Son dakika beyin felci haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan beyin felci ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını beyin felci haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan beyin felci gelişmeleri de dahil olmak üzere 154 beyin felci haberi bulunmuştur. Tüm beyin felci haberleri aşağıda listelenmiştir.
Vücudunun sol kısmını kullanamayan kadın 3 aylık tedavi ile eski sağlığına kavuştuEskişehir'de yaklaşık 7 ay önce geçirdiği beyin felci sonrası sol kol ve bacağını kullanamaz hale gelen Selda Kurt (48), Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi'nde aldığı tedavi ile sağlığına kavuştu. Burada uzman hekimler gözetiminde robotik yüksek teknolojili cihazlarla Kurt, bağımsız bir şekilde yürüyebilir hale geldi.
Van'da arkadaşları ve öğretmenleri Gülperi'ye umut oldu!Van'ın İpekyolu ilçesindeki Anadolu Lisesi’nde, serebral palsi (beyin felci) hastası 12'nci sınıf öğrencisi Elif Eylül (17) ile 10'uncu sınıf öğrencisi kardeşi Gülperi Gültekin (15) için okulun müdür, öğretmen ve öğrencileri tarafından başlatılan kampanya sonuç verdi. Kampanyada toplanan paralarla Elif Eylül sol ayağından operasyon geçirirken, kardeşi Gülperi de gelecek ay yapılacak ameliyata hazırlanıyor.
Adana'da yürek burkan hikaye! Üçüzlerinden ikisi felç geçirdi, destek çağrısıAdana'da üçüz çocuklarından ikisi serebral palsi hastası olan Mekselina Akan (34), çocuklarının kök hücre tedavisi için gerekli olan 1 milyon 800 bin lirayı toplamak amacıyla valilik onaylı yardım kampanyası başlattı. Aile olarak çok acı ve zor bir süreçten geçtiklerini kaydeden Akan, “Ben bir anne olarak çocuk parklarını, okulları hiç sevmiyorum. Çünkü benim çocuklarım bunları yaşayamıyor. Elimden geldiğince onları ayağa kaldırmak istiyorum” dedi.
Uzmanından uyarı: Göğüs ağrılarını hafife almayınKalbe giden damarların sertleşmesi, ani kalp krizi ile birlikte hayati ve genetik faktörler damar sertliğinin değiştirilemeyen nedenlerini oluştururken; kişiye özel yaşam tarzı değişiklikleri ile kalp hastalıklarından korunmak mümkün olabiliyor. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr Erol Kurç, koroner damar hastalığından kaynaklanabilen göğüs ağrıları hafife alınmaması gerektiğini belirtti.
Para vermeyen anne ve babasını hastanelik ettiSinop'un Dikmen ilçesinde Yaşar Bozel, kendisine para vermeyen annesi Fatma (78) ile babası Kemal Bozel'i (71), 2 saat boyunca baston, koltuk değneği ve balta sapıyla dövdü. Çiftin vücudunda kırıklar oluşurken, şüpheli gözaltına alındı. Fatma Bozel, "Bir eşime vurdu, bir bana vurdu. Evin önünde çok darbe yedik" dedi.
Türkiye’de her 10 bebekten 1’i prematüre doğuyorSon yıllarda ülkemizde prematüre doğum oranının da prematüre doğan bebeklerin yaşama şansının da arttığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Miraç Ergen, “Türkiye’de prematüre doğum oranı yüzde 11’dir. Daha önceki yıllarda çoğu gebelik düşük veya ölü doğum ile sonuçlanırken, sağlık hizmetlerindeki gelişmelerle artık bu fetüsler canlı kalabilmekte ancak erken doğabilmektedir” dedi.
Serebral palsinin erken belirtilerini gözden kaçırmayın!Çocukluk çağında görülen engelliliğin önemli sebeplerinden bir tanesi, halk arasında beyin felci olarak da bilinen Serebral Palsi (SP), her 1000 canlı doğumda 2, her 1000 prematüre doğumda ise 100 bebekte görülüyor. Bebeklik döneminden itibaren veya daha ileri yaşlarda tanısı konulabilen SP, beynin etkilenen bölgesi ve hasar derecesine göre farklı belirtiler gösterebiliyor. Bebeklerde nedensiz ve amaçsız, susturulamayan aşırı ağlama, bir yaşından önce sağ elli veya solak olduğunu düşündürecek şekilde el tercihinin olması, ayına göre başını tutmasında geri kalma ve gülümsememe gibi durumlar görülüyorsa mutlaka en kısa zamanda uzman hekime başvurmak gerekiyor.
