Son dakika ramazanda beslenme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ramazanda beslenme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ramazanda beslenme haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan ramazanda beslenme gelişmeleri de dahil olmak üzere 232 ramazanda beslenme haberi bulunmuştur. Tüm ramazanda beslenme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ramazanda beslenme tavsiyeleri! Hurmanın faydaları ve yararlarıRamazan ayında insanların yaygın şikâyetlerinden birinin sindirim sisteminin düzenli çalışmaması sebebiyle oluşan hazımsızlık problemleri olduğunu söyleyen Diyetisyen Cansu Özçelik, “Hurma, mide asidini dengeleyerek midede oluşabilecek sorunları önlemektedir. Aşırıya kaçmamakla birlikte tüketilen hurma, mide problemlerini olumlu yönde etkileyebilir” dedi.
Ramazan’da bu besinlere dikkat: Metabolizma hızını düşürüyor, kilo aldırıyorRamazan ayının son haftasında iftar ve sahurda tüketilmesi gerekenlerle ilgili uyarılarda bulunan Diyetisyen Gizem Çalayır, yağlı ve tuzlu besinler, hamur işleri, turşu, sucuk falan, sosis, işlenmiş et ürünleri, şekerli atıştırmalıklar ya da tatlılar, bol baharatlı ve gazlı içeceklerin metabolizma hızını düşürdüğü için tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekti.
Oruç tutmak kilo aldırır mı? Ramazan ayında neden kilo alınır? Ramazan ayı ile birlikte beslenme öne plana çıkıyor. Özenle kurulan sofralar da sevdikleriniz ile bu ayı geçirmek her zamankinden daha da önemli. İftar ve sahur için geleneksel yemeklerin yapıldığı bu ayda kilo kontrolü de önem taşıyor. Ramazan ayının kilo kontrolünü yönetmek ve sağlık açısından önemli olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı İrem Aksoy Ramazan ayında beslenme ve kilo alımı ile ilgili merak edilenleri anlattı. Peki, Oruç tutmak kilo aldırır mı? Ramazan ayında neden kilo alınır? İşte detaylar…
Kızılay'dan Ramazan desteği! 8 milyon kişiye yapılacak yardımlar duyurulduKızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, bu sene Ramazan ayında yapılacak yardımları düzenlediği basın toplantısında anlattı. 8 milyon kişiye farklı kalemlerde toplam 400 milyon liralık yardım ulaştıracaklarını anlatan Kınık, online bağış sistemini de tanıtarak, "Kızılay kart ödeme platformu, yardımlaşma ve dayanışma platformu olarak bu kartları yurtdışında da yaygınlaştıracağız. Kızılay kart bizim nakit temelli destekleriniz için platformumuzun genel konsepti. Bu kart fiziksel anlamda bulunmuş olmasa bile Kızılay kart platformumuz aracılığıyla ihtiyaç sahiplerimize TC kimlik numaralarını ve banka hesaplarına doğrudan ödeme yapılması yoluyla yardımlarımızı ulaştırıyoruz." dedi.
Ramazanda beslenme uyarısı: Sahurda ve iftarda doğru tercihler yapılmalı!Ramazan ayına kısa süre kaldı! Ramazan ayının, diğer aylardan farklı olarak beslenme düzeninin ve yaşam şeklinin değiştiği bir ay olduğunu belirten uzmanlar uzun süren açlık sürecine ilişkin beslenme uyarısında bulundu. Ramazanda doğru beslenme yöntemlerini bilmek gerektiğini vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen, Nurdan Çeliktaş, "Gün içerisinde iftara kadar olan süreyi sağlıklı, enerjik şekilde geçirmek için sahurda doğru tercihler yapılması önemlidir" dedi. Peki, Sahurda ne yemeli? Sahurda ne tok tutar? Sahurda nasıl beslenmeliyiz? Diyetisyen Nurdan Çeliktaş anlattı.
