Son dakika Mevsim geçişleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Mevsim geçişleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Mevsim geçişleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan mevsim geçişleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 151 mevsim geçişleri haberi bulunmuştur. Tüm mevsim geçişleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mevsim geçişlerinde cilt sağlığını nasıl koruyabilirsiniz?Mevsim geçişleri, cilt üzerinde belirgin değişimlere yol açabilir. Özellikle yazdan kışa veya kıştan yaza geçerken, cildin doğal dengeyi koruması zordur. Bu geçiş dönemlerinde cilt, çevresel faktörler ve hava koşullarındaki ani değişikliklere adaptasyon sağlamada zorluk çekebilir.
Evde toz derdini bitiren bitki! NASA tarafından onaylı, temizlik yükünü hafifletiyorMevsim geçişleri birçok kişiyi alerjilerle başa çıkmak zorunda bırakırken, bu sorunlar ev içinde de kendini gösterebiliyor. Yaz aylarında açık bırakılan camlar, evin daha hızlı tozlanmasına neden oluyor. Uzmanlar, bu bitkinin evdeki tozları emme özelliğine sahip olduğunu belirtiyor.
Mevsimler Ve İklim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!Mevsimler, dünyanın dönüş hareketine bağlı olarak değişen hava hareketleridir. Dünya hem kendi hem de güneş etrafında dönmektedir. Kendi çevresinde dönüşü sayesinde gece ve gündüz oluşmaktadır. Güneşin etrafında dönüşüne bağlı olarak da mevsimler meydana gelmektedir. Güneş ışınlarının dünyaya ulaşımı sırasında ışın açıları değişmektedir. Bu durumda ısı farklılıkları da oluştuğundan mevsimler meydana gelmektedir.
İzmit Körfezi'nde ürküten görüntüİzmit Körfezi'nde son günlerde denizanası istilası yaşanıyor. Kocaeli Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Şube Müdürü Meriç Deniz, İzmit Körfezi'nde görünen denizanalarının tehlikeli olmadığını, mevsimsel geçişlerde çoğaldığını ancak endişe duyacak durumun oluşmadığını ifade etti.
Grip mevsimi geldi! Bilinçsiz vitamin kullanımında doz ve süre uyarısıHavaların soğumasıyla birlikte, hasta olmamak, bağışıklığı güçlü ve zinde tutmak için alınan önlemlerden biri de vitamin takviyeleri oluyor. Uzmanlar kontrolsüz vitamin kullanımının birçok sağlık problemine neden olduğunu sık sık vurgularken özellikle internet ortamından birkaç yoruma ve eşin-dostun önerisiyle alınan ilaç benzeri takviyelere ayrıca dikkat edilmesini öneriyor. Halk Sağlığı Uzmanı Ali Polat da sonra yıllarda bağışıklığı güçlendirdiği iddiasıyla alınan ilaçlarda artış olduğuna dikkat çekerek bilinçsiz vitamin kullanımının yaratacağı sağlık problemlerine karşı vatandaşı uyardı ve "Vitamin veya mineral takviyeleri gerektiren kişiler, bir doktora başvurmalı ve uygun kan testlerinin yapılmasını sağlamalıdır. Hekimler, kan testi sonuçlarına göre eksik olan vitamin ve mineralleri belirleyerek uygun bir plan yapmalıdır." dedi.
Sonbaharda saç kendini korumak için harekete geçer! Daha fazla melamin üretirSaç dökülmesi büyük oranda kalıtsal nedenlere bağlı gerçekleşse de stres, hormonel dengesizlik, düzensiz beslenme hatta mevsim geçişleri de saç dökülmesinin nedenleri arasında yer alır. Gün içinde yıkanma, taranma, çekme ve kırılma gibi faktörlerle 50 ile 100 tel arasında yaşanan saç kaybı sonbaharla birlikte artabilir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, mevsimsel saç dökülmesi olarak adlandırılan bu durumun nedenini mevsim değişikliklerinin saç büyüme döngüsüne etki etmesine bağlarken, sonbahar mevsiminde çoğu kişide ortaya çıkan saç dökülmesi problemi hakkında merak edilenleri anlattı ve tavsiyelerde bulundu.
Pastil Nasıl Kullanılır? Pastil Kullanırken Yapılması Gerekenler...Pastil, hafif boğaz kaşıntısı ve öksürükle kendini gösteren hastalık hissini uzaklaştırır veya bu rahatsızlığın kolay atlatılmasını sağlar. Kış aylarında insan sağlığını korumak için pastiller kullanılabilir.
