Obsesif Kompülsif Bozukluk

Obsesif Kompülsif Bozukluk

Son dakika Obsesif Kompülsif Bozukluk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Obsesif Kompülsif Bozukluk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Obsesif Kompülsif Bozukluk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Obsesif Kompülsif Bozukluk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan obsesif kompülsif bozukluk gelişmeleri de dahil olmak üzere 70 obsesif kompülsif bozukluk haberi bulunmuştur. Tüm obsesif kompülsif bozukluk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Nedeni bilinmiyor, fiziksel hasara yol açıyor! Uzmanı uyardı: Yüz, kollar, bacaklar ve tırnak etleri hedeflenir
Nedeni bilinmiyor, fiziksel hasara yol açıyor! Uzmanı uyardı: Yüz, kollar, bacaklar ve tırnak etleri hedeflenirKimi zaman stres, kaygı veya diğer duygusal zorluklarla başa çıkmak için insanlar farklı yollar arar. Deri yolma bozukluğu olarak da adlandırılan dermatillomani de bu zorluklarla başa çıkma eylemi olarak başvurulan yollardan biri. Uzmanlara göre, bu bozukluğun altında yatan nedenler tam olarak anlaşılamamış olsa da, genetik, psikolojik ve çevresel faktörlerin etkisi aşikar. Anksiyete, depresyon ve obsesif-kompulsif bozukluk gibi diğer ruh sağlığı sorunlarıyla birlikte görülen cilt yolma bozukluğundan uygun tedavi yöntemleriyle kurtulmak ise mümkün. Klinik Psikolog Selin Erekli cilt yolma bozukluğuna dair bilgi verirken, uygulanan tedavilere yönelik de açıklamalarda bulundu.
31.03.2024Yaşam
Uzmanından ‘takıntı hastalığı’ uyarısı
Uzmanından ‘takıntı hastalığı’ uyarısıPsikiyatri Uzmanı Dr. Arda Kazım Demirkan, “obsesif kompulsif bozukluk (takıntı hastalığı)” hakkında bilgilendirdi.
22.04.2022Sağlık
Kadınlar vedalı ve yaslı döngüler yaşıyor!
Kadınlar vedalı ve yaslı döngüler yaşıyor!Kadınlar yaşamları boyunca biyolojik yapılarından kaynaklanan ve erkeklerden farklı olarak hayatın akışını değiştiren çeşitli dönemler yaşıyor. Kadınların çocukluktan yetişkinliğe ilerlerken kaygı, korku, mutluluk ve coşkuyu da yaşadıklarını belirten uzmanlar, ergenlik döneminde gel-gitler yaşayan kadınların zaman geçtikçe içlerindeki yaratıcı enerjiyle bir canlıya hayat vermek isteyen kadına dönüştüklerini ifade ediyor. Uzmanlar, kadınların yaşadıkları döngülerin veda ve yaslar içerdiğini söylüyor. Kadınların bu değişim dönemlerinde ortaya çıkan sorunlarla baş etmek için hem psikolojik hem de biyolojik açıdan kendilerini tanımaları gerekiyor.
7.03.2022Sağlık
"Takıntılara karşı nefes egzersizi yapın"
"Takıntılara karşı nefes egzersizi yapın"Psikiyatri Uzmanı Dr. Behiye Büyükgöncü, halk arasında 'takıntı hastalığı' olarak bilinen obsesif kompülsif bozukluğunun (OKB) omicron varyantıyla tetiklendiğini söyledi. Dr. Büyükgöncü, "Kendimizi gergin ve kaygılı hissettiğimiz durumlarda nefes egzersizleri veya gevşeme egzersizleri yapılıp rahatlama sağlanabilir" dedi.
17.02.2022Sağlık
Olumlu deneyim estetik bağımlısı yapıyor!
Olumlu deneyim estetik bağımlısı yapıyor!Görünüşündeki gerçek veya hayali kusurlar kişide saplantı haline gelebiliyor. Ortaya çıkan bu beden algı bozukluğu ile kişi estetik cerrahinin yolunu tutabiliyor. Nasıl göründüğüyle ilgili hissedilen güvensizlik ise zamanla takıntı haline dönebiliyor. Uzmanlar ise uyarıyor! Kimi estetik cerrahi bağımlılarının hayran oldukları bir ünlü gibi görünmek için kendilerini değiştirmeye çalışmalarının altında psikiyatrik sorunların yatabileceğine dikkat çekiliyor.
