Akdeniz Anemisi

Akdeniz Anemisi

Son dakika akdeniz anemisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan akdeniz anemisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını akdeniz anemisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Akdeniz Anemisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan akdeniz anemisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 83 akdeniz anemisi haberi bulunmuştur. Tüm akdeniz anemisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kemik iliği nakli hayata tutunmalarını sağladı: Şanlıurfalı kardeşler sağlığına kavuştu!
Kemik iliği nakli hayata tutunmalarını sağladı: Şanlıurfalı kardeşler sağlığına kavuştu!Hayatlarını Şanlıurfa'da devam ettiren 2 kardeş, Akdeniz Anemisi (Talasemi) hastalığıyla zorlu bir mücadele verdi. Geçirdikleri bu sıkıntılı sürecin ardından yapılan başarılı kemik iliği nakli ile hayata yeniden tutundular. Şimdi ise sağlıklı bir yaşam sürmenin mutluluğunu yaşıyorlar. İşte tüm detaylar...
18.09.2024Gündem
1 taşla 3 kuş vurdu, 14 yıl sonra sağlığına kavuştu!
1 taşla 3 kuş vurdu, 14 yıl sonra sağlığına kavuştu!2 yaşından beri gördüğü tedaviler sebebiyle çocukluğunu hastanelerde geçirdi. Akranları kreşe ve okullara giderken, oyunlar oynarken hem o hem de Ailesi Endam’ın sağlığına kavuşacağı günlerin hayalini kuruyordu
27.06.2024Sağlık
Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Adana'dan çağrı yaptı! "Kan bağışı yapmaya davet ediyorum"
Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Adana'dan çağrı yaptı! "Kan bağışı yapmaya davet ediyorum"Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, azalan kan stoklarıyla ilgili vatandaşları kan bağışına çağırarak, "Türkiye’nin 300 noktasında canlı operasyon yönetiyoruz. Kan sürekli ve acil bir ihtiyaç. Ramazan Bayramı’nda Allah muhafaza bir kaza olması durumu ya da hastanelerde yapılan operasyonlar için stokumuz olması gerekiyor" dedi.
6.04.2024Adana
Osman Bülent Zülfikar kimdir, nereli, kaç yaşında? İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfükar hangi görevlerde bulundu?
Osman Bülent Zülfikar kimdir, nereli, kaç yaşında? İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfükar hangi görevlerde bulundu?İstanbul Üniversitesi'ne Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, 20 üniversiteye yeni rektör atandı. Peki, Osman Bülent Zülfikar kimdir? İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfükar nereli, kaç yaşında?
1.08.2023Gündem
Nikah için gerekli belgeler ve evraklar neler?
Nikah için gerekli belgeler ve evraklar neler?Evlilik hazırlıklarının ilk aşamasını nikah başvurusu ve evrakları almaktadır. Bu aşamada çiftleri en fazla zora sokan da başvurular ve evraklardır. Peki Nikah için gerekli belgeler ve evraklar neler? İşte detaylar...
16.02.2022Yaşam
Akdeniz anemisi taşıyıcıları yorgun değil, depresif ve kaygılı
Akdeniz anemisi taşıyıcıları yorgun değil, depresif ve kaygılıAkdeniz anemisi (Beta Talasemi) kırmızı kan hücrelerimizin içinde bulunan ve dokulara oksijen taşınmasında görevli olan hemoglobinin yapısal bozukluğuyla ortaya çıkan genetik geçişli bir hastalıktır. Belirti vermeyen Akdeniz anemisinin çocuklara geçmesi ihtimalinin hastaları kaygılandırıyor. Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Rafet Eren Akdeniz anemisi hakkında merak edilenleri anlattı.
5.02.2022Sağlık
Çocuklarda kemik iliği nakli sonrası 15 kurala dikkat!
