Son dakika brüt maaş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan brüt maaş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını brüt maaş haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan brüt maaş gelişmeleri de dahil olmak üzere 766 brüt maaş haberi bulunmuştur. Tüm brüt maaş haberleri aşağıda listelenmiştir.
Özel okul öğretmeni maaşlarına yüzde 100 zamÖzel Öğretim Kurumlarını temsil eden dernekler, son günlerde kamuoyunda sıkça dile getirilen konulara açıklık getirmek için bir duyuru yayınladı.
Yemek parası, aile yardımı, çocuk parası kaç para oldu? İşte tüm detaylar...Çalışanların emeklilik hakkı kazanması ve sağlık hizmeti almasında devlete ödenen sigorta primi büyük önem taşıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim tutarı çalışanın aldığı brüt maaş üzerinden hesaplanarak belirleniyor. Yıllarca yatırılan bu primlerle sağlık harcamalarının bir kısmı, engelli veya malul olma durumunda bağlanacak maaş, raporda alınan iş göremezlik ödeneği, işsizlik maaşı karşılanıyor. Prim günü ve yaş dolduğunda alınacak emekli aylığının karşılığı olarak bu primler kesilmiyor. Öte yandan Yemek parası, aile yardımı, çocuk parası miktarı belli oldu. İşte tüm detaylar...
EYT'de emeklilik başvuruları nasıl yapılacak? Vatandaşa 'bekleyin' uyarısı yapıldıEYT ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylece emekli olmak isteyenler için başvuru süreci de başladı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, Bağ-Kur'lu olup emeklilik başvurusu yapacaklar için uyarılarda bulunarak, "Meclis'e gelmesi beklenen bir yasa tasarısı daha var. O Bağ-Kur borçlarının taksitlendirilerek ödenmesi şartlarını içeriyor. Dolayısıyla Bağ-Kur'lular emeklilik başvurusu yapacaklarsa ve borçları da varsa beklemelerini öneririm." dedi.
SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığı için EYT uyarısı: 'Kod 8'e dikkatEYT ile ilgili yasa teklifi Meclis’te kabul edildi. Prim gün sayısını ve çalışma sürelerini dolduran 2 milyon 250 bin kişi, yaşa takılmadan resmen emekli olacak. Emeklilik için gün sayanlar ise sürecin nasıl işleyeceğini merak ederken, süreci adım adım anlatan uzmanlardan dikkat çeken uyarılar geldi.
EYT ile ilgili 'kod 8' uyarısı: Kıdem tazminatınız yanabilir! Dikkat çeken 10 gün detayıEmeklilikte Yaşa Yakılanlarla ilgili yasa teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı çalışmaya başlayanlar yaş dışındaki koşulları yerine getirerek emekli olabilecek. Emeklilikte ise kademeli prim günü aranacak. SGK Uzmanı Emin Yılmaz, EYT’deki kademeli prim günü uygulaması, teşvik için 10 gün detayı ve kod 8 hakkında bilgiler verdi.
Paralar hesaplara yatırılmaya başladı! En az 2 bin 168 lira ödeniyorYüz binlerce kişi bekliyordu. Ödemeler başladı. Paralar vatandaşların banka hesaplarına aktarılıyor. Asgari ücret alan çalışanların hesabına 2 bin 168 lira yatırılacak. Devlet ve devlete bağlı müesseselerde çalışan işçilere bu yıl ek ödemenin birinci yarısı bugün, ikinci yarısı ise 16 Aralık'ta yapılacak.
Kurban bayramı öncesi çalışana ikramiye müjdesi! Hesaba yatıyorBayram ikramiyeleriyle ilgili son dakika gelişmesi. Bayram öncesi çalışana ikramiye müjdesi. Kamu işçilerine her yıl ilave tediye (ikramiye) ödeniyor. Bu senenin ilave ikramiye ödemelerinin detayları da belli oldu. Buna göre 1 milyon kamu işçisi ilave ikramiye ödemelerini Kurban Bayramı öncesi alacak. Kamuda çalışan işçilere bu yıl ek ödemenin birinci yarısı 4 Temmuz'da, ikinci yarısı ise 16 Aralık'ta olacak. Maden işletmelerinin yeraltı işlerinde kamu çalışanlarına ilave tediyenin tamamı ise 23 Aralık'ta verilecek. Asgari ücretli bir işçinin 13 günlük ikramiyesi 2 bin 168 lira olurken, ücret arttıkça bu tutar da artacak. İşte bayram ikramiyeleriyle ilgili son dakika tüm detaylar...
