Tıp Dergisi

Tıp Dergisi

Son dakika tıp dergisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tıp dergisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tıp dergisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tıp Dergisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tıp dergisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 500 tıp dergisi haberi bulunmuştur. Tüm tıp dergisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tıp dünyası şokta Aynı anda hem öksürüp hem hapşırınca kalın bağırsakları dışarı fırladı!
Tıp dünyası şokta Aynı anda hem öksürüp hem hapşırınca kalın bağırsakları dışarı fırladı!63 yaşındaki ABD'li adam karısı ile kahvaltı yaptığı sırada aynı anda öksürüp hapşırınca, vücudunda bir ıslaklık hissetti. Tişörtünü kaldırınca bağırsaklarının dışarı çıktığını gören adam acilen hastaneye kaldırıldı. Sıra dışı vaka 'American Journal of Medical Case Reports' dergisinde yayınlandı.
7.06.2024Gündem
Çocuklarda son 32 yılda 4 katına çıktı! Tablet ve telefon kullanımı da nedenler arasında
Çocuklarda son 32 yılda 4 katına çıktı! Tablet ve telefon kullanımı da nedenler arasındaDünyada 159 milyon çocuk obeziteyle savaşıyor. Tıp dergisi Lancet'te yayımlanan 2022 verilerine göre çocuklarda ve ergenlerde obezite oranı 1990'dan bu yana dört katına çıktı. Dünya Sağlık Örgütü obezite haritası ise Türkiye’nin yüzde 66.8’lik bir oranla Avrupa’nın en obez ülkesi olduğunu ortaya koydu. Ülkemizde ve dünyada çocuklarda görülen aşırı kilolu ve obez olma durumu önemli bir sağlık problemi haline geldi. Uzman Diyetisyen Elif Bilgin Baş, obezitenin çocuklar arasında hızla yayılmasının nedenlerini ortaya koyarken, beslenmede yapılan hataları sıraladı.
4.05.2024Yaşam
Alzheimer hastaları için mucize gelişme! Yavaşlatıyor...
Alzheimer hastaları için mucize gelişme! Yavaşlatıyor...Alzheimer hastalığını yavaşlatan ilacın faz 3 klinik deney sonuçlarını açıklandı. İlk sonuçlara göre bir çeşit antikor tedavisi olan ilaç, mucize oldu.
30.11.2022Sağlık
Bentonit kili nedir, ne işe yarar, içilir mi? Bentonit hakkında merak edilenler...
Bentonit kili nedir, ne işe yarar, içilir mi? Bentonit hakkında merak edilenler...Doğal kozmetik ürünleri için de ham madde olarak kullanılan Bentonit, cilt yüzeyinde bulunan gözeneklere girerek, bakteri ve toksinleri yüzeye çıkartarak temizler. Peki, Bentonit nedir, içilir mi? Bentonit kili nedir, faydaları nelerdir, ne işe yarar?
18.11.2022Sağlık
Aşı-kalp krizi ilişkisi yalan çıktı! Yüz binlerce kişi araştırmaya katıldı
Aşı-kalp krizi ilişkisi yalan çıktı! Yüz binlerce kişi araştırmaya katıldıKoronavirüs salgınında aşı karşıtları Kovid-19 aşılarının kalp krizine yol açtığını iddia ediyordu. Ancak Güney Kore’de 600 bine yakın kişiyle yapılan araştırma bunu çürüttü.
11.08.2022Gündem
Koronavirüsü bilinçaltınıza bulaştırmayın!
Koronavirüsü bilinçaltınıza bulaştırmayın!250 milyondan fazla vakaya ve 5 milyondan fazla ölüme neden olan çağın felaketi olarak adlandırılan Koronavirüs (Covid -19) sadece fiziki değil, ruhen de kişileri olumsuz etkiliyor. Öyle ki Tıp dergisi The Lancet tarafından yayınlanan rapora göre, geçtiğimiz yıl küresel depresyon rahatsızlığı yüzde 28, anksiyete bozukluğu ise yüzde 26 oranında artarken, Avrupa'da ilk sırada yer alan ülke ise Türkiye oldu. Bilinçaltımızda dönen her şeyin biz fark etsek de etmesek de gündelik yaşamımıza yansıdığının altını çizen Bilinçaltı Uzmanı Lily Lale Yılmaz, “Koronavirüs sürecinde yaşadığımız korku, kaygı gibi duygu durumları bilinçaltındaki sorunları, farklı problemler ile karşımıza çıkardı” dedi.
12.11.2021Gündem
Aşı olmayanlarla ilgili emsal karar! Diğer ülkeler için örnek olabilir
Aşı olmayanlarla ilgili emsal karar! Diğer ülkeler için örnek olabilirSingapur hükümeti, Kovid-19 aşısı olmayı reddederek sağlık sistemi üzerinde büyük yük oluşturan vatandaşlarının, hastane ve ilaç masraflarını karşılamayacağını duyurdu.
