Son dakika Süleyman Pampal haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Süleyman Pampal ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Süleyman Pampal haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan süleyman pampal gelişmeleri de dahil olmak üzere 57 süleyman pampal haberi bulunmuştur. Tüm süleyman pampal haberleri aşağıda listelenmiştir.
Konya'da 5.2 büyüklüğünde deprem! Çevre illerden de hissedildiAfet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Konya'da 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem, Ankara başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Prof. Dr. Süleyman Pampal, CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada, "Konya içinden geçen oldukça uzun ve 7 büyüklüğünde deprem üretebilecek faylar var. Konya için de Ankara için de Eskişehir için de tehlike var. Abartı gibi geliyor ama değil, Türkiye'nin depremden muaf bölgesi yok" ifadelerini kullandı.
Muğla depremine uzman isimden flaş yorum: Daha büyüğü de olabilir! 'En korkunç fay bu'Gece yarısı Muğla açıklarında meydana gelen ve AFAD verilerine göre 6.0 büyüklüğünde olan deprem birçok ilde hissedildi. Yunan deprem uzmanı Lekkas, depremin Avrupa ve Afrika levhalarının çarpıştığı noktada olduğunu söyledi. En dikkat çeken yorumu ise Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptı.
İstanbul'da hissedilen deprem! AFAD açıkladıAFAD, Marmara Denizi Tekirdağ Marmaraereğlisi açıklarında saat 11.36'da 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiği açıkladı. Deprem İstanbul'da da hissedildi.
Beklenen Marmara Depremi'nin enerjisi azaldı mı? Uzmanlardan İstanbul için kritik uyarı: 30 yıl içinde yüzde 60 deprem olasılığı!İstanbul'da Silivri açıklarında dün meydana gelen, 13 saniye süren 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından beklenen Büyük Marmara Depremi'nin gerçekleşip gerçekleşmediğine dair birçok uzman tarafından açıklamalar peşpeşe geldi. Deprem hocalarının bir bölümü kırılan fayın beklenen depremin etkisini artıracağı, aksini düşünenler ise boşalan enerjinin avantaj sağladığı görüşünde. Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, 30 yıl içinde deprem olasılığının yüzde 60 olduğunu belirtirken Prof. Dr Şükrü Ersoy, 'Büyük Marmara depreminin enerjisi azaldı mı?' sorusuna ise "6,2'den sonra bu enerjinin fay zonu üzerinden hemen çıkacağını söylemek kehanet olur." dedi. Prof. Dr. Naci Görür: Kumburgaz fayı üzerinde çok deprem olduğunu belirterek, Burada asıl deprem daha büyük ve 7’nin üzerinde olacak" açıklamalarına yer verdi.
İstanbul'da 6.2 büyüklüğünde deprem! AFAD ve Kandilli'den peş peşe açıklamalarSon dakika deprem haberlerine göre İstanbul'da peş peşe iki deprem meydana geldi. İlk depremin Silivri açıklarında olduğu öğrenildi. AFAD tarafından yapılan açıklamada ilk depremin büyüklüğü 3.9, Kandilli tarafından yapılan açıklamada ise 4.0 olarak duyuruldu. Bu depremin ardından İstanbul'da şiddetli bir deprem daha oldu. AFAD ikinci depremin büyüklüğünü 6,2 olarak duyurdu ve riskli binalara girilmemesi uyarısında bulundu. İstanbul Valiliği'nden depremle ilgili gelen son dakika açıklamasında; "Deprem nedeniyle hasar gören ya da hasar gördüğü düşünülen binalara lütfen girmeyiniz. Zorunlu olmadıkça aracınızla trafiğe çıkmayınız. GSM hatlarını zorunlu haller dışında kullanmayınız." ifadelerine yer verildi. Bakan Yerlikaya da İstanbul'daki depremler sonrası çökme ihbarının gelmediğini bildirdi.
Marmara ve Ege’de deniz çekildi! Deprem habercisi mi?İstanbul Silivri’de, İzmir Seferihisar’da, Muğla’ya bağlı Bodrum ve Akyaka’da denizin çekilmesi ‘deprem habercisi’ olabileceği gerekçesiyle vatandaşları tedirgin etti. Prof. Dr. Süleyman Pampal vatandaşların en çok merak ettiği sorunun yanıtını verdi.
