Kira Kontratı

Kira Kontratı

Son dakika Kira Kontratı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kira Kontratı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kira Kontratı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kira Kontratı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kira kontratı gelişmeleri de dahil olmak üzere 124 kira kontratı haberi bulunmuştur. Tüm kira kontratı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Artık e-Devlet üzerinden yapılabilecek
Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Artık e-Devlet üzerinden yapılabilecekKira kontratlarında yeni dönem başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz detayları açıkladı. Yılmaz "e-Devlet Kapısı kullanıcıları kira kontratlarını yıl sonuna kadar e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilecekler" diye konuştu.
7.08.2024Ekonomi
Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor! Yarın belli olacak
Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor! Yarın belli olacakTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yarın temmuz ayına ilişkin enflasyon verisini açıklayacak. Ev sahibi ve kiracıları da yakından ilgilendiren temmuz ayı TÜFE verileriyle birlikte kira artış oranları da belli olacak.
4.08.2024Ekonomi
Kısa vadeli dış borç stoku belli oldu! Artış gerçekleşti
Kısa vadeli dış borç stoku belli oldu! Artış gerçekleştiKısa vadeli dış borç stoku, Aralık sonu itibarıyla, 2022 yıl sonuna göre yüzde 17,2 oranında artışla 174,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.
19.02.2024Ekonomi
Ev sahipleri tedirgin! Kiracılara tebligat gönderilmeye başlandı, kira kontratı ve banka dekontu talep ediliyor
Ev sahipleri tedirgin! Kiracılara tebligat gönderilmeye başlandı, kira kontratı ve banka dekontu talep ediliyorKiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı. Kiracılara tebligat gitmeye başladı. Tebligatta ‘kira ödemesi ile ilgili olarak görüşülmek istendiği açıklandı. Kiracılardan görüşmeye gelmeden önce kira sözleşmesi, banka ödeme dekontu, mevcut ise emlakçı bilgileri istendi. Öte yandan evi olan emekliler için dikkat çeken bir uyarı da yapıldı.
19.02.2024Ekonomi
Adres değişikliği bildirimi nasıl yapılır, oy kullanmak için adres değişikliği bildirimi süresi nedir? Adres değişikliği bildirimi sorgulama ve oy kullanmak için adres değişikliği son tarih
Adres değişikliği bildirimi nasıl yapılır, oy kullanmak için adres değişikliği bildirimi süresi nedir? Adres değişikliği bildirimi sorgulama ve oy kullanmak için adres değişikliği son tarih31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçim için hazırlıklar sürüyor. Adresi değişenler adres bildirimini 1 Ekim 2023’e kadar yapmak zorunda. Yapmazlarsa oy kullanamayacaklar. Özellikle 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen 11 ilde yaşayan milyonlarca kişi başka illere yerleşmek zorunda kaldı. Bu vatandaşların adres bildirimi yapmaları gerekiyor. Yapmayanların 9 gün içinde işlemleri tamamlamaları gerekiyor. Peki, Adres değişikliği bildirimi nasıl yapılır, oy kullanmak için adres değişikliği bildirimi süresi nedir? Adres değişikliği bildirimi sorgulama ve oy kullanmak için adres değişikliği son tarih…
21.09.2023Gündem
Fırsatçı ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! 'Mutlaka şikayet edin'
Fırsatçı ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! 'Mutlaka şikayet edin'Kira fiyatları adeta uçtu. Ev sahipleri de mevcut kiracıları çıkarıp daha yüksek kira bedeli almak için birçok yol deniyor. Bunlardan en sık karşılaşılanı ihtiyaç sebebi ile tahliye. Ancak kiracı olumsuz yanıt verince sonuç kiracıyı tehdide kadar gidiyor; hatta daha da fazlası... Kiracının kişisel haklarının ihlal edildiği noktada, hukuki süreç başlıyor. Uzman isim kiracıların maruz kaldığı bu gibi durumlarda yapması gerekenleri açıkladı.
