Son dakika kızamık aşısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kızamık aşısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kızamık aşısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan kızamık aşısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 127 kızamık aşısı haberi bulunmuştur. Tüm kızamık aşısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Okul zili çaldı, hastalıklar arttı! Kovid, grip ve kızamık alarmıMilli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2023-2024 eğitim öğretim yılı pazartesi günü başladı, 20 milyon 481 bin öğrenci ve 1 milyon 178 bin öğretmen ders başı yaptı.
Bakan Koca'dan 'kızamığa bağlı ölüm' açıklamasıSağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Ülkemizde kızamık vakalarına bağlı ölümler olduğu yönünde medyada yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Konuyla ilgili kaygı uyandıran iddialar asılsızdır. Bu açıklama, kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacından doğmuştur.' açıklamasında bulundu.
Kızamık belirtiler ortaya çıkmasa da bulaştırabilir! Sinir sistemini de vuruyor!Aşılamayla başarılı bir şekilde kontrol altına alınan eski ve oldukça bulaşıcı bir hastalık olan kızamık, çocuklar arasında yeniden ortaya çıktı. Virüs 5 yaşından küçük çocuklar arasında yayılıyor. 1980’de yaygın aşılama başlamadan önce, dünya çapında her yıl tahmini 2.6 milyon ölüme neden olan kızamıkta ölüm oranları hızlandırılmış küresel aşılama programlarıyla yılda 100-150 bine kadar gerilese de artan vakalar salgın endişesi yaratıyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. C. Elif Öztürk, vakalardaki artışı pandemide 23 milyon çocuğa temel çocukluk çağı aşılarının yapılmamasına bağlarken, bağışık olmayan herkesin enfekte olabileceğinin altını çiziyor.
(Kızamık salgını) Kızamık nasıl bulaşır, kızamık aşısı olan kızamık olur mu? Yetişkinlerde ve bebeklerde kızamık aşısı belirtileri nelerdir?Kızamık vakalarında artış yaşanıyor. Türk Pediatri Kurumu Yönetim Kurulu üyesi Doç. Dr. Kenan Barut, “Kızamık aşısında kritik eşik yüzde 95. Bu oranın altına düşülürse büyük salgın başlar” ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklamaların ardından vatandaşlar kızamık salgınına ilişkin araştırma yapamaya başladı. Peki, Kızamık nasıl bulaşır, kızamık aşısı olan kızamık olur mu? Yetişkinlerde ve bebeklerde kızamık aşısı belirtileri nelerdir?
Kızamık belirtileri nelerdir, kaç gün sürer? Neler yapılmalıdır? Kızamık aşısı ne zaman yapılır?Kızamık, solunum yoluyla bulaşan bir çocuk hastalığıdır. Zatürre ve menenjit gibi hastalıkllara neden olabilen kızamık, çocukluk döneminde aşısı yapılmadığı takdirde yetişkinlikte de görülebilir. Son dönemde yaşanan kızamık vakalarındaki artış sonrası vatandaşlar da "kızamık belirtileri nelerdir, kızamık aşısı ne zaman yapılmalıdır" sorularına yanıt aramaya başladı. Diğer adı Rubeola olan kızamık ne zaman ortaya çıkmıştır? İşte detaylar...
Yıllardır görülmeyen vakalar ortaya çıktı uzman isimden salgın uyarısı geldiKoronavirüs salgını sırasında artan aşı karşıtlığının etkisiyle çocukluk çağı aşılama oranlarının düşmesi ve düzensiz göçle aşı takiplerinin zorlaşması, yıllardır görülmeyen vakalarının yeniden ortaya çıkmasına neden oldu. Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş, yıllar sonra ilk kez bir vakayı hastaneye yatırdıklarını belirterek, hastalık için aşılanma oranının yüzde 95'lerin altına inmesi durumunda, salgınların yeniden yaşanabileceğini vurguladı.
