takılmasına gerek duyulmadan ‘ablasyon yoluyla tedavi seçeneği’ diye tanımladığı ‘Cardioneuroablasyon’ isimli yeni tekniği dünya literatürüne girdi.
28.12.2021Sağlık
Bakan Özer: 81 ilde BİLSEM sayısını 225'e çıkarttık
Bakan Özer: 81 ilde BİLSEM sayısını 225'e çıkarttık Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "81 ilde Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) sayısı 183 iken bu sayıyı 2021 yılı sonu itibarıyla 225'e çıkarttık. 2022 yılında hedefimiz, 125 yeni BİLSEM açarak sayıyı 350'ye çıkartmak. Gerekli planlamalarımızı tamamladık" dedi. Öte yandan, 225'inci BİLSEM, Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar'ın adıyla Ankara'da kuruldu.
23.12.2021Eğitim
ABD'de yaşayan Türk bilim insanından 'rahim kanseri' çalışması
 ABD'de yaşayan Türk bilim insanından 'rahim kanseri' çalışmasıABD’de yaşayan Moleküler Biyoloji ve Genetik Uzmanı Dr. Semir Beyaz, ‘Irklara Dayalı İnsan Endometrium Hücre Atlası Projesi’ ile rahmin yüzeyini kaplayan endometrium hücresinin gizemini çözecek. Kanser hastalarının her gün kendilerine sordukları ‘Neden ben kanser oldum?’ sorusunun yanıtını bulabilmek için bu soruyu kendine sorduğunu söyleyen Dr. Beyaz, bu çalışmanın bilim dünyasının boynunun borcu olduğunu belirtti.
20.12.2021Sağlık
Türk bilim insanı geliştirdiği yöntemle literatüre girdi
Türk bilim insanı geliştirdiği yöntemle literatüre girdiDokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ozan Bozkurt, ağız içinden alınan parçayı mesane boynuna naklederek geliştirdiği doku nakli yöntemiyle dünya tıp literatürüne girdi.
21.11.2021Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Türk Bilim İnsanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk bilim insanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.