9.11.2021Sağlık
Koronavirüs rehberi güncellendi! Hamilelere kritik aşı çağırısı
Koronavirüs rehberi güncellendi! Hamilelere kritik aşı çağırısıKoronavirüs aşısı hakkında son dakika açıklaması! Aşıların hamilelikte de güvenilir olduğuna ilişkin uluslararası çalışma sonuçlarına göre rehberin revize edildi. Prof. Dr. Tekin, "Rehberimizde tüm anne adayları, emziren anneler için gebe kalmadan önce dahi mRNA aşılarının güvenli olduğuna ilişkin bilgiler yer alıyor" dedi.
24.09.2021Sağlık
Kovid-19 vakaları artıyor, kısıtlamalar  geri geliyor
Kovid-19 vakaları artıyor, kısıtlamalar geri geliyorYeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarında tekrar artış eğiliminin görüldüğü birçok Avrupa ülkesinde, salgınla mücadele kapsamında alınan önlemler ve kısıtlamalar sertleştiriliyor.
24.07.2021Sağlık
BioNTech aşısının Delta varyantına karşı yeni etkinlik oranı açıklandı
BioNTech aşısının Delta varyantına karşı yeni etkinlik oranı açıklandıDünyada yayılan koronavirüsün halihazırda baskın türü olan Delta varyantına karşı, Türkiye'de de kullanılan Pfizer-BioNTech ve AstraZeneca aşısının yeni etkinlik oranları açıklandı. Ünlü tıp dergisi New England Journal of Medicine'da yayımlanan yeni çalışmada, iki doz Pfizer-BioNTech aşısının etkinlik oranı yüzde 88 olarak açıklanırken, İki doz AstraZeneca aşısının ise Delta varyantına karşı yüzde 67 oranında etkili olduğu aktarıldı. Çalışmada ayrıca iki doz aşı olmanın önemi vurgulandı
22.07.2021Sağlık
Tüm dünya dört gözle bekliyordu! Sonuçlar ilk kez Türkiye’den çıktı
Tüm dünya dört gözle bekliyordu! Sonuçlar ilk kez Türkiye’den çıktıCoronavac aşısıyla ilgili flaş gelişme! Tüm dünya dört gözle bekliyordu, Faz 3 sonuçları ilk kez Türkiye’den çıktı. Makale dünyanın en saygın tıp dergisi Lancet’te yayınlandı. Uzmanlar, makalede yer almayan ancak yeni analiz edilen veri sonuçlarını da paylaştı.
10.07.2021Sağlık
Türkiye'nin CoronaVac Faz-3 çalışmaları The Lancet'te yayımlandı
Türkiye'nin CoronaVac Faz-3 çalışmaları The Lancet'te yayımlandıÇin'de ilaç firması Sinovac tarafından yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen "CoronaVac" aşısının, Türkiye'de yürütülen Faz-3 çalışmalarının sonuçları tıp dergisi "The Lancet"te yayımlandı.
8.07.2021Dünya
‘Ağrısız biyopsi’ tekniği tıp literatüründe
‘Ağrısız biyopsi’ tekniği tıp literatüründeÜroloji Uzmanı Dr. Mustafa Suat Bolat tarafından uygulanan ‘ağrısız prostat biyopsi’ tekniği, uluslararası tıp dergisinde yayımlanarak, ‘inflate’ adlıyla tıp literatürüne girdi. Doktor Bolat, uygulanan teknik sayesinde, hastaların, biyopsi korkusu ve çekincelerinin ortadan kalktığını, prostat kanserinin erken teşhisine de bir adım daha yaklaştıklarını belirtti.
28.05.2021Sağlık
Türkiye'de sıfırdan üretilecek
Türkiye'de sıfırdan üretilecekSputnik V'nin Türkiye'de üretilmesi, dışa bağımlılığın azalması açısından önem taşıyor.
Sputnik V aşısı dünyada 60'tan fazla ülkede tescil edildi
Sputnik V aşısı dünyada 60'tan fazla ülkede tescil edildi21 gün arayla iki doz halinde uygulanan Sputnik V aşısı, bağışıklık sistemini daha fazla güçlendirmesi için her dozun içeriğinin farklı olmasıyla dikkati çekiyor.
29.04.2021Sağlık
Skandal ortaya çıktı! Para için insanların hayatıyla böyle oynamışlar
Skandal ortaya çıktı! Para için insanların hayatıyla böyle oynamışlarPandeminin başlangıcından bu yana “sigara içenlerin Covid-19’a daha az yakalandığına” dair çok tehlikeli bir iddia ana akım medyada kendine yer buldu. Ancak sigara içenlerin, içmeyenlere kıyasla Covid-19'a yakalanma ihtimalinin çok daha az olduğunu iddia eden bilimsel bir makale, bazı yazarlarının tütün endüstrisi ile finansal bağlantıları olduğu keşfedildikten sonra yayınlandığı tıp dergisi tarafından geri çekildi.
