Son dakika telefon bağımlılığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan telefon bağımlılığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını telefon bağımlılığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan telefon bağımlılığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 128 telefon bağımlılığı haberi bulunmuştur. Tüm telefon bağımlılığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mesajlaşmalarda büyük tehlike: 'İnflamasyona bağlı gelişen hastalıklar görülebiliyor'Cep telefonları hayatımızın merkezinde yer alırken, kullanım yaşı da bir hayli düştü. Gelişen teknoloji ile beraber çoğu kişide telefon bağımlılığı artarken, çocukları da bu teknolojiden uzak tutmak neredeyse imkansız hale geldi. Bir kere alındığı zaman ardı arkası kesilmeyecek olan telefonun çocuklar üzerinde büyük sorunlara yol açacağı da biliniyor. Özellikle dikkat eksikliği, beyne zarar verme, işitme kaybı, gözlerde bozukluk gibi durumlarla karşılaşılıyor. Son yıllarda Whatsappitis ve karpal tünel sendromundan muzdarip kişi sayısı ise hızla artıyor.
Tehlike çanları çalıyor! Çağımızın hastalığı Phubbing ilişkileri bitiriyorYaşamımızı etkisi altına alan ve sosyal medyadan hayatımıza sızan 'phubbing' kavramı tehlike çanlarının çaldığını gösteriyor. Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle karşımızdakini daha az dinliyor ve fazla dikkate almıyoruz. Telefon bağımlılığı olarak da adlandırılan 'Phubbing' dönemin önemli hastalıklarından biri. Peki bu hastalık ne gibi tehlikeler doğuruyor? İlişkileri nasıl etkiliyor? Bu davranıştan kolay kurtulabilir miyiz? İşte detaylar...
Korkutan tehlike! Uzmanlar uyarıyor, bunu yaparsanız yaşam süreniz kısalabilir...Hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen cep telefonları artık büyük bir tehlike oluşturuyor. Bu tehlikeler arasında birçok sağlık problemi gelirken yaşam süresine de etmesi endişelendirmeye başladı. ABD'de yapılan yeni bir araştırma telefon başında çok fazla vakit geçirmenin yalnızca gözlerinize değil, vücudunuzun geri kalanının işleyişine de zarar verebileceğini, hatta ömrünüzü kısaltabileceğini ortaya koydu.
Öğretmenine tokat atınca okulla ilişiği kesildiTrabzon’da, lise son sınıf öğrencisi M.E.E. (17), dersi dinlemediği için cep telefonunu alan beden eğitimi öğretmeni F.L.'ye (40) tokat attı. Öğretmen şikayetçi olurken, okuldan ilişiği kesilen öğrenci hakkında savcılıkça soruşturma başlatıldı. Okul yönetiminin, daha önce aileye M.E.E.'nin telefon bağımlılığı nedeniyle psikolojik destek alması yönünde tavsiyede bulunduğu öğrenildi
Cep telefonundan uzak kalamayanlar dikkat! Nomofobi olabilirsiniz!Dijitalleşmenin artması ile birlikte görülmeye başlayan nomofobi, özellikle gençler arasında giderek yaygınlaşıyor. Nomofobinin sıklıkla telefon bağımlılığıyla birlikte görüldüğünü söyleyen Uzman Psikolog Tuğçe R. Tuncel Dursun, Nomofobi hakkında merak edilenleri anlattı.
Küvete düşen telefon genç kadının sonu oldu! Feci şekilde can verdi...Rusya'nın Arkhangelsk şehri, banyo küvetinde feci şekilde can veren 24 yaşındaki Olesya Semenova isimli genç kadını konuşuyor. Şarj olurken akıllı telefonunu küvete düşüren Rus kadın, elektrik çarpması nedeniyle hayatını kaybetti. Olay sosyal medyada da geniş yankı uyandırırken Rus yetkililer telefon merakı nedeniyle benzer vakaların artması nedeniyle yeni önlemler alarak uyarılar yayınlamaya başladı.
Teknoloji bağımlılığı çocukları risklere açık hale getiriyorDoç. Dr. Ensari, teknoloji bağımlılığının çocuklar için birçok riski barındırdığını belirterek, "Aileler çocuklarının yanlarında güvence altında olduklarını zannederken aslında onlar sanal dünyada çok farklı yerlerde dolaşıyor olabilir." dedi.
Teknoloji bağımlılığı şu an çok yüksek seviyedeCorona virüs salgınının teknolojiyle ilişkilerin etkilerini ortaya koyan Dijital 2020 Nisan Raporunu değerlendiren Öğretim Görevlisi Mehmet Başcıllar, "Görünen o ki bu dönemde teknoloji bağımlılığı riski hiç olmadığı kadar yüksek. İnternet bağımlılığı alanında psikososyal çalışmalar yürütecek sosyal hizmet uzmanlarının istihdamının arttırılması yerinde olacaktır" dedi.
