Son dakika kötü niyet tazminatı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kötü niyet tazminatı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kötü niyet tazminatı haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan kötü niyet tazminatı gelişmeleri de dahil olmak üzere 59 kötü niyet tazminatı haberi bulunmuştur. Tüm kötü niyet tazminatı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Senet borcu olan herkesi ilgilendiren karar! İmzalarken dikkat: Tamamen geçersiz sayılıyorSenet borcu olan milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, ticari hayatın tartışılan konularından olan teminat senedine dair emsal nitelikte bir karara imza attı. Yüksek Mahkeme’den senette yazılı “teminattır” kelimesi ile ilgili dikkat çeken bir karar geldi.
Yıllık izin ücreti ve tazminat ile ilgili çalışanlara kötü haber! Artık değiştiYıllık izin ücreti ve tazminat ile ilgili son dakika gelişmesi! Çalışan milyonları kötü haber. İşçilerin tazminat ve yıllık izin ücreti alacaklarında zamanaşımı süresi 2017 yılında yapılan değişiklik ile 10 yıldan 5 yıla indirildi. Sözleşmesi daha önce sona erenlerin zamanaşımı süreleri için ise geçiş dönemi kuralları uygulanıyor. Zaman aşımı 2017 yılına kadar işçilerin ücret alacaklarında 5 yıl, yıllık izin ücretleri ve tazminat alacaklarında ise 10 yıl olarak uygulanıyordu. 25 Ekim 2017 tarihinde 4857 Sayılı İş Kanunu’nda değişikliğe gidildi. Yıllık izin ücreti, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, kötü niyet tazminatı ve iş sözleşmesinin eşit davranma ilkesine aykırı şekilde feshinden kaynaklanan tüm tazminat alacakları için zaman aşımı süresi, ücret alacakları ile eşitlenerek 5 yıl olarak belirlendi. İşte çalışan milyonları ilgilendiren detaylar...
İhbar, kötü niyet ve kıdem tazminatı ödeniyor! Kritik detay ortaya çıktı, bunu yapan hiçbir ödeme alamıyorÇalışan milyonları ilgilendiriyor. İhbar ve kıdem tazminatı ödeniyor. Ayrıca iş güvencesi olmayan iş yerlerinden kötü niyet tazminatı da talep edilebiliyor. İşten çıkartılan kişi isterse işe iade talebinde de bulunabiliyor. Çalışma hayatında kadınların daha çok yer alabilmesi için bir takım pozitif ayrıcalıklar tanınıyor. Bazı işverenler kadın çalışanın hamilelik döneminde işten çıkartılmasına karar veriyor. Doğum izni, süt izni gibi haklardan faydalanması işverenler tarafından tercih edilmiyor. Ancak hamile veya yeni doğum yapmış kadınların çalışma koşulları İş Kanunu ve yönetmelik ile düzenlenmiş durumda. Bu dönemde işten çıkartılan işçi, işveren açısından başka bir haklı neden yoksa ihbar ve kıdem tazminatı alabiliyor, iş güvencesi bulunan işyerlerinde işe iade talebinde bulunabiliyor, iş güvencesi olmayan işyerlerinde kötü niyet tazminatı talep edebiliyor. Hamile olduğunu gizleyen çalışan ise zor durumda zor durumda kalıyor. Hamilelik işten çıkartma sebebi değil, fakat halime olduğunu gizlemek tazminatsız olarak işten çıkarılma nedeni oluyor.
Para iadesi kararı! Asıl bedelin yüzde 20 fazlası ödenecekPara iadesi kararı çıktı! Bedelin yüzde 20 fazlası ile iade edilecek. 7 bin 200 TL ödenecek. Emsal niteliğinde karar. Balıkesir'de yaşayan Emre Erden, tarihi önceden planlı olan oğullarının sünnet düğününü, pandemi sürecine rast gelmesinden dolayı ileri bir tarihe aldırmak istedi. Anlaşıp kaporasını verdiği düğün salonunun sahibi 10 bin TL ilave para isteyince Erden, anlaşmayı iptal ettirip kapora iadesi istedi. Kaporasını alamayan Erden, avukatı ile konuyu yargıya taşıdı. Tüketici Mahkemesi, asıl alacağına ilave, yüzde 20'si oranında icra inkar tazminatıyla toplam 7 bin 200 TL’nin Emre Erden’e ödenmesine karar verdi. Avukat Fırat Karayaka, bu kararın emsal olacağını söyledi.
