İlk albümünü 1998'de 59 yaşındayken çıkardı Cesaria Evora... O albümüyle "Çıplak Ayaklı Diva" unvanını aldı. Kendisiyle yapılan röportajlarda her ne kadar "çıplak ayaklıyım ama diva değil" diyerek tevazu gösterse de sesinin tınısına diyecek yok.
Cumartesi günü Bodrum Antik Tîyatro'da Yıldızlı Turkcell Geceleri'nin ilk konserini verdi Cesaria Evora. Sahneye çıktı, yüzündeki ifade konser sonuna kadar hiç değişmedi. Yerinden bir kez oynadı o da sahnede oturmak için. Kısa molasında bir sigara tüttürdü...
Kıvrak Latin müziğine müzisyenler ve kendilerini tutamayan izleyiciler eşlik ediyordu.
Çiçekli elbisesi, el örgüsü hırkasıyla Bebek Parkı'ndaki falcılara benzeyen Evora, sesiyle büyüledi.
Bodrum Antik Tiyatro Turkcell'in de katkılarıyla restore edildi. Turkcell, 2003'ten bu yana 10 yıllık bir süre için her yıl Bodrum Antik Tiyatro'da 10 konser yapma hakkına sahip. Turkcell Bodrum'da Mindos Kapı ve limandaki Osmanlı Kapı'nın restorasyonuna da katkıda bulundu.
Rummenige hayranı
Biz konserdeyken Dünya Kupası'nın üçüncülük karşılaşması oynanıyordu. Doğrusu bir futbolsever olarak aklım maçtaydı.
Konser çıkışında bir bakkaldan maçın devre arasındaki sonucunu öğrendikten sonra Turkcell'in Kurumsal iletişim Bölümü Başkanı Filiz Karagül Tüzün'le lafı futbola getirmeyi başardık! Dolunay, Latin müzikleri ve biz iki kadın oturmuş futboldan konuşuyoruz...
Filiz Karagül Tuzun, "Gençliğimde odamın duvarlarında Rummenige nin posterleri vardı" diyerek lafa girince, ben de Kari Heinz Rummenige'den başlayıp hayranı olduğum Roberto Baggio ya lafı getirdim ve sohbeti "Turkcell Ligi" ne bağladık.
Biliyorsunuz, Turkcell 12 Anadolu takımının sponsoru. Filiz Karagül Tuzun bu proje için çantasını, dosyalarını kolunun altına alıp Anadolu'ya gidiyor, kahvelerde oturup maç izliyor, Anadolu kulüplerinin yöneticileriyle futbol sohbetleri ediyor. Karşılarında bir kadın görünce şaşırmıyorlar mı? Evet şaşırıyorlar. Tuzun, "Amacımız maçları ailece izlemelerini sağlamak, kendi yörelerindeki takımlara desteklerini artırmak ve takım ruhu yaratmak" diye başlıyor anlatmaya. Forma, bayrak yaptırıyorlar, etkinlikler düzenliyorlar. Bunlardan da önemlisi, Anadolu kulüplerinin kurumsallaşmasına destek oluyor Turkcell. "Nasıl marka olunur? Takım ruhu nasıl yaratılır?" gibi başlıklar altında kulüp yöneticileriyle toplantılar düzenleniyorlar. Kısacası Turkcell, bayrak ve forma için para verip aradan çekilmiyor.
Türkiye'de en çok futbol konuşuluyor, en önemli sorunlardan biri de eğitim. Turkcell'in sosyal sorumluluk projelerinden söz ederken ve bu kadar futbol lafından sonra "Kardelenler"! atlamak olmaz.
Kardelenler'e yaşam dersi
Kardelenlerin sayısı 10 bini geçti. 550'si üniversite öğrencisi. Bunlardan 24'ü mezun oldu. Yönderlik ettiğim Mavili Gördük de mezun olanlardan. Şimdi öğretmen. Ben de Turkcell'de bu işe gönlünü koyanlar gibi çok gurur duyuyorum Mavili'yle.
Filiz Karagül Tuzun, 200 kadar Kardelen'in İstanbul'da farklı üniversitelerde okuduğunu söyledi. Turkcell Akademi'nin şimdilerde bu kızlar için farklı aktiviteleri var. Çünkü üniversiteye öğrenci göndermekle iş bitmiyor, bunun farkındalar. İstanbul'daki Kardelenler bir süredir Turkcell Akademi sayesinde konserlere, sergilere gidiyor. Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen kız öğrenciler Turkcell'den yaşam dersleri de alıyor.