Karantinada telefon bağımlılığı 2 kat arttı, omurgaya dikkatCorona virüs salgınıyla birlikte telefon kullanım alışkanları da değişkenlik gösterdi. Salgın öncesi dönemde günlük 5-6 saati bulan telefon kullanımı, yapılan son araştırmalara göre 10 saatin üstüne çıktı. Uzun süreli telefon kullanımının omurga sağlığını olumsuz etkilediğini belirten Fizyoterapist ve Kayropraktik Uzmanı Öğr. Gör. Salih Doğan, "Yanlış ve uzun süreli kullanım sonucu gelişecek boyun fıtığı kol ve omuzda ağrıya neden olur" dedi.
Türkiye, Twitter ve Instagram kullanımında ilk sıradaDeloitte Türkiye Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon Endüstrisi Lideri Metin Aslantaş, Türkiye'nin sosyal medya kullanımında ilk sırada yer aldığını belirterek, "Twitter ve Instagram kullanımında Türkiye birinci sırada." dedi. Deloitte tarafından 7 yıldır yapılan Global Mobil Kullanıcı Araştırması’nın 2019 yılı sonuçları açıklandı.
Dijital dünya sosyal fobiye yol açıyorProf. Dr. Nevzat Tarhan, çocukların küçük yaşta cep telefonuyla tanışmasının bağımlılığa, ilerleyen dönemde ise dijital dünyayla bağlantılı olarak sosyal fobiye yol açabildiğini söyledi.
Sosyal medya bağımlılığına dikkat! Risk 3 kat artıyorTUTD Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hikmet Fırat, "Sosyal medya bağımlılığında depresyon ve uyku hastalıkları riski üç kat artıyor. Günde üç kez ve daha fazla sosyal medyaya bağlanıyorsanız dikkat etmelisiniz." dedi.
Telefon çocuklarda beyin, göz ve omurilik sorunlarına yol açıyorÇağımızın gerekliliklerinden biri haline gelen mobil cihaz ve tabletlere özellikle kentlerde hemen her çocuk rahatça ulaşabiliyor. Günümüzde çocuklar okul dışında vakitlerinin çoğunu mobil cihaz kullanımıyla geçiriyor. Ancak çocuklarda aşırı mobil cihaz kullanımı önemli sağlık sorunlarına da yol açabiliyor. Uzmanlar, aileleri 6-8 yaş arası çocukların gün içinde en fazla yarım saat mobil cihaz kullanması gerektiğini belirterek uyarıyor.
Telefon bağımlılığı bu hastalığın habercisiUzman Fizyoterapist Oğuzhan Söylemez, Türkiye’de her 3 kişiden 1’i omurga ve boyun rahatsızlıkları yaşadığını belirterek, akıllı telefonların omurga sistemine zarar verdiğini vurguladı.
Okulda cep telefonu uyuşturucu etkisi yapıyorFransa Parlamentosu geçen öğrencilerin okula cep telefonu sokmasını yasaklayan düzenlemeyi kabul etti. Fransa’nın yeni yasası, okullarda akıllı telefon kullanımını yasaklıyor. Buna göre 3-15 yaş arasındaki çocuklar akıllı telefonları kullanamayacak.
Telefon bağımlılığı anne ve babadan!Akıllı telefon kullanma yaşı 10’a düştü. Uzmanlar, çocukların büyük çoğunluğunun bu alışkanlığı anne ve babasından kazandığını açıkladı
‘Vazgeçin artık şu telefondan’İngiltere kraliyet ailesinin varislerinden Prens Harry, gençlerin bire bir diyalog kurmak yerine sadece telefonlarıyla ilgilenmelerini eleştirdi. Prens, “Akıllı telefon bağımlılığı psikolojiyi bozuyor” dedi
Yılın 28 günü telefonla yaşıyoruzAkıllı telefon bağımlılığında Türkiye önde gidiyor. Ülkemizde kullanıcılar yılda 28 gün telefona bakmaktan kendini alamıyor
Beyinlerimiz geviş getiriyorDavranış bilimleri uzmanı Aşkım Kapışmak hayatımızın önemli bir bölümünü kaplayan akıllı telefonlarla ilgili tespitlerini dile getirdi. Kapışmak, “Akıllı telefonlar özgüvensiz insanlar için bir özgüven kaynağı oldu. Telefonla sevişiyor ve zihinsek bir seks yaşıyoruz” diyor.
Evliliğiniz kötü gidiyorsa bunu yapın!Aile Danışmanları Derneği Başkanı Bıçakçılar "Evliliğiniz kötü gidiyorsa sosyal medyadan uzak durun. İlişkinize virüs bulaştırırsınız" dedi ve ekledi: "Yalnızlık sosyal medyada giderilmez."
Sokakta bunu yapana artık ceza var!Tayvan karşıdan karşıya geçerken dikkatini otomobillerden çok elindeki telefona veren yayalara ceza kesmeyi planlıyor.
Telefon Bağımlılığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki telefon bağımlılığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.