Jeoloji mühendisi Süleyman Pampal Adana'da o bölgeye işaret etti: 'Deprem riski var!'Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Süleyman Pampal, "Kozan'da deprem tehlikesi var ama büyük ölçekte değil. Yakınımızda bazı faylar mevcut, bunlar genellikle 5 ila 6 büyüklüğünde depremler üretebiliyor. Ancak 7'nin üzerinde deprem üretecek büyük faylar bölgede yer almıyor" dedi.
Deprem felaketinin 2. yılı! Uzmanlar o bölgeye işaret ediyor: 7.2 büyüklüğüme kadar deprem üretebilir6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen iki büyük deprem, geniş bir coğrafyada yıkım yarattı. Yaşanan depremde resmî rakamlara göre 50 bin 783 vatandaşımız hayatını kaybetti ve 122 binden fazla kişi yaralandı. Açıklanan verilere göre o yıl Türkiye’de toplamda 58 bin 81 deprem kaydedildi. Bu rakam, bir önceki yılın neredeyse üç katı hatta 2024’te kaydedilen deprem sayısından bile fazla. Bölgede artçı sarsıntılar ise hâlâ devam ediyor. Depremlerin yaşandığı bölge ve çevresindeki faylarda çalışmalar yürüten Prof. Dr. Süleyman Pampal ve Dr. Kenan Akbayram dikkat çeken uyarılarda bulundu.
Ege Denizi'nde deprem fırtınası sürüyor: Prof. Dr. Pampal: Volkanik faaliyeti haber veren depremler diyebilirizEge Denizi beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Ege Denizi'nde artan sismik hareketliliğe ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu sarsıntılara bir volkanik faaliyeti haber veren depremler diyebiliriz. Santorini tekrar patlarsa o civardaki adalarda ciddi hasara yol açabilir. Patlamayabilir de çünkü 2011'de bir yıldan fazla deprem fırtınası yaşandı ve patlamadı. Patlama mümkün olabilir ancak bize oldukça uzak, 150-200 kilometre mesafede. O bakımdan çok ciddi bir etkisi olacağını değerlendirmiyorum" dedi.
Bursa depremi sonrası Prof. Dr. Pampal'dan kritik uyarı: Deprem geliyorBursa'nın Nilüfer ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, çevre illerden de hissedildi. Marmara'da meydana gelen deprem sonrası uzman isimlerden dikkat çeken uyarılar geliyor. Prof. Dr. Süleyman Pampal, CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Bursa 1855'te 1 Şubat ve 2 Nisan'da çok yıkıcı bir deprem yaşadı. O zaman Osmanlı yönetimi depreme karşı bilimsel yöntemlerle bir takım önlemler almaya başladı. Deprem geliyor. Onu söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Pampal'dan Adana uyarısı! Özellikle 3 ilçeyi işaret ettiJeoloji Mühendisleri Odası Deprem Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, “Türkiye'nin santimetrekaresi yok ki tehlikeden muaf olsun. Tüm yapıları depreme dayanıklı hale getirmeliyiz” dedi. Pampal Adana ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunarak 3 ilçeye dikkat çekti.
Marmara'da deprem! Prof. Dr. Süleyman Pampal: Hareketliliğini artırdığını gösteriyorMarmara Denizi'nde Yalova açıklarında 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul, Bursa ve çevre illerde hissedildi. Peki bu depremi nasıl yorumlamak gerekiyor? Bölgede hangi faylar büyük deprem üretebilir? Prof. Dr. Süleyman Pampal anlattı.
Türkiye'nin canını yakacak fay hattını işaret etti: Prof. Dr. Pampal yeni depremin haberini verdiGazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Başkanı Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, "Türkiye'nin canını yakacak fay hattını işaret etti. Stres yüklemesinin tamamlandığını söyleyen Pampal, "“Bu coğrafyada en yıkıcı ve en sık deprem olan fay budur. Şimdi o fay kırılmaya başlayacak." dedi.
Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Bakan Yerlikaya: 9 kişiye ulaşılamıyorErzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde, istiflenen tonlarca siyanürlü toprak sel olup aktı. İlk tespitlere göre 9 kişi toprak altında kaldı. 400 kişiyle arama kurtarma çalışması başlatılırken bölgede çevre felaketi yaşanmasından endişesi ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’dan toprak kaymasıyla ilgili bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 400 personelle arama kurtarma çalışmasının sürdüğünü belirtirken, '9 kişiye ulaşılamıyor.' ifadelerini kullandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da “Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri’ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi’nin Fırat Nehri’ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık” açıklamasını yaptı. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu CNN TÜRK'te son durumu aktarırken, 'Toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Toprak altında kalan çalışanlar var.' dedi. Bakanı Yılmaz Tunç ise olayla ilgili 4 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da gerekli incelemeleri yapmak üzere 3 başmüfettiş ile 1 müfettişin görevlendirildiğini söyledi.
