Behçet Hastalığı

Behçet Hastalığı

Son dakika Behçet hastalığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Behçet hastalığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Behçet hastalığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Behçet Hastalığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan behçet hastalığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 74 behçet hastalığı haberi bulunmuştur. Tüm behçet hastalığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
SANKO Üniversitesi’nde romatoloji sempozyumu düzenlenecek! Tüm konular ele alınacak
SANKO Üniversitesi’nde romatoloji sempozyumu düzenlenecek! Tüm konular ele alınacakSANKO Üniversitesi ve Doğu Anadolu Romatoloji Derneği iş birliği ile 3. Romatoloji Sempozyumu düzenlenecek.
15.05.2024Gaziantep
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir!
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir!Göz sulanmasının tehlikeli olabileceğine değinen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tezer Nur Gücükoğlu, “Tehlikelidir çünkü pek çok görmeyi tehdit eden göz hastalıklarının habercisidir. Tedavide geç kalınmamalıdır. Göz sulanması konjonktivit, blefarit, şalazyon, arpacık, glokom, katararkt, üveit, doğuştan ve sonradan olma gözyaşı kanalı tıkanıklığı ve bahar nezlesi habercisidir” dedi.
28.02.2024Sağlık
Yeniden çıkabiliyor ve tedavisi yok! Ciddi hastalıkların belirtisi olabilir
Yeniden çıkabiliyor ve tedavisi yok! Ciddi hastalıkların belirtisi olabilirGeçse de yeniden çıkabiliyor. Bir tedavisi yok. İyi huylu ve bulaşıcı değildir. Halk arasında ağız yaraları olarak da bilinen aft, yaygın olan ve birçok insanı etkileyebilen bir hastalık. Nadir de olsa birkaç ciddi hastalığın olası bir belirtisi olabilir. Peki aftöz ülser belirtileri ve çeşitleri nelerdir? Aftöz ülserlerinden ne zaman korkmalıyız? İşte uzman isimden önemli açıklamalar...
12.05.2023Sağlık
Gözlerdeki kızarıklığın altındaki büyük tehlike! ‘Görme kaybına yol açabilir’
Gözlerdeki kızarıklığın altındaki büyük tehlike! ‘Görme kaybına yol açabilir’Gözlerde ani gelişen ve gözün iç dokularının iltihaplanması şeklinde kendini gösteren üveit hastalığı ile ilgili açıklamada bulunan Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, hastalığın oluşma nedenleri, belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi verdi. Üveit hastalığı vücudu etkileyen farklı bir hastalık sonucu da oluşabildiğini söyleyen Prof. Dr. Göçgil, “Görmenin oluştuğu makula bölgesinde ve göz siniri bölgesinde meydana gelen üveit durumlarında tedavide geç kalınması durumunda dokularda meydana gelecek hasar oluşumu nedeniyle kalıcı görme kayıpları ile karşılaşılabilmektedir” uyarısında bulundu.
1.04.2023Sağlık
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur?
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet raporu, sigortalılar için iş kazası veya meslek hastalığı sonucu vazifelerini yapamayacak şeklide meslekte kazanma gücünü kaybedenlere veriliyor. Malulen emekli olabilmek için de maluliyet tespiti işleminin yapılması gerekiyor. Bunun için de iş gücü kaybının yüzde 60 üzerinde olması ve kurul tarafından da bu kaybın tespit edilmesi gerekiyor. Peki, Malul kime denir? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet için başvuru nereye ve nasıl yapılır? Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Maluliyet başvuru sonucu nereden öğrenilir? İşte maluliyet ile ilgili merak edilenler…
Türkan Saylan kimdir? Cüzzamı bitiren Türkan Saylan’ın sözleri ve ölüm tarihi!
