Probiyotikler

Probiyotikler

Son dakika Probiyotikler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Probiyotikler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Probiyotikler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Probiyotikler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan probiyotikler gelişmeleri de dahil olmak üzere 120 probiyotikler haberi bulunmuştur. Tüm probiyotikler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana Şalgam: Ferahlatıcı ve Sağlıklı Bir İçecek
Adana Şalgam: Ferahlatıcı ve Sağlıklı Bir İçecek Adana bölgesine özgü şalgam suyu, hem lezzetiyle hem de sağlık faydalarıyla sofraların vazgeçilmezlerinden biridir...
30.07.2024Adana
Düzensiz beslenme kanser riskini artırıyor! Kanser oluşumunda ne yediğiniz değil nasıl yediğiniz etkiliyor...
Düzensiz beslenme kanser riskini artırıyor! Kanser oluşumunda ne yediğiniz değil nasıl yediğiniz etkiliyor...Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, çağın hastalığı kanser riskini düşürmek için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek balık, üzüm ve kurubaklagiller gibi besinlerin sıklıkla tüketilmesini tavsiye etti.
20.04.2024Adana
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formülRamazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
27.03.2024Sağlık
Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyor
Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyorSoğuk algınlığı, grip, sinüzit ve boğaz enfeksiyonları gibi üst solunum yolu hastalıkları, kış mevsiminde sıklıkla görülüyor. Bu tür enfeksiyonlarla mücadelede ve iyileşme sürecini hızlandırmada sağlıklı beslenme alışkanlıklarının önemli rol oynadığını belirten Diyetisyen Deniz Pirçek, “Beslenme rutininde dikkat edilmesi gereken noktaları göz ardı etmeyen kişiler, mevsimsel solunum yolu hastalıklarının etkilerini daha hafif atlatabiliyor” dedi.
8.01.2024Sağlık
Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Probiyotik Barındıran Gıdalar Listesi...
Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Probiyotik Barındıran Gıdalar Listesi...Probiyotikler bağırsak sisteminin dengeli çalışması için önemli bakterilerdir. Kefir, yoğurt, boza, sirke, keçi sütü ve turşu gibi besinlerden probiyotik alınabilir.
4.01.2024Sağlık
Vitamin takviyelerinde büyük tehlike! Bu iki vitamin kullananı zehirliyor
Vitamin takviyelerinde büyük tehlike! Bu iki vitamin kullananı zehirliyor Gıda takviyeleri özellikle pandemide birçok kişi tarafından kullanılmaya başlandı. Vücutta yetersiz olduğunda kullanılan takviyeler son derece yararlıyken gereksiz yere kullanılanlar da bir o kadar zararlı ve insan sağlığı açısından tehlikeli. Probiyotikler, demir, magnezyum, çinko gibi mineraller, multivitaminler derken her gün bir avuç takviye yutan var. Ancak uzmanlar bazı takviyelerin bilinçsiz kullanımının düşük miktarlarda bile sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor. İşte ayrıntılar...
22.11.2023Yaşam
Probiyotikler için uzman isimden uyarı geldi: Tek başına bağışıklık sistemini düzenleyemez
Probiyotikler için uzman isimden uyarı geldi: Tek başına bağışıklık sistemini düzenleyemezTüketildiğinde insan sağlığı üzerine olumlu etkileri olduğu düşünülen probiyotikler ve prebiyotikler hakkında Gastroenteroloji Uzmanı Dr. İsmail Acar önemli bilgiler paylaştı. “Probiyotikler ve prebiyotikler tek başına bağışıklık sistemini düzenleyemez” diyen Dr. Acar, “Sağlıklı bireylere önermeden önce bağışıklık sistemini ne derece etkilediği ve ne için kullanılacağı dikkatlice değerlendirilmeli” ifadelerini kullandı.
18.09.2023Sağlık
Kefirin faydaları nedir? Kefirin yan etkisi var mı? Kefir tüketirken nelere dikkat etmeli?
