Tuncay Özilhan hasta turizmi için Gebze'de otel açıyor

Anadolu Sağlık Merkezi'nin yeni yıl kutlaması önceki gece Beyoğlu'ndaki 360'daydı. 2005'in Şubat ayında açılan Gebze-Çayırova'daki Anadolu Sağlık Merkezi John Hopkins'e bir kez hastanede kalan bir yakınımı ziyaret için gitmiştim. Doğrusu hastanenin yeri tarif edildiğinde, "Hastalanıp da Gebze'ye kim gider?" diye düşünmüştüm...

Haberin Devamı

Anadolu Sağlık Merkezi'nin yeni yıl kutlaması önceki gece Beyoğlu'ndaki 360'daydı. 2005'in Şubat ayında açılan Gebze-Çayırova'daki Anadolu Sağlık Merkezi John Hopkins'e bir kez hastanede kalan bir yakınımı ziyaret için gitmiştim. Doğrusu hastanenin yeri tarif edildiğinde, "Hastalanıp da Gebze'ye kim gider?" diye düşünmüştüm. "Hastane çok güzel ama uzak, hasta zor bulurlar" yorumlarını da birçok kez duymuştum.

Anadolu Sağlık Merkezi "farklılık" yakamalıydı hasta çekmek için. Kutlamada merkezin CEO'su Dr. Murat Dayaruklı'yla konuştuk. O'nun da ilk sözü, "Biz fark yarattık" oldu.

Dayanıklı'nın sözleri sanki yıllar önce bu hastanenin kurulmasını hayal eden İzzet
Özilhan'ı doğruluyordu. Anadolu Sağlık Merkezi Anadolu Vakfı kurucuları îzzet Özilhan ile Kamil Yazıcı'mn projesi.

En büyük hayalleri
İzzet Özilhan yıllar önce bir rüya görmüş, hatta bu rüyasını Vehbi Koç'a anlarmış. Binlerce kişinin kapısında kuyruk olduğu, dertlerine derman bulduğu bir rüyaymış bu. Bunu "hayırlı bir yatırım" olarak yorumlamış Özilhan ve hayalini Anadolu Sağlık Merkezi'yle gerçekleştirmiş. Hedefim de net ortaya koymuş: "Yalnızca Türkiye'nin değil, bölgenin sağlık üssü olmayı başarmak."

İşte Murat Dayanıldı da "farklılık" derken bu noktaya dikkat çekiyor. Amerika'nın son 15 yıldır en iyi hastanesi seçilen John Hopkins ile stratejik işbirliği içinde olan hastaneye Rusya, Azerbaycan, Arnavutluk ve Bosna'dan hasta çekmeyi amaçladıklarını anlatıyor.

"Peki hasta sayısı nedir?" diyorum. Dayanıklı, günlük ortalama ayakta tedavi olan hasta sayısının 500'e, yatan hasta sayışının işe 80'e ulaştığını söylüyor ve ekliyor: "Günde 15 ameliyatın yapıldığı hastanede doktora görünmek için öğleden sonrayı beklemenize gerek yok, doktorların çoğu full time çalışıyor."

Dayanıldı, Singapur ve Hindistan'ın sağlık turizminden yılda 250 milyon dolar gelir sağladığını anlatıyor, "Neden Türkiye olmasın?" diye soruyor. Türkiye'nin Ortadoğu'dan gelecek hastalar için de sağlık üssü olabileceğini söylüyor.

Bölgesel üs olacak
Anadolu Sağlık Merkezi'nin kampusu içinde 2007'de otel açılacak. Yurtdışından ve şehir dışından gelen hastalara hizmet verme dışında bu oteli cazip hale getirecek özellik ise şu: Son yılların en gözde sağlık turizmi yatarımı olan anti aging, zayıflama programları, SPA gibi farklı yaşam programlarının merkezi olan bir otel planlanıyor. Dayanıklı, bu tarz bir merkezin olması halinde Ruslar'in ülkemizi tercih edeceğini söylüyor.

CEO Club kuruluyor başına da Akın Öngör geliyor
Garanti Bankası'nın 9 yıl genel müdürlüğünü yapan, bankacılığın duayenlerinden Akın Öngör CEO Club başkanı oluyor. CEO Club de mi ne? Ekonomi dergilerinin öncülüğünde kurulan, şirketlerin CEO ve genel müdürlerinin üye olacağı bir kulüp. Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Burhan Karaçam, Ferit Şahenk, Cem Boyner, Fortis Bank CEO'su Tayfun Bayazıt, Kemal Kaya, Süleyman Orakçıoğlu gibi isimlerin aralarında bulunduğu listede kadın CEO'lann da olduğunu duyunca sevindim. Peki bu CEO Club ne mi yapacak? CEO profil ve araştarmaları, yönetim, strateji ve pazarlama gibi konularda toplantılar, seminerler. CEO'ları bu dub etrafında birleştirecek yan etkinlikler de golf, şquaşh ve tenis turnuvaları olacakmış, bakalım en sportif CEO'lar kimler olacak...

DİĞER YENİ YAZILAR