Beyaz Saray açıkladı! Afgan mültecileri getiren uçakta kızamık alarmıBeyaz Saray, son dönemde ülkeye getirilen bazı Afganlarda kızamığa rastlanması nedeniyle Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC) tavsiyesi üzerine Afganistan'dan tahliye edilenlerin ABD'ye nakledildiği uçuşları geçici olarak durdurduklarını bildirdi.
Tatilcilere Kovid-19 aşısı önerisiSağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, tatile veya memleketine giden vatandaşlara bulundukları yerlerde Kovid-19 aşısı olmalarını tavsiye ederek, "Bugün salgınla mücadelenin anahtarı aşı. Aşı olmadan salgının üstesinden gelemeyiz." dedi.
2 doz Sinovac sonrası Biontech yapılır mı, 2 doz Sinovac 1 doz Biontech olur mu?Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 30 Haziran'daki Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası iki doz aşısını olan 50 yaş ve üzerindekiler ile sağlık çalışanları için 1 Temmuz itibariyle üçüncü doz aşı randevusunun açıldığını aktarmıştı. Koca, 2 doz Sinovac aşısı olan vatandaşların, 3. doz olarak Biontech aşısını tercih edebileceğini aktarında aşı tartışmaları yeniden gündeme geldi. Peki, uzmanlar ne diyor? 2 doz Sinovac sonrası Biontech yapılır mı, 2 doz Sinovac 1 doz Biontech olur mu?
'Aşı koronavirüsün yayılma hızını düşürürse salgın biter'Prof. Dr. Onur Başer, Türkiye’de uygulanan Sinovac aşısının etkinlik, koruyuculuk ve bağışıklığa ilişkin verilerin önümüzdeki ay açıklanacağına dikkat çekerek, “Aşı yayılım hızını da düşürüyorsa, bu pandeminin bitmesi için umut ışığı olabilir” dedi.
İşte enfeksiyon hastalıklarına karşı en iyi koruma yöntemiMedipol Mega Üniversite Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, aşının enfeksiyon hastalıklarına karşı şu ana kadar bilinen en iyi koruma yöntemi olduğunu belirterek, "Enfeksiyonu ortadan kaldırmak adına kullanılan antibiyotikler, antiviraller, antiparaziter ilaçlar da var. Ancak bunlar aşı kadar koruma sağlamıyor." dedi.
'Aşı olmak için antikor testi yaptırmaya gerek yok'Koronavirüs aşısı öncesi antikor testi yapılmasının gerekmediğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Cengiz Uzun, “Koronavirüs geçiren hastalarda antikorun 6 aydan sonra azaldığı yapılan çalışmalar ile gösterilmiştir. Bu nedenle aşı olmak için antikor testi yaptırmaya gerek yok” dedi.
Bakan Koca'dan flaş aşı açıklaması: Birkaç gün içinde...Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşıların gücüne inandıklarını belirterek, "Bilimsel çerçevede araştırmaların ortaya koyduğu sonuçlara itibar ediyoruz. Biz aşı ile bu hastalıktan da kurtulacağımıza inanıyoruz." dedi.
Coronadan daha tehlikeli! Sayı hızla artıyorNeredeyse bitmiş bir hastalık yeniden ortaya çıktı. Uzmanlar coronadan daha tehlikeli olduğu konusunda uyarıda bulunuyor. Aşı karşıtlığı nedeniyle yeniden artan kızamık vakaları bir yılda 2 bin 189 arttı.
'Aksatılan aşılar çocuk hastalıklarını artırabilir'Salgın hastalıklardan korunmada aşının önemine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Deniz Kulak Gedik, “Corona pandemisi nedeniyle birçok ailenin çocuklarının düzenli aşılarını ertelemesi difteri, kızamık ve çocuk felci gibi hastalıklarda artışa yol açabilir” dedi.