11.09.2023Gündem
Ev sahibinden kiracıya büyük şok! Evini verirken senet aldı, kirada anlaşamayınca haciz gönderdi
Ev sahibinden kiracıya büyük şok! Evini verirken senet aldı, kirada anlaşamayınca haciz gönderdiEv sahibi, kira konusunda anlaşamadığı kiracısına kabusu yaşattı Ev sahibi, 3 yıllık kiracısı çiftle önce yüzde 25 oranının üzerinde zamda anlaştı, ardından ise kontrata imza atmak yerine haciz işlemi başlattı. Hacze konu olan 35 bin TL tutarındaki kira senetlerinin bedellerini ev sahibinin hesabına düzenli gönderdiklerini ve senetleri geri alamadıklarını belirten çift, “Son 15 gündür aile ve iş hayatımızda huzur kalmadı. Biz kiramızı günü gününe verdik, 1 TL dahi borcumuz yok. Amaçları bizi çıkararak yabancı vatandaşlara daha üstten kiraya vermek” dedi.
7.08.2023Gündem
Ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! 'Şikayetçi olun'
Ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! 'Şikayetçi olun'Kira fiyatları adeta uçtu. Ev sahipleri de mevcut kiracıları çıkarıp daha yüksek kira bedeli almak için birçok yol deniyor. Bunlardan en sık karşılaşılanı ihtiyaç sebebi ile tahliye. Ancak kiracı olumsuz yanıt verince sonuç kiracıyı tehdide kadar gidiyor; hatta daha da fazlası... Kiracının kişisel haklarının ihlal edildiği noktada, hukuki süreç başlıyor. Uzman isim kiracıların maruz kaldığı bu gibi durumlarda yapması gerekenleri açıkladı.
18.04.2023Gündem
Ev sahibi, kiracılar dikkat! Artık değişti, yeni uygulama devrede
Ev sahibi, kiracılar dikkat! Artık değişti, yeni uygulama devredeEv sahibi ve kiracılar yakından ilgilendiriyor. Konut satışlarında artık boş daire aranıyor. Alıcıların kriterleri değişti. Yeni uygulamayla daire satışlarında kiracılar ve ev sahipleri 'taahhütname' imzalaması gerekiyor. İşte haberin detayları...
31.03.2023Ekonomi
10 bin TL destek ödemesi! 11 ili kapsıyor
10 bin TL destek ödemesi! 11 ili kapsıyorGenel Hayata Etkili Afet Bölgesi kabul edilen 11 ilde acil ihtiyaçların karşılanması için 10 bin TL hane başı destek ödenmesine devam ediliyor.
20.03.2023Yaşam
AFAD'dan afetzedelere ödenen 'hane başı destek' ödemesine ilişkin açıklama
AFAD'dan afetzedelere ödenen 'hane başı destek' ödemesine ilişkin açıklamaAfet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) afetzedelere ödenen hane başı destek ödemesine ilişkin bilgilendirme yayımladı.
20.03.2023Ekonomi
Kiracılar dikkat, deprem bölgesinde fırsatçılar harekete geçti! Parayı alamazlar
Kiracılar dikkat, deprem bölgesinde fırsatçılar harekete geçti! Parayı alamazlar Deprem sonrasında kiracılara ödenmesi kararlaştırılan desteklerin ardından bazı fırsatçı ev sahipleri de harekete geçti. 'Kira bedeli' haricinde kiracılara ödenecek 2 bin lirayı ve 10 bin lira hane başı desteği isteyen bazı ev sahipleri, kiracıları arayarak ya da emlakçılar vasıtasıyla taciz ediyorlar. Ancak bu durum suç teşkil ediyor.
22.02.2023Ekonomi
İBB kreş başvurusu nasıl yapılır? Kimler başvuru yapabilir? İBB kreşleri nerelerde var?
İBB kreş başvurusu nasıl yapılır? Kimler başvuru yapabilir? İBB kreşleri nerelerde var?İBB'nin kreşlerine başvuru yapmak isteyen pek çok kişi Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezleri hakkında başvuru süreci ile ilgili detayları merak ediyor. 22 ilçede 34 birimde açılan İBB kreşlerinden 2900 çocuk faydalanıyor. Peki, İBB kreş başvurusu nasıl yapılır? Kimler başvuru yapabilir? İBB kreşleri nerelerde var? İBB kreş başvuruları bitti mi? İşte detaylar…
17.11.2022Eğitim
Sahte cinsel uyarıcı ilaç ile vurgun yaptı!