Asgari ücrete zam ile ilgili son dakika gelişmesi! Maaşlar artıyor, emekli ve memura müjde, işte yeni oranAsgari ücrete zam ile ilgili son dakika gelişmesi. Asgari ücret zammı 2022 için kritik sürece gelindi. Temmuz ayına kısa bir süre kala milyonlarca vatandaş asgari ücrete ek zam olup olmayacağını öğrenmek için son dakika açıklamalarını takip ediyor. Yapılan son hesaplamalara göre; Temmuz ayında asgari ücretin artmasıyla kıdem tazminatları son brüt maaş üzerinden hesaplanacak. İşten ayrılanlar için hesaplamada yeni asgari ücretin brüt rakamı geçerli olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur ve emekliye zam müjdesi verdi. Bakan Bilgin, 'Asgari ücrete ek zam gelecek mi?' sorusuna da cevap verdi. İşte son dakika haberinin detayları...
Emekli maaşı yükseliyor! 4A , 4B, 4C'liler için geçerli, formül belli olduEmekli maaşı ile ilgili son dakika açıklaması! Milyonlarca kişi yüksek emekli aylığı almanın yollarını arıyor. Ve belli oldu. SSK'lı, Bağ-Kuır'lu ve kamu çalışanları için geçerli. Pek çok kişi bir süre çalıştıktan sonra ne kadar emekli aylığı alacağını araştırmaya başlıyor. Ancak çalışma mevzuatında yıllar içerisinde yapılan değişiklikler nedeni ile, 'Ne kadar emekli aylığı alırım?' sorusu net yanıtını bulamıyor. Emekli maaşının yaklaşık olarak kaç lira olabileceğini öğrenenler ise emekli olduklarında alacakları maaşı yükseltmenin mümkün olup olmadığını merak ediyor. Emekli aylığını yükseltmek mümkün. İşte tüm çalışanların merak ettiği konun detayları...
İki ödeme birden! Maaş yükseldikçe artıyorİhbar tazminatı ve kıdem tazminatı ile ilgili son dakika açıklaması! Kıdem tazminatı ile ilgili çok az kişinin bildiği detay ortaya çıktı. Emeklilik, askerlik, kadınlar için evlilik nedeniyle işten ayrılanlar dikkat! Çifte tazminat alma hakkı doğabilir. 7 bin gün ya da 25 yıl 4500 gün prim günü şartı bulunuyor. Şartları tamamlayanlar SGK’dan yazı alarak işyerlerinden tazminatlarını alıp ayrılabiliyor. İşte detaylar...
3 bin 972 lira maaş ödeniyor! İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 6,8 ,10 ay ve...Çalışan herkes için geçerli. İşçi işveren milyonlar merak ediyor. 30 gün süresi var kaçıran yanar. Çalışana en az 1.986 lira net işsizlik maaşı bağlanıyor. En yüksek işsizlik maaşı da net 3 bin 972 lira.İşverenin haksız bir sebeple işçiyi işten çıkarması veya işçinin haklı sebeple iş akdini feshetmesi halinde devlet 10 aya kadar işçiyi koruyan bir ödeme yapıyor. Buna ‘işsizlik ödeneği (maaşı)’ deniyor. İşsizlik ödeneğine hak kazanabilmek için işçinin son 3 yılda en az 600 prim günü bulunması ve son 120 gün hizmet akdi ile çalışması gerekiyor. Ayrıca iş akdinin feshinde işçinin kendi istek ve kusurunun bulunmamasına da bakılıyor.
