Semptom

Semptom

Son dakika semptom haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan semptom ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını semptom haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Semptom

haberleri sayfasında son dakika yaşanan semptom gelişmeleri de dahil olmak üzere 460 semptom haberi bulunmuştur. Tüm semptom haberleri aşağıda listelenmiştir.
Maymun çiçeği virüsü pandemi yapar mı, maymun çiçeği virüsü nedeniyle kapanma olur mu? Tekrar pandemi olacak mı 2024?
Maymun çiçeği virüsü pandemi yapar mı, maymun çiçeği virüsü nedeniyle kapanma olur mu? Tekrar pandemi olacak mı 2024?Dünya Sağlık Örgütü (WHO), maymun çiçeği olarak da bilinen Mpox virüsü nedeniyle küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti. Maymun çiçeği virüsü ilk olarak 1958 yılında araştırma için tutulan maymun kolonilerinde çiçek benzeri bir hastalığın görülmesiyle keşfedildi ve insanlardaki ilk maymun çiçeği vakası 1970 yılında Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde (DRC) kaydedildi. Dünya alarma geçerken vatandaşlar maymun çiçeği virüsünün tekrar bir kapanmaya neden olup olmayacağını sorgulamaya başladı. İşte uzman yorumlarına göre “Tekrar pandemi olacak mı 2024, maymun çiçeği pandemi olur mu? Eylülde kapanma olur mu maymun çiçeği virüsü terar pandemi yapar mı?” sorularının yanıtı…
17.08.2024Gündem
Avrupa Birliği Alzheimer hastalarına derman olacak ilaca onay vermedi! Bilişsel zayıflamayı yüzde 25 oranında yavaşlatıyor
Avrupa Birliği Alzheimer hastalarına derman olacak ilaca onay vermedi! Bilişsel zayıflamayı yüzde 25 oranında yavaşlatıyorAvrupa İlaç Ajansı (EMA), Alzheimer hastalarında bilişsel zayıflamayı yavaşlatan lecanemab adlı ilaca ruhsat vermeyi reddetti. Kararda, ilacın faydalarına karşın beyinde kanama ve şişme gibi tehlikeli yan etkilere yol açma riski vurgulandı.
30.07.2024Dünya
Uzman uyardı! Çocuklarda iştahsızlığa yol açıyor
Uzman uyardı! Çocuklarda iştahsızlığa yol açıyorİştahsızlığın çocuklarda sık görülen bir semptom olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Rıza İnanç, çocuklarda iştahsızlık konusunda ailenin ve çevresel faktörlerin sıraladı. Uzman İnanç, “Öğün aralarında verilen meyve suları, süt gibi gıdalar çocuğun çabuk doymasına ve öğün atlamalarına neden olur. Abur cubur, asitli içecekler ve paketlenmiş ürünlerden uzak durulmalıdır" dedi.
2.04.2024Gündem
Havana sendromunun sırrı çözülüyor, Dünyanın merakla beklediği rapor yayınlandı
Havana sendromunun sırrı çözülüyor, Dünyanın merakla beklediği rapor yayınlandıİlk kez Küba'da tespit edildiği için 'Havana Sendromu' olarak da bilinen hastalık ile ilgili gündeme adeta bomba gibi düşen bir iddia geldi. Bağımsız Rus yayın kuruluşu The Insider ve CBS tarafından yayınlanan ortak bir araştırma Birim 29155 olarak bilinen Rus askeri istihbarat birimini işaret etti.
1.04.2024Dünya
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldi
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldiÇocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çelik Kuzeytepe, döküntüler ile başlayarak çeşitli bulaşıcı hastalıklarla karıştırılabilen beşinci hastalığın yaygınlaştığını söyleyerek, “Grip benzeri belirtilerle başlayan, ‘tokatlanmış yanak sendromu’ diğer adıyla ‘pembe yanak sendromu’çoğunlukla okul çağındaki çocuklarda görülen ‘beşinci hastalık’ değişkenlik gösteren havaların da etkisiyle yaygınlaştı. Hastalıktan korunmada temel yöntemler arasında yiyecek ve içeceklerin başkalarıyla paylaşılmaması, özellikle çocuklara el yıkamanın önemi konusunda bilgi verilmesi yer alır” dedi.