Çocuklarda kemik iliği nakli sonrası 15 kurala dikkat!Çocuk Hematoloji Bölümü ve Kemik İliği Nakli Merkezi’nden Prof. Dr. Bülent Barış Kuşkonmaz, kemik iliği nakli ve sonraki süreçte dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
6.11.2021Sağlık
Kök hücre tedavisi nedir, nasıl yapılır? Kök hücre tedavisi hangi hastalıklarda kullanılır?
Kök hücre tedavisi nedir, nasıl yapılır? Kök hücre tedavisi hangi hastalıklarda kullanılır?'Arka Sokaklar'da 'Volkan Komiser' karakterini canlandıran Boğaç Aksoy, geçtiğimiz mayıs ayında lenf kanserine yakalandığını duyurmuştu. Bir süre kemoterapi alan oyuncu, kök hücre tedavisine başlayacağını açıkladı. Söz konu açıklamanın ardından kök hücre tedavisi ile ilgili yapılan araştırmalar arttı. Peki, kök hücre tedavisi nedir, kök hücre tedavisi nasıl yapılır?
8.10.2021Gündem
Tüp bebek tedavisi ile ilgili tüm merak edilenler!
Tüp bebek tedavisi ile ilgili tüm merak edilenler!Tüp bebek, bebek sahibi olmak isteyen milyonlarca çift için önemli bir dönemeçlerden biri. Tüp bebek sürecinden geçmek, birkaç aşamadan geçmek anlamına geliyor. Bu yolculuğa başlamadan önce çiftlerin aklında ne kadar sürdüğü, neler yapılması gerektiği gibi pek çok soru da bulunuyor. Tüp bebek tedavisi ile ilgili merak edilen tüm soruları Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman anlattı.
7.08.2021Sağlık
Çocuklarda demir eksikliğine karşı uzmanından uyarılar
Çocuklarda demir eksikliğine karşı uzmanından uyarılarÇocuk gelişiminde doğru bilinen yanlışlara dikkati çeken Prof. Dr. Sema Anak, “Demir gereksinimi karşılanamazsa çocuk gece çok huzursuz olur ve uyumakta güçlük çeker. Bilinenin aksine ıspanakta demir azdır ve içerdiği nikotin nedeniyle süt çocuklarına önerilmez. Brokolide ıspanağa nazaran daha fazla demir vardır. Çocuk sadece keçi sütüyle beslenirse kansızlık ortaya çıkar, inek sütü kullanımı da demir eksikliğinin bir başka önemli nedenidir” dedi.
14.07.2021Sağlık
Yeni nesil sosyal medyadan evlenecek
Yeni nesil sosyal medyadan evlenecekTÜİK verilerine göre, 2010 yılından itibaren akraba evliliklerinde sistematik bir düşüş yaşandı. 70 ve 80'li yıllarda kendisini bir birey olarak değil, ailenin bir parçası olarak gören insanların bugün kendisini birey olarak görmeye başladığını belirten Sosyolog Prof. Dr. Nilüfer Narlı, "40 yıl önce akrabaların çöpçatanlıkla ortaya çıkardığı evlilikler artık çok değişti. Z kuşağının sosyal medyadan tanıştığını görüyoruz" dedi.
Kanser hastası çocukların yaptığı resimlerden sergi açıldı
Kanser hastası çocukların yaptığı resimlerden sergi açıldıİstanbul’da özel bir hastanede tedavileri devam eden kanser hastası çocukların tuval, yağlı boya ve ahşap üzerine yaptığı eserlerden bir sergi açıldı. Koronavirüs nedeniyle riskli olduğu için çocuklar sergiye gelemedi fakat yaptıkları resimler hastanenin duvarlarını süsledi. Resim yapmanın tedaviye uyumu artırdığını söyleyen Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Birol Baytan, "Resim yaparken ağrılarının azaldığını, tedaviye daha uyumlu hale geldiklerini gördük. Çok yetenekliler, hayal güçleri de oldukça zengin" dedi.