Sahte cinsel uyarıcı ilaç ile vurgun yaptı!Sahte cinsel uyarıcı ilaçlar üretip sattığı, müşterilerini yüksek kargo ücretiyle dolandırdığı iddia edilen Abdullah Coşkun Çelebioğlu gözaltına alındı. Çelebioğlu’nun hap satışından gelen parayla İstanbul’da içerisinde birçok hayvanın bulunduğu bir çiftlik kurduğu belirlendi.
7.10.2022Yaşam
Ev sahibinden kiracılara saldırı iddiası! 'Her gün eve gelip tehdit ve hakaret ediyor'
Ev sahibinden kiracılara saldırı iddiası! 'Her gün eve gelip tehdit ve hakaret ediyor'İstanbul Fatih'te Gülhayat Ç. ve oğlu Mert, evini boşaltmalarını isteyen ev sahiplerinin saldırısına uğradığını iddia etti. Kiracı Gülhayat Ç. (44), "Ev bulduğumuzda çıkacağımızı söyledik, kabul etmedi. Ev sahibi 1.5 ay önce dairenin elektrik ve suyunu kesti. Geçtiğimiz gün evimize gelip oğluma saldırdı" dedi. Ev sahibi ise, "Asıl mağdur olan biziz. Kira kontratı yok, elektrik ve suyu kaçak kullanıyor. Binaya zarar verip, sanki bunların suçlusu bizmişiz, hanesine tecavüz etmişiz gibi ithamlarda bulunuyor" diye konuştu.
30.08.2022Yaşam
Suç örgütü çökertildi! Her yerden para fışkırdı! Özel jet detayı şaşırttı
Suç örgütü çökertildi! Her yerden para fışkırdı! Özel jet detayı şaşırttıDemir-çelik fiyatlarını manipüle eden, tam 105 milyar liralık sahte faturayla kamuyu 25 milyar zarara uğratan Erol Evcil adıyla bilinen Erol Eşrefoğlu, Hüseyin Eryılmaz ve Melih Karabacak liderliğini yaptığı 3 suç örgütüne operasyon düzenlenmişti. Örgütle ilgili şoke eden detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Öldürme iddialarının yanısıra Paris'e giden özel jet ve getirdikleri, her delikten adeta para fışkırması gibi birbirinden ilginç detayların olduğu operasyondan şoke eden detaylar.
1.07.2022Yaşam
Kiracılar dikkat! Ev sahipleri şart koşuyor, gittikçe artıyor
Kiracılar dikkat! Ev sahipleri şart koşuyor, gittikçe artıyorEv sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiriyor. Son günlerde dairesini kiralamak isteyen ev sahipleri kiracılara tahliye taahhütnamesi imzalatmak istiyor. İstediği koşullarda kiralık daire bulamayan kiracılar ise bu koşulları kabul etmek zorunda kalabiliyor. Peki tahliye taahhütnamesi nedir, ev sahibi istediği vakitte kiracısını çıkartabilir mi? İşte son dakika haberinin detayları...
19.06.2022Ekonomi
Kiracı milyonları ilgilendiriyor! Geçersiz sayılıyor! Ev sahibi tazminat ödeyecek
Kiracı milyonları ilgilendiriyor! Geçersiz sayılıyor! Ev sahibi tazminat ödeyecekYargıtay Hukuk Genel Kurulu, milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Kira sözleşmesinin yapılması sırasında tarihleri boş olan ve kiracı tarafından imzalanan tahliye taahhüdünün tarihlerinin sonradan doldurulmasının önemsiz olduğuna dikkat çekti. Öte yandan “Ev sahipleri, ‘oğlum, kızım, babam, annem gelecek’ gerekçesiyle kiracıyı evden çıkarmak isterse bunu belgelemesi gerekiyor. Sözle gerekçe olmuyor. Kira kontratı dolmuşsa, ev sahibi gerekçesini belgelerse ancak o zaman kiracıyı tahliye edebiliyor. Ancak bu sebeplerle kiracıyı evden çıkaran ev sahibi 3 sene boyunca evi üçüncü bir kişiye kiraya veremez. Aksi takdirde, çıkarttığı kiracıya bir yıllık kira bedelini (tazminat) ödemekle yükümlüdür. İşte kiracı milyonları ilgilendiren tüm detaylar...