29.02.2024Sağlık
Uzmanı uyardı: Uzun süreli yutkunma güçlüğü ağız kanseri işareti olabilir
Uzmanı uyardı: Uzun süreli yutkunma güçlüğü ağız kanseri işareti olabilirDünyada en fazla rastlanan 6’ncı kanser türünün ağız kanseri olduğunu söyleyen Uzman Diş Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Gülfem Özlü Uçan, “Ağız kanseri sık rastlanmasına rağmen konuyla ilgili farkındalık oldukça düşük. Tüm kanserler içerisinde en ölümcül 8’inci kanser türü. Ağız kanserleri sinsice ilerlediği için teşhisi de gecikiyor. Dört haftadan fazla süreyle ağız, çene ve yüzde hissedilen ağrı, boyunda son zamanlarda meydana gelen açıklanamayan şişlik, üç haftadan fazla süren yutkunma güçlüğü gibi belirtilere dikkat edilmeli” ifadelerini kullandı.
11.01.2024Sağlık
İnfluenza vakaları arttı, uzmanı salgın uyarısı yaptı
İnfluenza vakaları arttı, uzmanı salgın uyarısı yaptıAcil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ersin Aksay, influenza ve soğuk algınlığı vakalarında ciddi bir artışın olduğunu ve mevcut durumun salgın olarak nitelendirilebileceğini söyledi. Aksay, “Bir salgından söz etmemiz mümkün. Aslına bakarsanız biz bu salgını Covid-19 döneminde maske kullanımından ötürü çok yaşamamıştık. Ancak maske kullanımının azalması sebebiyle influenza ve soğuk algınlığı vakalarında belirgin bir artış görüyoruz” dedi.
6.01.2024Gündem
Bit Nasıl Geçer? Bit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bit Nasıl Geçer? Bit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Bit kan emen parazit bir böcektir ve bulaşıcı olduğundan insandan insana bulaşabilir. Genellikle saç ve kafa bölgesinde olan bit kaşıntıya neden olur.
28.12.2023Sağlık
Yılbaşı öncesi ortaya çıktı! Kestane diye hayvan yemi satılıyorlar, ayırt etmek zor değil
Yılbaşı öncesi ortaya çıktı! Kestane diye hayvan yemi satılıyorlar, ayırt etmek zor değilGeçtiğimiz günlerde Bilecik Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın sıkı denetimi sonucunda Çin'den ithal edilen ve aslen hayvan yemi olarak kullanılan tonlarca kestane ele geçirildi. İnsanların sağlığını tehlikeye atan ve zehirlenmelere neden olan Çin kestaneleri ile tüketime uygun kestaneler birbirine oldukça benziyor. Peki bu zehirli kestanelerle normal kestaneleri birbirinden ayırt etmek için nelere dikkat etmek gerekiyor? Çin kestaneleri sağlık açısından hangi sorunlara neden oluyor? Gıda Mühendisi Ebru Akdağ ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aytaç Karadağ merak edilen soruları yanıtladı.
25.12.2023Gündem
Gece kaşınmasına dikkat! 15-20 dakikada geçiyor, bağışıklığı düşük kişilerde belirtiler farklı
Gece kaşınmasına dikkat! 15-20 dakikada geçiyor, bağışıklığı düşük kişilerde belirtiler farklıUyuz vakaları, bu yıl rekor seviyelere ulaştı. Ciltte kaşıntı ve kızarıklık olarak kendini gösteren uyuz hastalığı 3 yıl öncesine kıyasla, her 100 kişiden 30 ila 40’ında görülmeye başlandı. Uyuz hastalığının yayılmasındaki en başlıca nedenler okullarda ve kreşlerde çocukların çok fazla yakın temasta bulunması, spor kıyafetlerini ortak kullanması, toplu taşımalarda insanların birbirine yakın durması, mağazalarda denenen kıyafetlerin uzun süre kişilerin üzerinde kalması gösterilirken, uzmanlar hastalığın 15-20 dakika içinde geçtiğini söylüyor. Dermatoloji Bölümü Uzmanı Dr. İhsaniye Dönmez Çiçek, hastalığı geçirmiş ve iyileşmiş bir kişinin yeniden enfekte olabileceğini söyleyerek “tedavi sonrası izolasyonun çok önemli olduğunu dile getirdi ve “aynı yatakta uyumak, sarılmak ve enfekte olan kişinin kişisel eşyalarını, giysilerini, havlularını, yatak takımlarını kullanmak gibi durumlar bulaşma riskini artırıyor” diyerek uyardı.
