Son dakika sgk prim iadesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sgk prim iadesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sgk prim iadesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan sgk prim iadesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 65 sgk prim iadesi haberi bulunmuştur. Tüm sgk prim iadesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK o parayı iade ediyor! Maaşı da etkiliyor, sadece başvuranlar alabilir faiz de yok...Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Talepte bulunmayanlara para iadesi yapılmaz. İade edilen primler için faiz uygulanmaz. Aylık prime esas kazanç tavanını aşan tutarlar için işçi adına yatırılan sosyal güvenlik primleri ve işsizlik sigortası primleri iade edilir. İşveren adına yatırılan primler ise hiçbir şekilde iade edilmez. Sosyal Güvenlik Kurumu’na, çalışanlar için bildirilen prime esas kazançlarda alt ve üst sınır uygulaması bulunuyor. Birden fazla işverene bağlı çalışanların üst sınırı aşan kazançları için ödenen primler iade ediliyor. İşte detaylar...
SGK prim iadesi nasıl alınır? SGK prim iadesi hesaplama nasıl yapılır? Yaşlılık toptan ödemesi nedir?Emekliliğin şartları sigortalılık süresi, prim ödeme gün sayısı ve yaştır. Ancak, bazen sigortalılar sigortalılık süresi ve yaş koşulunu doldurmalarına rağmen çeşitli sebeplerle primi ödeme gün sayılarını dolduramazlar. Bu durumda pek çok sıklıkla ‘Emekliliğim uzayacak, primlerimi toplu geri alabilir miyim? Sigorta primi nasıl geri alabilirim?’ diye sorgulayarak Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) ödediği primleri alıp alamayacağını araştırıyor. Peki, SGK prim bozurma nedir? SGK primleri iade edilir mi? Kimler prim iadesi alabilir? SGK prim iadesi nasıl alınır? SGK prim iadesi hesaplama nasıl yapılır? Yaşlılık toptan ödemesi nedir? İşte detaylar...
SGK toplu para ödemesi yapıyor! Hemen başvurunMilyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. SGK o paraları iade ediyor. Başvuran alıyor. Yazılı olarak müracaat etmek gerekiyor. Ödemeler toplu olarak yapılıyor. Toplu ödeme imkanından yararlananlar maaşlarını almaya devam ediyor.
Emekli olamayanları güzel haber!Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Emekli olamayanlara çok güzel haber geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu'na(SGK) başvuranlar para iadesi alıyor. Emeklilik yaşını dolduran ancak yeterli prim günü bulunmadığı için emekli olamayanlar SGK’dan primlerinin iadesini talep edebilir. SGK toplu olarak ödeme yapıyor.
Emekli olamayana SGK'dan prim iadesi! SGK kimlere para ödemesi yapıyor?Emeklilik yaşını dolduran ancak yeterli prim günü bulunmadığı için emekli olamayanlar SGK’dan primlerinin iadesini isteyebilir, böylece SGK'dan toplu olarak ödeme alabilirler. Ayrıca vefat eden sigortalıların yakınları da eğer ölüm maaşı bağlanmamışsa primleri geri alabiliyor.
Emekli olamayana SGK'dan prim iadesi!Emeklilik yaşını dolduran ancak yeterli prim günü bulunmadığı için emekli olamayanlar SGK’dan primlerinin iadesini isteyebilir, böylece SGK'dan toplu olarak ödeme alabilirler.
SGK toplu para iadesine başladı! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı alıyorSGK'nın sunduğu bu fırsatlardan biri de emeklilik hakkını kazanmamış sigortalılar için toplu prim iadesidir. Toptan prim iadesi talep eden sigortalılar, SGK'ya başvurarak ödedikleri primlerin bir kısmını geri alabilirler. SGK'dan toplu para almanın detayları haberimizde.