13.06.2022Ekonomi
Kiracı milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Dava açan kiracıya 1 yıllık kira bedeli ödeniyor
Kiracı milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Dava açan kiracıya 1 yıllık kira bedeli ödeniyorKiracı milyonları ilgilendiriyor. Kiracı ve ev sahibi herkesi kapsıyor. Kiracıya ipuçları! ‘Oğlum taşınacak’ yalanına dava açın Astronomik düzeyde artan kiralar, mal sahibiyle kiracıyı karşı karşıya getiriyor. Uzmanlar, ev sahibi baskısıyla karşılaşan kiracıların yasal hakları olduğuna dikkat çekiyor. Ev sahipleri, ‘oğlum, kızım, babam, annem gelecek’ gerekçesiyle kiracıyı evden çıkarmak isterse bunu belgelemelidir. Sözle gerekçe olmaz. Kira kontratı dolmuşsa, ev sahibi gerekçesini belgelerse, tahliye ettirebilir. Ancak bu sebeplerle kiracıyı evden çıkaran ev sahibi 3 sene boyunca evi üçüncü bir kişiye kiraya veremez. Aksi takdirde, çıkarttığı kiracıya bir yıllık kira bedelini (tazminat) ödemekle yükümlüdür. İşte kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren flaş detaylar...
31.05.2022Ekonomi
Kiracılar dikkat! Hemen imzalamayın, flaş tarih detayı, kira kontratı ve tahliye sözleşmesi...
Kiracılar dikkat! Hemen imzalamayın, flaş tarih detayı, kira kontratı ve tahliye sözleşmesi...Milyonlarca kiracıyı çok yakından ilgilendiriyor. Kira fiyatlarındaki fahiş artış sonrası ev sahipleri kiracılarını çıkarmanın yollarını artıyor. Mülkünü yüksek bedeller ile yeniden kiralamak isteyen fırsatçı ev sahipleri kiraların daha da yükselmesine neden oluyor. Kiralık ev sayısının talebi karşılamaması nedeniyle kiracılar ev sahiplerinin pek çok talebini kabul etmek zorunda kalıyor. Bazı mülk sahipleri tahliye sözleşmesi talep etmeye başladı. Kiracılar kiralık ev bulduklarında tahliye sözleşmesini imzalayarak evi kiralayabiliyor. Tahliye sözleşmesinin amacı ev sahibinin istediği herhangi bir zamanda kiracıyı çıkarabilmesini sağlamak. Peki gerçekten öyle mi? Tahliye sözleşmesinin yaptırımı bulunuyor mu? İşte ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren konunun detayları...
15.05.2022Ekonomi
Ev fiyatları ile ilgili son dakika uyarısı! Faiz oranları düştü, fiyatlar yüzde 100 arttı
Ev fiyatları ile ilgili son dakika uyarısı! Faiz oranları düştü, fiyatlar yüzde 100 arttıEv fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Ev alacaklara üç paketlik müjdeli haber geldi. İlk defa konut sahibi olacaklar 10 yıl vade ve 0,99 faiz oranıyla, döviz hesabı ve altınlarını bozduranlar da 0,89 faizle ev kredisi alabilecek. Düşen faiz oranları sonrası fırsatçılar harekete geçti. Ev fiyatları ikiye katlandı, uyarılar art arda geldi. Fırsatçılar İstanbul başta Ankara, İzmir ve Adana olmak üzere birçok ildeki ev fiyatlarını yüzde yüz oranında arttırdı. İşte konut kredilerinde faizlerin düşmesinin ardından sektörde yaşanan son gelişmeler...
