Son dakika İnfertilite haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İnfertilite ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İnfertilite haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan infertilite gelişmeleri de dahil olmak üzere 157 infertilite haberi bulunmuştur. Tüm infertilite haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tüp bebek tedavisi ile ilgili bilmeniz gerekenler!Bebek sahibi olmak isteyen infertilite hastalarına uygulanan yardımcı üreme tekniklerinden biri olan tüp bebek tedavisi teknolojinin gelişmesiyle birlikte başarı oranı artan uygulamaların başında geliyor. Tüp bebek uygulaması yapılıp yapılmayacağına ve ilk deneme başarısız olursa nasıl bir yol izleneceği de çiftlerin merak ettiği konuların başında geliyor. Peki, Tüp bebek kimlere uygulanır? Tüp bebek aşamaları nelerdir? Tüp bebek kaç defa yapılır? Uygulamanın sınırı var mı? Tüp bebek ilaçlarında kanser riski var mı? Tüp bebek ile ilgili merak edilenleri Prof. Dr. Deniz Ulaş anlattı.
Tüp bebek tedavisi ile ilgili doğru bilinen 5 yanlış!Bebek sahibi olmak isteyen infertilite hastalarına uygulanan tüp bebek tedavisi genellikle pek çok çiftin başvurduğu önemli adımlardan biri. Tüp bebek sahibi olmak isteyen pek çok çift kararı alma aşamasında ve uygulama aşamasında toplumda pek çok kulaktan dolma bilgiyle de mücadele ediyor. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Numan Bayazıt Tüp bebek tedavisi ile ilgili bilmeniz gereken doğru bilinen 5 yanlışı anlattı.
SGK’nın tüp bebek tedavisini karşılaması çiftlere umut oldu!Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) 40 yaşını aşmamış kadınların tüp bebek tedavisine ilişkin sağlık hizmetlerini karşılayacağını açıklaması, çocuk sahibi olmak isteyen çok sayıda çifte umut oldu. Sağlık alanındaki gelişmelerle birlikte çiftlerin birçoğu tüp bebek denemesinde çocuk sahibi olurken, tüp bebek merkezleri çiftler için birer çözüm merkezine dönüştü.
Hamile ve emziren annelere önemli tavsiye!Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zahide Küçük, zengin antioksidan özelliğe sahip Anadolu Propolisinin hamile ve emziren annelerin beslenmelerinde mutlaka olması gerektiğini söyledi.
Her 10 kadından birinin sorunu! Bebek sahibi olmayı engelleyebiliyor!Endometriosis yani halk arasında bilinen adıyla çikolota kisti, rahim iç duvarındaki dokunun rahim dışında büyümesi ile oluşan bir hastalıktır. Üreme çağındaki kadınların yüzde 10 kadarında görülen çikolata kisti, adet döneminde kasık bölgesinde, cinsel ilişki sırasında, idrar yaparken ya da dışkılama esnasında ağrılarla kendini belli eder. Bir diğer önemli belirtinin ise çocuk sahibi olmada zorluk olduğunu söyleyen Doç. Dr. Emre Özgü, çikolata kisti belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
Tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen 10 yanlış!Tüp bebek tedavisi sayesinde bugüne dek milyonlarca sağlıklı bebek dünyaya geldi. Ancak tüp bebek tedavisiyle ilgili toplumda doğru sanılan bazı hatalı bilgiler çiftlerin tedaviye geç başvurmalarına veya tedaviden kaçınmalarına neden olabiliyor. Peki, İlk tüp bebek denemesinde başarı şansı düşük mü? Bebeklerde doğumsal anomali riski artar mı? Tüp bebek tedavisi erken menopoza neden olur mu? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Nadiye Köroğlu, tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen 10 yanlışı anlattı.
Miyomlar kısırlık nedeni midir?Miyomlar her üç kadından birinde görülüyor! Genellikle genetik yatkınlık ve östrojen nedeniyle ortaya çıkan miyomlar gebelik gibi östrojenin yükseldiği durumlarda daha da büyüyor. Miyomların hepsinin kısırlığa (infertilite) neden olmadığını belirten Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Deniz Ulaş miyomlar hakkında merak edilenleri anlattı.
Erkeklerde kısırlığa neden olan 8 etken!Dünya Sağlık Örgütü tanımlarına göre İnfertilite yani kısırlık en az 1 yıllık korunmasız ilişkiye rağmen hamilelik oluşamaması durumu olarak tanımlanıyor. İnfertilite yani kısırlık problemi kadın ve erkeği eşit oranda etkileyen durumların başında geliyor. Erkek üreme sağlığını etkileyen nedenlerin başında hormonlar, sperm üretimi, sperm kanallarında spermin taşınması ve cinsel fonksiyon bozukluklarının geldiğini ifade eden Embriyolog Abdullah Arslan, erkeklerde kısırlığın nedenlerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.
10 kadından 1’inde görülüyor! Kısırlığa neden oluyor!Her 10 kadından 1’inin mücadele ettiği pelvik ağrılarının tedavi edilmediği takdirde infertiliteye kadar varabilen sonuçları olabileceğine dikkat çeken Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Erkut Attar, ağrıların erken tanı konulmadığında kronikleşebildiğini ve merkezi sinir sistemini etkileyebileceğini söyledi.
Kadınlarda rahimi daraltıyor, kısırlığa neden oluyor!Rahim içi şekil bozuklukları grubunda yer alan rahim perdesi sık karşılaşılan problemlerden biridir. Uterin septum yani halk arasındaki bilinen adı ile ‘Rahim Perdesi’ rahimin doğuştan gelişen bir anomalisi olduğunu belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Onur Meray, kısırlığa neden olan rahim perdesi hakkında merak edilenleri anlattı.
