Minare

Minare

Son dakika minare haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan minare ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını minare haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Minare

haberleri sayfasında son dakika yaşanan minare gelişmeleri de dahil olmak üzere 571 minare haberi bulunmuştur. Tüm minare haberleri aşağıda listelenmiştir.
Samsun'daki ‘Batık Minare’ doğa ve fotoğraf tutkunlarının gözdesi
Samsun'daki ‘Batık Minare’ doğa ve fotoğraf tutkunlarının gözdesiSamsun'un Bafra ilçesinde Derbent Baraj Gölü sularına gömülen mahallenin camisinin bir bölümü yüzeyde kalan ve ‘Batık Minare’ olarak adlandırılan minaresi, doğa ve fotoğraf tutkunlarından ilgi görüyor.
Sabancı Merkez Cami
Sabancı Merkez CamiAdana'nın Reşatbey Semti'nde, Merkez Park'ın güneyinde ve Seyhan Nehri'nin batı kıyısında yer alan cami, 1998 yılında hizmete açılmıştır...
20.07.2024Adana
10 yaşında öğrendiği bakırcılığı 60 yıldır yaşatmaya çalışıyor
10 yaşında öğrendiği bakırcılığı 60 yıldır yaşatmaya çalışıyorGaziantep'te yaşayan Sabahattin Cida, 10 yaşındayken öğrendiği ve 60 yıldır yaptığı bakırcılığı, torunu ile yaşatmaya çalışıyor.
23.06.2024Gaziantep
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, çevre illerde de hissedildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Saha taraması ile ilgili bütün yerleşim yerleri taranıyor. Yapılan her ihbar ile ilgili yerlere ulaşılıyor. Şu an için bir can kaybı ve yaralanma yok. 2 katlı daha önce kullanılmadığı ifade edilen bir ev yıkıldı" ifadelerini kullandı.
18.04.2024Gündem
Ayasoya'da tarihi restorasyon! Söküm işlemi başladı
Ayasoya'da tarihi restorasyon! Söküm işlemi başladıAyasofya-i Kebir Cami restorasyonunda daha önce çatlak tespit edilen II.Bayezid Minaresi'nde söküm işlemleri başladı.
26.03.2024Gündem
Ramazanda camilere asılan ışıklı yazı nedir, ramazanda minarede yanan ışığın adı ne? Ramazan ayında camilerde iki minare arasında asılan ışıklı yazı neden asılır?
Ramazanda camilere asılan ışıklı yazı nedir, ramazanda minarede yanan ışığın adı ne? Ramazan ayında camilerde iki minare arasında asılan ışıklı yazı neden asılır?Ramazanda camilere asılan ışıklı yazıya ne denir, camilerde iki minare arasında asılan ışıklı yazı neden asılır? Ramazan ayı heyecanı başladı. Ramazan ayının sevinci yaşanırken ramazan ayına ve oruca dair soruların da ardı arkası kesilmedi. Ramazanda camilere asılan ışıklı yazı da bu kapsamda merak edilen konu başlıklarından biri oldu. Peki, Ramazanda minarede yanan ışığın adı ne? Ramazan ayında camilerde iki minare arasında asılan ışıklı yazı neden asılır?
9.03.2024Ramazan
Esenyurt'ta cami minaresi binanın üzerine devrildi
Esenyurt'ta cami minaresi binanın üzerine devrildiEsenyurt’ta bir camide güçlendirme çalışması yapıldığı sırada minare devrile
2.03.2024Gündem
Selahaddin Eyyubi Camisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yarın ibadete açılacak
Selahaddin Eyyubi Camisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yarın ibadete açılacakDiyarbakır’da 6 yıl önce temeli atılan, aynı anda 25 bin kişinin ibadet edebileceği Selahaddin Eyyubi Cami ve Külliyesi, yarın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak törenle açılacak.