Günde 2 fincandan fazla bitki çayı tüketenlere uyarı geldiOrdu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi ve Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, “Vatandaşlarımız sık sık bitki çayları ve bitkisel ürünler tüketmekte. Bunları çok fazla tüketmenin bir faydası yok hatta zararı var. Günde 2 fincandan fazla bitki çayı ve bitkisel ürün tüketmeyi kesinlikle önermiyorum” dedi.
Sahurda yenirse tok tutuyor, oruç tutarken açlık ve halsizlik hissini ortadan kaldırıyor! Vitamin, kalsiyum, protein...Hepsi birer protein deposu, sahurda tüketilirse tok kalmayı sağlıyor, gün boyu susamayı engelliyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, yorgunluk, stres, mevsim geçişleri, nezle, grip, üst solunum yolları enfeksiyonları ve bazı alerjiler gibi hastalıklara iyi geliyor. Hepsi sağlıklı yağ ve lif deposu, uzun süre tok kalmaya yardımcı oluyor Kan şekerini kontrol ediyor, gün boyu yoğun açlık, halsizlik hissini ortadan kaldırıyor. İşte kalsiyum ve D vitamini kaynağı olan mucize besinler...
Düzenli egzersiz ölüm riskini azaltıyor!Fiziksel olarak aktif olmak sağlığın korunması ve geliştirilmesinde, ayrıca hareketsizliğe bağlı oluşan hastalıklardan korunmada önemli rol oynuyor. Düzenli uygulanan fiziksel aktivitelerin erken ölüm riskinin azalttığını vurgulayan uzmanlar, egzersizleri daha sistemli yapmanın kalp ve damar sağlığı ile kilo idaresi açısından önem taşıdığını ifade ediyor. Uzmanlar, günde en az 30 dakikalık orta şiddette bir fiziksel aktivitelerin hedef olarak belirlenebileceğini, zaman kısıtlı ise 10’ar dakikalık seanslar şeklinde de uygulanabileceğini belirtiyor.
Mevsim geçişlerinde 'zengin balık’ tüketimi önerisiMevsim geçişlerinde bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin tüketiminin önemli olduğunu kaydeden Öğr. Gör. Kübra Şahin, A, C ve E vitaminlerinden zengin besin kaynaklarına günlük beslenmede yer vermek gerektiğini söyledi. Omega-3 yağ asitlerinden zengin balık tüketiminin de bağışıklık sistemini güçlendirdiğini aktaran Şahin, “Bağışıklık sisteminiz üzerinde etkili olan n-3 yağ asiti açısından zengin olan hamsi, lüfer, somon, ton balığı, mezgit gibi balıkların tüketimi; haftada 2 kez toplamda 300 gram olarak önerilmektedir” diye konuştu.
Migren hastalarının korkusu mevsim geçişleriProf. Dr. Derya Uludüz, kış ve yaz aylarına geçiş dönemlerinde migren ataklarında artış olduğunu belirterek, hava durumu değişikliğinin migren hastalarının yüzde 50'sinde atakları tetikleyebildiğini söyledi.
Çinko kaynağı et, yumurta ve deniz ürünleri ihmal edilmemeliOkulların açılması ve mevsim geçişleriyle beraber üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış gözlendiğini belirten uzmanlar, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için doğru ve dengeli beslenmeyi öneriyor. Her öğünde 4 besin grubunun bulunması gerektiğini belirten uzmanlar, et, karaciğer, yumurta ve deniz ürünlerinin en iyi çinko kaynağı olduğunu belirterek bağışıklığın güçlenmesindeki rolüne dikkat çekiyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmede C vitamininin de önemli olduğunu belirten uzmanlar, kuşburnu, turunçgiller, domates tüketilmesini tavsiye ediyor.
'Güneş ışığı, mevsimsel depresyon ve bahar yorgunluğuyla mücadele etkilidir'Sağlıklı Yaşam Danışmanı Uzman Dr. Murat Keklikoğlu, güneş ışığının mevsimsel depresyon ve bahar yorgunluğu ile mücadele etmede etkili bir çözüm olduğunu söyleyerek, “Güvenli bir biçimde mümkün olduğunca fazla güneşe çıkılmalıdır. Sabah yürüyüşleri, açık havada zaman geçirmek oldukça önemlidir. Güneş ışığı vücudun D vitamini üretimini uyarır ve aynı zamanda ruh sağlığına da fayda sağlar” dedi.
Mevsim geçişlerinde yaşanan duygusal dalgalanmalara dikkatYaz aylarına veda edip sonbahara merhaba dediğimiz mevsimsel bir geçiş söz konusudur. Mevsimsel geçişler kişilerin ruh sağlıkları üzerinde farklı etkiler oluşturabilmektedir. Kln. Psk. Müge Leblebicioğlu Arslan, mevsimsel geçiş sürecinde yaşanan duygusal dalgalanmalar hakkında bilgi verdi.
