Son dakika Yemek borusu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Yemek borusu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Yemek borusu haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan yemek borusu gelişmeleri de dahil olmak üzere 403 yemek borusu haberi bulunmuştur. Tüm yemek borusu haberleri aşağıda listelenmiştir.
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
Aşırı kırmızı et tüketimi kanser riskini arttırıyorAşırı kırmızı et tüketiminin kolon, rektum ve prostat kanseri riskini artırdığını dile getiren Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Nilüfer Avcı, kanser riskini azaltmak için sağlıklı bir hayat tarzı benimsemenin çok önemli olduğunu söyledi.
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktırKansere yakalanma oranının, günümüz dünyasında halen artışta olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Babek Tabandeh, “Öncelikli hedef, her zaman hastalığı tam olarak iyileştirmek olsa da kanser cerrahisinde başarının tanımı, genellikle hastalığın bölgesel tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmak ve hastanın beklenen hayat süresini 5 yıla yaklaştırmaktır” dedi.
“Kışın tüketilen aşırı sıcak içecekler kanser riski oluşturuyor”Kışın tüketilen aşırı sıcak içeceklerin ileriki yıllarda kanser riski oluşturduğunu söyleyen Gastroenteroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Vedat Göral, “Sıcak içecekler 65 derecenin üstünde her gün çok sayıda tüketildiğinde yemek borusunda yanma, erozyon, tahriş ile ortaya çıkan özofajit tablosuna yol açıyor. Aynı zamanda ileriki yıllarda yemek borusunda ve gırtlakta kanser riski oluşturuyor. İçilen çay veya diğer içeceklerin sıcaklığı 65 derecenin altında olmalı” dedi.
Bilim insanları kanser riskini artıran en büyük hatayı açıkladı!Avustralyalı bilim insanları hareketsiz bir yaşamın kanser riskini artırdığını ortaya çıkardı. Yapılan araştırmalar sonucu egzersiz yapmayan bireylerin egzersiz yapan bireylere nazaran daha fazla kanser riski taşıdığı öğrenildi.
Uzmandan uyarı geldi! Havuz ve deniz keyfini kabusa çeviriyorYazın sık görülen kulak ve burun hastalıklarına dikkat çeken Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hüsamettin Olgun, hastaların özellikle şiddetli kulak ağrısı, kulakta şişlik ve akıntı, kulak çınlaması, işitme kaybı, baş dönmesi gibi şikayetlerle doktora müracaat ettiğini söyleyerek, “Havuz ve denizlerden alınan mikroplu su, dış kulak yolunda hızla yayılmakta ve zarı da etkileyerek şiddetli ağrı, tıkanıklık ve işitme kaybına yol açmaktadır." dedi.
İzmir'de yürüyerek gittiği özel hastaneden felçli çıktıİzmir'de yaşayan 65 yaşındaki kadın, el ve ayak uyuşması şikayetiyle gittiği Çiğli'deki özel bir hastanede geçirdiği operasyonların ardından yatağa mahkum oldu. Hastanedeki doktorun yanlış tedavisi sonucu yaklaşık bir senedir yürüyemediği iddiasıyla hastane ve doktor hakkında suç duyurusunda bulunan kadın, yeniden ayağa kalkmak istediğini söyledi.
Sinsice ilerliyor, yutmayı zorlaştırıyor! Bu hastalık ilk kez ortaya çıkmadı ama giderek yayılıyor!Sinsice ilerleyen hastalıkların başında gelen Akalazya hastalığı yavaş yaval gelişiyor. Yiyecekleri ve içeçekleri yutmayı zorlaştıran akalazya temel olarak yutma bozukluğu olarak biliniyor. Mideye inmeyen besin yemek borusunda birike birike yemek borusu kanserine yol açabiliyor. Peki akalazya hastalığı nedir, tanısı nasıl konulur? Akalazya tedavisi var mı?
'Bu daha fragman' diyen satırlı saldırgana 7 yıl hapis cezasıBursa'da, yeğeni Kıvanç B.'nin (17) tabancayla vurduğu Eren K.'yi (16) hastanede ziyaret ettiği gerekçesiyle Abdullah Y.'yi (18) satırla yaralayıp, adliye çıkışında gazetecilere, "Bu daha fragman, siz gala gecesine gelin" diyen tutuksuz sanık Gökhan Başboğa (35), 7 yıl hapse çarptırıldı.
İshal ve karın ağrısı bu iki hastalığın habercisi olabilirGastroenteroloji Uzmanı Dr. Fatma Seçil Kırdök, ülseratif kolit ve Crohn hastalıklarının semptomlarının birbirine çok benzediğine dikkat çekerek, karın ağrısı ve ishale yol açan bu hastalıkların stres ve kötü beslenmeyle tetiklendiğini söyledi.