13.04.2023Gündem
Malatya'da tarihi cami yıkıldı! 1964’teki depremde yeniden yapılmıştı
Malatya'da tarihi cami yıkıldı! 1964’teki depremde yeniden yapılmıştıKahramanmaraş’taki 7.4 büyüklüğündeki depremde, Malatya’da, Hamidiye Mahallesi Cezmi Kartay Caddesi’nde bulunan tarihi Yeni Cami de yıkıldı. Caminin çöktüğü, ayakta sadece duvarlarının bir bölümünün kaldığı görüldü.
6.02.2023Gündem
Karabük’te bir kadın evinde ölü bulundu
Karabük’te bir kadın evinde ölü bulunduKarabük’ün Safranbolu ilçesinde bir kadın ikamet ettiği evinde ölü bulundu.
17.01.2023Yaşam
Eşine 'türbe' gibi mezar yapıp, aydınlatma direğinden çektiği elektrikle aydınlattı
Eşine 'türbe' gibi mezar yapıp, aydınlatma direğinden çektiği elektrikle aydınlattıAntalya'da, eşine verdiği en güzel kabri yaptırma sözünü 23 yıl sonra yerine getiren Ahmet Düzgün (77), demir korkulukla çevirip, çatısına minare külahı yerleştirdiği mezarı aydınlatmak için kaçak elektrik kullandı. Karısının mezarının yanına kendisi için de kabir yaptıran Düzgün'ün bayrak ve çiçeklerle süslediği, 'Dikkat elektrik dokunmayın' yazısı astığı mezar, türbeyi andıran görünümüyle dikkat çekti.
2.01.2023Gündem
Elektrik kesintisi nerelerde olacak, ne kadar sürecek? Elektrikler ne zaman gelecek? İlçe ilçe elektrik kesintisi sorgulama ekranı!
Elektrik kesintisi nerelerde olacak, ne kadar sürecek? Elektrikler ne zaman gelecek? İlçe ilçe elektrik kesintisi sorgulama ekranı!İstanbul’un pek çok ilçesinde elektrik kesintisi! BEDAŞ ilçe ilçe duyurdu! İstanbul'da 6 Eylül Salı ve 7 Eylül Çarşamba günü farklı yer ve saatlerde elektrik kesintileri uygulanacak. 21 ilçede uygulanacak planlı kesintiler 2 ile 10 saat sürecek. Peki, Elektrik kesintisi nerelerde olacak? Elektrik kesintisi ne kadar sürecek? Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul elektrik kesintisi sorgulama ekranı!
6.09.2022Gündem
Ali Güney kimdir, kaç yaşında ve neden öldü, nereliydi? Yeşilçam’ın kötü adamı Ali Güney hangi film ve dizilerde oynadı? İşte hastalığı, biyografisi ve gençliği…
Ali Güney kimdir, kaç yaşında ve neden öldü, nereliydi? Yeşilçam’ın kötü adamı Ali Güney hangi film ve dizilerde oynadı? İşte hastalığı, biyografisi ve gençliği…Ali Güney hayatını kaybetti. Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, Yeşilçam oyuncularından Ali Güney’in vefat ettiğini duyurdu. Yeşilçam'da kötü adam rolleriyle karşımıza çıkan Ali Güney, Yılmaz Güney’in bakışları ve ses tonundan çok etkilenerek sinemaya atıldı. Oyunculuğu dışında yapımcı ve senarist kimliğiyle de karşımıza çıkan Güney 3 gün önce hastaneye kaldırılmıştı. Peki, Ali Güney kimdir, kaç yaşında ve neden öldü, nereliydi? Yeşilçam’ın kötü adamı Ali Güney oynadığı filmler, diziler, hastalığı ve gençliği…