Türkan Saylan kimdir? Cüzzamı bitiren Türkan Saylan’ın sözleri ve ölüm tarihi!Türkan Saylan kimdir, ne yapmıştır, nerelidir? Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cüzzamla Savaş Derneği ve Vakfı ve Kardelen projesiyle cüzzamı bitiren Prof. Dr. Türkan Saylan ölüm yıl dönümünde anılıyor. İşte Türkan Saylan sözleri ve ölüm tarihi…
18.05.2022Gündem
Ağız kanseri ve behçet hastalığına yol açıyor! Bu belirtiler varsa dikkat
Ağız kanseri ve behçet hastalığına yol açıyor! Bu belirtiler varsa dikkatBesinleri çiğnerken güçlük çekilmesi, yutkunmanın adeta ızdıraba dönüşmesi, konuşmakta zorlanılması! Ülkemizde oldukça sık görülen ağız yaralarının nedeni ne olursa olsun, tümünün ortak özelliği; ağrıya ve buna bağlı olarak yaşam kalitesini düşüren sorunlara yol açabilmeleridir. Hemen her yaşta görülen ağız yaralarının nedenleri genellikle basit travmalar, bazı ilaçların yan etkileri, sigara ve yoğun alkol kullanımı, yetersiz ağız ile diş bakımı gibi sorunlar oluyor. Ancak dikkat! Ağız yaraları bazen Behçet veya çoğumuzun adını ilk kez duyduğu liken planus ve pemfigus gibi önemli hastalıkların habercisi de olabiliyor.
8.12.2021Sağlık
Felcin 6 belirtisine uzman uyarısı
Felcin 6 belirtisine uzman uyarısıFiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü Doç. Dr. Didem Sezgin Özcan, “Bayılma, kusma, baş ağrısı, kol ve bacaklarda güçsüzlük, görme kaybı, konuşma bozukluğu gibi belirtiler inmenin (felç) habercisi olabilir. En az birini yaşıyorsanız vakit kaybetmeden hekime başvurun. Erken müdahale hem hayat kurtarır hem de tedavi başarısını arttırır.” ifadelerini kullandı.
28.10.2021Sağlık
1 hafta içinde geçmeyen ağız yaralarına dikkat!
1 hafta içinde geçmeyen ağız yaralarına dikkat!Genellikle mevsim değişikliklerinde sık görülen ağız yaraları ile ilgili açıklamalarda bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Rukiye Parlak, 1 hafta geçmeyen, uzun süre kendini tekrarlayan ağız yaralarının farklı hastalıkların habercisi olabileceğini söyledi.
24.10.2021Sağlık
Behçet hastalığında yenmemesi gerekenler nelerdir?
Behçet hastalığında yenmemesi gerekenler nelerdir?Behçet hastalığı tam tedavisi mümkün olmayan bir hastalık olduğu için hastanın şikayetlerini azaltmak adına dikkat edilmesi gereken birtakım durumlar bulunmaktadır. Behçet hastalığı olan kişilerin bu durumlara dikkat etmelerinin yanında düzenli olarak doktor kontrolüne de gitmeleri gerekmektedir.
26.06.2024Sağlık
Ozon tedavisi vücut direnci ve bağışıklığı artırıyor!
Ozon tedavisi vücut direnci ve bağışıklığı artırıyor!Ozon tedavi, Covid-19 başta olmak üzere pek çok hastalıkla mücadelede vücudu destekliyor. İnsan sağlığı için önemli elementlerden biri olan ozon gazının uzman kontrolünde tedavi amaçlı kullanılması, bağışıklık sistemini güçlendirerek direnç verdiğini dikkat çeken Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr Öğretim Üyesi Hülya İskenderoğlu Bahat ozonun pek çok hastalığa kısa ve etkin tedavi sağladığını belirtti. Peki, Ozon tedavisini salgın döneminde yaptırmak direnci artırır mı? Ozon tedavisi ne sıklıkta yaptırmak önemlidir? Ozon Tedavisi neye iyi gelir? Hülya İskenderoğlu Bahat ozon tedavisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
6.08.2021Sağlık
Bel ağrınız hareket ettikçe azalıyorsa dikkat!
Bel ağrınız hareket ettikçe azalıyorsa dikkat!Ankilozan spondilit (AS), omurganın eklemlerinde iltihaplanmaya neden olan kronik bir romatizmal hastalık. İltihaplı bir romatizma hastalığı olan, omurga ve leğen kemiğindeki eklemleri tutan ankilozan spondilit (AS) kendini en çok bel ağrısıyla belli ediyor. Doç. Dr. Sait Burak Erer ankilozan spondilit ve tedavisini anlattı.
22.03.2021Sağlık
Cübbeli Ahmet amansız hastalığını açıkladı
Cübbeli Ahmet amansız hastalığını açıkladıErtan Özyiğit ile Kayıt Dışı programına konuk olan Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü amansız hastalığını ilk defa açıkladı.