4A / 4B / 4C çalışanlarını kapsıyor! Paralar faizi ile iade ediliyor, e-Devlet'ten başvuran alıyorÇalışma hayatında olan herkes bir süre çalıştıktan sonra ne zaman emekli olacağını araştırma başlıyor. Ancak çeşitli sebeplerle emekli oacak kadar çalışmayan kişiler olabiliyor. Bu durumda emekli olmak için SGK’ya yatırılan paralar geri iade alınabiliyor. Peki kimler SGK’dan prim iadesi alabiliyor. Ödeme almak için şartlar neler? İşte detaylar...
EYT'lilere son dakika dolandırıcılık uyarısı! 'Danışmanlık' tuzağıEYT ile ilgili son dakika uyarısı geldi. Emekli olmak isteyen milyonlarca kişiye müjde geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaş sınırı olmadığını resmen duyurdu. Bu gelişme sonrası SGK şubelerinin önü, borçlanma kuyrukları ile dolup taştı. Şimdi ise 'danışmanlık' adı altında dolandırıcılar ortaya çıkmaya başladı. Uzmanlar ise bu kişilerin yöntemlerine karşı uyardı.
SGK'dan para iadesi alanlar dikkat! Yazılı olarak başvuru yapılması gerekiyorÇalışma hayatına başlayanlar ne zaman emekli olacakları merak ediyor. Pek çok kişi bir süre çalıştıktan sonra, emeklilik tarihini hesaplamaya başlıyor. Ancak her zaman emekli olmak mümkün olmayabiliyor. Bu durumda çalışanın başvurusa bulunması durumunda, SGK ödenen primlerin parasını toplu olarak iade ediyor. Prim iadesi alanların malullük, yaşlılık ve ölüm alma imkanın doğması durumunda, Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuruda bulunarak SGK’dan alınan primlerin iade edilmesi ile yeniden sigorta hizmeti kazanmak mümkün oluyor.
Rapor parası ne zaman yatar? İş göremezlik raporu sorgulama nasıl yapılır? Rapor parası sorgulama ekranı!Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yatırılan Geçici İş Göremezlik Raporu hastalık, hamilelik, iş kazası ve meslek hastalığı nedeniyle yaşanan gelir kaybının telafisi için sigortalılara ödeniyor. İstirahat raporu verilmesinin ardından sigortalılara ödenen geçici iş göremezlik (rapor) ödemesi zaman zaman çalışanlar tarafından araştırılıyor. İşverenin SGK’ya bildirmesiyle birlikte, rapor kullanan çalışanın maaşından kesilen tutarı geri alabiliyor. Peki, Rapor parası ne zaman yatar? İş göremezlik raporu sorgulama nasıl yapılır? Rapor parası kaç günde yatar? Rapor parası nereden alınır? Rapor parası nasıl hesaplanır? Rapor parası almak için kaç gün sigortalı olmak gerekiyor? İşte rapor parası sorgulama ekranı!
SGK harekete geçti! Onların maaşları kesiliyor, ödenen aylıklar faizi ile geri alınıyorSGK resmen duyurdu! Maaş kesintisi kararının detayları belli oldu. 4/1-a ve 4/1-b statüsünde çalışanları kapsıyor. Maaş kesintisinin yanı sıra ödenen aylıklar da faizi ile birlikte geri alınıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), iş kazası, meslek hastalığı veya hastalık sebebiyle çalışma gücünün yüzde 60’ını kaybedenlere malûl aylığı bağlıyor. Malûl aylığı alırken hiçbir işte çalışmamak gerekiyor. Çalıştığı tespit edilenlerin malûl aylığı kesiliyor. Yargıtay, iki yıl arayla bir yapımda 2’şer gün rol alan kişinin malûl aylığını kesen SGK’yı haklı buldu. İşte kararın detayları...