Kamudaki 700 bin işçiye müjde! İkramiye (tediye) ödemesi yapılacak! Kim, ne kadar ikramiye alacak? 700 bin işçiye ikramiye ödemesi! 13 günlük ilave tediye ödemesi yapılacak! Kamuda çalışan işçilere yılda 4 taksit şeklinde tediye ödemesi gerçekleşiyor. İlk taksiti Ocak’ta ödenen tediyelerin ikinci kısmı Nisan ayı sonunda hesaplara yatırılacak. Peki, İşçi ikramiyeleri (tediye) ne zaman yatacak? işçiye ikramiye (tediye) ödemesinde kim, ne kadar alacak? İşte İşçi tediye tarihleri 2022!
EYT’lilerin emekli maaşları için üç formül! Yüksek aylık ve...Milyonlarca kişinin gözü kulağı EYT ile ilgili gelecek habere çevrildi. Emeklilik için yaşa takılanlar yeni düzenlemeyi beklerken maaş hesapları da yapılmaya başlandı. EYT kapsamındakilerin emekli maaşları üç ayrı dönem için ayrı ayrı hesaplanıyor. Kamu personeli için ek gösterge çalışması başlatan hükümet bir taraftan da EYT için formül arıyor. AK Parti grubu emeklilikte yaşa takılanlar için mutfak çalışması yaparken, 8 Eylül 1999 öncesi çalışması olup emekli olmayan herkesin dâhil olduğu EYT'lilere ilişkin çözüm, model önerileri üzerinde çalışıyor. Açıklamalar da peş peşe geliyor.
Maaşlar artıyor! Emekli, memur, çalışan milyonları ilgilendiriyor! Tek tek hesaplandı!Emekli aylıkları, memur maaşları, işçi maaşları artıyor. Maaşlarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca, memur, emekli ve çalışanı kapsıyor. Emekli maaşını yükselten en önemli unsur sizin aylık prime esas kazancınız. Yani işyerinde sizin için belirlenen brüt maaş oluyor. Maaşınız ne kadar yüksekse, sizin için yatırılan prim miktarı da o kadar artıyor. Dolayısıyla birikiminiz yükseliyor ve bu maaşı etkiliyor. Asgari ücretten çalışan birisi ile tavandan maaş alan birisi emekli olduğunda aralarında ciddi maaş farkı oluşuyor. Prim günlerinizin fazla olması da bir başka etki. Yüksek kazançtan çok prim günü maaşı artırıcı etki ediyor. Düşük maaştan çok prim günü maaşınızın fazla artmasının engelliyor. Memurların ise maaş hesaplamaları diğerlerine göre farklı yapılıyor. Memurlar için derece kademe ve ek gösterge gibi parametreler devreye giriyor. Ek göstergesi yüksek olan memurların dolayısıyla hem emekli ikramiyeleri, hem de emekli maaşları yüksek oluyor. Burada özellikle taban aylığı da miktarı yükselten etkide bulunuyor. Yani memurlar görevde yükselirlerse, hem taban aylıkları, hem de göstergeleri değişeceğinden, emekli maaşları da artacaktır. Kendi işini yapanların, yani 4B dediğimiz Bağ-Kur'luların da emekli maaşlarının hesaplamaları SSK'lılarınkine benzerlik gösteriyor. Aynı şekilde Bağ-kur'lular içinde 1999 öncesi sonrası ve 2008 reformundan sonraki dönem olmak üzere üç ayrı hesaplama şekli bulunuyor. İşte maaşlarla ilgili tüm detaylar...
Tazminat, kıdem, işe iade, ücret güvencesi... Milyonlarca çalışanı kapsıyor! Onay verilirse...Milyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. Kıdem, ihbar, işe iade tazminatı ve boşta geçen süre ücretini kapsıyor. Onay şartı bulunuyor. Ancak çalışanın onay vermesi durumunda geçerli olabiliyor. İhbar tazminatında süreler kıdeme göre değişiyor. İşyerinin devri veya satışında tazminat hakkı bulunuyor. İşin niteliği, görev tanımı ve koşullarında yapılacak değişikliklerin çalışana bildirilmesi ve onayının alınması gerekiyor.