6.03.2021Yaşam
Kolşisin korona tedavisi için kullanıldı! İbn-i Sina'nın ilacı Kolşisin nedir, hangi hastalıklarda kullanılıyor?
Kolşisin korona tedavisi için kullanıldı! İbn-i Sina'nın ilacı Kolşisin nedir, hangi hastalıklarda kullanılıyor?İbn-i Sina'nın sihirli ilacı olarak bilinen ve yabani çiğdemden elde edilen 'kolşisin'in, Kovid-19'un organlara saldırısını durdurduğu belirlendi. İbn-i Sina'nın ilacı Kolşisin nedir, hangi hastalıklarda kullanılıyor?
9.02.2021Gündem
Tek gözü görmeyen yüzde kaç rapor alır? Malulen emeklilik için rapor yüzde kaç olmalı?
Tek gözü görmeyen yüzde kaç rapor alır? Malulen emeklilik için rapor yüzde kaç olmalı?Emekli, çalışan, SGK, SSK, Bağ-kur'lu milyonlarca çalışanın merak ettiği soruların ardı arkası kesilmiyor. Milyonlarca çalışan İş Kanunu kapsamında haklarının ne olduğu araştırılıyor. Malulen emeklilik de bunlardan birini oluşturuyor. Çalışma hayatı içerinde meydana gelen sağlık problemi bazı durumlarda iş yaşamının sona ermesine neden olabiliyor. Bu gibi durumlarda çalışan için malulen emeklilik hakkı devreye giriyor. Peki, Tek gözü görmeyen yüzde kaç rapor alır? Malulen emeklilik için rapor yüzde kaç olmalı?
27.01.2021Uzmana Sor
MS hastalığı aşısı için Şahin-Türeci çiftinden tarihi adım!
MS hastalığı aşısı için Şahin-Türeci çiftinden tarihi adım!Covid-19 aşısını geliştiren Prof. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci çiftinin MS aşısı fareler üzerinde başarılı oldu. MS için geliştirilen deneysel aşıda ilk kez mRNA kullanıldı. Yeni aşının muadillerinden farklı olarak, hastaların bağışıklık sistemini bozmadığı ve sadece zararlı hücreleri hedef aldığı belirtildi. Aşı insan deneylerini de başarıyla sonuçlandırırsa Şahin-Türeci çifti bir kez daha tarihe geçecek. Dünyada milyonlarca insanı etkileyen MS'in bir tedavisi bulunmuyor.
13.01.2021Sağlık
SGK'dan 24 ay maaş! Başvuru yapmak gerekiyor
SGK'dan 24 ay maaş! Başvuru yapmak gerekiyorSGK harekete geçti. O kişilere maaş bağlanıyor. 24 aya kadar devam ediyor. SGK'dan maaş alabilmek için belirli şartları taşıyor olmak gerekiyor. SGK tedavisi zor hastalıklara maruz kalan sigortalılara maaş bağlıyor. SGK'nın hastalara bağlayacağı maaşın şartları belli oldu. Bunun için gerekli ilk ve en önemli şart, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğuna dair ‘sağlık kurulu raporu’. Rapor için il veya ilçedeki SGK merkezlerine başvuru yapılıyor. Kişi buradan da yetkili hastanelere sevk ediliyor. Her engelli, malul sayılmıyor çünkü burada belirleyici olan işgücü kaybının yüzde 60 ve yukarı olması. Kişi, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğunu belgelerse ve en az 1800 gün prim ödemişse maaşa hak kazanıyor.
27.12.2020Ekonomi
6,5 yıldır gözlerini kırpamıyor
6,5 yıldır gözlerini kırpamıyorAntalya’da dans okulu açmayı planlarken ölümcül SSPE (Subakut Sklerozan Panensefalit) hastalığına yakalanan 29 yaşındaki Halil Özçelik, 6,5 yıldır göz kapakları kapanmadan yatağa mahkum bir şekilde yaşam savaşı veriyor. Gözleri kan çanağına dönen oğluna bir bebek gibi bakan anne Gülsüm Özçelik ise, onun uyuduğunu ancak horlama sesiyle anlayabiliyor.
28.09.2020Sağlık
Malulen emeklilik şartları nelerdir? Malulen emeklilik hangi hastalıkları kapsıyor 2020?