22.04.2021Sağlık
'Yaşanılan çevre insan beynini etkileyebilir'
'Yaşanılan çevre insan beynini etkileyebilir'ScienceDaily'nin haberine göre, Wisconsin Üniversitesinden bilim insanları, 601 kişiyle yapılan araştırmada yaşanılan çevrenin insan beyni üzerindeki etkilerini inceledi.
Yüzlerce kovid hastası takip edildi! Kadınlarda saç dökülmesine yol açıyor
Yüzlerce kovid hastası takip edildi! Kadınlarda saç dökülmesine yol açıyorİstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, koronavirüs tedavisi görmüş hastaların 9 aylık takipleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "Özellikle kadın hastalarımızda saç dökülmesi sorununa yüzde 10'lara varan bir oranda rastlamaya başladık" dedi. Tükek, "Türkiye'de tekrar hastaneye yatış oranları kesinlikle Avrupa ve ABD'deki kadar yüksek değil. En fazla yüzde 5-10 bandında. Bu da muhtemelen sağlık sistemimizin daha iyi olması ve tedavi algoritmalarımızın uyumlu bir şekilde yürütülmesiyle başarıldı" ifadelerini kullandı.
28.01.2021Gündem
Koronadan daha çok öldürüyor!
Koronadan daha çok öldürüyor!Türkiye’deki tüm ölümlerin yüzde 89’u bulaşıcı olmayan hastalıklardan kaynaklanıyor. En büyük risk ise tütün, tuz tüketimi ve fiziksel hareketsizlik.
23.01.2021Yaşam
Kovid-19 aşı adayı yaşlılarda güçlü bağışıklık tepkisi oluşturdu
Kovid-19 aşı adayı yaşlılarda güçlü bağışıklık tepkisi oluşturduİngiltere'de Oxford Üniversitesinin ilaç firması AstraZeneca ile yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı ortak geliştirdiği aşı adayının, 2. aşama denemelerde yaşlılarda güçlü bağışıklık tepkisi oluşturduğu bildirildi.
19.11.2020Sağlık
Koronavirüsün nörolojik sorunlara yol açtığı ortaya çıktı
Koronavirüsün nörolojik sorunlara yol açtığı ortaya çıktıBir araştırma, koronavirüs (Covid-19) hastalarının yüzde 20’sinin iyileştikten sonra zihinsel rahatsızlar yaşadığını ortaya çıkardı.
'Kötü beslenme sonucu çocuklar 20 cm kısalıyor'
'Kötü beslenme sonucu çocuklar 20 cm kısalıyor'Dünyaca ünlü haftalık tıp dergisi Lancet tarafından yayınlanan tıbbi analiz sonuçlarında, kötü beslenmenin çocuklarda 20 cm’e kadar boy kısalığına neden olduğunu ortaya koydu.
Flaş Putin iddiası: Ocak ayında görevi bırakacak
Flaş Putin iddiası: Ocak ayında görevi bırakacakİngiliz medyası, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in (68), Ocak ayında Parkinson hastalığı nedeniyle görevi bırakacağını iddia etti.
6.11.2020Dünya
Remdesivir nedir? FDA onaylı ilk koronavirüs ilaçı Remdesivir ne için kullanılır, virüsten ölümleri engelliyor mu?
Remdesivir nedir? FDA onaylı ilk koronavirüs ilaçı Remdesivir ne için kullanılır, virüsten ölümleri engelliyor mu?Corona virüs (Covid-19) tedavisinde kullanılmak üzere ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden (FDA) onay alan ilk ilaç remdesivir oldu. Mayıs ayında acil durum kullanımı alan ilacın durumu ağır hastalarda kullanılması tavsiye ediliyor. Remdesivir nedir? Remdesivir ne için kullanılır? Remdesivir ilacı koronavirüs ölümlerini engelliyor mu?
17.11.2020Gündem
Prof. Dr. Ceyhan: Karbonatlı gargara önerisi, halkta yalancı güven oluşturur
Prof. Dr. Ceyhan: Karbonatlı gargara önerisi, halkta yalancı güven oluştururHacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüse karşı karbonatlı suyla gargara yapılması önerilerine ilişkin, "Artık bu konuyla en ilgisiz bir vatandaş bile, bu virüsün karbonatla, tuzlu suyla, çorbayla, limonla ölmeyeceğini biliyor. Halkta yalancı güven duygusu oluşturup, gerekli diğer tedbirleri uygulamamasına neden olacak bu gibi söylemler son derece tehlikeli, insan sağlığına zarar verici" dedi.
7.10.2020Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tıp Dergisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tıp dergisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.