7.03.2021Sağlık
Genetik hastalıklar için 'son teknoloji' ile hizmet veriliyor
Genetik hastalıklar için 'son teknoloji' ile hizmet veriliyorAdana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezinde, teknolojik cihazlarla tetkikler yapılıyor ve teşhis konuluyor.sağ
3.03.2021Sağlık
Kişiye özel tüp bebek tedavisiyle başarı artıyor
Kişiye özel tüp bebek tedavisiyle başarı artıyorHer 10 çiftten birinde infertilite yani kısırlık görülebiliyor. İnfertilite tanısı alan çiftlere uygulanan en etkili tekniğin tüp bebek tedavisi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Gonca Yetkin Yıldırım, "Tüp bebek tedavisinde kişiye özel tedaviler sonucu, başarı şansı yani gebelik elde etme oranları artıyor” dedi.
15.02.2021Sağlık
İlik bekleyen 15 aylık Zeynep için kan verdiler
İlik bekleyen 15 aylık Zeynep için kan verdilerSivas’ta, Akdeniz anemisi teşhisi koyulan 15 aylık Zeynep Asel Balk'ın tedavisinde gerekli ilik için Sivas Anda Kardeşe Vefa Derneği gönüllüleri, Kızılay'a kan ve kök hücre bağışında bulundu.
13.02.2021Sağlık
15 aylık Zeynep'e ilik nakli için donör aranıyor
15 aylık Zeynep'e ilik nakli için donör aranıyorSivas’ta yaşayan 15 aylık Zeynep Asel Balk'a, kabızlık şikayetiyle gittiği hastanede halk arasında bilinen adıyla Akdeniz anemisi (Beta talasemi majör) teşhisi konuldu. Tedavisi için ilik gerekli olan Zeynep Asel için ailesi donör aramaya başladı.
11.02.2021Sağlık
'Türk tipi' kordon kanı bankacılığı
'Türk tipi' kordon kanı bankacılığıAkdeniz Üniversitesi Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren kordon kanı bankası sorumlusu Dr. Durmuş Burgucu, 'Türk tipi' kordon kanı bankacılığını literatüre soktuklarını belirterek, "Türk tipi derken, aslında imece kültüründen bahsediyoruz. Saklama masrafları bankalar tarafından karşılanan bedelsiz ürünlerin saklanması ve bir havuz oluşturarak, ihtiyacı olan vatandaşlarımıza kök hücre kaynağını sağlamak" diye konuştu.
24.11.2020Sağlık
'Demir eksikliği anemisi kadınlarda daha fazla görülüyor'
'Demir eksikliği anemisi kadınlarda daha fazla görülüyor'Demir eksikliği anemisinin demir depolarının azalması sonucu gelişen kansızlık olduğunu belirten Uzm. Dr. Yunus Öksüz, "Hızlı kan kaybı ile akut olabileceği gibi, yavaş kan kaybı veya demirden fakir diyet ile kronik olabilir. Genetik bir hastalık değildir, yetişkinlerin yüzde 10-30'unu etkilemektedir. Tüm yaş gruplarında rastlanabilir ancak kadınlarda erkeklerden daha fazladır. Demir eksikliği anemisinin gelişiminde başlıca üç neden sayılabilir. Normal şartlarda artan demir ihtiyacı, kanamalara bağlı kan kaybı ve yetersiz demir alınımıdır" dedi.
4.11.2020Sağlık
'SMA tedavisinde hiçbir ilaç 'mucizevi' olarak adlandırılamaz' uyarısı
'SMA tedavisinde hiçbir ilaç 'mucizevi' olarak adlandırılamaz' uyarısıSMA hastalığıyla mücadele eden ailelere yönelik, "Gen tedavisini alan bütün çocuklar iyileşecek gibi bir durum ne yazık ki söz konusu değil. Bu bütün ilaçlar için geçerli. Şu anda hiçbir ilaç 'mucizevi' olarak adlandırılamaz" uyarısında bulunuldu.