Tazminat hakkı ile ilgili flaş karar! 8 maaş ödeme yapılacak, 30 gün içerisinde...Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Çalışanın 8 maaş tazminat hakkı bulunuyor. 30 gün detayı dikkat çekiyor. 8 maaş tazminat hakkından yararlanabilmesi için kişinin aynı işyerinde en az 6 ay çalışmış olması gerekiyor. Ayrıca işyerinde çalışan sayısının da 30 ve üzeri olması aranan şartlar arasında yer alıyor. Çalışma mevzuatında çalışanların pek çok hakkı bulunuyor. Haksız yere işine son verilen çalışanlar müracaatta bulunarak bu haksızlığın giderilmesini sağlayabiliyor. Haksız yere işten çıkarılmak; herhangi bir bir sebep olmadığı halde işverenin işçinin işine son vermesi anlamına geliyor. Böyle bir durumla karşılaşan kişinin 30 gün içerisinde arabulucuya giderek işe geri dönüş başvurusu yapması gerekiyor. Arabulucuda eğer sonuç alınmaz ise bu kez 2 haftalık süre içinde iş mahkemesine dava açmak gerekiyor. İşe geri dönüş kararı verilirken mahkeme işçinin çalıştırılmadığı süre için en fazla 4 maaşa kadar boş geçen süre tazminatına hükmediyor. Davanın sonuçlanmasının ardından çalışanın 10 gün içinde işverene yazılı olarak başvurması gerekiyor. Bu başvurudan sonra işveren bir ay içinde işçiyi işe başlatmak zorunda. Bunu yapmaz ise mahkemenin belirlediği tazminatı ödüyor. Tazminat miktarı 8 maaşa kadar çıkıyor. Ödenecek tazminat ise brüt ücret üzerine yol, yemek gibi ek ödemeler de eklenerek giydirilmiş brüt ücret üzerinden hesaplanıyor.
AGİ kalktı mı, asgari ücretin üzerinde maaş alanlardan da AGİ kaldırıldı mı? AGİ 2022 Şubat maaşına yansıyacak mı?AGİ kaldırıldı mı? Ocak ayında yapılan zammın ardından bu ay ilk maaşlar yatacak. Asgari ücrette vergi kesintisinin kaldırılması ise beraberinde birçok soru işaretini getirdi. İş kanunun 62. Maddesinin AGİ kesintisini yapılmasını mümkün görmediğini ifade eden Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Kanun ‘Bu kesintiyi yapamaz’ diyor. Siz brüt değil net maaş üzerinden alıyorsunuz. İşvereniniz yanlış yapıyor, ‘ücretler geriye gidemez’ diyor. Brüt maaş alsaydınız size o parayı vereceklerdi, şu anda yapılan işlem yanlış. Hukuka aykırı. İşverenleriniz o uygulamayı yapamaz. Sizin maaşlarınız geriye gitmez. Yanlış hesaplama yapıyorlar, kanun çok açık" açıklamasında bulundu. Peki, AGİ şubat maaşına yansıyacak mı?
Maaşlara 850 lira ek ödeme! Hesaplara yatıyor! Milyonlara güzel haber, kuruşu kuruşuna belirlendiMaaşlarla ilgili son dakika açıklaması! Milyonlarca çalışana güzel haber! Milyonlarca çalışan maaşlarına ek 850 liraya kadar ödeme alacak. Asgari ücrete vergi istisnasıyla birlikte hem özel sektör hem de kamuda bordrolar yeniden düzenleniyor. Brütten ücret hesaplanan işyerlerinde vergi istisnası çalışanlara avantaj sağlayacak. Ağustos ayı itibarıyla çalışanların gelir vergisine uygulanacak istisna tutarı artacak. Brüt maaş alan herkes 638 liralık vergi istisnasından yararlanacak. Bu tutar tüm çalışanlar için gelir vergisinden indirilecek. Ancak asgari ücretli ağustos ayında yüzde 20 gelir vergisi dilimine gireceği için gelir vergisi istisna tutarı da artacak. Buna göre, gelir vergisi istisnası ağustos ayında 739 liraya, eylül, ekim, kasım, aralık aylarında da 850.68 liraya çıkacak. Öte yandan memur maaş zamları ve ilave artışla birlikte kıdem tazminatı tavanı 1 Ocak ile 30 Haziran tarihleri arasında 10 bin 596 lira oldu. Daha önce açıklanan düşük tavandan kıdem tazminatı alan işçilerin her bir yıllık çalışması için 252 liralık fark oluştu. Örneğin, işyerindeki çalışması 8 yıl süren işçi 2 bin 16 lira, işyerindeki çalışması 12 yıl süren de 3 bin 24 lira fark kıdem tazminatı ödenmesi gerekecek.
