Parkinson Nedir

Parkinson Nedir

Son dakika Parkinson nedir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Parkinson nedir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Parkinson nedir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Parkinson Nedir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan parkinson nedir gelişmeleri de dahil olmak üzere 37 parkinson nedir haberi bulunmuştur. Tüm parkinson nedir haberleri aşağıda listelenmiştir.
“Parkinson hastalarını beyin pili yaşama bağlıyor”
“Parkinson hastalarını beyin pili yaşama bağlıyor”Özellikle ileri yaştaki kişiler için ciddi bir sorun teşkil etmeye devam eden Parkinson tedavisinde doğru hastaya doğru tedavi seçimi elde edilecek sonucun başarısını etkiliyor. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. A. Hilmi Kaya, özellikle ilaç tedavisinden yarar görmeyen ileri evre vakalarda beyin pili tedavisinin hastaları tekrar yaşama bağladığını söyledi.
29.04.2021Sağlık
Parkinsona erkeklerde daha sık rastlanıyor
Parkinsona erkeklerde daha sık rastlanıyorParkinson hastalığının yavaş ilerleyici bir beyin hastalığı olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Çiğdem Şen, hastalığın ekseriyâ 60 yaş sonrasındaki kişilerde ve daha çok erkeklerde görüldüğünü söyledi.
20.01.2020Sağlık
Parkinson tedavisinde yeni umut!
Parkinson tedavisinde yeni umut!Fareler üzerinde yapılan çalışmada, beyinde hasara uğramış hücrelerin yeniden programlanmasıyla Parkinson hastalığının tedavi edilebileceği umudunu doğurdu.
11.04.2017Sağlık
Parkinson tedavisinde egzersiz neden önemli?
Parkinson tedavisinde egzersiz neden önemli?Yavaş ilerleyen ve beyin hücrelerinde kayıp ile seyreden Parkinson hastalığı hareketlerde yavaşlama ile kendini gösteriyor.
11.04.2017Sağlık
Parkinson hastaları için sahneye çıkıyor!
Parkinson hastaları için sahneye çıkıyor!Nükhet Duru parkinson hastalığının 200'üncü yılı nedeniyle beyin pili takılan 200 parkinson hastası için moral konseri vermek için sahneye çıkıyor.
6.04.2017Sağlık
Hastalığına gülüyorlar
Hastalığına gülüyorlarParkinson hastası olan Kanadalı oyuncu Michael J. Fox, “Kendi semptomlarıma gülmekten kendimi alamıyorum” itirafında bulundu.
2.04.2017Sağlık
Bentonit kili nedir, ne işe yarar, içilir mi? Bentonit hakkında merak edilenler...
Bentonit kili nedir, ne işe yarar, içilir mi? Bentonit hakkında merak edilenler...Doğal kozmetik ürünleri için de ham madde olarak kullanılan Bentonit, cilt yüzeyinde bulunan gözeneklere girerek, bakteri ve toksinleri yüzeye çıkartarak temizler. Peki, Bentonit nedir, içilir mi? Bentonit kili nedir, faydaları nelerdir, ne işe yarar?
18.11.2022Sağlık
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur?
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet raporu, sigortalılar için iş kazası veya meslek hastalığı sonucu vazifelerini yapamayacak şeklide meslekte kazanma gücünü kaybedenlere veriliyor. Malulen emekli olabilmek için de maluliyet tespiti işleminin yapılması gerekiyor. Bunun için de iş gücü kaybının yüzde 60 üzerinde olması ve kurul tarafından da bu kaybın tespit edilmesi gerekiyor. Peki, Malul kime denir? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet için başvuru nereye ve nasıl yapılır? Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Maluliyet başvuru sonucu nereden öğrenilir? İşte maluliyet ile ilgili merak edilenler…
Jale İnan kimdir (kısaca hayatı)? Google’da doodle olan İnan'ın mesleği ne, ne yapmıştır? Jale İnan neden, nasıl ve kaç yaşında öldü?
Jale İnan kimdir (kısaca hayatı)? Google’da doodle olan İnan'ın mesleği ne, ne yapmıştır? Jale İnan neden, nasıl ve kaç yaşında öldü? Google 'Jale İnan' Doodle oldu. Google, 27 Eylül tarihine özel Jale İnan Doodle ile kullanıcılarını meraklandırdı. Jale İnan Doodle'ı sonrası Jale İnan kimdir, Google 'Jale İnan' doodle nedir, mesleği ne, neden doodle oldu? gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı. İşte Jale İnan’ın doğum yeri, kitapları, eserleri ve hakkında merak edilen diğer detaylar…
27.09.2022Gündem
Kadınlarda sık görülüyor! Uyku sorunlarına ve hareket kısıtlılığına neden oluyor!