Sağlık Bakanlığı aşı takvimi güncellendi! İşte yeni aşı takvimi!Bebekler ve çocukların gelişimleri ve bazı hastalıklardan korunması için aşı takviminin takibi önemli. Tıbbi bir gereklilik olan aşı bebeklerin ve çocukların enfeksiyonlardan korunması ve hastalıklar karşısında hayati riskleri en aza indirmek için gerekli bir uygulamadır. Sağlık Bakanlığı ilköğretim 1. ve 8. sınıf okul çağı aşılamaları ile ilgili aşı takvimini güncelledi. Peki, Hangi yaşta hangi aşılar yapılmalı? İşte güncel Sağlık Bakanlığı aşı takvimi ve aşılarla ilgili bilmeniz gerekenler...
Aşılama takviminde değişiklik! Sağlık Bakanlığı 81 ile yazı gönderdiMilyonlarca çocuklu aileyi ilgilendiriyor. Sağlık Bakanlığı tarafından 81 il sağlık müdürlüğüne gönderilen yazıyla, aşılama takviminde değişiklikler yapıldı. İlköğretim 1. ve 8.sınıf okul çağı aşılamalarının, Bağışıklama Danışma Kurulu tavsiyesi doğrultusunda 3 Haziran 2020 tarihinde değiştirilerek Aile Hekimliği Birimlerinde uygulanmasına karar verildi.
Çocukluk çağı aşıları için 'Aksatmayın' uyarısıSalgın döneminde Covid-19'a yakalanma endişesi başta olmak üzere çeşitli nedenlerle aşı takviminin aksatılmaması konusunda ailelere uyarılarda bulunan Uzman Dr. Ayça Sözen, aşıların aksatılması sonucunda dünya genelinde çocukların difteri, kızamık ve çocuk felci gibi aşı ile önlenebilir hastalıkların riski altında olabileceğine dikkat çekti.
UNICEF'ten korkutan açıklama! 117 milyon çocuk tehlikedeUNICEF, ölümcül corona virüs sebebiyle 24 ülkede kızamık aşısı kampanyalarının ertelendiğini, bunun sonucunda da 117 milyondan fazla çocuğun etkilenebileceğini belirtti.
Aşılar hayati önem taşıyorİstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, aşı karşıtlığı hakkında açıklamalarda bulunarak, "Dünyada kızamık risk görülüyor ama Türkiye'de risk henüz yok. Çünkü biz aşılamayı iyi yapıyoruz. Son zamanlarda aşılanmamış kesimin artması bu riski artırıyor. Aşılar hayati önem taşıyor" dedi.
Hacettepe Üniversitesi'nden "aşı" uyarısıHacettepe Üniversitesi Aşı Enstitüsü,"Son zamanlarda ülkemizde çocuklarına aşı yaptırmayan ailelerin sayısı tehlikeli bir şekilde artmaktadır.Bu artış devam ettiği takdirde önümüzdeki yıllarda büyük salgınlar kaçınılmaz olacaktır"
New York'ta kızamık salgını alarmı!ABD'nin New York Eyaleti'ndeki Rockland'de, kızamık salgını nedeniyle acil durum ilan edildi. Kızamık aşısı yaptırmamış olan çocukların kamusal alanlara girmesini de yasakladı.
Dünya alarmda! ABD'de acil durum ilan edildiABD’nin New York eyaletindeki Rockland bölgesinde artan kızamık vakaları nedeniyle acil durum ilan edildi. Almanya’da da çocuklarına kızamık aşısı yaptırmayan ailelerin sayısının giderek artması, sağlık politikacıları başta olmak üzere doktorları da tedirgin etmeye başladı.
Aşı otizme neden olur mu?Dünyada yılda birkaç milyon kişi aşı olmadıkları için enfeksiyonlardan ölüyor. Türkiye’de de son yıllarda aşıyı reddedenler arttı. Bunun nedeni ise aşıyla ilgili yanlış bilgiler... Bu yanlışlardan biri aşının otizme neden olduğu yargısı!
Kızamık Aşısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kızamık aşısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.