Kefirin faydaları nedir? Kefirin yan etkisi var mı? Kefir tüketirken nelere dikkat etmeli?Kefir pek çok sağlık yararı bulunan fermente içeceklerinden biri. Bağırsak sağlığı için önemli besinlerden olan kefir, bağışıklık sistemini de koruyan içeceklerden biridir. Yapılan çalışmalarda, kefirin potansiyel antimikrobiyal, antienflamatuar, antioksidan ve antikanser özelliklerine sahip olduğu tespit edildi. Peki, Kefirin faydaları nedir? Kefirin yan etkisi var mı? Kefir tüketirken nelere dikkat etmeli? Günde kaç bardak kefir tüketilmeli? Diyetisyen Tuğçe Sert kefir ile ilgili merak edilenleri anlattı.
31.07.2022Sağlık
Alzheimer ve demans ile savaşıyor! Güçlü bir probiyotik, doğadaki en etkili bitkisel protein! Diyabet, kolesterol, obezite, tansiyon, kanser...
Alzheimer ve demans ile savaşıyor! Güçlü bir probiyotik, doğadaki en etkili bitkisel protein! Diyabet, kolesterol, obezite, tansiyon, kanser...Alzheimer, demans, obeziteye karşı çok etkili, doğadaki en etkili bitkisel protein kaynağı, iltihap sökücü ve ömrü uzatıyor. Kalsiyum, fosfor ve magnezyum bakımından çok zengin, kemik erimesi riskini en aza indiriyor. Doğadaki en zengin C vitamini depolarından biri, bağışıklık sistemindeki iyileşme sayesinde birçok hastalık riskini de ortadan kaldırıyor. Kalp sağlığını ve cildi koruyor, antioksidan özelliği sayesinde tansiyonu düşürüyor, yüksek kolesterolü kontrol altına alıyor. Kanser riskini düşürüyor, şekeri seviyelerindeki düşürerek, diyabet hastalarına şifa oluyor. İçeriğindeki probiyotikler sayesinde bağırsak florasını düzenliyor, kemik erimesi riskini azaltıyor. İşte her derde deva besinlerin
27.06.2022Sağlık
Güçlü bir probiyotik, vitamin ve mineral bakımından çok zengin! Osteoporozu önlüyor, enerji veriyor! Suyunu sakın dökmeyin çünkü...
Güçlü bir probiyotik, vitamin ve mineral bakımından çok zengin! Osteoporozu önlüyor, enerji veriyor! Suyunu sakın dökmeyin çünkü...Protein, sodyum, potasyum, kalsiyum, fosfor, A vitamini ve C vitamini bakımından çok zengin, sindirimde avantaj sağlıyor, içerdiği probiyotikler sayesinde sindirimi ve vücut bağışıklığını destekliyor. İçerdiği kalsiyum sebebiyle kemikleri güçlendirip koruyor ve osteoporozun önlenmesinde büyük önem taşıyor. Hamilelikte ve emzirme döneminde tüketilmesi tavsiye ediliyor, hücredeki tüm enerji döngüsünü sağlıyor. B1, B2, B3 vitaminleri ile cilt sağlığı konusunda vücudu destekliyor, yeşil suyunun kesinlikle dökülmemesi tavsiye ediliyor. İşte günlük en az bir kase tüketilmesi tavsiye edilen besinin büyük faydaları...
4.06.2022Sağlık
Mevsim geçisinde beslenme nasıl olmalı? Hızlı kilo verme için yapılan diyetler zararlı mı?
Mevsim geçisinde beslenme nasıl olmalı? Hızlı kilo verme için yapılan diyetler zararlı mı? Kış boyunca vücutta oluşan depolama ihtiyacının artmasıyla birlikte metabolizmanın yavaşlaması ve depresif ruh hali ile birlikte aldığımız kilolardan kurtulup, ideal vücut dengemize kavuşmak için ideal dönemdeyiz. Hızlı kilo vermek için yapılan diyetlerin kalıcı hasar bırakabileceğini dikkat çeken Diyetisyen Benan Koç, beslenme ve diyet konusunda uyarılarda bulundu.
27.05.2022Sağlık
Göbek yağlarını eritmek için 5 öneri!