AGİ 2022'de ödenmeyecek! Flaş detay ortaya çıktı, zamsız net maaşlar artacak, 1.696 TL...AGİ kalktı. Çalışanlar zam alamasa bile vergi istisnası dolayısı ile net maaşlarda artış olacak. Milyonlarca çalışanın maaşına yeni yıl ile birlikte zam yapıldı. Asgari ücrete gelen yüzde 50'lik zam ve vergi istisnası maaşlara ilk kez şubat ayında yansıyacak. Vergi istisnası sadece asgari ücretliyi değil tüm çalışanların maaşının asgari ücret kadar olan kısmını kapsıyor. AGİ'nin (Asgari Geçim İndirimi) kaldırılması asgari ücret üzerinde maaş alan çalışanların zamlı net maaşlarını nasıl etkileyecek? Çalışanlar bu sorunun yanıtını merek ediyor. Öncelikle 'AGİ nedir?' ona bakmak lazım. Asgari geçim indirimi, ücret gelirlerinin asgari ücrete kadar olan kısmından kesilen vergilerin kısmen veya tamamen iade edilmesidir. Bu tutar medeni duruma ve çocuk sayısına göre değişiklik gösteriyordu. 2022 itibarı ile artık bu uygulama kalkmış oldu. Ancak vergi istisnası maaşlara yansıyacak. Örneğin, 10 bin TL brüt ücretle çalışan bekar bir kişi Aralık 2021'de net 6.129 TL almıştı. Aynı kişi Ocak 2022'de zam almasa bile istisna sayesinde 7.825 TL alacak. Yani 1.696 TL daha yüksek maaş alacak. Bu kişi 2021'de toplam 78.459 TL alırken bu yıl 89.113 TL alacak. İstisnalar uygulanınca AGİ'den daha karlı bir durum ortaya çıkıyor. Peki AGİ sonrası tüm çalışanların maaşında artış olacak mı? Vergi istisnası çalışanların cebine nasıl yansıyacak? İşte vergi istisnası ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
AGİ kalktı! Asgari Geçim İndirimi kalkınca net maaştan kesinti olacak mı? Milyonlarca çalışanı kapsıyor, 300 TL...Asgari ücrete yapılan rekor artış sadece asgari ücretle çalışanları değil dolaylı olarak tüm çalışanları ve devlet desteği alan vatandaşları etkiledi. Pek çok ücrette artış oldu. Ancak asgari ücretten veri kesintisinin kaldırılması ve bu uygulamanın tüm çalışanları kapsayacak şekilde genişletilmesi nedeniyle çok sayıda çalışan 'AGİ kalktı mı?' sorununun yanıtını arıyor. Çalışanların asgari ücrete kadar olan kazancından artık vergi alınmıyor. Asgari Geçim İndirimi (AGİ) kalktı. Fakat vergi istisnasıyla maaşlarda yaklaşık 300 lira artış sağlanmış oldu. Bazı işyerlerinde ise net ücretle çalışanlardan AGİ kadar tutar kesilirken, vergi muafiyeti kaynaklı artışın maaşlara yansıtılmadığı görüldü. Bakan Bilgin bu konuya son noktayı koydu. İş Kanunu’nun 62’nci maddesine göre AGİ kesintisinin yapılamayacağına dikkat çeken Bilgin, “Kanunlar ‘ücretler geriye gidemez’ diyor. Brüt maaş alsaydınız size o parayı vereceklerdi. İşveren böyle bir kesinti yapamaz. Hukuka aykırı. Yanlış hesaplama yapıyorlar, kanun çok açık” diye konuştu. Öte yandan çalışan ve emeklilik bekleyen vatandaşların gündemindeki diğer iki konu ise 3600 ek gösterge ve ETY düzenlemesindeki son durum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu iki konu ile ilgili de önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte AGİ, 3600 ek gösterge ve ETY düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmeleri...