Ramazan ayında yağ yakmak için nasıl beslenme uygulanmalı? İftar ve sahurda yenilecek yemekler ve tavsiyelerRamazan ayının gelmesiyle beslenme alışkanlıkları da değişime uğruyor. Özellikle oruç tutarken iftarda ve sahurda bazı besinlerin daha çok tercih edilmesi öneriliyor. Hem oruç tutarken çok zorlanmamak hem de dengeli beslenmek için ramazanda beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmeli. Peki, Ramazan ayında yağ yakmak için nasıl beslenme uygulanmalı? İftar ve sahurda yenilecek yemekler ve tavsiyeler
Bu hatalar bağışıklığınızı düşürebilir! Oruç tutarken yapılan 8 büyük hata!Covid-19 ile birlikte bağışıklık sisteminin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha anladık. Güçlü bir bağışıklık için sağlıklı beslenmek, yeterli uyumak ve düzenli egzersiz yapmak şart. Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz, bağışıklığı güçlendiren tüyolar verdi ve oruç tutarken yapılan 8 beslenme hatasını anlattı.
Ramazanda kabızlığa ve sindirime birebir! İftar ve sahur sofralarından eksik etmeyin!Ramazan ayı boyunca hem sağlıklı beslenmek, hem de salgına karşı bağışıklığımızı korumak büyük önem taşıyor. İftar ve sahur sofralarında şimdiye kadar olan tüm zamanlardan daha özenli olmak gerekiyor. Oruç süresinden dolayı susuz kalan bedenimizin hem sıvı ihtiyacını karşılamak, hem de vücut dengemizi korumak için uzmanlar mutlaka komposto tüketilmesini öneriyor.
Ramazan’da 6 sağlıklı beslenme önerisiRamazan ayında oruç tutmanın sağlık açısından da faydaları var. Fakat bu faydayı görebilmek için süreci iyi yönetmek gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Bunun için öncelikle herhangi bir sağlık problemimiz olmamalı, sahurda mutlaka bir öğün yapmalıyız, iftarda ağır ve dengesiz beslenmemeliyiz” dedi.
Ramazan'da bu besinlere dikkat! YemeyinRamazan ayında mide ve bağırsak hastalıklarının daha çok görüldüğünü belirten Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Demirci, uyarılarda bulundu. Doç. Dr. Demirci, “Uzun süren açlık gastrit ve ülser gibi şikayetleri artırabilir. Hamur işi gibi yoğun karbonhidratlı gıdalardan kaçınmak gerekir. Bunlar kan şekerini aniden yükseltip düşüreceği için orucun iftara yakın döneminde kişide ciddi açlık, hipoglisemi, tansiyon düşüklüğü gibi bulgular yaratabilir” dedi.
Sahur ve iftarda mutlaka tüketin! Kabızlığa hazımsızlığa iyi geliyor!Ramazan ile birlikte değişen yemek alışkanlıkları konusunda uyarılar gelmeye devam ediyor. Uzmanlar özellikle sahurda ve iftarda probiyotik gıdaları tavsiye ediyor. Prof. Dr. Gürhan Raif Çiftçioğlu ramazanda vücudun direncini düşürmeyecek probiyotik gıdaların tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.
Ramazanda beslenme! Su, fındık, hurma...Yeterli ve dengeli beslenebilmek için iftar ve sahur saatlerinde yediklerimizin ne olduğuna, miktarı, düzenine dikkat etmeliyiz.
Kalp hastalarına oruç uyarısı! İftarda bu hata kalp krizine neden olabilir!Ramazan ayında kalp damar hastalarının “oruç tutup tutamayacağına dair sorular sıklıkla soruluyor. Ancak bazı kronik hastalıklarda oruç tutmak hem ilaçların geciktirilmesi hem de uzun süren açlık nenediyle metobilizmada yaşanan değişiklikler bazı komplikasyonlara nedenolabilir. Uzmanlar, mevcut kalp-damar hastalığıyla ilgili göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı gibi yakınmaları aktif olarak devam eden hastaları uyarıyor. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çelik, ramazanda oruç tutmak isteyen kalp-damar hastalarının mutlaka doktorlarına danışması gerektiğini belirtti.
