Son dakika Serebral palsi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Serebral palsi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Serebral palsi haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan serebral palsi gelişmeleri de dahil olmak üzere 103 serebral palsi haberi bulunmuştur. Tüm serebral palsi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Engelli kızı için bir tek dileği vardı! Dolandırıcılar onu bu şekilde yakaladıHatay'da, serebral palsi (SP) hastası kızı Elif'i (11) hastaneye ulaştırmak amacıyla otomobil satın almak için oto galerici A.Y.'ye para gönderen Nurten Yüksek (47), aracını teslim alamadı. Galerici hakkında suç duyurusunda bulunan Yüksek, "Ya otomobilimizi versinler ya da paramızı iade etsinler. Lütfen yetkililer ilgilensinler, kızım daha fazla mağdur olmasın" dedi.
Van'da arkadaşları ve öğretmenleri Gülperi'ye umut oldu!Van'ın İpekyolu ilçesindeki Anadolu Lisesi’nde, serebral palsi (beyin felci) hastası 12'nci sınıf öğrencisi Elif Eylül (17) ile 10'uncu sınıf öğrencisi kardeşi Gülperi Gültekin (15) için okulun müdür, öğretmen ve öğrencileri tarafından başlatılan kampanya sonuç verdi. Kampanyada toplanan paralarla Elif Eylül sol ayağından operasyon geçirirken, kardeşi Gülperi de gelecek ay yapılacak ameliyata hazırlanıyor.
Fedakâr baba kendi elleriyle yaptı! Hakkâri'den yürek ısıtan görüntülerHakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Aydın Budak isimli fedakar baba, serebral palsi hastası olan 12 yaşındaki oğlunu mutlu etmek için kendi imkanlarıyla yaptığı ayakta durma sehpası ile onu mahalle mahalle gezdiriyor.
Adana'da yürek burkan hikaye! Üçüzlerinden ikisi felç geçirdi, destek çağrısıAdana'da üçüz çocuklarından ikisi serebral palsi hastası olan Mekselina Akan (34), çocuklarının kök hücre tedavisi için gerekli olan 1 milyon 800 bin lirayı toplamak amacıyla valilik onaylı yardım kampanyası başlattı. Aile olarak çok acı ve zor bir süreçten geçtiklerini kaydeden Akan, “Ben bir anne olarak çocuk parklarını, okulları hiç sevmiyorum. Çünkü benim çocuklarım bunları yaşayamıyor. Elimden geldiğince onları ayağa kaldırmak istiyorum” dedi.
Çılgın Sedat: Oğlum için dua bekliyorum'Çılgın Sedat' sahne adıyla tanınan Sedat Kapurtu, önceki gün alışveriş merkezinde objektiflere yansıdı. Antalya'dan gelen misafirleriyle alışveriş yaparken gazetecilerle karşılaşan şarkıcı, objektiflere poz verip, muhabirlerin sorularını yanıtladı.
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet raporu, sigortalılar için iş kazası veya meslek hastalığı sonucu vazifelerini yapamayacak şeklide meslekte kazanma gücünü kaybedenlere veriliyor. Malulen emekli olabilmek için de maluliyet tespiti işleminin yapılması gerekiyor. Bunun için de iş gücü kaybının yüzde 60 üzerinde olması ve kurul tarafından da bu kaybın tespit edilmesi gerekiyor. Peki, Malul kime denir? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet için başvuru nereye ve nasıl yapılır? Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Maluliyet başvuru sonucu nereden öğrenilir? İşte maluliyet ile ilgili merak edilenler…
Ergoterapi çocukların toplumla uyumunu artırıyorErgoterapi hakkında bilgiler paylaşan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. M. Şükrü Paksu, “Ergoterapi, anlamlı ve amaçlı aktivitelerle sağlığı geliştirmeyi ve yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen kişi merkezli bir sağlık mesleğidir. Ergoterapistler, sağlığın iyileştirilmesi konusunda hem sağlıklı hem de sağlık sorunu olan kişilerle çalışırlar” dedi.
Bakan Koca açıkladı: Çok kısa bir zaman içinde başlatılacakSağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlık tarafından yürütülen, evlilik öncesi tarama programına, dünyada sayılı ülkelerin yapabildiği genetik taramaların eklendiğini belirterek, "SMA taramasıyla başladığımız bu hizmet, tüm aile sağlığı merkezlerimizde ücretsiz olarak verilmektedir. SMA yenidoğan taramaları da çok kısa bir zaman içerisinde başlatılacaktır" dedi.
Türkiye’de her 10 bebekten 1’i prematüre doğuyorSon yıllarda ülkemizde prematüre doğum oranının da prematüre doğan bebeklerin yaşama şansının da arttığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Miraç Ergen, “Türkiye’de prematüre doğum oranı yüzde 11’dir. Daha önceki yıllarda çoğu gebelik düşük veya ölü doğum ile sonuçlanırken, sağlık hizmetlerindeki gelişmelerle artık bu fetüsler canlı kalabilmekte ancak erken doğabilmektedir” dedi.
‘Okul sürecinde kronik hastalığı olan çocuklar için güvenli ortam oluşturulmalı’Aile Danışmanı ve Yaşam Koçu Hatice Bilgili, okul sürecinde kronik hastalık ile mücadele eden çocukların sağlığı ve eğitimi için her açıdan güvenli bir ortam oluşturulması gerektiğini söyleyerek, “Bu çocukların sağlıklarını korumak ve eğitim hayatlarında başarılı olmalarını sağlamak için öğretmenlerin ve ailelerin dikkatli davranmaları önem taşıyor” dedi.
