Ne olacak? Gerçekten de çok merak ediyorum. Bir iki yıl içinde ekonomik göstergelere inanamayacak mıyız? Cebimiz parayla dolacak, harca harca bitmeyecek mi? İstanbul’a gelen turist sayısı katlanarak büyüyecek ve bu gelen turistler de ‘ucuzcu’ olmayacak mı?
Geçenlerde Kanyon’a uğradım, ardından da İstinyePark’a. Arap turistler son 15 gündür yüzlerini güldürmüş ama ‘bu yaz nasıl geçti?’ diye sorduğumda, herkes ağlıyordu. Gazetemizin hemen yanında Astoria’da mağazası olan bir tanıdık var, Metrocity, Kanyon ve İstinyePark’ta da mağazaları var. Ona, ‘İşler nasıl?’ diye sordum, ‘Geçen yıla göre yüzde 30 azalma var, kapatma davası stresinden sonra biraz kıpırdanma var’ dedi.
Hımm, peki yeni açılacak alışveriş merkezlerine hangi markalar girecek? Hâlâ ‘aman ben ayrı kalmayım’ diye tüm markalar sıralanacak mı yeni alışveriş merkezlerinde de? Yoksa biraz daha temkinli mi davranacaklar?
290’a koşuyoruz
Türkiye ilk alışveriş merkeziyle tanıştığında yıl 1988’di. Aradan 20 yıl geçti. Sayı Türkiye genelinde 150’ye dayandı. 2009 yılında bu rakamın 290 olacağı söyleniyor.
En rahat izleyebildiğim hat Nişantaşı-Maslak hattı. Sanırım artık bu hat için ‘alışveriş hattı’ diyebiliriz.
Saymaya başlayım.
Önce Akaretler. Serdar Bilgili’nin projesi, Beymen’in getirdiği markalar Akaretleri açık hava alışveriş merkezi haline getirdi. İstanbul’da lüks alışverişin keyifli mekanı oldu Akaretler.
Sonra Nişantaşı City’s. Mağazalarından çok İzzet Çapa’nın It’s a Joke’a’yla bilinse de Nişantaşı’nın göbeğinde çok katlı bir alışveriş merkezi. İlerleyelim dekorasyon temalı Adress İstanbul var. Sonra dev merkez Cevahir İstanbul. Taş Yapı, Doğan Ailesi ve Donald Trump ortaklığıyla gerçekleştirilen Bomonti’deki Trump Towers’da da alışveriş merkezi olacak.
Büyükdere Caddesi’nde yeni açılan Astoria ve Mecidiyeköy’ün Profilo’su var. Yıllardır bitmek bilmeyen Tatlıcılar’ın Tat Towers’ı da bitiyor ve içinde bir alışveriş merkezi var. Büyükdere Caddesi üzerinde Metrocity, hemen yanında Kanyon. Kiler’in Levent’teki projesi Sapphire, bu arada atlamayalım Özdilek’in Roche’tan aldığı arsa da alışveriş merkezi oluyor. Maslak’ta Hattat’ın Diamond of İstanbul’u da alışveriş merkezi ve İstinyePark, şimdilik bu hattın son noktası olarak görülüyor.
Alışverişe hazır olun! Petrol zengini Dubai’ye gitmenize gerek yok!
Meme kanseri için 5 YTL çok mu?
Dünyada her 9 kadından biri meme kanserine yakalanıyor. Meme kanserinin tedavisinde erken tanının büyük önemi var.
Meme kanseri benim için bir aile hastalığı. Genlerimde var ne yazık ki, bu yüzden bu konuda yapılan her çalışmayı yakından izliyorum. Avon yıllardır Türkiye’de ve dünyada meme kanserine yönelik bir bilinçlendirme çalışması yapıyor. Bu çalışmasını da fonlarla destekleyerek maddi sıkıntı yaşayan kadınlara el uzatıyor.
Bu çalışmaların halkalarından biri ’Meme Kanseri Bilgilendirme Hattı’.
Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu ile Avon işbirliğiye faaliyetlerini sürdüren bilgilendirme hattını hafta içi her gün 09:00-17:00 saatleri arasında arıyabiliyorsunuz. Karşınıza bir uzman çıkıyor ve o uzmana derdinizi anlatabiliyorsunuz.
0800 314 99 99 nolu ücretsiz telefon hattını arayan kadınlar meme kanseri ile ilgili tüm sorularının yanıtlarını alabiliyor. Türkiye’nin gerçekleri ortada ve kanser zor olduğu kadar da pahalı bir hastalık.
Avon bu Nisan ayında faaliyete geçirdiği bir başka projeyle de fon yaratıyor. Meme Kanseri SMS Hattı...
5205’e boş mesaj gönderen Turkcell ve Avea faturalı hat aboneleri 2 SMS ücreti ödeyerek Türk Kanser ve Savaş Kurumu’na 5 YTL bağışta bulunuyorlar.