Mevsim değişikliklerinde bağışıklığı güçlendirmenin yollarıSonbaharı karşılarken fiziksel aktiviteler azalıyor, havaların da serinlemesiyle enfeksiyon riski artıyor. Bağışıklık sistemi kabaca vücuda giren hastalık yapıcı mikropları ortadan kaldırmak için savaşan bir işleyiş düzeni olarak tanımlanabilir. Bağışıklığın zaman zaman çeşitli faktörlerden etkilenerek zayıf duruma düşebildiğini ve buna bağlı olarak da bazı hastalıkların ağır veya tekrar tekrar yaşanabildiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, özellikle mevsim geçişleri ve sonbaharda bağışıklığı güçlendirmenin yollarını paylaştı.
Vaka sayısı artan Tokat'ta 'mevsim geçişi' etkisiSağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre vaka sayılarındaki artışta ilk 10 il arasında bulunan Tokatt'a İl Sağlık Müdürü Ahmet Sümbül, vaka artışında mevsimsel geçişin rolü bulunduğunu belirtti. Sümbül, "İnsanlar önceden daha çok kapıda, bahçede otururken şimdi evlere ve kapalı yerlere girdiler. Evler sık sık havalandırılıyordu. Şimdi kapalı alanlarda maskesiz ve mesafesiz oturmalar vakaları artırıyor. Mesafeli olunmalı ve hava soğusa da kapalı mekanlar sık sık havalandırılmalı" dedi.
Propolis faydaları nelerdir? Propolis neye iyi gelir, ne kadar tüketilmelidir?Propolis, arıların iğne yapraklı ağaçlardan, bitkilerin yaprak, tomurcuk, gövde ve salgılarından topladığı maddeleri başlarında yer alan salgı bezlerinden salgıladıkları enzimlerle özenle işleyerek ürettiği, reçineye benzeyen bir üründür.
Gözlerinizi asla ovalamayın! Göz alerjisi kâbusa dönüşebilir!Mevsim geçişlerinin en çok alerjik bünyeli bireyleri etkilediğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Bavbek; “Özellikle göz alerjisi rahatsızlığınız varsa; mart ayından eylül ayına kadar geçen sürede yani ilkbahar ve yaz aylarında, göz sağlığınıza dikkat etmeniz büyük önem taşıyor. Alerjik konjonktivit olarak da bilinen göz alerjisi oldukça yaygın bir rahatsızlık. Yetişkinlerde de çocuklarda da benzer semptomlarla öne çıkan göz alerjisinin bulaşıcı olmadığını belirtmekte fayda var” dedi.
Virüse karşı direnç için bağışıklık sisteminizi güçlü tutacak öneriler!Genetiği değiştirilen gıda ürünleriyle sağlıklı beslenmenin oldukça zorlaştığı ve hava kirliliği, stres, kaygı gibi faktörlerle ile yüksek vücut direncine sahip olmanın daha da önem kazandığı günümüzde hemen her birey, vitamin takviyesine ihtiyaç duyuyor. Eczacı Ayşen Dincer, bağışıklık güçlendirici tavsiyelerde bulundu ve virüse karşı direnç için bağışıklık sisteminizi güçlü tutacak püf noktalarını anlattı.
Maske kullanımı, solunum problemlerinin fark edilmesini sağlıyorDeviasyon olarak da bilinen burun kemiği eğriliği, halk arasında estetik ameliyatı olmak isteyenlerin en yaygın gerekçesi olarak değerlendiriliyor. Ancak uzmanlar, deviasyonun ciddi bir sağlık sorunu olduğuna ve maske kullanımının bu sorunun fark edilmesinde etkili olduğuna dikkat çekiyor.
Saç dökülmesini engellemek için önerilerBeslenme, düzensiz uyku, stres, genetik ve çevresel faktörler gibi saç dökülmesinin birçok farklı nedeni olabilir. İşte saç dökülmesinin önüne geçmek isteyenler için öneriler...
Depresyon sandığınız şey bahar yorgunluğu olabilirDepresyon sanılan duygu durum değişikliklerinin bahar yorgunluğu olabileceğini bildiren Psikiyatri Bölümü Uzmanı Dr. Timur Fadıl Oğuz,"Mevsim değişiklikleri duygusal dalgalanmalara yol açıyor. Öncelikle, depresyon ve mevsimsel depresyonun olmadığına dair bir psikiyatri uzmanının değerlendirmesini almak gerekir. Çünkü bazen de depresyon gibi gözükür ama fiziksel bir sorun olabilir. Eğer depresyon tanısı konursa, genellikle tedaviler çok etkilidir" dedi.
Mevsim Geçişleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mevsim geçişleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.