Son dakika akciğer nakli haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan akciğer nakli ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını akciğer nakli haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan akciğer nakli gelişmeleri de dahil olmak üzere 247 akciğer nakli haberi bulunmuştur. Tüm akciğer nakli haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ağabeyini aynı hastalıktan kaybetti, nakil ile hayata tutundu: Başkalarının kahramanı olabilirsiniz İzmir'de yaşayan ve 14 yıl önce akciğer nakli olan Kamil Hamidullah (50), organ bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla Pulmoner Hipertansiyon ve Skleroderma Hasta Derneği'ni kurdu. Pulmoner hipertansiyon hastalığı nedeniyle ağabeyini kaybettikten 2 yıl sonra 22 yaşında kendisinin de aynı hastalığa yakalandığını belirten Hamidullah, vatandaşlara ölümcül hastalıklarla mücadele eden hastalar için organ bağışı çağrısında bulunarak, "Sevdiklerimiz hayattayken hiç düşünmeden organlarımızı, canımızı vermeyi düşünüyoruz. Öldükten sonra da organlarımızı mezara götürmeyelim. Hiç tanımadığınız insanların kahramanı olabilirsiniz" dedi.
Şarkılarını akciğer nakillerine atfettiler!5 üyesinin sağlık personeli olduğu Ayda1Detoks grubu, 40’ıncı konserini dün organ bağışına dikkat çekmek için verdi. Jolly Joker Vadi İstanbul’da sahne alan grup konserin tüm geliri organ bağışı konusunda çalışmalar yürüten Hayata Bağış Derneği’ne bağışlandı.
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum”1 kişi 8 kişiye can oluyor; akciğeriyle nefes, böbreğiyle can, kalbiyle yaşam veriyor. Organ bağışı hayat kurtarıyor. Diyaliz makinesine bağlı yaşayanların, günlerini yoğun bakım ünitelerinde geçirenlerin yaşamı bağışlanacak bir organa bağlı. Geçirdiğiniz trafik kazası, aldığınız grip virüsü ya da kullandığınız yanlış ilaç, sizi nakil sırası bekleyen biri haline getirebiliyor. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası. Nakil sırası bekleyenler ve nakil olanlar anlattı…
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet raporu, sigortalılar için iş kazası veya meslek hastalığı sonucu vazifelerini yapamayacak şeklide meslekte kazanma gücünü kaybedenlere veriliyor. Malulen emekli olabilmek için de maluliyet tespiti işleminin yapılması gerekiyor. Bunun için de iş gücü kaybının yüzde 60 üzerinde olması ve kurul tarafından da bu kaybın tespit edilmesi gerekiyor. Peki, Malul kime denir? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet için başvuru nereye ve nasıl yapılır? Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Maluliyet başvuru sonucu nereden öğrenilir? İşte maluliyet ile ilgili merak edilenler…
Solunum hastalarının yaşam kalitesini artırmanın yolu: Pulmoner rehabilitasyonSolunum Derneği TÜSAD, kronik solunum hastalıklarının ve akciğer kanserinin yanı sıra COVID-19 enfeksiyonu sonrasında pulmoner rehabilitasyonun önemine dikkat çekti. TÜSAD Pulmoner Rehabilitasyon Çalışma Grubu Prof. Dr. Gazi Gülbaş; yaşam kalitesini artıran bu ‘kişiye özel tedavi yöntemi’nden daha çok hastanın yararlanması gerektiğini, bunun için de pulmoner rehabilitasyon ünitelerinin sayısının artırılması gerektiğini vurguladı.
Organları, 3 ildeki 5 hastaya umut olduOrdu'da halsizlik nedeniyle gittiği hastanede fenalaşması sonucu beyin ölümü gerçekleşen off-road tutkunu Gökhan Tezlik'in (41) bağışlanan organları 3 ilde 5 hastaya nakledilecek. Evli ve üç çocuk babası Tezlik'in organları götürülürken eşi Saime Tezlik, kızı ve yakınları gözyaşı dökerek, ambulansın arkasından el salladı.