24.08.2022Magazin
7 Güzel Adam kim? 7 Güzel Adam şiiri kimin? 7 Güzel Adam şairlerinin isimleri ne? İşte 7 Güzel Adam şiiri!
7 Güzel Adam kim? 7 Güzel Adam şiiri kimin? 7 Güzel Adam şairlerinin isimleri ne? İşte 7 Güzel Adam şiiri!7 Güzel Adam’ın son temsilcisi Rasim Özdeneren hayatını kaybetti. Hayatı 7 Güzel Adam dizisine de konu olan Rasim Özdeneren ‘Gül Yetiştiren Adam’ olarak da biliniyor. Rasim Özdeneren’in vefatının ardından 7 Güzel Adam şiiri merak konusu oldu. Cahit Zarifoğlu’nun şiirinde ‘Bu insanlar dev midir / Yatak görmemiş gövde midir’ diye bahsettiği Yedi Güzel Adam’ın hikayesi merak ediliyor. Peki, 7 Güzel Adam kim? 7 Güzel Adam şiiri kimin? 7 Güzel Adam şairlerinin isimleri ne? İşte 7 Güzel Adam şiiri!
23.07.2022Kültür Sanat
Bakan Kurum: Adeta siyasi buhrana yakalandılar, tabiri caizse raydan çıktılar
Bakan Kurum: Adeta siyasi buhrana yakalandılar, tabiri caizse raydan çıktılarBitlis'te yatırım değeri 1 milyar 232 milyon lira olan 21 ayrı yatırımın toplu açılış töreninde konuşan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, muhalefeti eleştirerek, "Muhalefet, bir türlü iktidara gelemeyince son 20 yıldır da milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza iktidarı verince adeta siyasi bir buhrana yakalandılar. Tabiri caizse raydan çıktılar, zaten bozuk olan ayarları, sinirleri, dengeleri daha da bozuldu" dedi.
22.07.2022Siyaset
İstanbul’un fethinden sonra Ayasofya’da neler oldu? Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi ne anlatıyor? Fethiye Camii ne demek?
İstanbul’un fethinden sonra Ayasofya’da neler oldu? Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi ne anlatıyor? Fethiye Camii ne demek? İstanbul'un fethinin en önemli sembollerinden biri olan Ayasofya Cami, bir geleneğin de sembolüdür. Osmanlı’da asırlar boyu sürdürülen bir gelenek, fethedilen bir şehrin en büyük mabedinden ezan okunması ve ilk Cuma namazının bu mabedde kılınmasıdır. İstanbul’un fethinden sonra ilk namaz da Ayasofya’da kılınmıştır. Peki, İstanbul’un fethinden sonra Ayasofya’da neler oldu? Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi ne anlatıyor? Fethiye Camii ne demek? İşte detaylar…
29.05.2022Gündem
İstanbul’un fethi şiirleri! 29 Mayıs İstanbul'un fethi ile ilgili anlamlı, duygusal, kısa uzun seçenekli en güzel şiirler!
İstanbul’un fethi şiirleri! 29 Mayıs İstanbul'un fethi ile ilgili anlamlı, duygusal, kısa uzun seçenekli en güzel şiirler!İstanbul Fethi ile ilgili şiirler için araştırmalar başladı. İstanbul'un fethinin 569. yılı 29 Mayıs’ta kutlanacak. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethettiği gün 29 Mayıs her yıl milli zafer olarak anılıyor. Türk milletinin zaferi olan İstanbul'un fethini anmak ve kutlamak için vatandaşlar “İstanbul’un fethi şiirleri” için araştırma yapıyor. İşte 29 Mayıs İstanbul'un fethi ile ilgili anlamlı, duygusal, kısa uzun seçenekli en güzel şiirler!
26.05.2022Gündem
Engin Altan Düzyatan diziden neden ayrıldı, Barbaroslar’da Oruç reis öldü mü? Gerçekte Oruç Reis nasıl ve neden öldü?