Malulen emeklilik şartları nelerdir? Malulen emeklilik hangi hastalıkları kapsıyor 2020?5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunuyla belirlenen malulen emeklilik şartları, iş yaşamlarına devam etmelerine ve verimli olarak çalışmalarına engel olacak bir sağlık problemleriyle karşılan kişilerin en merak ettiği soruların başında geliyor. 4A (SSK), 4B (BAĞ-KUR) ve 4C (EMEKLİ SANDIĞI) kapsamında çalışan vatandaşların malulen emekli olabilmeleri ise, belli şartlara bağlanmıştır. Peki, Malulen emeklilik şartları nelerdir? Malulen emeklilik hangi hastalıkları kapsıyor 2020?
22.06.2020Emekli
Malulen emeklilik şartları neler? Hangi hastalıkları kapsıyor?
Malulen emeklilik şartları neler? Hangi hastalıkları kapsıyor?Ülkemizde sigortalı olarak çalışan vatandaşların, iş yaşamlarına devam etmelerine ve verimli olarak çalışmalarına engel olan sağlık problemlerinin oluşmasının ardından malulen emekli olma hakları ortaya çıkmaktadır.
7.04.2020Emekli
Malulen emekli olarak işten ayrılan işçi kıdem tazminatına hak kazanır mı? Şartlar neler?
Malulen emekli olarak işten ayrılan işçi kıdem tazminatına hak kazanır mı? Şartlar neler?Malulen emekli olmak için gereken şartlar, ilgili kişiler tarafından sıklıkla araştırılan bir konu. Malul aylığı, çalışırken çalışma gücünü kaybeden ve maddi gelir elde edemeyenlerin geçimlerini sağlamaları için bağlanan bir destek. Peki malulen emekli olarak işten ayrılan işçi kıdem tazminatına hak kazanır mı? Şartlar neler? İşte detaylar…
2.03.2020Emekli
Epilepsi hastaları malulen emekli olabilir mi? İşte başvuru şartları…
Epilepsi hastaları malulen emekli olabilir mi? İşte başvuru şartları…Malulen emekli olmaya, çalışma anında iş kazası, meslek hastalığı ya da hastalık nedeniyle çalışma gücünün en az yüzde 60’ını kaybeden kişiler hak kazanıyor. Yine malulen emekli olmak için belirlenen kriterlerin sağlanması gerekiyor. SGK’nın açıkladığı koşulları yerine getiren epilepsi hastaları da malulen emekli olabiliyor. Peki epilepsi hastaları için malulen emekli olma koşulları neler? Başvuru nereye yapılıyor? İşte detaylar…
Bu hastalıklarınız varsa 24 ay maaş alabilirsiniz
Bu hastalıklarınız varsa 24 ay maaş alabilirsinizSosyal Güvenlik Kurumu (SGK),çalışamayacak durumda olan sigortalılara malûl aylığı bağlanıyor. SGK, hastalık türlerine göre 24 aya kadar aylık bağlayabiliyor. Uyku bozukluklarında bile aylık bağlanabiliyor. İşte detaylar...
13.01.2020Ekonomi
Malulen emekli maaşları 2020 | Enflasyon verilerine göre 2020 ‘de malulen emekliler ne kadar maaş alacak?
Malulen emekli maaşları 2020 | Enflasyon verilerine göre 2020 ‘de malulen emekliler ne kadar maaş alacak?2020 malulen emekli maaşları ne kadar? Aralık ayı enflasyon rakamlarına göre, 2020 yılında malulen emekliler ne kadar zam alacak? Soruları da enflasyon oranlarının açıklanmasından sonra merak edilmeye başlandı. Biz de örneklerle malulen emekli maaşlarını hesapladık….
3.01.2020Emekli
Bağ-kurlular hangi hastalıklarla malulen emekli olur?
Bağ-kurlular hangi hastalıklarla malulen emekli olur?Milyonlarca vatandaş erken emekli olmanın yollarını arıyor. Erken emeklilik yollarını arayanlardan biri de Bağ-Kurlu olan vatandaşlardır. Sosyal Güvenlik Kurulu (SGK) çalışma gücünü belli oranda kaybeden sigortalılara erken emeklilik hakkı tanıyor. Peki, Bağ-kurlular hangi hastalıklarla malulen emekli olur?
25.11.2019Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Behçet Hastalığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki behçet hastalığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.