4.11.2023Sağlık
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidinKanser vakaları gün geçtikçe artıyor. Tıpın çoğu zaman çaresiz kaldığı kanserde erken tanı en önemli rolü oynuyor. Özellikle akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Uzman isim akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
22.10.2023Sağlık
Özge Özpirinçci: O zamanlar anlamazdım ama şimdi çok iyi anlıyorum
Özge Özpirinçci: O zamanlar anlamazdım ama şimdi çok iyi anlıyorumOyuncu Özge Özpirinçci'nin bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden babası Kadri Emrah Özpirinçci, 12 Ekim'de yaşama veda etti. Kadri Emrah Özpirinçci'yi gözyaşlarıyla toprağa veren ünlü isim, sosyal medya hesabından duygusal bir mesaj yayınlayarak babasına veda etti.
17.10.2023Magazin
Sadece kadınları değil erkekleri de etkiliyor! 'Öldüren tehlike' temasla bulaşıyor
Sadece kadınları değil erkekleri de etkiliyor! 'Öldüren tehlike' temasla bulaşıyorKadınlar arasında en yaygın kanser türlerinden biri olan rahim ağzı kanserine neden olan HPV virüsü, erkekleri de etkiliyor. HPV, anal kanserler, penis kanseri, gırtlak kanseri gibi kanser türlerinin de nedeni olarak da ortaya çıkıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel, bulaş çoğunlukla erkekler aracılığı ile olduğundan aşının erkeklere de yapılması hastalığın yayılmasında kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.
8.10.2023Sağlık
Dünyanın en tuhaf vakası! Başından vuruldu, tersten görmeye başladı...
Dünyanın en tuhaf vakası! Başından vuruldu, tersten görmeye başladı...3 yıl süren İspanya İç Savaşı sırasında Valensiya cephesinde savaşırken başından vurulan ancak mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başaran adam, ardından gizemli bir semptom geliştirdi. Gizemi bir türlü çözülemeyen bu adama Hasta M adı verildi.
17.05.2023Dünya
Gizemli hastalıktan hemen önce hepsi aynı sesi duydu! İşte ABD'li yetkilinin kaydettiği o ses kaydı
Gizemli hastalıktan hemen önce hepsi aynı sesi duydu! İşte ABD'li yetkilinin kaydettiği o ses kaydıİlk kez 2016'da ortaya çıkan ve bunca yıldır sebebi de kaynağı da bir türlü açıklanamayan gizemli hastalık 'Havana Sendromu' hakkında her geçen gün yeni bir bilgi ortaya çıkıyor. Ajanları ve diplomatları etkileyen gizemli hastalığın kurbanları hastalanmadan önce bir ses duyduklarını ifade ediyor.
1.05.2023Dünya
Bakan Koca duyurdu! SMA tedavisinde iki ilaç tedavi rehberine girdi
Bakan Koca duyurdu! SMA tedavisinde iki ilaç tedavi rehberine girdiSpinal Musküler Atrofi (SMA) Bilim Kurulu toplandı. Toplantıda SMA taramalarının sonuçları, tedavisi devam eden hastaların tedavi süreçleri ve tedavi yöntemlerindeki son gelişmeler ele alındı.
31.01.2023Gündem
Bebeklerde bağırsak felcine dikkat! ‘Ölüyor zannettim’
Bebeklerde bağırsak felcine dikkat! ‘Ölüyor zannettim’Çocuklarda doğumsal rahatsızlıklar arasında yer alan bağırsak felci olarak bilinen “hirschsprung”un çoğu zaman kabızlık ile karıştırıldığını anlatan uzmanlar uyarıyor. Bağırsak felci nedeniyle zor günler geçirdiklerini anlatan anne Çiler Doğan, “Kabızlık dedim, ilaçla geçer sanıyordum ilk defa duydum böyle bir hastalığı, çok şaşırdım. Çok sıkıntı yaşadım artık ölüyor zannettim, düşünün, çocuğun bağırsakları taş gibi, kilo da almıyor, gelişmiyordu, şu an iyi” dedi.
24.01.2023Yaşam
Türkiye'de yeni salgın alarmı! Griple COVID birbirine girdi
Türkiye'de yeni salgın alarmı! Griple COVID birbirine girdiSon günlerde hastaneler üst solunum yolu şikâyetleriyle dolup taşıyor. Influenza (grip), Rhinovirus, RSV, COVID gibi virüsler dolaşımda. Üstelik ABD’de yayılmaya başlayan Omikron’un Kraken varyantı da yeni bir dalga endişesine yol açtı. Peki bizi ülkece yatağa düşüren virüs hangisi? COVID miyiz grip mi? Yoksa Kraken de Türkiye’ye geldi mi? İşte tüm detaylar...