Pek çok hastalığın tedavisinde destekleyici rol oynuyorSağlığına yeniden kavuşmak isteyen hastalar için ilaçlar ve cerrahi girişimler kadar fizik tedavinin de önemli olduğunu vurgulayan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hülya Yonucu, “Artık pek çok farklı hastalığın iyileştirilmesinde fizik tedavi yöntemleri oldukça önemli bir destekleyici tedavi türü olarak karşımıza çıkıyor” dedi.
Serebral palsinin erken belirtilerini gözden kaçırmayın!Çocukluk çağında görülen engelliliğin önemli sebeplerinden bir tanesi, halk arasında beyin felci olarak da bilinen Serebral Palsi (SP), her 1000 canlı doğumda 2, her 1000 prematüre doğumda ise 100 bebekte görülüyor. Bebeklik döneminden itibaren veya daha ileri yaşlarda tanısı konulabilen SP, beynin etkilenen bölgesi ve hasar derecesine göre farklı belirtiler gösterebiliyor. Bebeklerde nedensiz ve amaçsız, susturulamayan aşırı ağlama, bir yaşından önce sağ elli veya solak olduğunu düşündürecek şekilde el tercihinin olması, ayına göre başını tutmasında geri kalma ve gülümsememe gibi durumlar görülüyorsa mutlaka en kısa zamanda uzman hekime başvurmak gerekiyor.
Serebral Palsi’de ergoterapi, yaşam kalitesini yükseltiyor!“Beyin felci” olarak da bilinen Serebral Palsi, yaşamın ilk birkaç yılı içinde görülüyor ve bireyin yaşam kalitesini etkiliyor. Serebral Palsili bireylerin yaşamsal becerilerini geliştirmelerinde ve toplumsal hayata adaptasyonu sağlamalarında ergoterapinin önemine işaret eden uzmanlar, aile desteğinin de önemini vurguluyor.
Serebral palsi; çocuklarda ilk 3 yaşa dikkatHareket ve duruş bozukluğuyla karakterize olan serebral palsi hastalığıyla ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Yasemin Topçu, “Serebral palsi ilerleyici bir hastalık değildir. Gebelik süreci, doğum sırası ve doğum sonrası özellikle ilk 3 yaştaki dönemde herhangi bir nedenle beyinde oluşan hasarla serebral palsi meydana geliyor. Çocuklarda serebral palsi bulguları farklı aylarda, farklı yaşlarda, farklı şikayetlerle ortaya çıkabilir. Bu durumdaki çocukların düzenli takip edilmesi gerekiyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Serebral palsi hastası Yaren'in yüzü güldüAdıyaman'da doğum sırasında oksijen gitmediği için beyni hasar gören ve yürüme güçlüğü çeken, halk arasında beyin felci olarak da bilinen serebral palsi hastası 12 yaşındaki Yaren Coşkun, günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla hayalini kurduğu robotik cihaza Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde kavuştu.
Annedeki B12 eksikliği bebek beynini olumsuz etkileyebilirÇocuklarda beyin gelişimi için dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Çocuk Nörolojisi Uzmanı Uzm. Dr. Tülün Savaş Gürses, “Özellikle annedeki tiroit hormonu sorunları; iyot, folik asit, vitamin B12, esansiyel yağ asitleri ve protein eksiklikleri doğacak bebeklerin beyin gelişimini olumsuz etkileyebilir” dedi.
Hayatını serebral palsi hastası oğlunu adadıKonya'da 16 yıldır oğlunun gelişimi ve mutluluğu için elinden geleni yapan iki çocuk annesi 39 yaşındaki Nazmiye Korkmaz, evladına gösterdiği sevgi ve ilgiyle herkese örnek oluyor. Korkmaz "Hiçbir zaman Zekeriya'dan şikayetçi olmadım, onu çok seviyorum. O benim hayatımın merkezinde, canım, her şeyim" dedi.
Tek gözü görmeyen yüzde kaç rapor alır? Malulen emeklilik için rapor yüzde kaç olmalı?Emekli, çalışan, SGK, SSK, Bağ-kur'lu milyonlarca çalışanın merak ettiği soruların ardı arkası kesilmiyor. Milyonlarca çalışan İş Kanunu kapsamında haklarının ne olduğu araştırılıyor. Malulen emeklilik de bunlardan birini oluşturuyor. Çalışma hayatı içerinde meydana gelen sağlık problemi bazı durumlarda iş yaşamının sona ermesine neden olabiliyor. Bu gibi durumlarda çalışan için malulen emeklilik hakkı devreye giriyor. Peki, Tek gözü görmeyen yüzde kaç rapor alır? Malulen emeklilik için rapor yüzde kaç olmalı?
Bebekteki nörolojik sorunlar doğum öncesi önlenebiliyor!Tıp alanındaki gelişmeler ve ileri uzmanlıkları sayesinde riskli bebeklerin önlenmesinde, takibinde ve müdahalesinde önemli gelişmeler sağlandığını belirten Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Ece Gültekin, 'Artık Preimplantasyon tanı olarak tanımlanan yöntemlerle olası nörolojik sorunlar henüz bebeğin oluşumu öncesi belirlenerek önlenebiliyor' dedi.
Selebral Palsi (Beyin Felci) nedenleri, belirtileri, tedavisi...Kas iskelet sistemi hastalığı olarak tanımlanan Serebral Palsi, çocuklarda beyin hasarının oluştuğu yere ve hasarın genişliğine bağlı olarak gerçekleşir. Beyinde meydana gelen bir hastalık olan Serebral Palsi yaşla birlikte değişebilir, hareketleri kısıtlayıcı motor fonksiyon kaybına neden olabilir. Hastalarda epilepsi, zekâ geriliği, davranış bozukluğu, yutma sorunları, kas iskelet bozukları gibi sorunlar da görülebilir. Peki, Serebral Palsi ile ilgili merak edilenler…
Serebral Palsi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki serebral palsi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.