Çalışanları ilgilendiriyor! Yazılı belge vermeyen tazminatsız işten çıkarılırYüz binlerce çalışanı ilgilendiriyor. Birçok kişi ise farkında olmadan yapıyor. Gizlenmesi çalışan açısından sorun yaratıyor. Belge ile kanıtlanıp işverene iletilmesi gerekiyor. Aksi halde işveren çalışana tazminat ödemesi yapmadan işten çıkarma hakkına sahip oluyor. Devlet tarafından kadınların iş hayatında daha fazla yer alması için pek çok hak sunuluyor. Doğum izni, ücretsiz izin, bakıcı parası, engelli çocuğu olan kadına erken emeklilik imkanı gibi haklar ile kadınlar destekleniyor. Kadınların çalışma hayatında doğum ve sonrası kritik öneme sahip. Çoğu kadın bu süreçte iş hayatını bırakıyor. Fakat sağlanan imkanlar anne olan kadınların işlerine devam etmesi için büyük kolaylık sağlıyor. Kadınların adım adım yapması gerekenler bulunuyor. Öncelikle hamile olduğun öğrenen kadın çalışanın bunu alacağı raporla işverene iletmesi gerekiyor. Böylece yasalardan kaynaklanan haklarını kullanmaya başlayabiliyor.
İşçi, işveren milyonları ilgilendiriyor! Üç hafta süresi var...Çalışan milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Herkes merak ediyordu ve belli oldu. İmzayı atan dava açamaz. Arabulucu, kural olarak Arabuluculuk Bürosu tarafından ve adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonları başkanlıklarına bildirilen listeden belirlenmektedir. Ancak işçi ve işveren, listede yer alan herhangi bir arabulucu üzerinde anlaşmışlarsa bu arabulucu görevlendirilir. Arabulucu, yapılan başvuruyu görevlendirildiği tarihten itibaren üç hafta içinde sonuçlandırır. Bu süre zorunlu hâllerde arabulucu tarafından en fazla bir hafta uzatılabilir.
Borcu olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Artık değiştiMilyonlarca borçluyu ilgilendiren karar Yargıtay'dan geldi. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, senet üzerindeki yazı ve rakam arasındaki miktar farklılığı durumunda yazıyla belirtilen miktarın geçerli olduğuna hükmetti. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren kararla, senetteki yazıyla hüküm altına alınan alacak geçerli olacak.
Sigortasız çalıştırılanlar hizmet tespiti için kaç yıl içinde dava açabilir?Çalışma hayatının en büyük sorunlarından birisi ise kayıtdışı istihdam. Türkiye'de her 100 kişiden 34'ü sigortasız çalışıyor. Yani 9.9 milyon kişinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) kaydı yok. Sigortasız işçi çalıştırmanın cezasının arttırılmasına rağmen işverenlerin sigortasız işçi çalıştırması hem ekonomi hem de çalışanlar açısından büyük zarara neden oluyor. Kayıtdışı çalışmanın, işçiler açısından da olumsuz sonuçları var. İşçiler, sigortasız çalıştırıldıkları dönem boyunca, sosyal güvenlik haklarından ve devlet destekli sağlıktan mahrum kalıyor. Aynı zamanda işten çıkarıldıklarında da işsizlik maaşından da faydalanamıyorlar. SGK’nın işçi şikayetlerine göre işlem yapabilmesi için ise işçilerin işten çıkmamış olmaları gerekiyor. Ancak işten çıkarıldıktan sonra da tespit dava sürecine de dikkat etmek gerekiyor. Peki, Sigortasız çalıştırılanlar hizmet tespiti için kaç yıl içinde dava açabilir? İşte hizmet tespit davasında dikkat etmeniz gerekenler...
İşe iade davası açmak isteyenler dikkat! 30 işçi kriteri...Çalışanlar haksız yere işten çıkarılması durumunda işe iade davası açabiliyor. Ancak dava açabilmesi için bazı kriterler bulunuyor. Kıdem, belirsiz süreli iş sözleşmesi ve iş yerinde çalışan kişi sayısına bakılıyor. Eğer iş yerinde 30'dan az kişinin çalışması durumunda ise kötü niyet tazminatı istenebiliyor. Kötü niyet tazminatı da işçinin çalışma süresine bağlı hak kazandığı ihbar süresinin 3 katı oluyor. İşte işe iade ve kötü niyet tazminatı ile ilgili tüm bilgiler...
Kötü niyet tazminatı nedir? Tazminat alma şartları nelerdir?Kötü niyet tazminatı, işveren tarafından fesih hakkının kötüye kullanılması halinde işçiye ödenecek olan ve ihbar tazminatının 3 katı tutarındaki tazminattır. Kötü niyet tazminatı talepleri 5 yıllık zaman aşımı süresine tabidir.
