Son dakika aşı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aşı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aşı haber sayfamızda bulabilirsiniz.
Ankara'da birinci sınıf öğrencisi okuldan dönüşü rahatsızlanarak hayatını kaybettiAnkara'da okul dönüşü evde rahatsızlanan 1'inci sınıf öğrencisi Berresu Çelik (7), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Çelik'in, bulaşıcı bir hastalık sonucu hayatını kaybettiği ileri sürülürken, bazı velilerin ise çocuklarını okula göndermediği belirtildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kurulan tuzakları bozarak yürüyeceğizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gülderen Mahallesi'ndeki TOKİ Konutları'nda 130 bininci konut anahtar teslimi, kura çekimi ve toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, '29 bin 311 konutu teslim ediyoruz. Evine kavuşmayan hak sahibi kalmayacak. Başkalarının gündemi ne olursa olsun iktidarımızın ve ittifakımızın birinci gündemi depremzedelerimizi süratle yeni yuvalarına kavuşturmaktır.' dedi. Terörle mücadele mesajı veren Erdoğan ayrıca, 'Terörün olmadığı, şiddetin olmadığı, huzurun, demokrasinin ve kardeşliğin egemen olduğu bir Türkiye'yi mutlaka inşa edeceğiz' ifadelerini kullandı.
Yerli kuduz aşısında klinik öncesi aşamaya geçildi Türk bilim insanları, hayvanlara yönelik üretilen kuduz aşısının ihraç edildiğini, insana yönelik yerli kuduz aşısı üretiminde ise klinik öncesi aşamaya geçildiğini bildirdi.
Sağlık Bakanı: E-Nabız verilerinin hiçbir yere satılma, verilme ve görülme izni yokturSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi'nin Katar'a satıldığı iddialarına ilişkin, "Bunlara üzülüyoruz. Çünkü hiçbir verinin başka bir yere ulaşma şansı e-Nabız üzerinden yok. Bunu net söylüyoruz. E-Nabız'la ilgili sorun olmadığını belirtmek istiyorum. E-Nabız verilerini, insanların verilerinin hiçbir yere satılma, verilme ve görülme izni yoktur. Bu konulara itibar edilmemesini, dezenformasyon ve yanlış bilgilerin düzeltilmesini istiyorum" dedi.
Prof. Dr. Selim Badur: “Grip aşısı Kasım’da olunmalı”İstanbul'da düzenlenen Grip Aşıları Sempozyumu’nda grip aşılarının önemi vurgulandı. Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Badur, grip mevsiminin ötelendiğini, ülkemizde özellikle gribin Şubat sonu Mart ortasında pik yaptığını söyledi. Grip aşısının koruyuculuğunun ortalama 8 ay olduğunu vurgulayan Badur, özellikle yaşlılar, 65 yaş üzerinde ya da kronik hastalığı olan immün sistemi iyi çalışmayan kişilerin Kasım ayında aşı olması gerektiğini söyledi.
Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Köse: Mavi dil hastalığında Türkiye için telaşa gerek yokAdana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, bazı Avrupa ülkelerinde yayılan, koyun ve sığırlarda ölümle sonuçlanan mavi dil hastalığının Osmaniye’de de görüldüğünü ancak telaşa gerek olmadığını belirterek, “Avrupa'da görüldü bizde de görülüyor, diye bir korkuya da gerek yok. Bizim ülkemizde zaten görülen bir hastalıktır. Veteriner hekimler iş başındalar. Karantina, aşı ilaç, sinek temizliği gibi önlemlerle hastalığın önüne geçmek mümkün” dedi.
Okullar açıldı, uzman isim uyardı: Enfeksiyonlara dikkat!Kreş ve okul ortamında mikropların damlacık, hava yolu, temas veya oral yolla bulaştığını söyleyen Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ruken Tekdemir; okula giden çocukları enfeksiyondan korumak için neler yapılması gerektiğini anlattı.