SGK'dan toplu para ödemesi! Başvuran alıyor, emekli olmayan, çalışmayan ve...Paralar iade ediliyor. SGK'ya başvuranlar alıyor. Emekli olmayan vatandaşlar yararlanıyor. Pek çok kişi iş hayatına başlarken emeklilik hayali kuruyor. Ancak bazı durumlarda bu hayaller yarım kalabiliyor. Hayat şartları, sağlık durumu, kişisel sebepler nedeni ile çalışma süresini tamamlamadığı için emekli olamayan kişi bulunuyor. Emeklilik yaşını tamamlayan ancak yeterli primi olmayanlar için iade hakkı bulunuyor. Belirli bir süre prim ödenmesine rağmen ödenen primler emeklilik için yeterli değilse bu primlerin SGK'dan iadesi talep edilebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu iade taleplerinin ardından gerekli incelemeyi yaparak vatandaşlara ödenen prim ücretlerini iade ediyor.
Emekli aylığını yükseltiyor! Emekli milyonlara güzel haber! 750 lira...Emekli milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Emekli maaşını yükselten püf noktaları açıklandı. Buna göre Son 3.5 yılda SGK'ya bu yıl için tavan fiyat olan 37 bin 530 liradan kazanç bildirilmesi durumunda emekli aylığı yükseliyor. SSK ya da Bağ-Kur'lu olmak bu durumu değiştirmiyor. Geçmişte hep asgari ücret yatmış bile olsa tavandan bildirilen her ay için emekli aylığını yaklaşık 50-60 lira arttırıyor. Tavandan bildirilen kazançlar üç buçuk yılda emekli aylığını 750 liraya kadar yükseltiyor.
Emekliliği öne çekiyor! Milyonları kapsıyor! Erken emeklilik için fırsatEmekli olmak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Erken emeklilik fırsatı! Emekliliği 1 yıl erkene çekebiliyor. Sigortalı çalışmadan önce askerliğini yapanlar prim günü eksik olmasa da borçlanmaya giderek erken emekliliğe hak kazanabilir. Bazı durumlarda bir günlük borçlanma emeklilik tarihini 1 yıl öne çekebilir. Eğitim döneminde yapılan stajlar emekliliğe esas olan uzun vadeli sigorta primi olarak ödenmiyor. Bu nedenli sigorta başlangıcı kabul edilmiyor. Ancak doğum borçlanmasında başlangıç olarak kabul ediliyor. Staj sonrası doğum yapan kadın çalışanlar, tescil şartını yerine getirmiş kabul ediliyor. İşte emeklilik ile ilgili bilinmeyen flaş detaylar...
SGK'dan son dakika açıklaması! Paralar hesaba yatıyor! E-devlet üzerinden yapılıyor PTT'ye gitmeye gerek kalmıyorSGK'dan son dakika açıklaması geldi. Paralar artık hesaba yatacak. e-Devlet üzerinden yapılıyor. PTT'ye gitmeye gerek kalmıyor. Rapor ücretleriyle ilgili flaş gelişme. Çalışanlara, doğum, iş kazası, meslek hastalığı ve hastalık durumlarında geçici iş göremezlik raporu veriliyor. Rapor, işverenin SGK’ya bildiriliyor ve rapor kullanan çalışanın maaşından kesilen tutar geri alınabiliyor. Yeni yıl ile birlikte SGK, tüm çalışanları ilgilendiren bir genelge yayımladı. Genelge ile emzirme ve cenaze ödeneği, doğum ve askerlik borçlanması primleri, rapor parası ve yurt dışı borçlanma primlerinin 2022 yılında ne kadar olacağı açıkladı. Öte yandın SGK tarafından yeni duyurulan uygulama ile IBAN numarasını E-Devlet üzerinden veya ALO170'i arayarak tanımlatan vatandaşların rapor ücretleri hesabına yatıyor. Peki, 2022 rapor parası ne kadar oldu? Rapor parası nasıl alınır? e-Devlet rapor parası sorgulama nasıl yapılır? İşte rapor parası ile ilgili merak edilenler...