Engin Altan Düzyatan diziden neden ayrıldı, Barbaroslar’da Oruç reis öldü mü? Gerçekte Oruç Reis nasıl ve neden öldü?Engin Altan Düzyatan Barbaroslar dizisinden ayrıldı mı, Oruç Reis Engin Altan Düzyatan neden ayrıldı? TRT 1 ekranlarında yayınlanan Barbaroslar Oruç Reis ile ilgili aramalar arttı. Oruç Reis karakterine hayat veren Engin Altan Düzyatan'ın akıbeti merak ediliyor. Isabel'i canlandıran Pelin Akil ve Meryem'i canlandıran Cemre Gümeli'nin diziye geçen hafta veda etmişti. Peki, Barbaroslar’da Oruç reis öldü mü? Gerçekte Oruç Reis nasıl ve neden öldü?
20.05.2022Televizyon
TBMM Başkanı Şentop: Balkanlara hizmet ve destek bizim için vefa borcudur
TBMM Başkanı Şentop: Balkanlara hizmet ve destek bizim için vefa borcudur TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Ata ecdat yadigarı o coğrafyanın kalkınması, ekonomik olarak gelişmesi zenginleşmesi bizim için bir vefa borcudur. Oralarda yaşayan akrabalarımız, kardeşlerimiz, komşularımız var. Onlara hizmet, destek bizim için vefa borcudur" dedi.
9.04.2022Gündem
Süleymaniye Camii minaresi şerefesinden parça koptu!
Süleymaniye Camii minaresi şerefesinden parça koptu!Süleymaniye Camii'nin minarelerinden birinin şerefesinden kopan parça kurşun kaplı kubbesine zarar verdi.
1.04.2022Yaşam
İstanbul camilerinde Ramazan'ın habercisi mahyalar yakıldı
İstanbul camilerinde Ramazan'ın habercisi mahyalar yakıldıİstanbul camilerinde Ramazan hazırlıkları başladı. Camilerin minarelerini süsleyen mahyalar bazı camilerde yakıldı.
31.03.2022Yaşam
Antalya'da hortum yıktı geçti! Çok sayıda ev ve sera zarar gördü
Antalya'da hortum yıktı geçti! Çok sayıda ev ve sera zarar gördüAntalya'nın Serik ilçesinde etkili olan hortumda çok sayıda ev ve sera zarar gördü, Merkez Camii'nin minaresi yıkıldı. Serası hasar gören Mustafa Nacak "Seralarımızı, hortum aldı. Yol boyu gittiği yerde bir tane sera koymadı. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz. En az 250 bin zararımız var" dedi.
3.03.2022Gündem
Antalyada fırtına, caminin minaresini yıktı
Antalyada fırtına, caminin minaresini yıktıAntalya'da sağanak, fırtına ve hortumun etkili olduğu Serik ilçesinde, bir caminin minaresi yıkıldı. Ev ve seralar hasar görürken, elektrik hatları koptu.
2.03.2022Yaşam
Aksaray'ın neyi meşhur? Aksaray'ın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Aksaray'ın neyi meşhur? Aksaray'ın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…Aksaray, Türkiye'nin en güzel illerinden bir tanesidir. Turistik bölgelerden birisi olan Aksaray her yıl çok sayıda turist ağırlamaktadır. Yemekleri ve tarihi güzellikleri ile ön plana çıkan Aksaray'ın yemekleri de pek çok kesim tarafından sevilmektedir. Özellikle soğanlama, sarığı burma ve Aksaray tava Aksaray'ın en sevilen ve en meşhur yemeklerinden bir tanesidir. Turistik değerleri ile de ön plana çıkan Aksaray'da Eğri minare, Güzelyurt Evleri ve Nora Antik Kenti gezilip görülmesi gereken yerler arasındadır.
26.06.2024Yaşam
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İstiklal Marşı baştan sona milletimiz için yapılmış bir duadır
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İstiklal Marşı baştan sona milletimiz için yapılmış bir duadırDiyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bir dizi ziyaret ve 18 Mart Hatime Ana Ulu Camii’nin açılışına katılmak için Çanakkale’ye geldi. Erbaş açılışta yaptığı konuşmada, “İstiklal Marşı baştan sona milletimiz için yapılmış bir duadır” ifadelerine yer verdi.
28.01.2022Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Minare ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki minare haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.