Gemi adamı kime denir? Gemi adamlığı hakkında bilinmeyenlerBir hizmet akdine dayanarak gemide çalışan kaptan, zabit ve tayfalara ‘gemi adamı’ adı veriliyor. Gemi adamlarına Deniz İş Kanunu uygulanıyor. Bu konuda merak edilenleri inceleyelim...
Yargı kötü niyetli kişilere 'dur' dedi! Tazminat ödeyeceklerYargı, türlü yöntemlerle vatandaşları mağdur eden kötü niyetli kişilere 'dur' dedi. 3. Asliye Hukuk Mahkemesi; başkasının kimlik bilgilerini kullanarak telefon hattı çıkartan kişilerin biriken faturalarla birlikte kötü niyet tazminatı ödemesi gerektiğine hükmetti.
Yargıtay'dan o işçilere müjde! Flaş tazminat kararı...Hukuksuz uygulamalar sebebiyle işverenini yetkili mercilere şikayet ettiği için kovulan işçiler için Yargıtay'dan emsal nitelikte bir karar çıktı. Peki, işvereni şikayet eden işçi işten çıkarılabilir mi?
İşçi alacaklarında faiz oranları nedir?İşçi ve işveren arasındaki iş ilişkisinin işverence haksız bir şekilde sonlanmasıyla işçi, kıdem, ihbar, kötü niyet, fazla mesai derken birçok alacak kalemi ortaya çıkıyor. Peki, işçi alacaklarında faiz oranları nedir? Ne zaman başlar?
İşçi alacaklarında zamanaşımı süreleri (dava hakkı) Belli bir sürenin geçmesi anlamına gelen zamanaşımı, işçi alacaklarında işverenin borcu ödemekten kaçma imkânı veren bir durumdur. Peki, işçi alacaklarında zamanaşımı süresi ne kadardır?
Psikolojik baskıya tazminat cezası!İş yerlerinde psikolojik baskıya ve ayrımcılığa maruz kalan çalışanları kanunlar koruyor. Bunu yapan yönetici ya da iş yeri sahipleri tazminat ödemek zorunda kalıyor.
İşveren bunu yaparsa 3 kat tazminat öder!.İşçisine kötü niyetle yaklaşan ve kötü niyetle işten çıkartan işveren üç kat tazminat ödüyor. Üstelik hem ihbar hem de kötü niyet tazminatı birlikte ödeniyor..
Sigortasız işçi çalıştıran yanar! 3 kat tazminat...Çalıştığı işyerinde sigortasız olduğunu iddia ederek SGK’ya başvuran işçileri, işveren çoğunlukla çıkarıyor. Eğer işyerinde 30’un altında işçi varsa, SGK’ya şikayeti sebebiyle işten çıkarıldığında işveren ‘kötü niyetli’ sayılacak ve ihbar tazminatının 3 katı tutarında ‘kötü niyet tazminatı’ ödeyecek.
Yargıtay'dan kiracı ve mülk sahibi için emsal kararBursa'da, kiracı ile mülk sahibi arasında 7 yıldır süren alacak davasına son noktayı koyan Yargıtay, bilirkişi raporlarına yönelik emsal bir karara imza attı.
Bütün çalışanları ilgilendiriyor! 10 soruda mahkemesiz çözüm...Kıdem ve ihbar tazminatı, kötü niyet tazminatı, fazla mesai ücreti, hafta tatili ücreti, yıllık izin ücreti ve işe iade talepleri gibi işçi ve işveren arasındaki sorunlarda dava açmadan önce arabulucuya başvurmak gerekiyor. peki sistem nasıl işliyor? 10 soruda saati 170 liradan mahkemesiz çözüm...
Çalışan herkes için geçerli! Bunu yapan yanar...İş yerinde herhangi bir nedenle ayrım yapılması yasak. Özellikle cinsiyet ayrımı ile kadınlara daha düşük ücret verilmesi yüksek tazminatlar getiriyor. İşte ayrımcılık tazminatının detayları...
Ayrımcılığa uğrayana tazminatÇalışma hayatında işvereni de çalışanı da koruyan kurallar ve güvenceler bulunuyor. Çalışanın işten ayrıldıktan sonra mağdur olmaması için üç ayrı tazminat sistemi konulmuş durumda; bunlar ihbar tazminatı, kıdem tazminatı ve geri dönüş tazminatı (veya kötü niyet tazminatı). İş yerinde ayrımcılığa uğrayanlar da tazminat alıyor.
Sigortasız çalışanın hakları nelerdir?Ülkemizin kronik sorunlarından biri sigortasız işçilik. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) son verilerine göre; her 100 kişiden 33’ü kayıtdışı.
Kötü Niyet Tazminatı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kötü niyet tazminatı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.