Göbek yağlarını eritmek için 5 öneri!Genetik, yaşam tarzı ve beslenme hataları, vücuttaki aşırı yağıın nerede depoladığını belirler. Bazı kişilerde yağ kaybının en son gerçekleştiği bölge üst karın bölgesidir. Bu bölgeden yağ kaybetmek zor olsa da, göbekteki yağdan birkaç adımda kurtulmak mümkün. Birçok sağlık sorununa neden olan göbek yağlanması ile ilgili bilgi veren Diyetisyen Betül Merd, göbek eritme yöntemlerini anlattı.
21.03.2022Sağlık
Düzensiz beslenme mikrobiyotanın dengesini bozuyor
Düzensiz beslenme mikrobiyotanın dengesini bozuyorSindirim sisteminin sağlığında prebiyotik ve probiyotiklerin figüran olduğuna dikkat çeken Diyetisyen Gözde Karaca Kayan, “Yaşam döngümüzün devamlılığını sağlayan, stres ve düzensiz beslenmeyle dengesi bozulan mikrobiyotamızın sağlığı postbiyotiklerde gizlidir. Yoğurt, kefir, tarhana, salamura edilmiş sebzeler, lahana turşusu gibi fermente gıdaları sıklıkla tüketerek postbiyotiklere yaşamınızda daha fazla yer açabilirsiniz” dedi.
18.11.2021Sağlık
Kışın bağışıklığı güçlendirmenin şifresi: Omega-3
Kışın bağışıklığı güçlendirmenin şifresi: Omega-3Omega-3 yağ asidinin özellikle kalp damar hastalıklarından korunmada çok önemli rol oynadığını belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Derya Arğun, “Omega-3, hücre zarının yapısının temel bileşeni olduğu için hücreleri korur, iyileştirir ve hücre devamlılığını sağlar. Bağışıklık sisteminin desteklenmesinde rol alır. Haftada 2-3 gün balık ve her gün 2-3 adet ceviz tüketmek, Omega-3 yağ asidinin yeterli alımını sağlamaktadır” diye konuştu.
1.11.2021Sağlık
Anne sütünü artıran besinler nelerdir?
Anne sütünü artıran besinler nelerdir?Hamilelik döneminde beslenme bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için ne derece önemli ise, emziklilik dönemindeki beslenmede o derece önemlidir.
30.09.2021Sağlık
Ara öğün çocuğun abur cubur isteğini engeller
Ara öğün çocuğun abur cubur isteğini engellerÇocuğun gelişim çağında ihtiyacı olan faydalı besinleri tüketmesinin, gelecekte sağlıklı bir birey olarak yaşaması için oldukça önemli olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Tuanna Ak, “Çocuğunuz abur cubura karşı meraklıysa mutlaka ara öğün yaptırın” dedi.
6.09.2021Sağlık
Endokrin bozucu kimyasallar akneye neden oluyor!
Endokrin bozucu kimyasallar akneye neden oluyor!Son yıllarda hayatımızın her alanında sıkça yer alan ve endokrin sistemin gelişimi ve fonksiyonunu değiştiren maddeler olarak tanımlanan endokrin bozucu kimyasallar sağlık açısından çeşitli tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Bu konu ile ilgili bilgilerden en günceli ise endokrin bozucuların cilt sağlığına etkileri, özellikle de bu maddelerin akne oluşumu ve şiddetinde önemli bir etken olduğu konusu ile ilgili…
5.09.2021Sağlık
Makat çatlağına şifa olan besinler!
Makat çatlağına şifa olan besinler!Kabızlık yaşayan kişilerde dışkılama sırasında basınç ve zorlama ile anüste çatlaklar ya da yırtıklar oluşur. Oluşan bu yırtıklara makat çatlağı (anal fissür) denir. Bu yırtıkların oluşmasına ve derinleşmesine neden olan en temel sebep kabızlık ve ishal ataklarıdır.
5.09.2021Sağlık
Bu besinler idrar yolu iltihaplanmasını söküp atıyor!