Kadınlarda sık görülüyor! Uyku sorunlarına ve hareket kısıtlılığına neden oluyor!Donuk omuz sendromu, yasam kalitesini etkileyen ve günlük aktiviteleri dahi yapamaz hale getiren önemli hastalıklardan biri. Bu sendrom, ağrıyı takiben omuzda başlayan hareket kısıtlılığı dinlenirken bile geçmeyen, uyku başta olmak üzere hayat kalitesini düşüren rahatsızlıklardandır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır donuk omuz sendromu hakkında bilgi vererek, belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
7.02.2022Sağlık
Beyin çipi nedir, ne işe yarayacak? Elon Musk, 'beyin çipi' projesi Neuralink için yine tarih verdi!
Beyin çipi nedir, ne işe yarayacak? Elon Musk, 'beyin çipi' projesi Neuralink için yine tarih verdi!ABD'li milyarder Elon Musk, Wall Street Journal CEO Konseyi Zirvesi'nde yaptığı açıklamada, Neuralink firmasının ürettiği, bir maymun üzerinde denenmesi ve başarıyla sonuçlanmasının ardından duyurdukları çipin, 2022 yılına kadar insan beynine de yerleştirilebileceğine dair umudunu koruduğunu anlattı. Peki, beyin çipi nedir, ne işe yarayacak?
7.12.2021Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında yüz yüze eğitim açıklaması: Kesinlikle düşünmüyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında yüz yüze eğitim açıklaması: Kesinlikle düşünmüyoruzCumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katıldı.Erdoğan, "Uzaktan da olsa eğitimin devam ettirilmesi elbette önemlidir ancak bunun yüz yüze eğitim tecrübesinin yerini tutmayacağı açıktır. Her türlü tedbiri aldık, eylül ayı başından itibaren okulları açtık.Şu ana kadar sadece 2 okulumuzda karantina uygulamasına gidilmiştir. Vaka durumlarına göre bazı sınıflar karantinaya alınabilir ama okul, ilçe veya il çapında bir kapanma kesinlikle düşünmüyoruz." dedi.
5.10.2021Siyaset
Kök hücre kireçlenme tedavisinde alternatif olabilir!
Kök hücre kireçlenme tedavisinde alternatif olabilir!Son yıllarda mucize tedavi olarak görülen kök hücre tedavisi kırışıklıklardan omurga onarımına kadar birçok durum için uygulanıyor. Yapılan çalışmalar kök hücre tedavilerinin, kalp hastalığı, Parkinson hastalığı ve kas distrofisi dahil olmak üzere çeşitli hastalıklar için umut vaat ediyor. Op. Dr. Sinan Karaca kök hücre tedavisi ile diz osteoartriti (OA) yani kireçlenme sorunlarının cerrahiye alternatif olarak uygulanabileceğini söyledi. Peki, Dize kök hücre tedavisi nedir? Nasıl yapılır? Ortopedik rahatsızlıklarda kök hücre tedavisi hangi aşamada ve nasıl uygulanmalı? Op. Dr. Sinan Karaca anlattı.
28.04.2021Sağlık
Glutatyon koronavirüsün şiddetini azaltıyor!
Glutatyon koronavirüsün şiddetini azaltıyor!Koronavirüs ile mücadelede en güçlü silahımız olan aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ederken artan vakalara karşı sağlığımızı korumak için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi de büyük önem taşıyor. Bu nedenle salgın serecinde kimi vitamin takviyelerine kimi ise destek tedavilere ilgi gösteriyor. Öyle ki salgının ilk zamanlarında ‘Ozon’ konusu gündemdeyken şimdilerde ise yapılan araştırmalar ile kovid-19'un şiddetini ve ölüm oranlarını azaltabileceği belirtilen vücudumuzdaki hücreler için kritik bir savunma mekanizması olan Glutatyon, ön plana çıkıyor. Peki, Glutatyon nedir? Glutatyon bağışıklık sistemini nasıl güçlendiriyor? Doç. Dr. Hülya Şirzai Glutatyon ile ilgili merak edilenleri anlattı.
21.04.2021Sağlık
Dezenfektanı, su ve sabuna erişemediğinizde kullanın
Dezenfektanı, su ve sabuna erişemediğinizde kullanınEnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Emine Sönmez, el dezenfektanı kullanımının çok yaygınlaştığına ve bazı kişilerde aşırı kullanıma rastlandığına dikkat çekerek, ''Alkol bazlı el dezenfektanlarının, su ve sabuna erişilemediği durumlarda kullanılması gerekir ve imkan bulunduğunda hemen eller sabunla yıkanmalıdır. El dezenfektanları sabunla yıkamanın yerini tutmaz, geçici bir önlemdir. Ayrıca; aşırı kullanımı zararlıdır'' dedi.