24.10.2020Sağlık
''Türkiye'de 4 bin 500 talasemi hastası var''
''Türkiye'de 4 bin 500 talasemi hastası var''Kronik bir hastalık haline gelen talasemi yani Akdeniz anemisine değinen Prof. Dr. Sema Anak, “Hastalar 3-4 haftada bir kırmızı kan hücresi almak zorundadır. Artık dalak alınması çok nadir gerekiyor. Etkin ve başarılı kan ve demir atıcı tedavilerle artık hastalar 50-60 yaşlarına kadar yaşayabiliyor. Ancak iyileştirici tedavi kök hücre nakli ve son zamanlarda deneysel nitelikte yapılan gen naklidir” dedi.
29.08.2020Sağlık
Genç kadınlara 'kansızlık' uyarısı
Genç kadınlara 'kansızlık' uyarısıGenç yaştaki kadınlardaki demir eksikliği tipi kansızlığın özellikle menopoz dönemine kadar sorun oluşturabileceğine dikkat çeken Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Şahin Balçık, “Demir eksikliği anemisi; halsizlik, yorgunluk, aşırı uyuma isteği veya uykusuzluk, saç dökülmesi, tırnak bozukluğu, kaşıntı, baş ağrısı, baş dönmesi, öğrenme güçlüğü, unutkanlık, çarpıntı, nefes darlığı ve göğüs ağrısı, yutkunma güçlüğü gibi çok sayıda şikâyete neden olabilir” dedi.
17.07.2020Sağlık
Kök hücre tedavisi nasıl oluyor? Kök hücre nedir, ne işe yarar?
Kök hücre tedavisi nasıl oluyor? Kök hücre nedir, ne işe yarar?Kaçış sendromu hastalığıyla mücadele eden Mehmet Ali Erbil’e kemik iliğindeki değişim nedeniyle kök hücre tedavisi uygulanacak. Uzun süre sağlık sorunu yaşayan ve tedavisi devam eden ünlü komedyen Mehmet Ali Erbil, en son Çekmeköy'deki hayvanat bahçesinde görüntülenmişti. Mehmet Ali Erbil’in kök hücre tedavisine başlayacağı haberlerinin ardından Kök hücre tedavisi ile ilgili merak edilenler de arttı. Peki, Kök hücre nedir, ne işe yarar? Kök hücre tedavisi nasıl oluyor?
16.07.2020Gündem
Akdeniz anemisi kök hücreyle tedavi ediliyor
Akdeniz anemisi kök hücreyle tedavi ediliyorTalaseminin (Akdeniz anemisi) dünyada ve Türkiyede en sık görülen kalıtsal kan hastalığı olduğunu söyleyen Çocuk Hemotoloji ve Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sema Anak, talaseminin kronik hastalık haline geldiğini vurgulayarak kök hücre nakliyle tedavinin mümkün olduğunu dile getirdi.
8.05.2020Sağlık
Demir zehirlenmesine dikkat!
Demir zehirlenmesine dikkat!Dr. Asuman Mersin Kökrek, “Çok sık kan almak zorunda kalan talasemi hastalarında alerjik reaksiyon ya da demir zehirlenmesi riski büyüktür. Talasemi de kalp yetmezliği, karaciğer yetmezliği, şekil bozukluğu, büyüme-gelişme geriliği ve diyabet gibi sorunlar gözlemlenebilir'' dedi.
8.05.2020Sağlık
Bu hastalığa dikkat! O bölgede çok yaygın
Bu hastalığa dikkat! O bölgede çok yaygınTürkiye’de yaklaşık1 milyon 300 bin civarında Akdeniz anemisi taşıyıcısı olduğunu söyleyen Çocuk Hematoloji ve Onkoloji uzmanı Prof. Dr. Birol Baytan, bu hastalığın taşıyıcılığının yüzde 12 ile en fazla Antalya ve çevresinde bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. Baytan, “Bebeklik döneminde başlayarak sürekli kan nakli gerektiren bu hastalık, demir eksikliği ile karıştırılabiliyor” dedi.
8.05.2020Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Akdeniz Anemisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki akdeniz anemisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.