6.01.2023Gündem
Türkiye'de yeni salgın alarmı! Adı 'Süper Enfeksiyon'
Türkiye'de yeni salgın alarmı! Adı 'Süper Enfeksiyon'Geçmeyen öksürük şikayeti, halsizlik, baş veya boğaz ağrısı gibi şikayetleri bir ay boyunca yaşayanların yanı sıra, ‘sürekli hastayım’ diyenler de altta yatan nedenleri merak ediyor. Uzmanlar ise pandemi dönemindeki tedbirlerin kalkmasıyla viral enfeksiyonlara karşı savunmasız kaldığımıza dikkat çekerek, “Süper Enfeksiyon” adı verilen tablonun, uzayan hastalık semptomlarına neden olduğunu belirtiyor.
11.12.2022Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü: Öksürük bir alarmdır, sebebi bulunmalı
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü: Öksürük bir alarmdır, sebebi bulunmalıSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, öksürüğün birçok hastalığın habercisi olduğunu belirterek, “Yani öksürük bir alarmdır. Aslında bize bir yerlerde sorun olduğunu gösteriyor. Bu sorunu yakalamamız lazım, araştırılması lazım, öksürüğün sebebini bulmamız lazım" dedi.
27.10.2022Yaşam
Kansere neden oluyor! Kuru öksürük, göğüs ve sırt ağrısı ile ortaya çıkıyor
Kansere neden oluyor! Kuru öksürük, göğüs ve sırt ağrısı ile ortaya çıkıyorKanser vakaları hızla artıyor. Birçok hastalıkta olduğu gibi, kanserde de erken tanı hayat kurtarıyor. Akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
23.10.2022Sağlık
Neslican Tay kimdir, kaç yaşında öldü? Neslican Tay'ın hastalığı neydi?
Neslican Tay kimdir, kaç yaşında öldü? Neslican Tay'ın hastalığı neydi? Neslican Tay ölüm yıl dönümünde anılıyor! Üç kez kanser hastalığını atlatan, kansere karşı verdiği mücadeleyle tanınan Neslican Tay ölümünün üçüncü yılında sevenleri tarafından unutulmadı. Peki, Neslican Tay kimdir? Neslican Tay neden öldü? Neslican Tay kaç yaşında vefat etti? İşte detaylar…
20.09.2022Gündem
Culex sivrisinek hastalığı Batıl Nil virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Batı Nil virüsü Türkiye’de var mı?
Culex sivrisinek hastalığı Batıl Nil virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Batı Nil virüsü Türkiye’de var mı?Yunanistan Ulusal Halk Sağlığı Örgütü (EODY) tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan’da genellikle sivrisineklerden bulaşan Batı Nil virüsü nedeniyle 11 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilerek, ülke genelinde 123 vakanın tespit edildiği aktarıldı. Söz konusu gelişmenin ardından Culex sivrisinek hastalığı Batıl Nil virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Batı Nil virüsü Türkiye’de var mı? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
31.08.2022Sağlık
Yunanistan’da Batı Nil virüsü alarmı: 11 ölü, 123 vaka
Yunanistan’da Batı Nil virüsü alarmı: 11 ölü, 123 vakaYunanistan Ulusal Halk Sağlığı Örgütü (EODY) tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan’da genellikle sivrisineklerden bulaşan Batı Nil virüsü nedeniyle 11 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilerek, ülke genelinde 123 vakanın tespit edildiği aktarıldı.
30.08.2022Dünya
50 yaşından sonra ayak yanmasına dikkat
50 yaşından sonra ayak yanmasına dikkatAyak yanması olan kişilerde özellikle geceleri ayakta yanma, ağrı, uyuşma, karıncalanma gibi şikâyetlerin arttığını ifade eden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Şekip Şimşek, “Ayak yanması konusunda yakınması olan hasta sayısı dikkat çekecek kadar fazladır. Hastalar çoğunlukla 50 yaş üstünde, aylar ve yıllar içerisinde yavaş yavaş kötüleşen, vücudun sağ ve sol tarafının benzer olarak etkilendiği, karıncalanma, uyuşma, iğnelenme, yanma, ağrı gibi şikâyetleri olduğunu belirten, duyusal liflerin etkilendiği vakalardır” dedi.
25.08.2022Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Semptom ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki semptom haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.