3600 ek göstergede son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin resmen duyurdu...Milyonlarca çalışan ve emekli bekliyor. 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. 3600 ek göstergenin hayata geçirilmesi durumunda hem maaşlar hem de emekli ikramiyeleri artacak. Ek gösterge ile ilgili son açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Bakan Bilgin milyonların beklediği tarihi duyurdu. 3600 ek gösterge mayıs ayında Meclis'e gelecek. Peki ek gösterge kimleri kapsayacak? Öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi ve emekliler dışında kapsama hangi meslek grupları dahil edilecek? 3600 ek gösterge hayata geçirildiğinde kimin maaşı ne kadar artacak? İşte 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmeleri ve ek gösterge ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
İkramiye ödemelerinde flaş karar! Tarihler belli oldu, ikramiye hesabı değişti, en az 1.552,68 TL ödenecekYüz binlerce kişi bekliyordu. İkramiye ödemeleri ile ilgili flaş gelişme! Tarihler belli oldu. Ödeme miktarı yükseldi. Asgari ücretteki değişiklik ikramiye tutarlarını da etkiledi. Bu yıl asgari ücretten gelir ve damga vergisinin kaldırıldı. Aynı zamanda tüm maaşlardaki asgari ücret kadar kısımda gelir vergisinden istisna tutuldu. Böylece vergisiz olarak hesaplanan ikramiyelerde 52 günlük toplam net rakamda 1.161 TL daha fazla ödeme yapılacak. 13 günlük taksit ödemelerinde ise fazla ödeme 290 lirayı geçmiş olacak. Kamu işçilerinin 2022 tediye ödeme tarihleri belli oldu. 2021'de kamuda çalışan işçilerin ikramiyeleri primler düşüldükten sonra yüzde 15'lik gelir vergisi düşüldükten sonra hesaplanıyordu. Bu yıl hesaplar değişti. Ödeme miktarları arttı. Peki kim ne kadar tediye alacak? İşte merak edilen tüm detaylar...
Emeklilikle ilgili flaş gelişme! Ödemeler değişti, SGK-SSK ve Bağkur'lu hepsini kapsıyor, 400 lira ve...Emeklilik ile ilgili son dakika açıklaması. SGK-SSK ve Bağkur'lu milyonları kapsıyor. Rakam belli oldu. Ödeme ve ücretler değişti. Çalışanların sağlık hizmetinden yararlanması, emeklilik hakkı kazanması için devlete ödenen sigorta primi büyük önem taşıyor. Aylık ödenen Sosyal Güvenlik Kurumu prim tutarı çalışanın aldığı brüt maaş üzerinden hesaplanarak belirleniyor. Yıllarca yatırılan bu primlerle sağlık harcamalarının bir kısmı, engelli veya malul olma durumunda bağlanacak maaş, rapor dönemlerinde alınan iş göremezlik ödeneği, işsizlik maaşı karşılanıyor. Prim günü ve yaş dolduğunda alınacak emekli aylığının karşılığı olarak bu primler kesilmiyor. Öte yandan İsteğe bağlı sigorta primi bu yıl için en düşük 1601 lira oldu. Kendi adına ve hesabına tarımsal faaliyette bulunanlar ile esnaf muaflığından yararlanan kadınların ödeyeceği isteğe bağlı sigorta primi de aylık 1547 lira olarak uygulanacak. Doğum, askerlik borçlanması için günlük en düşük prim 53 lira, en yüksek prim 400 lira yatırılacak. Kısmi süreli çalışanlar bu yıl günlük 33.36 lira prim ödeyerek eksik günlerini 30 güne tamamlayabilir. Ev hizmetlerinde ayda 10 gün işçi çalıştıranlar bu yıl en az 625.50 lira 30 gün işçi çalıştıranlar da 1876 lira sigorta primi ödeyecek.
Brüt Maaş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki brüt maaş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.