Son dakika yok olma tehlikesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yok olma tehlikesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yok olma tehlikesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan yok olma tehlikesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 202 yok olma tehlikesi haberi bulunmuştur. Tüm yok olma tehlikesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Denizin akciğerleri ‘deniz çayırları’ yok olma tehlikesi ile karşı karşıyaMersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ayas, Akdeniz ekosistemi için önemli rol oynayan deniz çayırlarının yok olma eşiğine geldiğini belirterek, “Mersin Körfezi son kaldıkları yer. Yaptığımız çalışmalarda bu türün artık ortadan kalkmaya başladığını tespit ettik. Bu türün korunması için projeler yürütüyoruz” dedi.
Dünyadaki ağaçların üçte biri yok olabilirDünya genelinde ağaç türlerinin hızla yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten uzmanlar, 192 ülkede ağaçların tehdit altında olduğunu vurguluyor.
Acil önlem alınması şart: Eğirdir'in beslediği Kovada Gölü de kuruyorBeydağları Doğa Sporları Kulübü üyelerinin bu hafta sonu Isparta'ya bağlı Eğirdir ilçesine yaptığı doğa yürüyüşünde, Eğirdir'in beslediği Kovada Gölü'nün bölgedeki birçok göl gibi hızla kuruduğu görüntülendi.
Emine Erdoğan'dan 'Uluslararası Sıfır Atık Günü' kutlama mesajıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, '30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü' mesajında, "İklim değişikliğinin ve çevre kirliliğinin sonuçlarını acı tecrübelerle öğrenen bizler, bir yandan bu sınamalarla mücadele etmeli, diğer yandan gelecek nesillere olan sorumluluğumuz bağlamında sürdürülebilirlikle ilgili somut adımlar atmalıyız" dedi.
Emine Erdoğan'dan sıfır atık mesajı: Sürdürülebilirlikle ilgili somut adımlar atmalıyızCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, '30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü' mesajında, "İklim değişikliğinin ve çevre kirliliğinin sonuçlarını acı tecrübelerle öğrenen bizler, bir yandan bu sınamalarla mücadele etmeli, diğer yandan gelecek nesillere olan sorumluluğumuz bağlamında sürdürülebilirlikle ilgili somut adımlar atmalıyız" dedi.
Uzmanlar uyarıyor; toplandığınız her mantarı yemeyinYağışlı havaların ardından gelen güneşli günler aynı zamanda doğadaki canlanmayı da beraberinde getiriyor. Bunların başında da doğal mantarlar geliyor. Ülkemiz, bahar ve sonbahar aylarında doğa mantarları yönünden hem tür hem de çeşit zenginliğine sahip oluyor. Kendilerine has koku, lezzet ve aromasıyla dikkat çeken doğal mantarlar aynı zamanda zehirlenme riskini de taşıyor.
Dünyada sadece Kuşadası'nda yetişiyor, koparmanın cezası 109 bin 593 liraDünyada sadece Aydın’ın Kuşadası bölgesinde yetişiyor, koparmanın cezası ise 109 bin 593 lira. Endemik bir tür olması ve yok olma riski taşıdığı için koruma altına alınan, Aydın Gaşağı olarak da bilinen Tülüşah, özellikle kanser araştırmalarına ışık tutuyor. Bu bitkiye sadece tıp araştırmacılarının özel izinle dokunabiliyor.
Bodrum Tohum Takas Şenliği’nde ata tohumları el değiştirdiMuğla ilçeleri yanı sıra çevre illerden gelen tohum standı açan katılımcılar ile renkli görüntülere sahne olan tohum takas şenliğinde, vatandaşlar ata tohumları ile tanıştı. Ata tohumu olan karpuz, çıtır büyük domates, bamya, ince patlıcan, mısır, gibi yerel tohumlar minik poşetler içerisinde takas edildi.