Akciğer sertleşmesinde erken tanı hayat kurtarıyor!Dünya İdiopatik Pulmoner Fibrozis Haftası kapsamında açıklama yapan Solunum Derneği (TÜSAD), sıklıkla başka akciğer hastalıklarıyla karıştırılan İPF’de erken teşhis ve ayırıcı tanının önemine dikkat çekti. İPF tanısı almış hastaların ilaçlarını aksatmaması uyarısında bulunan TÜSAD, COVID-19’dan korunmak için de aşılarını mutlaka yaptırmalarını önerdi.
SGK ödüyor! Gidiş, dönüş yol ücreti de karşılanıyor...Herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Çoğu kişi bilmiyor. Ödemeyi SGK yapıyor yol ücreti bile ödemiyorsunuz. Tedavi yurtiçinde mümkün olmayan bazı hastalıklarda devlet vatandaşı yalnız bırakmıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu akciğer nakli, kemik iliği ve kök hücre nakli, gen tedavisinde masrafları karşılıyor. Yurtdışı tedavide Avusturya, Almanya, Amerika, İsviçre başı çekiyor. Yurtdışına gönderilenlerin öncelikle yurtiçinde tedavilerinin gerçekleşemediğini belgelemesi gerekiyor. İşte SGK'nın ödeme yaptığı hastalıklar...
Doktorlar 3 ay ömür biçmişti... Minik Hira'nın beyin ölümü gerçekleştiAntalya'da, primer pulmoner hipertansiyon nedeniyle doktorların 3 ay ömür biçtiği Gülsüm Hira Sudan (3), düğüne katılacak ailesiyle dün gittiği Burdur'un Bucak ilçesinde fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan Gülsüm Hira'nın beyin ölümü gerçekleşti. Manavgat'ta gözyaşlarıyla toprağa verilen Gülsüm Hira'nın düğünde annesiyle dans ettiği anlar, kameraya yansıdı.
Mansour Ojjeh hayatını kaybettiFormula 1 takımı da bulunan spor otomobil üreticisi McLaren'in hissedarları arasındaki Mansour Ojjeh, 68 yaşında hayatını kaybetti.
Prof. Dr. Özkan: Hedefimiz ince bağırsak ve akciğer nakliAkdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, organ nakillerini çeşitlendirmek istediklerini söyledi. Akdeniz Organ Nakli Günleri'nin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Özkan, hedeflerinin ince bağırsak ve akciğer nakilleri olduğunu söyledi.
Tek gözü görmeyen yüzde kaç rapor alır? Malulen emeklilik için rapor yüzde kaç olmalı?Emekli, çalışan, SGK, SSK, Bağ-kur'lu milyonlarca çalışanın merak ettiği soruların ardı arkası kesilmiyor. Milyonlarca çalışan İş Kanunu kapsamında haklarının ne olduğu araştırılıyor. Malulen emeklilik de bunlardan birini oluşturuyor. Çalışma hayatı içerinde meydana gelen sağlık problemi bazı durumlarda iş yaşamının sona ermesine neden olabiliyor. Bu gibi durumlarda çalışan için malulen emeklilik hakkı devreye giriyor. Peki, Tek gözü görmeyen yüzde kaç rapor alır? Malulen emeklilik için rapor yüzde kaç olmalı?
SGK'dan 24 ay maaş! Başvuru yapmak gerekiyorSGK harekete geçti. O kişilere maaş bağlanıyor. 24 aya kadar devam ediyor. SGK'dan maaş alabilmek için belirli şartları taşıyor olmak gerekiyor. SGK tedavisi zor hastalıklara maruz kalan sigortalılara maaş bağlıyor. SGK'nın hastalara bağlayacağı maaşın şartları belli oldu. Bunun için gerekli ilk ve en önemli şart, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğuna dair ‘sağlık kurulu raporu’. Rapor için il veya ilçedeki SGK merkezlerine başvuru yapılıyor. Kişi buradan da yetkili hastanelere sevk ediliyor. Her engelli, malul sayılmıyor çünkü burada belirleyici olan işgücü kaybının yüzde 60 ve yukarı olması. Kişi, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğunu belgelerse ve en az 1800 gün prim ödemişse maaşa hak kazanıyor.