25.10.2021Sağlık
Temizlik takıntısının kökeni geçmiş travmalara dayanıyor
Temizlik takıntısının kökeni geçmiş travmalara dayanıyorSaatlerce temizlik yapan, ellerini, saçlarını yıkayan, hayatını temiz olmak üzerine kuran kişiler, bu takıntı yüzünden çok zor bir hayat yaşıyor. Ancak bu takıntıdan kurtulmak sanıldığından daha kolay. Temizlik hastalığının tedavisinde çoğu kez psikoterapinin yeterli olduğunu söyleyen Psikolog Didem Çengel temizlik takıntısına ilişkin merak edilenleri anlatıyor.
13.09.2021Sağlık
Estetik operasyon öncesi psikolojik testler uygulanmalı!
Estetik operasyon öncesi psikolojik testler uygulanmalı!Estetik operasyonlara ilginin giderek artması, ameliyat olması uygun hastaların belirlenmesinin önemini ön plana çıkarıyor. Beyindeki genetik bozukluğun, kişilik özelliklerinin, cinsel sorunların yanı sıra yeterli ilgi ve sevgi görememenin dış görünüşe aşırı düşkünlüğün nedenleri arasında sayılabileceğini belirten uzmanlar, kişide zamanla takıntıya varan ciddi sorunların ortaya çıkabileceğini vurguluyor. Uzmanlar, beden algısı bozukluğu nedeniyle bazı bireylerin üst üste birkaç operasyon talep ettiğini ifade ediyor ve ameliyata uygunluğun tespit edilebilmesi için öncesinde mutlaka psikolojik testler uygulanmasını tavsiye ediyor.
6.08.2021Sağlık
İlgi ve sevgi göremeyen birey dış görünüşüne yöneliyor
İlgi ve sevgi göremeyen birey dış görünüşüne yöneliyorEstetik operasyonlara ilginin giderek artması, ameliyat olması uygun hastaların belirlenmesinin önemini ön plana çıkarıyor. Beyindeki genetik bozukluğun, kişilik özelliklerinin, cinsel sorunların yanı sıra yeterli ilgi ve sevgi görememenin dış görünüşe aşırı düşkünlüğün nedenleri arasında sayılabileceğini belirten uzmanlar, kişide zamanla takıntıya varan ciddi sorunların ortaya çıkabileceğini vurguluyor. Uzmanlar, beden algısı bozukluğu nedeniyle bazı bireylerin üst üste birkaç operasyon talep ettiğini ifade ediyor ve ameliyata uygunluğun tespit edilebilmesi için öncesinde mutlaka psikolojik testler uygulanmasını tavsiye ediyor.
5.08.2021Sağlık
Takıntı hastalığına yol açan iki kritik neden!
Takıntı hastalığına yol açan iki kritik neden!Pandemiyle artan temizlik alışkanlıklarının takıntıya dönüşebileceğini söyleyen Psikiyatri Uzmanı Dr. Özcan Kılıç Kafalı, abartı derecesinde titizlik veya bazı düşünceler üzerinde aşırı odaklı olmanın takıntı hastalığının habercisi olabileceğini söyledi.
16.07.2021Sağlık
Takıntılara karşı etkili 5 öneri
Takıntılara karşı etkili 5 öneriHalk arasında ‘takıntı’ olarak adlandırılan Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), çocukluk çağından itibaren her yaşta görülebilen önemli bir psikiyatrik hastalık. Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Nigar Aliyeva, pandemide takıntılara karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi.
30.06.2021Sağlık
Seslere hassasiyet hastalık habercisi olabilir!
Seslere hassasiyet hastalık habercisi olabilir!Mizofoni hastalığı belirli seslere toleransın azalması sonucu ortaya çıkıyor. Hastalığa yol açan nedenlerin bilinmediğini belirten uzmanlar; başka insanların yemekleri çiğneme, yutma, ağız şapırdatma ve derin nefes alma esnasında çıkardıkları seslerin yanı sıra klavyede yazı yazma ve parmakların masaya vurulması gibi takırtılı seslerin de kişide rahatsızlık yarattığını belirtiyor. Hastalığın 9-12 yaş aralığında başladığını kaydeden uzmanlar, daha çok kadınlarda görüldüğüne dikkat çekiyor.
24.06.2021Sağlık
Ağız şapırdatma sesine hassasiyet hastalık habercisi olabilir!
Ağız şapırdatma sesine hassasiyet hastalık habercisi olabilir!Mizofoni hastalığı belirli seslere toleransın azalması sonucu ortaya çıkıyor. Hastalığa yol açan nedenlerin bilinmediğini belirten uzmanlar; başka insanların yemekleri çiğneme, yutma, ağız şapırdatma ve derin nefes alma esnasında çıkardıkları seslerin yanı sıra klavyede yazı yazma ve parmakların masaya vurulması gibi takırtılı seslerin de kişide rahatsızlık yarattığını belirtiyor. Hastalığın 9-12 yaş aralığında başladığını kaydeden uzmanlar, daha çok kadınlarda görüldüğüne dikkat çekiyor.