7.11.2020Sağlık
'Donuk omuz sendromuna en kesin çözüm tıbbi tedavidir'
'Donuk omuz sendromuna en kesin çözüm tıbbi tedavidir'Doç. Dr. Ahmet İnanır, "Donuk omuz sendromunun kendi kendine geçme ihtimali olmasına karşın en kesin çözüm tıbbi tedavidir. Donuk omuzun tedavisinde öncelikli olarak fizik tedavi tercih edilir" dedi.
6.08.2020Sağlık
Keten tohumu yağının faydaları - Keten tohumu yağı ne işe yarar?
Keten tohumu yağının faydaları - Keten tohumu yağı ne işe yarar?Bitkiler yüzyıllar boyu günümüze kadar şifa kaynağı olarak kullanılmıştır. Bitkilerin çeşitli hastalıklar üzerinde olumlu sonuçlar doğurduğu görülmesi ile birlikte her bitkinin hangi hastalık üzerinde olumlu sonuçlar doğurduğu merak edilmeye başlandı. Bitkiler arasından en çok merak edilenlerden biride keten tohumudur. Keten tohumu yağının faydaları - Keten tohumu yağı ne işe yarar?
27.06.2024Sağlık
Hint yağının faydaları - hint yağının ne işe yarar?
Hint yağının faydaları - hint yağının ne işe yarar?Hint bitkisinin tohumlarından elde edilen Hint yağı, yurt dışında sıklıkla kullanılır. Türkiye'de son dönemlerde merak edilen Hint yağı, doğal yollardan tedavi için önemli sayılıyor.
27.06.2024Sağlık
SGK hangi hastalıklara maaş bağlıyor?
SGK hangi hastalıklara maaş bağlıyor?SGK tedavisi zor hastalıklara maruz kalan sigortalılara aylık bağlıyor. Peki, SGK hangi hastalıklara maaş bağlıyor? Şartları nedir? 24 ay boyunca maaş ödenen hastalar arasında, kanser, epilepsi, beyin tümörleri, parkinson sendromu da var. Detaylar haberimizde...
19.10.2019Ekonomi
Glutenin neden olduğu 20 hastalığı açıkladı
Glutenin neden olduğu 20 hastalığı açıkladıGlutenin zararlı olduğunu belirten Canan Karatay, yol açtığı 20 hastalığı saydı. Karatay'a göre glutenin neden olduğu sorunlar arasında ALS, kanser, Alzheimer gibi hastalıklar da bulunuyor.
25.12.2018Sağlık
Kanada öldüren yağları yasakladı
Kanada öldüren yağları yasakladıHidrojenize edilmiş yapay trans yağların kullanımını yasaklayan Kanada Sağlık Bakanlığı, içeriğinde bu maddelerin bulunduğu gıda ürünlerinin piyasadan çekilmesi için üretici firmalara 2 yıl süre verdi.
18.09.2018Dünya
Uykuya dalamama neyin habercisi?
Uykuya dalamama neyin habercisi?Günlük hayatın yoğunluğunda ve stresinde yaşanan uyku sorunları genellikle göz ardı ediliyor ancak uzmanlar, kısa süreli de olsa uyku sorunlarının kronikleşebildiğini belirtiyor. Çünkü uykuya dalamama “kaygı”, erken uyanma ise “depresyon” habercisi olarak nitelendiriliyor.
26.01.2018Sağlık
Son dakika: Usta oyuncu Münir Özkul vefat etti!
Son dakika: Usta oyuncu Münir Özkul vefat etti!Türk sinemasının usta oyuncusu Münir Özkul, 93 yaşında İstanbul'daki evinde hayatını kaybetti. Münir Özkul'un cenazesinin 7 Aralık Pazar, en geç Pazartesi günü kaldırılacağı açıklandı.
5.01.2018Magazin
Günde 8’den fazla tuvalete gidiyorsanız dikkat!
Günde 8’den fazla tuvalete gidiyorsanız dikkat!Olmadık yerde tuvaletiniz mi geliyor, yarım saati geçen bir yolculuk yapmanız gerektiğinde mutlaka yolculuk öncesi ve sonrası tuvalete mi gidiyorsunuz? Ya da sıvı tüketmek sizin için işkence mi? En önemlisi bu kadar sık tuvalete gitme nedeninizin mesanenizin küçük olmasına mı bağlıyorsunuz? O zaman yanlış yoldasınız! Çünkü mesaneniz küçük değil; düşündüğünüzden daha aktif…
2.01.2017Sağlık
Ampüllerde büyük tehlike!
Ampüllerde büyük tehlike!Her sabah yüzünüzü yıkadıktan sonra kafanızı kaldırıp baktığınız aynanın, gecenizi aydınlatan floresanın, üzerine oturduğunuz koltuğun ahşap kısmının, ayağınızı bastığınız parkenin, yüzünüze sürdüğünüz pudranın sağlığınız için en büyük tehdit olduğunu biliyor muydunuz?Yeni Yüzyıl Üniversitesi Halk Sağlığı Uzmanı Doç...
9.04.2015Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Parkinson Nedir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki parkinson nedir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.