Marmara'da büyük tehlike! Hepsi tehdit altıda; İskorpit, mezgit, ıstakoz ve mercan...Marmara Denizi ekosistemiyle ilgili flaş gelişme! Hayalet ağların temizlenmesi için harekete geçildi. 40 metre derinliğe kadar inildi, şu ana kadar 5 dönüm alanı kaplayacak kadar gırgır ağı, 1 trol ağı ve 100 metre uzatma ağını sudan çıkarıldı. İskorpit, eşkina, sargos, karagöz, izmarit, mezgit, çırçır, ıstakoz, yengeç ve mercanların yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Prof. Dr. Adnan Ayaz koordinesinde 13 kişilik ekip, 'Hayalet Ağ Avcılığı Marmara' projesi kapsamında, denizleri hayalet ağlardan temizliyor.
Bakan Pakdemirli: Evlatlarımıza eksiksiz doğa teslim etmek için çalışınTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bugün pek çok canlı türünün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, "Tüm bölge müdürlerimize talimatımdır. Birinci önceliğiniz, nesli tehlike altında olan türleri bulmak ve koruma altına almaktır. Evlatlarımıza eksiksiz bir doğa teslim etmek için dağ tepe demeden 'gece gündüz' demeden çalışın. Ben daima sizlerin yanındayım" dedi.
606 kültürel miras taşıyıcısına 'sanatçı tanıtma kartı'Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarını Değerlendirme Kurulu'nca geleneksel sanatlarla ilgilenen 606 ustaya 'sanatçı tanıtma kartı' verildi. Kart sahibi sanatçılar, yurt içinde ve dışında düzenlenen sergi, festival ve kültür günleri gibi etkinliklere gönderilirken, geleneksel sanatların tanıtılması sağlanıyor.
Yeşılırmak’ta büyük tehlike! 'Zehir saçan yeşillik'Türkiye Marmara Denizi’ndeki müsilaj felaketini yeni atlatırken, tatlı su kaynaklarından üzen bir haber geldi. TTKD bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, Yeşilırmak'ta aşırı kirlilik ve su seviyesindeki ciddi düşüşle birlikte zehir etkili mavi-yeşil alglerde de ciddi artış olduğunu belirterek, “Bir zamanlar toprak rengi akan Yeşilırmak, şimdi yeşil akıyor. Ama bu yemyeşil görüntü çok tehlikeli" dedi.
Tehlike çok büyük! Kızılırmak Deltası’nda zirai tarım ilacı tehdidiTürkiye'nin önemli sulak alanlarından Samsun'daki 56 bin hektarlık Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde bilinçsizce kullanılan zirai tarım ilaçları nedeniyle türler yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sebahat Sullivan, “Zirai ilaçlar deltanın biyoçeşitliliğine, toprak yapısına, kuş türlerinin nesillerine, manda yetiştiriciliğine, göllerde yaşayan canlı türlerine, balıklara, insan sağlığına zarar veriyor. Önüne geçmek için büyük çapta organik tarım yapılması gerekiyor” dedi.
Tarihi Taş Köprü, evler arasında kaybolduEdirne'de, tarihi Muradiye Camii'ne geçişleri sağlayan ve halk arasında 'Taş Köprü' olarak bilinen tarihi köprü, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Zamanla çevresi evlerle kaplanan ve gözden kaybolmaya başlayan köprünün ciddi bakıma ihtiyacı olduğunu söyleyen, Edirneli tarih araştırmacısı Altay Bayatlı, "Aslında bu köprü için Edirne'de 'kayıp köprü' diyebiliriz. Mahalle arasında kalarak kaderine terk edilmiş durumda. Ciddi derecede restorasyon istiyor. Bu tarz yaya köprülerine nadir rastlıyoruz" dedi.
Kaygı düşman değil, doğal bir duygudurHalk arasında kaygı olarak bilinen anksiyetenin düşman değil, doğal bir duygu olduğunu vurgulayan Uzman Klinik Psikolog Töre Simge Korkut, birtakım egzersizlerle kaygıyla kurduğumuz ilişkinin bize verebileceği zararları azaltmanın mümkün olabileceğini söyledi.