Serebral Palsi’de ergoterapi, yaşam kalitesini yükseltiyor!“Beyin felci” olarak da bilinen Serebral Palsi, yaşamın ilk birkaç yılı içinde görülüyor ve bireyin yaşam kalitesini etkiliyor. Serebral Palsili bireylerin yaşamsal becerilerini geliştirmelerinde ve toplumsal hayata adaptasyonu sağlamalarında ergoterapinin önemine işaret eden uzmanlar, aile desteğinin de önemini vurguluyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Serebral palsi hastası Yaren'in yüzü güldüAdıyaman'da doğum sırasında oksijen gitmediği için beyni hasar gören ve yürüme güçlüğü çeken, halk arasında beyin felci olarak da bilinen serebral palsi hastası 12 yaşındaki Yaren Coşkun, günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla hayalini kurduğu robotik cihaza Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde kavuştu.
Görme kayıplarının en büyük sebebi bunlarŞaşılığın kız ve erkek çocukta eşit oranda görüldüğünü söyleyen Op. Dr. Melek Kırcalı, "Şaşılık 0-2 yaş grubundaki göz tembelliği ve binoküler görme kayıplarının en büyük sebebidir" dedi.
Bebekteki nörolojik sorunlar doğum öncesi önlenebiliyor!Tıp alanındaki gelişmeler ve ileri uzmanlıkları sayesinde riskli bebeklerin önlenmesinde, takibinde ve müdahalesinde önemli gelişmeler sağlandığını belirten Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Ece Gültekin, 'Artık Preimplantasyon tanı olarak tanımlanan yöntemlerle olası nörolojik sorunlar henüz bebeğin oluşumu öncesi belirlenerek önlenebiliyor' dedi.
Selebral Palsi (Beyin Felci) nedenleri, belirtileri, tedavisi...Kas iskelet sistemi hastalığı olarak tanımlanan Serebral Palsi, çocuklarda beyin hasarının oluştuğu yere ve hasarın genişliğine bağlı olarak gerçekleşir. Beyinde meydana gelen bir hastalık olan Serebral Palsi yaşla birlikte değişebilir, hareketleri kısıtlayıcı motor fonksiyon kaybına neden olabilir. Hastalarda epilepsi, zekâ geriliği, davranış bozukluğu, yutma sorunları, kas iskelet bozukları gibi sorunlar da görülebilir. Peki, Serebral Palsi ile ilgili merak edilenler…
Serebral palsinin nedenleri ve tedavi yöntemleriÇoğunlukla çocuk doğmadan önce beyin gelişiminde ortaya çıkan bir anormallik veya bozulmadan dolayı meydana gelen ve Serebral palsi olarak bilinin beyin felcinin nedenleri ve tedavi yöntemleriyle ilgili uzmanlar uyarılarda bulundu.
İnme inmeden 6 saatiniz var!Tıpta zamana karşı yarışılan hastalıklardan belki de en önemlisi olan, halk ağzında “inme” olarak tanımlanan beyin felci, ülkemizde her yıl 200 bin kişiyi etkiliyor, her 3 dakikada bir kişi ise inme nedeniyle hayatını kaybediyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Yıldız Arslan, yüzde uyuşma, kol ve bacaklarda ani güç kaybı, konuşulanları anlayamama, görme kaybı, dengesini sağlayamama gibi belirtilerle kendini gösteren inmeden etkilenen kişinin, en geç 6 saat içerisinde tam donanımlı bir hastanede tedaviye alınması durumunda, sağlığına kavuşabileceğini ifade etti.
95 yaşında corona virüsü yendiBartın’da, corona virüse yakalanan 95 yaşındaki Fatma Ayan, hastanede 13 günlük tedavisinin ardından taburcu oldu. Müesser Koç (57) annesinin 2 kere anjiyo olduğunu ve felç geçirdiğini, 95 yaşında virüsü atlatmasına çok şaşırdıklarını ve sevindiklerini söyledi.
'Covid-19 geçiren hastada kalp problemleri ortaya çıkabiliyor'Kardioloji Uzmanı Prof. Dr. Nail Çağlar, "Covid-19 geçiren bir hastada özellikle altta yatan kalp hastalığı varsa kalp problemleri ortaya çıkabiliyor. Bunların içinde en önemli dediğimiz kalp kası iltihabıdır. Bunların bir kısmı kalıcı oluyor" dedi.
Serebral palsi hastasının yürüme sevinciİzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşayan 15 yaşındaki serebral palsi (beyin felci) hastası Çetin Yıldız, geçirdiği ameliyatın ardından denge kurarak, yürümeye başladı.
İğrenç olay! 12 yaşındaki yeğenine...İstanbul'da 2017 yılında 12 yaşındaki yeğeni Y.D.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan amca Ömer D., "Çocuğun cinsel istismarı" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararı duyan mağdurun annesi gözyaşlarına engel olamadı.
Babası için ürettiği kremin ihracatına başladıİstanbul'da babasının yaralarını tedavi etmek için krem üretirken dermokozmetik alanıyla tanışan Aylin Kaya, KOSGEB'den aldığı destekle büyüttüğü firmasında şu anda 88 kişiye istihdam sağlıyor.
Beyin Felci ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki beyin felci haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.