Bu besinler idrar yolu iltihaplanmasını söküp atıyor!Üroloji Uzmanı Prof.Dr. Mustafa Sofikerim, "İdrar yolu iltihabı gibi basit üriner enfeksiyonların korunmasında ve tedavisinde probiyotikler ve cranberry (turna yemişi) bileşiklerin kullanımı günümüzde birçok hekim tarafından öneriliyor" dedi. Peki, turna yemişi yani bizim bildiğimiz adıyla kızılcık nedir? Turna yemişinin idrar yollarını nasıl temizliyor ya da sanıldığı kadar etkili mi? Bilinmesi gerekenleri sizler için derledik...
31.07.2021Sağlık
Dengeli bir bağırsak mikrobiyotası nasıl sağlanır?
Dengeli bir bağırsak mikrobiyotası nasıl sağlanır?Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Doç. Dr. Eylem Karatay, dengeli bir bağırsak mikrobiyotası için bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
13.07.2021Sağlık
Kabızlık sorununa karşı probiyotik içeren ürünler tüketilmeli
Kabızlık sorununa karşı probiyotik içeren ürünler tüketilmeliProbiyotiklerin bağırsaklarda yaşayan dost bakteriler olduğunu belirten Diyetisyen Eda Balcı, düzensiz bağırsak hareketleri ve kabızlık sorununa karşı probiyotik içeren ürünler tüketilmesi gerektiğini söyledi.
12.07.2021Sağlık
Huzursuz bağırsak sendromunun nedeni geçmiş travmalar olabilir
Huzursuz bağırsak sendromunun nedeni geçmiş travmalar olabilirHuzursuz bağırsak sendromunun altında genelde stresin yattığına dikkat çeken Prof. Dr. Vedat Göral, “Stresin yarattığı olaylar, ikinci beyin olarak kabul edilen bağırsakları hemen olumsuz etkiler. Bazen erken yaşlarda yaşanan cinsel taciz, fiziksel veya duygusal olaylar, yaşanan büyük korkular, ileride huzursuz bağırsak hastalığına neden olabilir. Ayrıca buğday, ekmek, süt, soğan, kuru fasulye, nohut ve gazlı içecekler de bu hastalığı tetikleyebilir” dedi.
8.07.2021Sağlık
Çocukları tehdit eden yaz ishallerine karşı korunma önerileri
Çocukları tehdit eden yaz ishallerine karşı korunma önerileriİshalde bulaşın ağız yoluyla ve yiyecek ile su nedeniyle meydana geldiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür Güncan, çocukları tehdit eden yaz ishallerine karşı korunma yöntemlerini anlattı.
5.07.2021Sağlık
Stresli hissettiğinizde kaçınmanız gereken 4 yiyecek
Stresli hissettiğinizde kaçınmanız gereken 4 yiyecekKaygı, anksiyete, depresyon… Bu ruh sağlığı problemlerine neredeyse hepimiz aşinayız. Stresli bir hayatın sonucu olarak karşımıza çıkan bu sorunları aşmak içinse genel sağlık durumumuzu ve bağışıklık sistemimizi zinde tutmak oldukça önemli. Peki, stresi kendinizden uzak tutmanın en iyi yollarından birinin bağırsaklarınıza iyi gelen yiyecekleri tüketmek olduğunu söylesek? İşte kaygı, anksiyete, depresyon riskini ve belirtilerini azaltmak için uzak durmanız gereken yiyecekler...
3.07.2021Sağlık
Düz bir karına sahip olmak için en etkili 13 bilimsel yöntem!
Düz bir karına sahip olmak için en etkili 13 bilimsel yöntem!Karın bölgesindeki yağları eritmek hem erkek hem de kadınlar için büyük bir savaşa dönüşebilir. Göbek bölgesindeki yağlar, birçok hastalık için büyük bir risk faktörü olmasının yanında psikolojik açıdan da en çok etkileyen sorunların başında geliyor. Yapabileceğiniz bir kaç strateji bel ölçünüzü küçültmenize yardımcı olabilir. Düz bir karına sahip olmak istiyor bir türlü göbek yağlarınızdan kurtulamıyorsanız düz bir karın hedefinize ulaşmanıza yardımcı olacak en etkili bilim destekli yöntemleri sizin için derledik. İşte düz bir karın elde etmenin en etkili yolları...
8.06.2021Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Probiyotikler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki probiyotikler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.