Emeklilik hesabı ile ilgili flaş detay! Tarih öne çekilmiyor, yaş ve prim...Emeklilik hayali kuranlara kötü haber geldi. Hesapladığınız tarihten daha geç emekli olabilirsiniz. Emeklilik süresinin belirlenmesinde temel etken işe başlama tarihi. Pek çok kişi emeklilik yılını yanlış hesaplıyor. Özellikle işe başlamadan staj yapanlar bu süreyi işe başlama tarihi olarak kabul ediyor. Ancak burada önemli bir detay bulunuyor, yasalara göre durum farklı. İşte staj sigortası ve emeklilik ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
2022 rapor parası ne kadar oldu? Rapor parası nasıl alınır? e-Devlet rapor parası sorgulama!Çalışanlara, doğum, iş kazası, meslek hastalığı ve hastalık durumlarında geçici iş göremezlik raporu veriliyor. Rapor, işverenin SGK’ya bildiriliyor ve rapor kullanan çalışanın maaşından kesilen tutar geri alınabiliyor. Yeni yıl ile birlikte SGK, tüm çalışanları ilgilendiren bir genelge yayımladı. Genelge ile emzirme ve cenaze ödeneği, doğum ve askerlik borçlanması primleri, rapor parası ve yurt dışı borçlanma primlerinin 2022 yılında ne kadar olacağı açıkladı. Peki, 2022 rapor parası ne kadar oldu? Rapor parası nasıl alınır? e-Devlet rapor parası sorgulama nasıl yapılır? İşte rapor parası ile ilgili merak edilenler...
Asgari ücret belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladıAsgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklaması! Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı belli oldu. Asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücrete ne kadar zam geldi? AGİ ne kadar oldu? milyonlarca vatandaş nefeslerini tutup bu sorulan cevabını bekliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret zammını canlı yayında açıkladı. En düşük asgari ücret 4 bin 250 lira oldu. Asgari ücrete yüzde 50 oranında zam geldi. Ayrıca asgari ücretten alınan gelir ve damga vergisi kaldırıldı.
5 bin 500 lira iade ediliyor! Maliyet düşüyor, borçlar...Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Para iadesi alınıyor. Maliyet düşerken daha az borç ödenmiş oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) askerlik ve doğum borçlanması yapanlar, bu yıl için günlük en az 38.16 TL prim ödüyorlar. Maliyetin yüksekliği nedeniyle borçlanmayı erteleyenler, maliyeti azaltma şansını kaybedebiliyorlar. Borçlanmayı çalışırken yapanlar ödedikleri paranın bir kısmını vergi indirimi yoluyla geri alabilirler. Örneğin, bir çocuğu için 720 gün doğum borçlanması yapan kadın çalışan, yüzde 20 vergi diliminde yer alıyorsa ödediği 27 bin 475 liralık borçlanma tutarının 5 bin 500 lirasını vergi indirimi yoluyla geri alıyor.
3 bin 577 TL ödeniyor, kesinti yapılmıyor! Flaş detay, tüm çalışanlar...Milyonlarca çalışanı kapsıyor. Kesinti yok! Ölüm, doğum ve evlenme yardımları, tazminat, toplu ödemeler... Hepsi için geçerli. işçilere aylık ödenen paranın asgari ücretin 7.5 katına kadar olan kısmından sosyal güvenlik primi kesintisi yapılıyor, aşan tutardan kesinti yapılmıyor. Peki, işten ayrılırken topluca ödenen kullanılmayan yıllık izin ücretleri, ihbar tazminatı, kıdem tazminatı gibi ödemelerden prim kesilir mi? Ücret dışındaki hangi ödemelerden prim kesintisi yapılır?
Rapor parası ne kadar, ne zaman yatar? Rapor parası nereden alınır?Hamilelik, iş kazası ve hastalık gibi durumlarda çalışana geçici iş göremezlik raporu veriliyor. İşverenin SGK’ya bildirmesiyle birlikte, rapor kullanan çalışanın maaşından kesilen tutar geri alınabiliyor. Peki, Rapor parası ne kadar? Rapor parası ne zaman yatar? Rapor parası nasıl ve nereden alınır? İşte rapor parası ile ilgili bilmeniz gerekenler…
Sgk Prim İadesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sgk prim iadesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.