13.05.2022Ekonomi
Ev fiyatları ile ilgili son dakika uyarısı! Kredi faiz oranları düştü ama...
Ev fiyatları ile ilgili son dakika uyarısı! Kredi faiz oranları düştü ama...Ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Ev alacaklara üç paketlik müjdeli haber geldi. İlk defa konut sahibi olacaklar 10 yıl vade ve 0,99 faiz oranıyla, döviz hesabı ve altınlarını bozduranlar da 0,89 faizle ev kredisi alabilecek. Ev kredilerinde düşen faiz oranları sonrası fırsatçılar harekete geçti. Uyarılar art arda geldi. Hızlı şişen fiyatlara dikkat! Peki ev fiyatları nasıl düşürülecek? İşte detaylar...
25.05.2022Ekonomi
Kiracılar için kritik detay! 1 yıllık kira bedelini ev sahibinden alabilirsiniz, eğer bunu yaparsa...
Kiracılar için kritik detay! 1 yıllık kira bedelini ev sahibinden alabilirsiniz, eğer bunu yaparsa...Kirada oturan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. 1 yıllık kira bedelini alabilirsiniz. Ev kiralarında büyük oranda artış yaşandı. Ev sahipleri de kontratta belirlenmiş olan oranları hiçe sayıp, daha fazla ödemeleri için kiracıyı ya ikna etmeye çalışıp baskı yapıyor ya da 'oğlum gelecek' deyip evden çıkarmaya çalışıyor. Bu durum kira ve konut davalarındaki artışı da beraberinde getirdi. Kirada oturan milyonlarca kişi bazı haklarından habersiz. Türkiye'de 7 milyon kiracı bulunuyor. Çok önemli bir detaya dikkat çekildi. Ev sahibi bunu yaparsa, 1 yıllık kira bedeli kadar tazminat alınabiliyor. Kiracıların hakları neler? İşte detaylar...
11.04.2022Ekonomi
Yabancıya ev kiralarken nelere dikkat edilmeli? Ev sahiplerinin yabancı kiracılarla başı dertte!
Yabancıya ev kiralarken nelere dikkat edilmeli? Ev sahiplerinin yabancı kiracılarla başı dertte!Türkiye’de yaşayan yabancıların ev kiralama süreci kimi zaman sorunlara neden olabiliyor. Ev kiralayan yabancılarla ev sahipleri arasında zaman zaman sorunlar yaşanırken mülk sahipleri ise yabancı kiracılarla ilgili yasal yollardan neler yapabileceğini merak ediyor. Peki, Yabancılara ev kiralama süreci nasıl işliyor? Yabancılar için kira kontratı nasıl yapılmalı? Oturma izni olmayan yabancıya ev kiraya verilir mi? Yabancıya ev kiralarken nelere dikkat edilmeli? Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan anlattı.
7.04.2022Ekonomi
Kiracı- ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Flaş 'hakkaniyet indirimi' detayı
Kiracı- ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Flaş 'hakkaniyet indirimi' detayıKira fiyatları özellikle büyükşehirlerde her geçen gün artıyor. Mülk sahipleri ise fiyat artışlarından yararlanmak için kontrat süresi dolan kiracılarını çıkarıp evini yeniden yüksek bedeller ile kiraya vermek istiyor. Kontrat süresi dolmadan çeşitli bahaneler ileri sürülerek çıkarılmak istenilen kiracılar ise soluğu tüketici mahkemelerinde alıyor. Ev sahibi-kiracı arasındaki dava sayısı da giderek artıyor. Kiralardaki astronomik artış nedeniyle ev sahipleri de kira tespit davası açabiliyor. Eğer kira bedeli bölgedeki kira miktarının altında kalıyorsa kira tespit davası açabiliyor. Burada 5 yıl detayı önem taşıyor. 5 yıllık kiracının hakkını koruyan bir kira bedeli belirleniyor. Hakkaniyet indirimi uygulanıyor.
18.11.2021Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kira Kontratı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kira kontratı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.