Yedisu fayı nerede, nereden geçiyor, kaç km? Yedisu fayı en son ne zaman kırıldı?Prof. Dr. Süleyman Pampal “Bu bölge hassas bir bölge, depremin olduğu bölgenin batısında Malatya fayı olarak bildiğimiz bir fay var, kırılmamış ve aktif faylar bunlar. Yedisu fayı daha önemli, bu fay 7,4 civarında deprem üretmiş bir fay. Zaten biz bu fayı gündeme getiriyorduk, demek ki bu bölgede kırılabilecek ve 7-7,5 arası deprem üretebilecek faylar var.” Açıklamasının ardından Yedisu fayı nerede, kaç km, hangi illerden geçiyor? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
Balıkesir depremini uzman isimler yorumladı: Tehlike çok yakın ve son derece yüksek...Balıkesir açıklarında meydana gelen depremi uzman isimler yorumladı. Marmara Denizi Balıkesir açıklarında 4,1 büyüklüğünde olan deprem, beklenen büyük bir depremi yeniden hatırlattı. CNN TÜRK canlı yayınına konuk olan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, riskli illeri tek tek sayıp uyardı. "Deprem tehlikesi son derece yüksek ve de çok yakın" dedi. Prof. Dr. Naci Görür ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Deprem, deprem beklediğimiz KAF’ın kuzey kolunda olmadı. Aksine Erdek kuzeyinden geçen mormal atım bileşeni olan güney kolu üzerinde oldu. " ifadelerine yer verdi.
Malatya'da peş peşe depremler meydana geldi!Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 4.8 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Korku ve paniğe neden olan depremler çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Depremin ardından açıklamada yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, " Başta AFAD olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarımızla saha tarama çalışmalarına başlanmıştır" ifadelerini kullandı. AFAD,saat 18.18'de merkezüssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.
Prof. Dr. Pampal duyurdu: Depremlerin önceden tahmin edileceğini düşünüyorumAnkara Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, depremlerin önceden tahmini konusunda çok sayıda yöntemin dünyanın her yerinde yoğunlukla kullanıldığını söyledi. Pampal, "Önümüzdeki dönemlerde depremlerin önceden tahmin edileceğini, can kayıplarının minimuma ineceğini düşünüyorum" dedi.
Depremlerle ilgili ezber bozan açıklama geldi: 'Fayın kırılacağını gösterir emare yok'Depremlerle ilgili son dakika açıklaması! Ankara Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kahramanmaraş merkezli depremlerin stres yüklediği ileri sürülen Göksun'dan Kozan'a uzanan Savrun Fayı'nda inceleme yaptı. Pampal, "Savrun Fayı kırılacak ve Adana yıkılacak" görüşüne katılmadığını belirterek, "Adanalılar, Savrun Fayı'ndan dolayı çok tedirgin. Çalışmalarımda Savrun Fayı'nın aktif olduğunu gösterecek hiçbir ipucuna rastlamadım. Kırılacağını gösterir emare yok" dedi.
500’ün üzerinde aktif fay var! MTA yenilenmiş diri fay hattı haritası ile hangi iller deprem bölgesi, fay hatları nelerden geçiyor? Son diri fay haritası güncellenecek!Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlayan göç hareketliliğine yönelik "Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan santimetrekare yok. Türkiye'nin tamamı yüksek deprem tehlikesi altında" dedi ve ekledi: "Haritaya bakıp 'Burası daha az koyu' diyerek, göç etme kararı almasınlar. Türkiye'de sarı, beyaz yer yok; bunu yıllardır konuşuyor, bilimsel platformlarda dile getiriyoruz. Türkiye’nin her tarafı birbirinden tehlikeli" Peki, ! MTA diri fay hattı haritası ile hangi iller deprem bölgesi, fay hatları nelerden geçiyor? İşte MTA diri fay hattı haritası güncel veriler ve diri fay hattı sorgulama 2023…
Süleyman Pampal ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki süleyman pampal haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.