SOLOTÜRK İstanbul'da rekor tazeleyecek! 30 Ağustos'ta 27 dakika havada kalacak2010 yılından bu yana Türkiye'de ve dünyada nefes kesen görüntülere imza atan TSK'nın F16 ekibi SOLOTÜRK İstanbul'a geldi. SOLOTÜRK'ün birinci pilotu Murat Bakıcı, 30 Ağustos'ta İstanbul semalarında olacak ve 27 dakikalık uçuşla rekor tazeleyecek. Bakıcı, CNN TÜRK Özel haberleri şefi Fulya Öztürk'e gösteriye ilişkin özel açıklamalar yaptı.
Suçiçeği geçirenler maymun çiçeği olur mu? Suçiçeği aşısı maymun çiçeğinden korur mu?Dünya Sağlık Örgütü Afrika'da ölümlere neden olan bulaşıcı maymun çiçeği virüsü için acil durum ilan etti. Maymun çiçeği virüsü tüm dünyayı tehdit ederken vatandaşlar “Suçiçeği geçirenler maymun çiçeği olur mu? Suçiçeği aşısı maymun çiçeğinden korur mu?” sorularına yanıt aramaya başladı.
Bakan Memişoğlu: Maymun çiçeği için ekstra bir tedbire ihtiyaç yokSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, maymun çiçeği virüsüne ilişkin, "Bunun Covid gibi salgına sebebiyet vermeyeceği konusunda kanaat var. Tek tük görülebilir ama salgın olmaz. Ekstra bir tedbire ihtiyaç olmadığını belirtmen isterim." dedi.
Sağlık Bakanlığı'ndan Dünya Hepatit Günü'nde aşı vurgusu!Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin 5 yaş altı çocuklarda akut Hepatit B görülme sıklığının 100 binde 1'in altına indirilmesi hedefine 2009 itibarıyla ulaştığını ve bunun halen sürdürüldüğünü bildirdi.
HPV nedir, belirtileri ne? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır? Dünyada her gün 7 kadından biri rahim ağzı kanserine yakalanıyor, her gün 3 kadın ise hayatını kaybediyor. Türkiye’de ise her yıl yaklaşık 2 bin kadın bu kanser türüyle tanışıyor. Oysa rahim ağzı kanseri, aşı ile önlenebilir tek kanser türü. Cinsel yolla bulaşan Human Papiloma Virüsün (HPV) neden olduğu rahim ağzı kanserinden korunmak için HPV aşısı yapılması gerekiyor. Pek çok kişinin sağlık hizmetlerine, taramalara ve maliyeti yüksek olan HPV aşılarına ulaşımı oldukça zordu. HPV aşısının ücretsiz olması yönünde yapılan çağrılar sonuç verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlık bütçesinin görüşmelerinde HPV aşısının bakanlık tarafından karşılanıp karşılanmayacağına ilişkin soruya yanıt verdi. Yerli HPV testlerinin kullanılacağını belirten Koca, TÜSEB'i görevlendirlerini duyurdu. HPV aşısı ile ilgili gelimeler de pek çok kişi tarafından merak edilirken, belirtileri ve aşı ile ilgili detaylar da araştırılıyor. Peki, HPV nedir, belirtileri ne? HPV aşısı nedir? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır? HPV aşısı ücretsiz mi? İşte detaylar…
Murat Kurum: 2025 sonunda deprem bölgelerinde evine girmeyen vatandaşımız kalmasın istiyoruzÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçen yıl meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ardından 11 kentte 276 bin konut ve iş yerinde inşa çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, “Şu ana kadar 76 bin yuvamızı, vatandaşlara teslim ettik. Amacımız, yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslimini sağlamak olacak. 2025 yılı sonuna geldiğimizde deprem bölgelerinde evine girmeyen hiçbir vatandaşımız kalmasın istiyoruz” dedi.
Görevi devralan Memişoğlu: Koruyucu ve temel sağlık hizmetlerini önceleyeceğizSağlık Bakanlığı görevini Fahrettin Koca'dan devralan Kemal Memişoğlu, "Hem hasta memnuniyeti hem çalışan memnuniyeti önceliklerimizden, bunu daha da geliştirmek istiyoruz. Bunun yanında özellikle hastalanmadan, koruyucu sağlık ve temel sağlık hizmetlerini de önceleyeceğimizi bilmenizi istiyorum." dedi.
Aşı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aşı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.