Bakanlıktan sağlıklı bayram sofrası önerisiSağlık Bakanlığınca, ramazanın ardından yeterli ve dengeli beslenme için neler tüketilmesi gerektiğini gösteren yiyeceklerin yer aldığı örnek "Sağlıklı Bayram Sofrası" hazırlandı.
"Besin değeri düşük yiyeceklerden kaçınılmalı"Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper Sönmez, ramazanda masada toplanan kişilerin yiyebileceklerinden çok daha fazlasının konulduğu iftar sofralarının yeme dürtüsünü arttıracağını belirterek, "Bu durum sindirim sorunlarına ve kilo almaya neden olacaktır. Bunu önlemek için iftar sofralarının olabildiğince sade kurulması ve besin değeri düşük gereksiz yiyeceklerden kaçınılması uygun olur." dedi.
Beyaz ekmek ve pideden uzak durunBeslenme ve Diyet Uzmanı Elif Nida Zafer sağlıklı bir Ramazan için dikkat etmeniz gereken kuralları anlattı, önemli önerilerde bulundu.
Son bir yılda kalp krizi geçirenler oruç tutmasınKalp damar hastalığı olanların bugünlerde akıllarındaki soru oruç tutup tutamayacakları. Ataşehir Florence Nightinhale Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr Nurcan Arat merak edilenleri anlattı.
Sağlıklı bir Ramazan için beslenme önerileriRamazanda, günlük 3 ana öğün olan beslenme düzeni, 2 ana öğüne düşüyor. Uzun süreli açlık, iftar ve sonrasında yüksek kalorili besinlere eğilimi artırıyor. Beslenme şekillerindeki bu değişim, mide ve bağırsak sorunlarına neden olabiliyor. Uzman Diyetisyen Özlem Tay, sağlıklı bir ramazan ayı geçirebilmek için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
Ramazan'da dikkat edilmesi gereken beslenme önerileriBeslenme ve Diyetetik Bölümünden Yard. Doç. Dr. Binnur Okan Bakır, iftarın iki küçük ana öğün şeklinde yapılmasının sağlık açısından önemine dikkat çekerek “Sahurla birlikte günde toplam 3 öğün beslenilmesi yeterli olacaktır” dedi
Ramazan ayı ne zaman? İşte 2017 Ramazan Bayramı tarihi...Müslümanlar için büyük önem taşıyan Ramazan Bayramı'nın 2017 yılında ne zaman olduğu merak ediliyor. 11 ayın sultanı olarak kabul edilen mübarek Ramazan ayı için çok az bir zaman kaldı. İşte Ramazan Bayramı ile ilgili tüm merak edilenler...
‘Reflü’ kaderiniz olmasın!Doç. Dr. Burak Toros, “Ramazanda öğün sayısı ikiye indiği için beslenme çok önemli” dedi, reflünün nasıl engelleneceğini anlattı: İftar ve sahur öğünleri hafif yenmeli, yemek süresi uzun olmalı, acele edilmemeli...
Oruç tutarken sağlığınızdan olmayın!Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Binnur Şimşek “Ramazan’da yeterli ve dengeli beslenmemek ve beraberinde gelen hareketsizlik sonucunda hızla kilo alma riski ile karşı karşıya kalabiliriz." dedi.
Ramazan'da çorba içinProf. Dr. Sevinç Yücecan, “Çorba, besleyici özelliğinin yanı sıra hem tok tutuyor, hem de sindirim sistemini rahatlatıyor. Geleneksel çorbalar veya kuru çorbalar her öğün tüketilebilir” diyor.
Ramazanda Beslenme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ramazanda beslenme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.