Türkiye’de her 10 bebekten 1’i prematüre doğuyorSon yıllarda ülkemizde prematüre doğum oranının da prematüre doğan bebeklerin yaşama şansının da arttığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Miraç Ergen, “Türkiye’de prematüre doğum oranı yüzde 11’dir. Daha önceki yıllarda çoğu gebelik düşük veya ölü doğum ile sonuçlanırken, sağlık hizmetlerindeki gelişmelerle artık bu fetüsler canlı kalabilmekte ancak erken doğabilmektedir” dedi.
Kadınların yüzde 30’unda kısırlık nedeni: Çikolata KistiKadınlar arasında yaygın şekilde görülen endometriozis, bilinen adıyla “çikolata kisti”, kadınların yüzde 30’unda infertilite (kısırlık) nedeni. Kimi kadınlarda hiçbir belirti vermezken kimilerinde dayanılmayacak sancılara sebep olan ve bebek isteği duyan kadınların hikâyesinde “gebe kalamama” ile kendini gösteren çikolata kisti tedavi edilmemesi durumunda olumsuz tablolara neden olabiliyor.
Gebelikte plasenta previa; annenin sağlığı tehlikeye girebilirPlasenta previa ve yapışık plasenta durumunun daha önce sezaryen geçirenlerde daha sık görüldüğünü ve bu durumda gebenin yönetiminin özellikli olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, rahatsızlığı yaşayan gebenin sağlığının doğum sırasında tehlikeye girebileceğini belirtti. Gerekli önlemler alınmazsa doğum esnasında aşırı kanama yaşanabileceğini belirten Kahramanoğlu, “Kanama, annenin hayatını riske atar. Aynı zamanda plasentanın aşırı yapışık olması, diğer iç organlara da zarar verebilir. Bebek için en büyük riski ise erken doğum ve buna bağlı oluşacak sağlık sorunlarıdır’’ dedi.
Polikistik Over Sendromu anneliğe engel değil!Polikistik over sendromu, kadınların anne olma yolunda karşılaştığı önemli sağlık sorunlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Çocuk sahibi olmak isteyen kadınların yüzde 10-20’sinde polikistik over sendromunun görüldüğünü söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman hastalığın, sağlıklı bir yumurtlamanın olmaması, adet düzensizliği, tüylenme şikâyetleri ve kısırlık (infertilite) gibi sorunları da beraberinde getirdiğini söylüyor. Ancak bu sorunu yaşayanlar tüp bebek ile anne olabiliyor.
Tüp bebek tedavisi ile ilgili tüm merak edilenler!Tüp bebek, bebek sahibi olmak isteyen milyonlarca çift için önemli bir dönemeçlerden biri. Tüp bebek sürecinden geçmek, birkaç aşamadan geçmek anlamına geliyor. Bu yolculuğa başlamadan önce çiftlerin aklında ne kadar sürdüğü, neler yapılması gerektiği gibi pek çok soru da bulunuyor. Tüp bebek tedavisi ile ilgili merak edilen tüm soruları Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman anlattı.
Sebze ağırlıklı beslenme ve egzersiz miyom riskini azaltıyorKadın Hastalıları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ulkar Heydarova, kadınlarda sıklıkla görülen miyomlar hakkında açıklamada bulundu. Miyomların rahim kası kaynaklı iyi huylu tümörler olduğunu söyleyen Op. Dr. Heydarova, “Üreme çağındaki her 3 kadından birinde görülmekte olup, yaş arttıkça sıklığı da artmaktadır. Obezite, erken yaşta adet görme ve aile öyküsü miyom görülme sıklığını arttırmaktadır. Kırmızı etten zengin diyette risk artarken sebze ağırlıklı beslenmede ve düzenli egzersiz ile risk azalmaktadır” dedi.
Kadınlarda polikistik over sendromu belirtileri ne?Kadınlarda doğurganlığı etkileyen Polikistik Over Sendromu (PKOS) hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok farklı hastalığa da zemin hazırlıyor. Polikistik Over Sendromu, başlangıç döneminde belirti vermese de zaman içerisinde birtakım semptomlar ile kendini göstermeye başlar. Polikistik Over Sendromu ile ilgili bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer hastalığın erken dönemde teşhis edilmesinin önemli olduğuna dikkat çekiyor.
Böbrekleri sağlıklı tutmak için 7 öneriBöbrek hastalıklarından korunmak için sağlıklı beslenmek, ideal kiloda olmak ve düzenli egzersiz yapmak çok önemli. Böbrek sağlığı için önemli önerilerde bulunan İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu, “Özel bir neden yoksa günde 1.5-2 litre su içmek, gelişigüzel ilaç kullanımından kaçınmak, hareketli bir yaşam tarzı benimsemek ve kan şekeri ve kan basıncını doktorun önerdiği aralıklarda düzenli kontrol ettirmek böbrek hastalıklarından korunmak için oldukça önemli” dedi.
Kadınların yüzde 10’undan fazlasında çikolata kisti görülüyor!Ailesinde, birinci derecedeki yakınlarında endometriozis tanısı olan kadınların 7 kat daha fazla risk altında olduğunu dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum/Jinekolojik Onkoloji Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Petek Balkanlı, endometriozisin yüzde 40 oranında kısırlık nedeni olabileceğini söyledi.
İnfertilite ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki infertilite haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.