Büyük Menderes eski yatağında binlerce balık telef olduAydın'ın Koçarlı ilçesinde Büyük Menderes Nehri’nin eski yatağında suların aşırı çekilmesi sonucu oksijensiz kalan binlerce balık telef oldu. Balık ölümleri üzüntü yaratırken, çok sayıda kuş su üzerindeki ölü balıkları yemek için bölgeye akın etti.
Daha tehlikeli bir müsilaj türü tespit edildi! Eğer tedbir alınmazsa...Marmara Denizi müsilaj felaketi ile boğuşuyor. Hem deniz hem de canlı türleri yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Bu durum düzelmezse çevresel felaketler kapıda. Denizdeki temizleme işlemleri devam ederken, yeni müsilaj türleri tespit edildi. Diğer denizlere yayılma tehlikesine dikkat çeken bilim insanları, korkutan uyarılarda bulundu.
3 bin 500 yıllık! 'Doğu Anadolu Kırmızısı' sığır ırkı korumaya alındıYapılan araştırmalara göre, 3 bin 500 yıllık sığır ırkı olan ve yok olma tehlikesi bulunan 'Doğu Anadolu Kırmızısı' (DAK) sığır ırkı, Erzurum'daki Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde (DATAE) korumaya alındı. Enstitü bünyesinde 195, Olur'un Keklik Mahallesi'nde ise 89 'Doğu Anadolu Kırmızısı', 'Evcil Hayvan Genetik Kaynaklarının Korunması ve Sürdürülebilir Kullanımı Projesi' kapsamında korunuyor. Enstitü Müdürü Dr. Şerafettin Çakal, "DAK, değişen dünya düzeni, küresel ısınmaya bağlı olarak yaşanan mevsimsel değişimler, yem kaynaklarında iniş- çıkışların yaşandığı günümüzde halen ve geleceğin vazgeçilmez hayvan ırkı olma niteliğini devam ettirecek konumda" dedi.
Hayvanları koruma kanunu çıktı mı? Hayvanları Koruma Kanunu maddeleri nelerdir, içeriği ve idari cezalarHayvanları koruma kanunu çıktı mı? Hayvanları Koruma Yasası, TBMM'de kabul edildi. Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, Hayvanları Koruma Kanunu'nun tanımları düzenleyen maddesinde değişiklik yapılarak "süs" ibaresi çıkarılacak. Hayvanlara işkence yapmak, hayvanlara cinsel saldırıda bulunmak ve tecavüz etmek fiilleri suç kapsamına alınacak. Hayvanlara cinsel saldırıda bulunan ve tecavüz eden kişiye 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası uygulanabilecek. İşte Hayvanları Koruma Kanunu maddeleri ve içeriği…
'Hayvanları Korumu Kanunu' teklifi Meclis'teAK Parti, 'Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanunununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığı'na sundu. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, uzun süredir üzerinde çalıştıkları kanun teklifinin Meclis tatile girmeden yasalaşacağını söyledi.
Müsilaj için Meclis Araştırması Komisyonu kurulduMarmara Denizi'nde ortaya çıkan müsilaj sorununun nedenlerinin araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi için Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu.
Hayvanları Koruma Kanunu geliyor! Sona gelindiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti MKYK ve MYK toplantısında Hayvanları Koruma Kanunu’nun bir an önce Meclis’e getirilmesi talimatını verdi. 1 Temmuz’a kadar yasalaşması planlanan taslak çalışmaya göre, hayvanlar ‘mal’ değil ‘canlı’ olarak korunabilecek. Taslak çalışmada, sokak hayvanlarının uyutulmamasından hayvanlara yönelik tecavüz ve cinsel istismara 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesine kadar birçok madde yer alıyor. İşte taslakta yer alan maddeler.
Kuşadası'nın endemik bitkisi ‘tülüşah' koruma altındaKuşadası Belediyesi, halk arasında 'Aydın Gaşağı' olarak da bilinen endemik bitki ‘tülüşah’ için kurtarma çalışması yürüttü. Çalışmada 17 kök tülüşah, ekipler tarafından dikkatli bir şekilde topraktan sökülüp deneme parseline taşındı.
Yok Olma Tehlikesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yok olma tehlikesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.