23.06.2021Sağlık
“Takıntılı düşünceleriniz varsa psikolog veya psikiyatriste başvurmalısınız”
“Takıntılı düşünceleriniz varsa psikolog veya psikiyatriste başvurmalısınız”Psikolog Doç. Dr. Pervin Nedim Bal, takıntılı düşünce ve davranışların kişilerde günlük yaşamsal işlevleri yerine getirmeyi zorlaştırması, bozması veya takıntının bu derece şiddetli ve yoğun olması halinde bireylerin bir psikoloğa ya da psikiyatriste başvurmasını önerdi.
18.06.2021Sağlık
Stresten arınmak için toprak ve bahçeyle uğraşın
Stresten arınmak için toprak ve bahçeyle uğraşınKoronavirüs pandemisinin neden olduğu stresi atmak için uzmanlar toprakla ilgilenmeyi ve bahçe işleri yapmayı öneriyor. Toprakta bulunan yararlı bir mikrobun beyinde antidepresan etkisi yaptığını belirten uzmanlar, yararlı bakterilerin özellikle deride oluşan alerji semptomlarını gidermeye yardımcı olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, stresi vücuttan atmanın en etkili yönteminin de toprakta yalın ayak yürümek olduğunu söylüyor.
10.06.2021Sağlık
Deri yolma hastalığı 12-16 yaş arasında başlıyor
Deri yolma hastalığı 12-16 yaş arasında başlıyorCiddi bir psikiyatrik rahatsızlık olan ve vücuda cerrahi müdahale gerektirebilecek kadar zarara neden olabilen deri yolma hastalığına daha çok kadınlarda rastlanıyor ve 12-16 yaş aralığında görülmeye başlanıyor. Uzmanlar, bu psikiyatrik rahatsızlığa Obsesif Kompulsif Bozukluk, saç yolma hastalığı, depresyon, madde bağımlılığı, kaygı bozukluğu ve beden dismorfik bozukluğu gibi diğer rahatsızlıkların da eşlik edebileceğini belirtiyor.
4.06.2021Sağlık
Mükemmel olmak isterken hayatı kaçırmayın!
Mükemmel olmak isterken hayatı kaçırmayın!Bireyin karar verirken bazen hatalar yapabileceğini de belirten Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Hatalar bizim içindir. Hatalarımız aslında büyümemizin, yaptığımız işin daha iyi olmasının bir parçasıdır. O yüzden hata yapmaktan korkmamak gerekiyor. Hata yapmaktan korkan insanlar ne yaparlar biliyor musunuz? Hiçbir şey yapmama hatası yaparlar. O küçük hatayı yapmamaktan korkarken daha büyük bir hata yaparlar” dedi.
19.05.2021Sağlık
Ramazan ayında dini takıntılar artıyor! Dini takıntılar obsesif kompulsif bozukluk mu?
Ramazan ayında dini takıntılar artıyor! Dini takıntılar obsesif kompulsif bozukluk mu?Allah’a inandığı halde şüpheye düşmek, kendi kendine Allah’a inandığını ispatlamaya çalışmak, saatlerce tövbe etmek, abdestinin bozulduğundan ya da namazı doğru kılıp kılmadığından şüphelenmek, Ramazanda cinsellik ve seksüel düşünceler, oruçluyken cinsellik düşünmek gibi pek çok şekilde ortaya çıkan dini takıntılar, obsesif kompulsif bozukluğun bir türü olarak dikkat çekiyor. Bu tip takıntıların ödülden çok cezayı kullanan, eleştiren, hata kabul etmeyen, aşırı kuralcı ailelerin çocuklarında daha sık görüldüğünü belirten uzmanlar, bu durumun Ramazan ayı süresince bazı hastalarda artabileceği uyarısında bulunuyor. Takıntılar, seratonin artırıcı ilaçlar ve davranış terapisiyle tedavi edilebiliyor.
5.05.2021Ramazan
Survivor Hanzade kimdir? Hanzade Ofluoğlu kaç yaşında ve nereli? İşte Survivor Hanzade'nin hayatı!
Survivor Hanzade kimdir? Hanzade Ofluoğlu kaç yaşında ve nereli? İşte Survivor Hanzade'nin hayatı!Ekranların sevilen yarışması Survivor 2021 tüm hızıyla devam ediyor. Survivor 2021 Ünlüler - Gönüllüler'de bu akşam eleme hayecanı yaşanacak. Survivor 2021 Ünlüler Gönüllüler'de 10. haftanın eleme adayları arasında olan Survivor Hanzade pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Survivor Hanzade kimdir, kaç yaşında ve nereli? Hanzade Ofluoğlu eşi kim? Survivor Hanzade hastalığı ne? İşte Survivor Hanzade hakkında merak edilenler...