Muhittin Böcek'in sağlık durumuyla ilgili yeni açıklama!Antalya'da corona virüs tedavisinin ardından akciğerlerinde gelişen rahatsızlık nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in sağlık durumunun nasıl olduğu merak ediliyor. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, halen tedavi altında olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in akciğerinde ciddi sıkıntılar olduğunu belirterek, "Akciğeri toparlamaya çalışıyoruz" dedi.
Malulen emeklilik şartları nelerdir? Malulen emeklilik hangi hastalıkları kapsıyor 2020?5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunuyla belirlenen malulen emeklilik şartları, iş yaşamlarına devam etmelerine ve verimli olarak çalışmalarına engel olacak bir sağlık problemleriyle karşılan kişilerin en merak ettiği soruların başında geliyor. 4A (SSK), 4B (BAĞ-KUR) ve 4C (EMEKLİ SANDIĞI) kapsamında çalışan vatandaşların malulen emekli olabilmeleri ise, belli şartlara bağlanmıştır. Peki, Malulen emeklilik şartları nelerdir? Malulen emeklilik hangi hastalıkları kapsıyor 2020?
Kamuda kronik hastalar ne zaman işe başlayacak? Sağlık Bakanlığı kronik hastalıklar listesiCorona virüs için alınan tedbirlerin esnetilmesi kapsamında uygulamaya konan normalleşme süreci ile birlikte Türkiye normal hayata dönüyor. 1 Haziran'da normalleşmenin uygulanacağı alanlar belli oldu. Bu kapsamda pek çok yasak da kalktı. Özellikle kapalı olan ve uzaktan çalışma sistemine geçen işyerleri, kurum ve kuruluşlar da bu kapsamda işbaşı yapacak. Kamuda idari izinli olan personel de yarın işe başlıyor. Kamu personeli idari izinleri ile ilgili düzenlemeyi içeren işe dönüş genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Sağlık Bakanlığı da kronik hastalıklar listesini açıkladı. Peki, Kronik rahasızlığı olanlar ne zaman iş başı yapacak? Kamuda kronik hastalar ne zaman işe başlayacak? Sağlık Bakanlığı kronik hastalıklar listesinde olan hastalıklar hangileri? İşte kronik hastalığı olan ve 65 yaş üstü kamu personeli idari izinleri ile ilgili son gelişmeler...
Malulen emeklilik şartları neler? Hangi hastalıkları kapsıyor?Ülkemizde sigortalı olarak çalışan vatandaşların, iş yaşamlarına devam etmelerine ve verimli olarak çalışmalarına engel olan sağlık problemlerinin oluşmasının ardından malulen emekli olma hakları ortaya çıkmaktadır.
Malulen emekli olarak işten ayrılan işçi kıdem tazminatına hak kazanır mı? Şartlar neler?Malulen emekli olmak için gereken şartlar, ilgili kişiler tarafından sıklıkla araştırılan bir konu. Malul aylığı, çalışırken çalışma gücünü kaybeden ve maddi gelir elde edemeyenlerin geçimlerini sağlamaları için bağlanan bir destek. Peki malulen emekli olarak işten ayrılan işçi kıdem tazminatına hak kazanır mı? Şartlar neler? İşte detaylar…
Epilepsi hastaları malulen emekli olabilir mi? İşte başvuru şartları…Malulen emekli olmaya, çalışma anında iş kazası, meslek hastalığı ya da hastalık nedeniyle çalışma gücünün en az yüzde 60’ını kaybeden kişiler hak kazanıyor. Yine malulen emekli olmak için belirlenen kriterlerin sağlanması gerekiyor. SGK’nın açıkladığı koşulları yerine getiren epilepsi hastaları da malulen emekli olabiliyor. Peki epilepsi hastaları için malulen emekli olma koşulları neler? Başvuru nereye yapılıyor? İşte detaylar…
Akciğer Nakli ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki akciğer nakli haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.