Yaz enfeksiyonlarına dikkatUzm. Dr. Necdet Yetim, aşırı sıcaklarda serinlemek için başvurulan yöntemlerin yol açabileceği “yaz enfeksiyonları”na dikkat çekti. Klima kullanımının yaygınlaşmasıyla yaz aylarında da solunum sistemi enfeksiyon vakalarının giderek arttığını belirten Dr. Yetim, “Çok soğuk yiyecek içecek tüketme, ıslak mayoyla rüzgarda uzun süre durma da vücut direncinin kırılmasına neden olur, enfeksiyonlara zemin hazırlar. Aman dikkat serinlemek isterken hasta olmayın” dedi.
Ünlü İtalyan doktor Paolo Macchiarini herkesi aldatmış! Ordulu Yeşim de bu skandalın kurbanı olmuştu...Bilim dünyasında çığır açan, adeta mucizeler gerçekleştiren benzersiz yeteneklere sahip bir cerrah... Kırlaşmış saçları, kocaman gülümsemesi, beyaz önlüğü ve yakışıklı yüzüyle fotoğrafı bile güven veriyor. Daha doğrusu güven veriyor-du. Ta ki herkesi kandırmayı başarmış bir dolandırıcı olduğu anlaşılana kadar... "Nasıl yani?" dediğinizi duyar gibiyiz. En baştan başlayalım!
Kanserlerin yaklaşık üçte birinden sigara sorumluTürkiye'de 2019 yılı verilerine göre her iki kişiden birisi sigara içtiğini belirten uzmanlar, sigaranın bir çok kanser türünde etken olarak önemli rol oynadığını, insanlardaki bütün kanserlerin yaklaşık 3'te 1'inden sigaranın sorumlu olduğunu belirtti.
Çay ve kahve tüketenlere kritik uyarı!Türkiye’de her 5 yetişkinden 1’inde demir eksikliği görüldüğünü söyleyen İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Ekinci, “Çay, kahve ve kakao içerdikleri tannik asit (tanen maddesi) dolayısıyla demir emilimini azaltmaktadır. Bu nedenle demir yönünden zengin bir yemekten 2 saat önce veya sonra çay veya kahve tüketilmesi daha sağlıklı olacaktır. Çay ile kahve kıyaslandığında, çay daha çok demir emilimini azaltabilmektedir” dedi.
Çocukların hangi hastalıklarında cerrahi uygulama yapılmalıdır?Çocuk hastalıkları söz konusu olduğunda hızlı müdahale kadar, doğru branşa gitmek etkili tedavi için çok önemlidir. Genelde ‘Çocuk hastalıkları’ bölümü ile ‘Çocuk Cerrahisi’ bölümünün karıştırılması hastalık teşhisi için zaman kaybı olabileceğinden ebeveynlere doğru yönlendirici bilgi vermek çok değerli. Çocuk Cerrahisi bölümünden Op. Dr. Mustafa Okumuş ‘Çocuk cerrahisi bölümünün uzmanlık alanları’ hakkında merak edilenleri cevapladı.
Yemek borusu (özofagus) kanseri nedir?Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Onur Bayraktar, yemek borusu kanserinin tanı ve tedavi yöntemlerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
Bu belirtiler hayat kurtarıyor! İşte kanserin 10 önemli sinyali!Çağımızın en korkulan hastalıklarından biri kuşkusuz ki kanser! Dünyada her yıl yaklaşık 15 milyon, ülkemizde yaklaşık 175 bin kişiye kanser tanısı konuyor. Günümüzde her ne kadar kanser tanısı alan hasta sayısı artsa da, teşhis ile tedavisinde çığır açan gelişmeler ve düzenli yapılan taramalar sayesinde uzun yıllar sağlıklı yaşam sürebilen kanserli hasta sayısı da giderek artıyor. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Aziz Yazar, kanser tedavisinden başarılı sonuç alınmasında erken teşhisin kilit rol oynadığına dikkat çekti.
Fazla kilo ve obezite tetikliyor! Risk artıyor!Fazla kiloların kalp damar sistemi, sindirim, solunum, bağışıklık sistemi gibi pek çok sistemi etkilediğini belirten uzmanlar, obezitenin vücudumuzdaki pek çok hormonal sistem ve hücre yapısını da etkileyerek bazı kanser risklerini artırdığına ve pek çok kanserin gelişmesini tetikleyebileceğine dikkat çekiyor. Uzmanlar, tanı konulan tüm kadın kanserlerinin yüzde 50’sinin, tüm erkek kanserlerinin yüzde 25’inin şişmanlık ve obezite ile ilişkili olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, kanser riskini azaltmak için ideal kiloya erişilmesini, sağlıklı ve dengeli beslenmeyi ve düzenli egzersiz yapılmasını tavsiye ediyor.
Bebeğin sağlık durumu anne karnındayken teşhis edilebilir mi?Kadın Hastalıkları, Doğum ve Yüksek Riskli Gebelikler (Perinatoloji) Uzmanı Prof. Dr. Sertaç Esin, henüz doğmamış bebeklerin sağlık durumlarının nasıl anlaşıldığı hakkında merak edilenleri sizler için anlatıyor.
Yemek Borusu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yemek borusu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.