16.03.2021Gündem
Saçla oynama alışkanlığı bu sorunların belirtisi olabilir!
Saçla oynama alışkanlığı bu sorunların belirtisi olabilir!Saçı parmağın etrafına sarma ve döndürme pek çok kişinin yaptığı yaygın bir alışkanlık. Özellikle çocuklar, kaygıyı yatıştırmak, yatmadan önce gevşemek veya sadece can sıkıntısıyla başa çıkmak için kendi kendine yatıştırmanın bir yolu olarak saçları ile oynar. Çoğu kişi için de saç ile oynanması sinir bozucu bir alışkanlık olabilir. Bu yaygın alışkanlık altta yatan bir sağlık sorununun işareti olabilir.
10.01.2021Sağlık
'Stresi hayatınızdan uzaklaştırmak sandığınız kadar zor olmayabilir'
'Stresi hayatınızdan uzaklaştırmak sandığınız kadar zor olmayabilir'Psikolog Kübra Bozkurt, sürekli strese maruz kalmak ve bununla nasıl baş edileceğini bilmemek sadece ruhsal hastalıklara değil, fiziksel hastalıklara da yol açtığını belirterek, “Strese bağlı olarak gelişen fiziksel hastalıklarda tıbbi tedavi almanız gerekir ama bunun öncesinde kendi öz değerlendirmenizi yapıp, neyin strese ve gerilime neden olduğunu, stresi arttıran faktörlerin neler olduğunu fark etmeniz lazım” dedi.
19.12.2020Sağlık
"Online iletişimi asla kesmeyin”
"Online iletişimi asla kesmeyin”Pandemi sürecinde obsesif kompulsif bozukluğu olan kişiler için önemli tavsiyelerde bulunan Uzman Psikiyatrist Dr. Ali Dayi, “Kişiler arası iletişimin asla aksatılmaması gerekiyor. Akraba ve arkadaşlarla telefon ya da online görüntülü görüşme ile iletişime devam edin’’ dedi.
3.12.2020Sağlık
“Takıntılarınızın yaşamınızı kısıtlamasına izin vermeyin”
“Takıntılarınızın yaşamınızı kısıtlamasına izin vermeyin”Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Klinik Psikoloğu Feriha Kaşifoğlu, obsesif kompulsif bozukluk (OKB) tanısı alan kişilerin, obsesyonların yarattığı huzursuzluk ve sıkıntıyı düzenli ilaç ve psikoterapi yanında, aile desteği ile yenebileceğini kaydetti.
31.10.2020Sağlık
'Türkiye’de kadınların yarısı, erkeklerin 5’te 1’i obez”'
'Türkiye’de kadınların yarısı, erkeklerin 5’te 1’i obez”'Türkiye’de her beş erkekten birinin, kadınların ise neredeyse yarısının obez olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gökhan Yılmaz, “Obeziteyi estetik bir problem olarak algılamak büyük hata. Ölümcül hastalıklara yol açan obezitenin tedavisi, içerisinde cerrahinin de olduğu multidisipliner yaklaşımlarla mümkün” dedi.
8.08.2020Sağlık
Kadın yayıncılar seksi diye Twitch'e dava açtı!
Kadın yayıncılar seksi diye Twitch'e dava açtı!Dünyanın en büyük yayın platformlarından biri olan Twitch, her geçen gün yeni yayıncılara ev sahipliği yapıyor. Böylesine büyük bir platformu sıkı bir şekilde takip eden Erik Estavillo isimli bir kullanıcı, Twitch'e kadın yayıncıların seksi olması nedeniyle 25 milyon dolarlık dava açtı.
Dikkat! Bunlar takıntı hastalığı belirtileri...
Dikkat! Bunlar takıntı hastalığı belirtileri...Obsesif kompulsif bozukluk (takıntı hastalığı) hakkında açıklamada bulunan Uzm. Dr. Arda Kazım Demirkan, “Hastalık, pislik, mikrop bulaşma takıntıları ve zorlantılı el yıkama, temizleme davranışları, kuşku saplantıları ve kontrol etme zorlantıları, simetri, düzen ve sayı ile ilgili saplantı ve zorlantılar takıntı hastalığı belirtileridir” dedi.
24.06.2020Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Obsesif Kompülsif Bozukluk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki obsesif kompülsif bozukluk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.